VECTOR Posted April 11, 2006 Share Posted April 11, 2006 chestia aia de pe frigider e un fel de bostan. de fapt o tartacutza mai bine zis. Link to comment
Sharpe Posted April 11, 2006 Share Posted April 11, 2006 (edited) @Alinake,frate,semnatura este a mea ! Multumesc pt aprecieri. Edited April 11, 2006 by Sharpe Link to comment
mike.omega Posted April 11, 2006 Share Posted April 11, 2006 PS: Nu mai pot sa fac poze pe manual. In ultimul timp, cand fac asta, imi apare o pata destul de mica, intunecata undeva sus stanga. Ca si cand ar fi lentila murdara, dar NUMAI pe manual. Exemplifica inainte de a te anunta ca fuji-ul vrea alt propietar Link to comment
masterbobs Posted April 12, 2006 Share Posted April 12, 2006 (edited) Pot sa zic si eu ceva de seria de Poze de mai sus? Pe scurt: Mie personal nu imi place...de fapt nu imi place mesajul... Ignorang pozele, (unele) fiind realizate la plezneala, singurul punct gandit, pare a fi la toate locatia aleasa... Mai pe larg: In ultima perioada am incearcat sa judec imaginea si altfel decat in cercul de "cunoscatori" carora imaginea "normala" nu le mai "ajunge". Ca sa revin la un punct comun cu ce inseamna normalitatea am incercat urmatorul exercitziu chiar daca nu e o "reteta": Imi inchipui imaginea publicata intr'o revista, ca ilustratzie la un scurt articol despre... ce nu e sau ce e acolo... Astfel reusesc sa inteleg "instant" de ce "demitizarile exhaustive si relational caduce" sunt foarte cool doar printre consumatori ... in lumea reala, nici un editor normal n'ar accepta "imaginile" la publicare.. decat eventual ca o curiozitate...sau ca o incercare de a obtine "mila" la vanzare... ... un unghi de prezentare a realitatii triste pe care nu multi il vad Ori eu am ramas pe afara ori mintea mea refuza sa mai judece ce i se arata in fata... Nu vreau sa fiu catalogat ca rasist, xenofob sau sovin dar nu inteleg...Nu inteleg... ce e trist? E trist ca amaratii aia din zetari s-au "inpuiat" ca iepurii si beau toti banii din alocatia copiilor si dupa aia ies pe strada sa mai friga un barbut? E trist atunci cand se evacueaza un spatiu ocupat abuziv? E trist ca dupa ce au frecat menta 16 ani si au adus fabrica in pragul falimentului furand si vanzand rulmenti, mercur, aluminiu si cupru "la greu", "muncitorii" din UMEB cer bani fara sa munceasca nimic?(banuiesc ca este vorba de acea greva la care cereau salariile compensatorii-adica : da, ma dau afara doar daca imi platesc 120 de milioane) E trist ca un pod neintretinut, poate chiar construit gresit a ajuns in faza de a se darama?(btw a fost reparat) Singurul lucru trist este ca in fata aparatului foto un nene se apleaca si ii da de mancare unui copil...cat e coregrafie cat e real...oricum deranjanta atitudinea surprinsa...ar fi prea mult de discutat. PS Oricum la cata demagogie e adunata in imagini...bleahh...parca revad cadrele cu "celebrul" Gavroche roman calare pe tanc inconjurat de idioti ce nu erau in stare sa ii traga un sut in fund si sa il trimita la adapost... Edited April 12, 2006 by masterbobs Link to comment
Satori Posted April 12, 2006 Share Posted April 12, 2006 Exemplifica inainte de a te anunta ca fuji-ul vrea alt propietar Nu prea am cu ce, momentan. Trebuie sa o provoc. Se pare ca numai F8 o ajuta. Mai experimentez. Link to comment
Alinake Posted April 12, 2006 Author Share Posted April 12, 2006 ...Nu inteleg... ce e trist? e trist ca se ajunge pana aici... indiferent din vina cui ar fi .. parerea mea sincera e ca sunt niste fotografii f reusite pt fotoreportaj... excelente chiar Link to comment
masterbobs Posted April 12, 2006 Share Posted April 12, 2006 Am patit si eu chestia asta...la un canon A85. Dupa ce a fost scapat pe jos...o bucata din materialul de izolatie a ultimei lentile (presupun ca era in exces) s-a desprins si a ramas lipit pe lentila... dupa ce l-am scuturat-lovit usor ... s-a deplasat suficient de mult astfel incat sa nu mai imi apara in poze... PS NU IL DEMONTA...99%sanse sa nu mai mearga! Link to comment
Satori Posted April 12, 2006 Share Posted April 12, 2006 Nu am de ce sa il demontez, desi mi-a trecut prin cap, recunosc Aparatul merge super bine atat timp cat nu te atingi de manual F8, aparent. Mai investighez. Link to comment
mike.omega Posted April 12, 2006 Share Posted April 12, 2006 Vreau si eu niste sfaturi despre cum sa fotografiez marea, nisipul si alte cele ca ma tot chinui de ceva vreme si nu prea imi iese asa cum vreau eu (nici ce vreau nu stiu sigur dar sa arate cam asa , stiu si ce camera foto foloseste omu ca il cunosc) Din pacate nici timpul nu ma prea ajuta(sunt nori, sta sa ploua) dar nici pe vreme buna n-am avut rezultate care sa ma multumeasca Link to comment
