Apocalips Posted November 6, 2009 Share Posted November 6, 2009 (edited) Sarpe, hai sa fim seriosi, ce am pozat io la Sasca si ce pozezi tu? Ti se pare ca fotojurnalismu tau are nevoie de prelucrare la culori si contraste? Familii de oameni saraci poate poza oricine si sa impresioneze cu acele poze... wow, ce atmosfera... wow ce priviri... pai normal ca wow cand vezi un copil prin mizerie si se uita la fotograf ca la Mos Craciun. Asta e ca si cum ti-as spune ca fara familii sarace si oameni batututi de soarta, ai ramane pe drumuri... fara suparare. Dar na, tu nu trebuie sa te superi pentru ca nu a fost vorba de o atentionare ci de o parere personala. Daca tot esti un dur, fotografiaza pe film si mareste pe hartie fotografica, direct, fara sa prelucrezi nimic, asa cum se facea odinioara, si apoi mai vorbim despre frustrari. Tu esti ignorant sau faci misto acuma? Am zis mai sus: Cu procesarea... discutabil... Daca vreau sa fac procesare, o voi face din scanarea filmului. Si evident nu am pretentii de cine stie ce artificii tehnice pentru ca acolo ramane digitalu cel preferat. Asta inseamna ca maxim o sa umblu la contraste. Si din cate am mai zis, abia am trecut pe film si vreau sa invatz despre pozatul pe film. Inca nu vreau sa prelucrez filmul cu substante. Si legat de solutiile care expira, R09-le expira in 2-3 ani. Am dreptate? Edited November 6, 2009 by andreib Nu s-a inteles sa se inceteze acest conflict inutil? De acum fiecare post ce continua pe aceasta tema va fi sters. Link to comment
Sharpe Posted November 6, 2009 Share Posted November 6, 2009 (edited) Hehe, tu ai ce ai cu impresionatul. Daca ai fi fost atent peste 80% din site este fotografie de TEATRU. Crezi ca mie mi-a facut placere sa fac acele fotografii? Ca am alergat dupa acele subiecte? Au trebuit facute si s-au nimerit la mine. Uite ca nu mai fac asemenea subiecte si sunt bine-mersi. In aceasta meserie(ptr unii), hobby(ptr altii), ai de invatat permanent(uneori de la cine nu ai fi crezut), niciodata nu vei stii totul, niciodata nu vei ajunge sa abordezi toate genurile, toate tehnicile. In ce priveste solutiile, e drept ca nu ai specificat daca sunt pt film a/n sau color. Dupa preparare se tin la temperatura constanta si in timp isi pierd proprietatile la fel ca si uleiul de masina, fie ca il folosesti fie ca nu. Nu aparatul te face fotograf. Am intalnit copii de bani gata cu ultimele scule in domeniu, cumparate de taticu' din State, care nu stiau altceva in afara de AUTO. Problema se pune cand pui un fotograf "digital" sa manuiasca un aparat clasic, sa-si aleaga singur filmul, diafragma, timpul de expunere, sa-si calculeze singur puterea blitzului in functie de numarul director si de focala, si sa vezi atunci cum se pune problema. L.E. Nu este vorba de nici un conflict, au fost doar niste pareri(apucasem sa scriu si apoi am vazut edit-ul adminului). Edited November 6, 2009 by Sharpe Link to comment
Tommy Posted November 7, 2009 Share Posted November 7, 2009 Mie imi plac foarte mult unele dintre cele de teatru. Cand tragi.. la repetitii? In general cu ce.. 70-200 f2.8? Din pacate pentru amatori accesul cu aparatul nu este permis.. intr-o lume pe care eu o gasesc fascinanta. Esti norocos Apocalips, daca tot il avem pe Sharpe printre noi, mai bine aflam cate una alta de la el decat sa o dam in diverse. Daca tot eram aici, parerea mea ca ai gresit balansul de alb la foarte multe poze dintre cele de sus sau asa ai vrut tu sa tragi de el in PS dar intensitatile exagerate de verde, lila, albastru sunt mai putin pe gustul meu, poate insa unora le place, poate e cum vezi tu. De asemenea la cele cu apa dupa mine ai crescut prea mult timpul de expunere si ai inchis prea mult diafragma si ai dezechilibrat pozele. Cele alb negru erau prelucrate mai cu grija. 1 Link to comment
Sharpe Posted November 7, 2009 Share Posted November 7, 2009 (edited) @Tommy, cele de teatru sunt trase in timpul spectacolelor, la prima vedere, vreo 2% sunt la repetitii. In general folosesc 80-200mm f2.8, pana de curand max ISO 800. Ai dreptate este o lume fascinanta, ermetica, dar dupa ce o patrunzi, ti se dezvaluie in adevarata sa splendoare. Edited November 7, 2009 by Sharpe 1 Link to comment
