Cumnatu Posted March 25, 2008 Share Posted March 25, 2008 (edited) Vrei sa achizionezi ceva, un anumit produs / serviciu care a intruneasca anumite calitati dar nu sti ( nu ai timp ) care e mai bun si mai ales care se merita si de ce nu, care este cel mai ieftin in conditiile impuse de tine ? Da-mi un mesaj cu ce vrei sa iei si ce ai vrea sa obtii de la acel produs si in maxim 48 ( vom incerca sa fie in 24 ) de ore ai un reply complet cu recomandarea produsului si a locului de unde sa fie achizitionat, recomandare facuta in urma a multe studii referitoare la respectivul produs. Mai bine da un telefon, asa vei putea explica si mai bine : - cat esti dispus sa platesti ( pentru produs ) - in cat timp il vrei ( daca e important termenul de livrare ) - ce vrei sa faca ( care e scopul lui , realistic vorbind ) ( CEL MAI IMPORTANT ) Acest post este inceputul unei idei de "brokeraj" in orice domeniu. ORICE vrei si nu sti de care si care e mai potrivit pentru tine sau nu ai timp sa te ocupi sa studiezi, noi studiem pentru tine , noi cunoatem pentru tine si noi iti putem arata calea ce-a mai apropiata spre exact ce doresti tu ! Valabil indiferent : - ca nu sti ce instalatie de gaza sa iti pui pe masina - ca nu sti ce masina sa iei - ca vrei sa cumperi o bijuterie si nu sti de unde - ca vrei sa iti cumperi telefon mobil si nu sti de care - ca nu sti ce fel de centrala de gaz sa pui in casa - ca nu sti ce fel de vopsea tine mai bine la petele de ulei de la bucatarie - ca nu sti care sunt cutitele care taie intr-adevar bine - ca nu sti care vopsea de par intr-adevar tine mult - ca vrei sa cumperi un teren si nu sti ce si cum si unde - ca nu sti cu cine sa faci contractul de telefonie ( fixa sau mobila ) - ca nu sti ce fel de conserva de fasole merita cumparata - ca nu sti de la cine sa iei internet - ca nu sti care izolant termic/fonic e mai bun - ca nu sti ce fel de centrala telefonica a iti iei - ca nu sti la ce restaurant merita sa mananci - ca nu sti... ORICE ! Singurul lucru pe care trebuie sa il stiti este de unde plecati ( $ ) si unde vreti sa ajungeti ( $ / calitate / performante ) ACEST SERVICIU ESTE ( si va fi intotdeauna ) GRATUIT ( motiv pentru care NU se afla la sectiunea bursa ) noi extragandu-ne ( pe viitor ) comisionul din contractele de colaborare cu furnizorii vostrii finali ( NU o sa va recomandam produse doar de dragul de a le achizitiona, ele vor intrunii intotdeuna cerintele si asteptarile voastre ; daca constatati diferente de comportament ale produsului / serviciului fata de dorintele voastre ne asumam raspunderea de a va achita noi pretul initial/nou al produsului- de a il cumpara - in conditiile in care nu a suferit deterorari mecanice ) Daca cerintele voastre de calitate depasesc posibilitatea financiara va vor fi prezentate varianta ideala ( ce intruneste cerintele de calitate ) si varianta achizitionabila ( in pretul impus ) si diferenta de calitate in % dintre cele 2. NU aveti ce sa pierdeti, incercati, spuneti-ne ce vreti ( si nu stiti de unde ) si nu veti fi dezamagiti ! Contact ( momentan, in varianta de inceput ) doar : e-mail : idcristiansandu@yahoo.com ( neaparat lasati si un numar de telefon mobil in mesaj ) Telefon : 0728.444.209 ( 24/24 ) Mesaj privat in cadrul acestui forum ! Acest serviciu este gratuit si NU poate oferii garantii contractuale. Studiile noastre NU au acreditare profesionala si NU sunt recunscute de catre nici o institutie oficiala ( inca ) Exista posibilitatea ca sfaturile noastre sa nu fie cele potrivite dar cel mai probabil aceasta o sa fie situatia daca nu stiti exact ce doriti. Ne rezervam dreptul de a NU da curs unor cercetari daca este relativ clar ca a voastra intrebare este pusa de dragul de a fi pusa si nu are in spate o reala dorinta de a achizitiona produsul. Aceste incidente vor fi reclamate motamo aici , pe forum prin prezenta informandu-va ca fiecare discutie poate fi inregistrata ca si proba pentru eventualele reclamatii Pentru admini : cer permisiunea de a da cate un UP / zi tocmai tinand cont ca este un "serviciu" gratuit. Daca NU se accepta acest UP va rog sa stergeti aceste ultime 2 randuri ! Edited March 25, 2008 by Cumnatu Link to comment
tolin Posted March 26, 2008 Share Posted March 26, 2008 Povestea asta cu serviciu gratuit este o minciuna, faptul ca te plateste furnizorul este dovada unei activitati comerciale. Rog trecerea topicului la Bursa, cu regimul aferent. Parere personala: invazia de oferte de tot felul, inclusiv cele de asigurari auto, nu-si au locul pe un forum auto. Pentru informarea fiecaruia exista tot netul, nu trebuia poluata asocierea non-profit a unor persoane intr-un spatiu de comunicare inter-umana de tot felul de intreprinderi profitabile. Cei care urmaresc profit pe acest forum sa plateasca link-uri spre ofertele lor, daca sunt capabili. Daca nu, inseamana ca umbla cu suse si incurajarea lor aduce prejudicii utilizatorilor acestui forum ! Link to comment
Cumnatu Posted March 26, 2008 Author Share Posted March 26, 2008 (edited) Ideea de GRATIS este evidnet semiadevarata. De exemplu : http://www.cautcredit.ro/ iti ofera servicii gratuite ei sustragandu-si profitul direct de la furnizorul de servicii ( banca ) . INSA evident ca furnizorul de servicii ( banca ) va umfla pretul serviciului ( creditul + dobanda ) ca din el sa asigure si felia colaboratorului ( cautcredit) si deci indirect solicitantul de credit plateste intermediarul. DAR exista acele discounturi dinpre banca catre intermediar, discounturi de colaborare, discounturi pe care beneficiarul creditului NU le-a putea obtine. Una peste alta beneficarul obtine acelasi pret prin intermediar ca si direct de la sursa doar ca altcineva face munca pt el, banca diminuindu-si profitul/ unitate dar crescandu-l / volum. Toata lumea castiga ! Edited March 26, 2008 by Cumnatu Link to comment
tolin Posted March 26, 2008 Share Posted March 26, 2008 (edited) Ideea de GRATIS vine din psihologia cumparatorului. Tot omul viseaza la chilipiruri. Sunt pline casele oamenilor de bunuri de care nu aveau nevoie. Ei aveau nevoie doar de ceva GRATIS. Cumnate, regulile forumului sunt una si regulile unei asocieri non-profit sunt altele. Majoritatea care se logineaza la acest forum asteapta intr-ajutorare, nu servicii gratuite. Fiecare stie ca un serviciu gratuit are un pret si nu-i de-acord sa-l accepte fara o negociere. Sunt perfect de-acord cu serviciile de consiliere care nu umfla preturi, dar nu sunt de-acord cu activitatile comerciale intr-un spatiu de socializare. Multi se refugiaza pe acest forum la sfarsitul zilei pentru a scapa de violenta asaltului publicitar, iar unii vor sa pangareasca pana si acest spatiu. Ca sa fim bine intelesi, eu sunt printre cei care sunt impotriva oricarei forme de publicitate prin Bursa ca extindere a unei forme de schimb in natura intre membrii unei comunitati. Revin si adaug: daca unii au asa forta de convingere sa dovedeasca si forta financiara prin care isi platesc publicitatea. Altfel, totul este maculatura. Edited March 26, 2008 by tolin Link to comment
Cumnatu Posted March 26, 2008 Author Share Posted March 26, 2008 (edited) NU e nici vina mea nici a ta ca oamenii reactioneaza la anumite cuvinte cheie, dar sincer serviciul de reselling cu baza discount si pret final acelasi aduce implicatii 0 din partea cumparatorului deci chiar e gratis, e unele din putinele lucruri gratis. De ex. daca au iau ... masini de spalat de la un producator si le vand in butic la Lujerului astfel fiind fff accesibil populatiei de la Lujerului la ACELASI pret minim care il gasesc in hypermarketuri ( sa uitam pt o secunda ca e Cora la Lujerului ) , cumparatorul NU da nimic in + ca i-am adus masina de spalat pe o raxa de 500m fata de domiciliu, plateste producatorul prin discountul pe care mi-l da mie ca ii iau mai multe masini decat 1. Gresesc ? Ideea este ca tu ca si livrator de comenzi pt un anumit furnizor/producator capeti un discount pe care clientul enduser NU le poate capata ever. Atunci reusesti sa dai ( recomanzi ) produsul la acelasi pret cu cel mai mic pret de pe piata , pret in care tu de fapt sai si profit de la furnizor/producator. Clientul NU da nimic in plus fata de cea mai mica oferta de pe piata care ar putea-o el obtine deci e consiliere gratis din punctul lui de vedere. