Jump to content

Pasiunea Pentru Fotografie

Alinake

Recommended Posts

Ia uite cine stie :) Pun, dar nu impuscati pozarul pt incadrare :D

post-1549-1211291060_thumb.jpg post-1549-1211291041_thumb.jpg post-1549-1211291052_thumb.jpg

Daca o mai prinzi pe neagra aia din spate, fa-i si tu niste prim-planuri, ceva macro-uri pe ici pe colo, ca n-arata rau :)

Yes sir! :D

post-1549-1211291095_thumb.jpg

Ce-ai facut, mai? Ai flooduit traficul?!

E doar un warn, nu stiu procentul =)) Nu eu l-am luat, colegul meu conducea atunci. Se mai intampla cand admiri frumusetile naturii :D

Daca tot ii placeau lui Rares astea din spate, mai bag una, din pacate poza e cam ratata, nu se ridica la nivelul.. subiectului :) )

post-1549-1211291720_thumb.jpg

Unele mi-au iesit naspa in ziua aia. Ce filtru ar merge, care sa ma ajute sadiminuez din supraexpunere? Sa iasa si cerul mai inchis la culoare, iar subiectii sa nu mai iasa cu fetele arse.

post-75-1211315842_thumb.jpg

@bella

Influenta de la vegetatia de deasupra subiectului.

@lucian m

Fata din centru are fata luminata aproape perfect.Sper sa repeti "figura" si la pozele urmatoare(in portret).

Imi puteti spune ce am gresit la fotografia de mai jos?

Nu neaparat ai gresit ceva, e posibil sa fie din cauza ca ai facut poza cand soarele e sus pi sher (adica dupamasa pe la 3-4) si tenta verzuie sa fie din cauza reflexiei luminii in iarba. Daca te uiti atent si mana stanga are in partea de jos o tenta verzuie.

Sa iasa si cerul mai inchis la culoare, iar subiectii sa nu mai iasa cu fetele arse.

Daca faci pozele pe auto e posibil ca aparatul sa faca greseli la expunere. In exif scrie ca ai timpu de 1/500, F8 si expunerea scazuta cu o treapta. Poti face asta fara filtru astfel:

1. Maresti diafragma peste F8

2. Mai scazi o treapta din expunere

In rest, un filtru de polarizare circulara e destul.

Mai pun niste poze cu tuburile de extensie, sa vedeti cat de mult maresc imaginea :D

dsc5092ee6.th.jpg dsc49970001sb8.th.jpg dsc50690001vn3.th.jpg dsc50400001lk4.th.jpg

Mie imi place foarte mult sa fac poze noaptea mai ales de pe munte cu timpi mari de expunere dar am ceva probleme cu focalizarea. Imi ies cam nefocalizate. Daca aveti ceva sfaturi cum sa iasa clare as fi recunoscator.

Imi ies cam nefocalizate. Daca aveti ceva sfaturi cum sa iasa clare as fi recunoscator.

Pai ies nefocalizate, sau MISCATE? Ca e o diferenta!

Pt primul caz, foloseste focusul manual.

Pt al doilea foloseste un trepied ... sau chiar un bolovan.

Salut,

La aparatul meu Canon A560 am inceput din ce in ce mai des sa folosesc modul manual chiar daca nu stiu mare lucru despre fotografie. Astfel, am descoperit optiunea "Shutter speed" care am vazut ca are valori intre 1'' si 15''(daca nu ma insel).

Acum va rog sa imi spuneti si mie cum sa folosesc aceasta optiune in raport cu "Exposure compensation".Mai exact...

1.Vreau sa fac o poza intr-o zi insorita cu multa lumina.Cum tb sa setez cele 2 valori pt rezultate optime

2.Vreau sa fac de exemplu o poza noaptea la o anumita zona din oras ce se vede de la balcon. Aceeasi intrebare.

3.Vreau sa fac o poza la ceva ce se vede in zare...

Multumesc.

Unele mi-au iesit naspa in ziua aia.

Pai e bine daca numai unele, eu sunt multumit de-mi iese o poza sau doua la 500 =))

Daca vrei ceva contrast mareste timpul de expunere la 1/250-1/300 la lumina aia, baga un iso 100 si pune pe altceva decat pe P care e auto fara blitz,

practic acolo tu ai curat full auto la asa lumina :D

Pentru poze misto .. trebuie sa ai si norocul sa ai ce poza.. un peisaj deosebit, o situatie extraordinara, un chip fantastic de expresiv la un moment dat, etc.

Altfel .. multi avem tone de poze ce nu merita lumina zilei :) )

Edited by Tommy
1.Vreau sa fac o poza intr-o zi insorita cu multa lumina.Cum tb sa setez cele 2 valori pt rezultate optime

Nu ai cum. Intre 1 si 15 secunde nu poti poza ziua cand e multa lumina fara filtru ND. Asta daca nu vrei sa-ti iasa toata poza alba :D

2.Vreau sa fac de exemplu o poza noaptea la o anumita zona din oras ce se vede de la balcon. Aceeasi intrebare.

1. iti trebuie trepied sau sa pui aparatul undeva sa stea nemiscat

2. Folosesti declansarea cu timer

3. Pozele noaptea difera in functie de zona si maie xact cat de luminata este. Deci, trebuie sa experimentezi cu timpii de expunere ca sa vezi daca iti place poza sau nu.

3.Vreau sa fac o poza la ceva ce se vede in zare...

Pai... fa, ca nu te opreste nimeni :P

Daca vrei sa iasa bine, pune aparatu fix. Daca faci poza din mana e posibil sa nu iasa asa de clara.

Pai e bine daca numai unele, eu sunt multumit de-mi iese o poza sau doua la 500

Lasa ca nici eu la inceput nu stiam ce e aia expunere, zgomot si ISO... in timp daca exersezi, acel raport scade... CA VREI SAU NU VREI!

Edited by Apocalips