Apocalips Posted November 7, 2009 Share Posted November 7, 2009 @Tommy: Nu am avut trepied la mine si nici filtru ND. De-aia a trebuit sa maresc diafragma pana la F32, altfel erau alte contraste, alte unghiuri. Balansu de alb nu e gresit ci e modificat ulterior la post-procesare. De fapt sti ca mie imi place sa exagerez culorile. Link to comment
pretender Posted November 28, 2009 Share Posted November 28, 2009 Cateva poze, trase in weekendurile trecute in Sibiu. 3.Piata Mare - Sibiu, noiembrie 2009 2.Toamna 1.Dor de tine - pe o straduta din Sibiu: 2 Link to comment
Apocalips Posted December 10, 2009 Share Posted December 10, 2009 (edited) Rapel si Tiroliana pe Cheile Nerei (Sasca Montana) Pentru mai multe detalii (poze si povestea) puteti intra pe blog www.bteodor.blogspot.com Edited December 10, 2009 by Apocalips 1 Link to comment
rapido83 Posted December 14, 2009 Share Posted December 14, 2009 http://www.duracell-romania.ro/galerie-foto/rapido83/1/ Linkul de mai sus duce catre un VOT pentru cele doua iubiri alea mele: natura si micul gigant .Asa ca exercitati-va dreptul la VOT! Va multumesc! Link to comment
Zmeul cel rau Posted December 14, 2009 Share Posted December 14, 2009 Ai inca timp sa mai adaugi una, sau o sa ai inca ochii umflati la urmatoarea intalnire nationala. 1 Link to comment
bishnitzarul Posted December 14, 2009 Share Posted December 14, 2009 Cateva poze cu D40 la prima iesire cu el in natura Link to comment
madkat Posted December 17, 2009 Share Posted December 17, 2009 Pozele astea de munte mi-au adus aminte de o poza care imi place mult - vara asta in Fagaras dup-amiaza la coborare de pe creasta. Poza facuta cu un Canon S3IS Si o poza de noapte care era tot prin acel folder - facuta cu un Oly SP-510UZ 1 Link to comment
Apocalips Posted December 17, 2009 Share Posted December 17, 2009 Cateva de studio. 1 Link to comment
zeneseu Posted February 21, 2010 Share Posted February 21, 2010 Ca tot am vazut unde si-a ascuns spiridusul oala cu galbeni... Link to comment
luisspeed Posted February 26, 2010 Share Posted February 26, 2010 Este prima mea tentativa de a face un HDR, este cald astept pareri, aparatul nu e unul f bun, iar eu nu ma prea pricep. Poza a fost aleasa la intamplare din comp, am vrut doar sa fie una cu masina. Link to comment
Tommy Posted February 26, 2010 Share Posted February 26, 2010 (edited) Cata vreme incadrezi la intamplare, setezi aparatul la intamplare, tragi la intamplare, alegi la intamplare, prelucrezi la intamplare, si postezi la intamplare, rezultatul e negresit tot acolo: la intamplare. Edited February 26, 2010 by Tommy Link to comment
guru Posted February 28, 2010 Share Posted February 28, 2010 Cateva poze cu D40 la prima iesire cu el in natura Fostul meu D40, pe unde s-a plimbat el! "> Sa-l stapanesti sanatos! V-ati obisnuit unul cu altul? Link to comment
Tommy Posted March 21, 2010 Share Posted March 21, 2010 Cateva cadre de la 4tuning 14 martie, exceptie ultima 2 Link to comment
zeneseu Posted March 31, 2010 Share Posted March 31, 2010 Ce sanse aveam sa prind asa ceva?....iar mie mi-a tremurat mana... Link to comment
tolin Posted March 31, 2010 Share Posted March 31, 2010 (edited) In luna Iunie iti cresc sansele, pana atunci iti faci mana, mai ferma. Edited March 31, 2010 by tolin Link to comment
titus Posted April 27, 2010 Share Posted April 27, 2010 si mie imi tremura mana cand ma uit la pozele lui tomi de la 4tuning 1 Link to comment
andreiorga Posted April 27, 2010 Share Posted April 27, 2010 Nu ma numesc a fi un pasionat in Arta Fotografica dar imi place sa imortalizez unele momente. Ca de exemplu : NATURA (aici ma duceam in Germania cu trenu` dar nu stiu unde e facuta) MASINI ANIMALS (caught on tape) - V-o prezint pe "Profesoara" - Cocosul "Calaretzul" si "fetitzele" lui Show me your ass nigger!! - Lucky and other...dar mi-e somn 1 Link to comment
fry Posted April 28, 2010 Share Posted April 28, 2010 1. Serviciul de paza si protectie 2. Intre blocurile gri 1 Link to comment
titus Posted April 29, 2010 Share Posted April 29, 2010 (edited) Frumoasa luna in noaptea asta Edited April 29, 2010 by titus Link to comment
Recommended Posts