masterbobs Posted June 12, 2007 Share Posted June 12, 2007 interesanta treaba cu "vespa"... cred ca e un scuter vespa...oare i-au scos roata ca antifurt sau a fost furata? intreb pentru ca la bicicleta sigur i-au furat-o...si poate s-a gandit omu... Link to comment
Senna Posted June 12, 2007 Share Posted June 12, 2007 Incep sa cred ca fotografia nu-i de mine. Tot nu reusesc sa obtin poze sharp, poate trebuia sa aleg Nikon, poate trebuia sa incep intai cu aparate clasice, cu film, poate trebuia sa citesc mai mult inainte, cine poate stii. Cred ca in acest topic ar trebui sa se regaseasca mai multe comentarii utile On topic, ma plictiseam la serv si am incercat un portret: Link to comment
uskt2005 Posted June 12, 2007 Share Posted June 12, 2007 (edited) Alt model nu ai gasit? Edited June 12, 2007 by uskt2005 Link to comment
masterbobs Posted June 12, 2007 Share Posted June 12, 2007 ...nu reusesc sa obtin poze sharp... Ce inseamna la tine poze sharp? un exemplu? Link to comment
Senna Posted June 12, 2007 Share Posted June 12, 2007 (edited) Nu stiu exact cum sa explic, "ascutite"; mi-a atras atentia colegul nostru @alx ca pozele mele nu-s sharp enough... @uskt2005 Nope, printre inginerele politehniste mai greu Edited June 12, 2007 by Senna Link to comment
Apocalips Posted June 13, 2007 Share Posted June 13, 2007 (edited) Incep sa cred ca fotografia nu-i de mine. Tot nu reusesc sa obtin poze sharp, poate trebuia sa aleg Nikon, poate trebuia sa incep intai cu aparate clasice, cu film, poate trebuia sa citesc mai mult inainte, cine poate stii. Sau poate daca folosesti F mai mare si nu mai dai zoom... sau daca e lumina mai puternica... sau foloseste Manual Focus. Daca am citit eu bine prin exif, F2-u ala s-a facut mai mic la 50mm si ai pierdut din DOF. Pentru inceput e bine sa faci portretele pe modul portret nu Aperture priority pt ca la modul portret, F-ul creste in functie de zoom. De exemplu la 50mm F-ul este de 3.6 (ma rog... in functie de aparat si obiectiv poate sa difere) pe cand la AP F-ul ramane acelasi si daca mai dai si zoom scade DOF-u. Fa niste teste, ia un subiect, nu dai zoom, si prima poza o faci pe auto, apoi treci pe A sau M si schimbi F-ul treptat de la 2 pana la 11 sau cat ai la 350d... si compara rezultatele sau informatiile din exif. Daca eu am scos poze mai sharp decat portretu ala cu fuji-u meu sigur nu e aparatu tau de vina asa ca nu regreta Nikonu... cal putin nu inca. Edited June 13, 2007 by Apocalips Link to comment
Senna Posted June 13, 2007 Share Posted June 13, 2007 (edited) Eh, as vrea eu sa am obiectiv cu zoom care sa permita F/2 Am folosit obiectiv fix de 50mm care echivaleaza pe aparatul meu cu unul de 80mm pt pelicula. Vad ca zic si ei ca intre F1.8 si F2.8 este soft, am sa renunt la acest interval desi asta imi doream, un fundal cat mai blurat. Pacat ca iar m-am grabit caci noul Nikon D40X ar fi fost o optiune mult mai buna din toate punctele de vedere, mai putin autonomia probabil Edited June 13, 2007 by Senna Link to comment
Apocalips Posted June 13, 2007 Share Posted June 13, 2007 (edited) am sa renunt la acest interval desi asta imi doream, un fundal cat mai blurat. Poti schimba obiectivul atunci http://www.f64.ro/det.php?id=161&pid=997 si mai e unu de 50/1.4 ... dar e dublu sau aproape triplu la pret. Pacat ca iar m-am grabit caci noul Nikon D40X ar fi fost o optinune mult mai buna din toate punctele de vedere, mai putin autonomia probabil Si auto focus pe body (care ia-l de unde nu-i)... ceea ce e cam naspa daca nu ai obiective AF-S respectiv AF-I ca te chinui cu focus manual. Edited June 13, 2007 by Apocalips Link to comment
masterbobs Posted June 13, 2007 Share Posted June 13, 2007 Voi vorbiti de obiective si vin eu sa deturnez un pic atentia catre cel mai bun IS...si anume trepiedul si a declansatorului extern... In ce priveste partea cu 'sharp' eu cred ca ai probleme la conversia in jpg/web format... citeste despre ce si cum si vorbim la subiect... Link to comment
NFS Posted June 13, 2007 Share Posted June 13, 2007 Si auto focus pe body (care ia-l de unde nu-i)... ceea ce e cam naspa daca nu ai obiective AF-S respectiv AF-I ca te chinui cu focus manual. Pentru unii e chiar o placere. Si ce te retine sa cumperi un obiectiv AF-S? E mai scump? O fi, da' body-ul a fost mai ieftin, nu? Link to comment
Apocalips Posted June 13, 2007 Share Posted June 13, 2007 (edited) Pai de-asta ti-am dat PM acum 2 zile sau ieri ca sa te intreb mai multe despre cum se comporta aparatu si daca e chiar asa un minus pe cate se spune... dar am luat-o mai pe ocolite ca nu stiam daca e imprumutat sau a fost alegerea ta sa-l iei etc etc. Si nu e neaparat problema ca is mai scumpe dar nu prea gasesti asa multe si te cam limitezi la... "cateva" Oricum sa-l stapanesti sanatos Edited June 13, 2007 by Apocalips Link to comment
nrares Posted June 14, 2007 Share Posted June 14, 2007 Un alt update ca doar am fost prin lume http://www.flickr.com/photos/nrares/ Link to comment
Alinutz Posted June 14, 2007 Share Posted June 14, 2007 O intrebare de incepator, dar cum se fac pozele astea alb negru si doar cu un element color ? E modificat dupa ? Link to comment
Apocalips Posted June 14, 2007 Share Posted June 14, 2007 (edited) Vezi aici: http://www.dpchallenge.com/tutorial.php?TUTORIAL_ID=25 Sau mai simplu spus... Selectezi ce vrei sa ramana color, apoi dai Invert selection si Desaturate (Control + Shift + U). Edited June 14, 2007 by Apocalips Link to comment
Alinutz Posted June 15, 2007 Share Posted June 15, 2007 Mersi frumos Apocalips, credeam ca e ceva din aparat Link to comment
Senna Posted June 15, 2007 Share Posted June 15, 2007 Vedere de la fereastra mea catre turnul STS de langa lacul Ciurel (langa soseaua Virtutii) 55mm*1.6crop factor; F/9; 30sec, ISO400 Link to comment
Apocalips Posted June 15, 2007 Share Posted June 15, 2007 Acum 10 minute. Fara trepied (Prima are flip pe orizontala) Link to comment
nrares Posted June 24, 2007 Share Posted June 24, 2007 Update: http://www.flickr.com/photos/nrares/sets/72157600466204374/ Link to comment
Apocalips Posted June 25, 2007 Share Posted June 25, 2007 Stiu ca nu este o poza originala sau o abordare noua da cred ca si asta e un test ca cel cu picatura, cu inghetatul apei la fantani, poze la luna pe care fiecare fotograf amator odata si o data il va face. De cand mi-am instalat prima data ACDsee-ul pe primul calculator vroiam sa fac si eu o poza cu un ochi :- Link to comment
Senna Posted June 28, 2007 Share Posted June 28, 2007 (edited) Am revenit 50mm, F/3.5, 1/400sec, ISO100 Edited June 28, 2007 by Senna Link to comment
Senna Posted June 29, 2007 Share Posted June 29, 2007 Offf...DOF-ul asta...oare cand il voi ajunge sa-l simt 55mm*1.6; F/5.6; 1/500sec; ISO100 Link to comment
Apocalips Posted June 29, 2007 Share Posted June 29, 2007 Senna, de la ce distanta faci pozele astea? Sunt poze macro sau de la cativa metri + zoom? Link to comment
Senna Posted June 30, 2007 Share Posted June 30, 2007 Senna, de la ce distanta faci pozele astea? Sunt poze macro sau de la cativa metri + zoom? Distanta a fost de aproximativ 30cm, doar am specificat distanta focala, si anume 55mm*1.6 pt echivalenta cu aparate cu film, nu exista mod macro la obiectivul stock Canon350D Link to comment
Lao Posted June 30, 2007 Share Posted June 30, 2007 (edited) Am lasat special poza la marimea maxima, pentru a putea "da matale singur zoom". E facuta prin august 2006, la un chef. Evident, nu era invitat. Edited June 30, 2007 by Lao Link to comment
Recommended Posts