Mad MAX Posted April 12, 2006 Share Posted April 12, 2006 Am facut si eu un mic exercitiu artistic acum catva timp. Scopul era sa imi fac un desktop relaxant. Btw ... ma inscriu si eu in clubul celor cu frigider ca al lui NFS sau Satori Link to comment
Alinake Posted April 12, 2006 Author Share Posted April 12, 2006 Iar era sa dau foc la casa.. da nu imi pare rau Micul curios din mine s-a pus sa vada ce se intampla daca aprinzi un bec spart .. iata: Link to comment
VAXXi Posted April 12, 2006 Share Posted April 12, 2006 Foarte ... foarte ! nu explici si cum le-ai facut ? Link to comment
Alinake Posted April 12, 2006 Author Share Posted April 12, 2006 Pai simplu.. am lipit cu pistolul de lipit 2 fire pe bec .. l-am spart cu grija sa nu rup filamentul ... si l-am aprins cu un potentiometru de la o veioza veche .. astfel incat sa nu am soc electric maxim de 220 V din prima si filamentul sa arda "incet" (1-2 sec in loc de instantaneu) Aparatu' era pregatit, focalizat, manual la F16 si 1/500 sec, fundal negru in spatele becului si blitz-ul slave intr-o parte, comandat de aparat ... In PS am scos doar ceva noise si am facut inversia pe negativ la cele 2 - una total si una partial ... Link to comment
VECTOR Posted April 13, 2006 Share Posted April 13, 2006 foarte frumos. imi place ca esti plin de idei. din fericire bune,chiar daca periculoase Link to comment
octtavyan Posted April 13, 2006 Share Posted April 13, 2006 Va recomand si eu un site. Este un stock free de imagini, unde puteti si posta si si vedea ce au facut altii. www.studio25.ro Link to comment
mike.omega Posted April 15, 2006 Share Posted April 15, 2006 @Mad Max: eu n-am gasit campuri cu floarea soarelui dar vezi urmatoarele 2 poze Link to comment
mike.omega Posted April 16, 2006 Share Posted April 16, 2006 (edited) Trezit la ora 5 dimineata, luat ticozauru si mers pe malu marii, potrivit bine trepiedu si aparatul si a iesit... un rasarit de soare, nu foarte ok dpdv tehnic dar de luat in seama Rasarit Edited April 16, 2006 by mike.omega Link to comment
paul_marines Posted April 16, 2006 Share Posted April 16, 2006 Mike.1Mega Frumoasa incercarea de a te trezi la 5 dimineata si de ce nu si rezultatele. Link to comment
mike.omega Posted April 16, 2006 Share Posted April 16, 2006 (edited) Merci, am gasit un site cu forum dedicat lui FZ30( da stiu, unii nu se simt bine ) ) unde m-am inscris dar e relativ putin populat FZ30 Edited April 16, 2006 by mike.omega Link to comment
Moshu Posted April 16, 2006 Share Posted April 16, 2006 (edited) Nu fi trist mike ca nu e prea populat (forumul z30). Iti recomandam noi un forum CANON foarte populat ) In alta ordine de idei, m-ai impresionat din doua motive: 1. te-ai sculat la 5 dimineata, lucru care fecioru-meu (cielofan) nu l-a reusit niciodata 2. mi-au placut pozele, dar nu toate. Trebuie de acum sa faci si tu o selectie, pentru ca ai de unde "> In rest numai de bine, transmite my best regards lu' motanul alb (ca ala negru e cam fioros) salut huntere, ce mai faci? Edited April 16, 2006 by Moshu Link to comment
mike.omega Posted April 16, 2006 Share Posted April 16, 2006 Pasiunea cere sacrificii si oricum nu am dormit decat vreo 4 ore asa ca eram fresh! Momentan imi caut alta tema de fotografiat, ca de mare m-am cam saturat, de flori si parc la fel... Sugestii??? @Moshu: astea sunt deja selectionate dar promit sa mai incerc cand mi se va ivi ocazia Link to comment
Moshu Posted April 16, 2006 Share Posted April 16, 2006 Dragul moshului, nu ma refer la selectie calitativa. Din 3 fotografii aproape identice, calitate buna, dar cu acelasi subiect, alegi una care e cea mai tare artistic vorbind. In sensul asta. Dar nu ma intelege gresit, nu-ti dau lectii. E doar o parere. Link to comment
dreamlike Posted April 16, 2006 Share Posted April 16, 2006 Dupa indelungi discutii si cautari am reusit si eu sa-mi schimb camera foto si mi-am achizitionat una cu care pana si eu can on. Am luat-o, vorba unui bun amic (stie el cine), la pas in de subiecte. Din pacate vremea nu m-a prea ajutat insa, timid, am incercat cateva instantanee. Nu fiti prea duri, sunt abia la inceput. Link to comment
Moshu Posted April 16, 2006 Share Posted April 16, 2006 Pun si eu doua poze de la ultima iesire la Berca. O panorama cu gardul (un stich din 3 bucati) care trebuie schimbat si una cu finul meu dupa ce am sorbit tuica de Buzau: Link to comment
mike.omega Posted April 17, 2006 Share Posted April 17, 2006 (edited) @Moshu: poza cu pahar fara Timex?! @Dreamlike: mai lasa un cm sau 2 la cazurile din pozele 1 si 3 ca sa-ti focalizeze mai bine subiectul Nu te speria ca iese si altceva in poza ca se poate taia Edited April 17, 2006 by mike.omega Link to comment
Recommended Posts