Jump to content

Pasiunea Pentru Fotografie

Alinake

Recommended Posts

Fain obiectiv! Cum te intelegi cu focalizarea manuala la D40? Ar trebui sa ne arati niste cadre in care acest obiectiv se simte cu adevarat in elementul sau- portret, lumina scazuta...

E un pic mai dificil de facut focalizare manuala pe D40, fata de un SLR mai vechi fara autofocus, la care te ajuta grila de focalizare. Dupa un timp te obisnuiesti. Voi reveni cu alte poze cind... o sa apuc sa le fac :)

Poze noi cu 50mm f/1.8.

post-2981-1223417702_thumb.jpg post-2981-1223417719_thumb.jpg

Urmatoarele 3 sunt facute cu aparatul tinut in mina, timp de expunere pina la 1/3.

post-2981-1223417789_thumb.jpg post-2981-1223417797_thumb.jpg post-2981-1223417808_thumb.jpg

Expunere de 10 secunde, aparatul sprijinit pe un stilp de beton, ISO 200 (Sala Polivalenta).

post-2981-1223417850_thumb.jpg

Expunere de 20 de secunde, ISO800, de pe acelasi stilp (copacii de linga Cafeneaua Actorilor din Parcul Tineretului).

post-2981-1223418117_thumb.jpg

Eu zic ca e destul de ok. Din nefericire e foarte greoaie focalizarea manuala pe timp de noapte cu D40, pur si simplu pentru ca nu vezi nimic.

Edited by andreiv

@aditzu - Salut! Ai putea sa imi impartasesti si mie procedeul (pasii in photoshop/program folosit de tine, sau macar o idee a filtrelor folosite in prelucrare) , daca nu te superi, de a scoate asa o poza ca la post-ul tau #2215?. Arata extraordinar. La multi am observat aceeasi tehnica. Intotdeauna m-am intrebat cum reusiti sa faceti pozele sa iasa asa, dar nu am vazut pe nicaieri in cele 111 pagini din topic, poate mi-a scapat mie. Multumesc anticipat!

(Repostare)

Pt @andreiv:

1. nu faci poze alb negru inside daca nu ai iluminare interioara si legat direct timp de expunere si iso mai mici. (vezi de aici si claritatea lipsa, senzatia rezultat de maini imbatranite e catastrofala - iso 1100 si timp de 1/80 ti-a adus bonus si un zgomot suplimentar)

2. focusul ala pe pantofi nu are nici o noima, cred ca e cel mai prost ales pentru pozitiile alea. focus pe pantofi alegi eventual daca faci o poza pina la genunchi, dupa mine, focus se pune pe ce ai nevoie sa scoti in evidenta. Dar in cazul asta se folosesc musai .. alti pantofi ;)

@Tommy: Originalele erau color, acolo nu s-a simtit asa de tare zgomotul si nici n-au fost atit de evidente miinile (la aspectul carora cred ca a mai contribuit si profunzimea mica de cimp). Mi-a scapat detaliul asta cind am facut conversia la alb-negru, in cursul careia oricum am mai introdus un pic de zgomot pentru a da senzatia de "film". Ma gindesc acuma ca nu era cazul. Iar cu pantofii, ai perfecta dreptate, insa altii n-am avut. Oricum, am inteles unde am gresit, multumesc pentru pareri.

@DarkDogg..tehnica se numeste HDR...High Dinamic Range.

se poate realiza si cu photoshopul CS3..dar sincer...nu iese cine stie ce, si e si mai mult de munca.

iti recomand sa cauti pe net Photomatix ( ..e programul cu care eu lucrez de obicei) sau Mediachance DinamicPhoto HDR ( asta cand ma grabesc si nu am timp de fineturi )...ambele iti ofera un trial generos.

pt a obtine ""efectul maxim"" sunt necesare 3 expuneri (jpeg sau raw)..eu m-am obisnuit sa lucrez cu un singur raw, daca le bibilesti ies ok si asa

ia programele,joaca-te putin cu ele, vezi ce intelegi din ele si zi-mi ce nelamuriri ai...

si un "bonus"..masina unui coleg de ""forum""....responsabilul cu stickerele   :P  (forumul marcii celeilalte masini..sora "buburuzei")

post-9852-1223485934_thumb.jpg

=)) =)) =)) ..da-l > :)  de D300..ia-ti un aparat/compresor(..ce mama masii e ...)de spalat masina..

si asta era putin murdara..dar , deh...""e de la blugi""

Edited by aditzu

Salut,

Ma intereseaza daca se gaseste undeva pe net :D o sursa pentru fotografii suficient de mari astfel incat sa poata fi printate pe hartie fotografica de dimensiuni aproximative 90cm x 50cm.

Multumesc.

Ceva in genu asta.

• 2 weeks later...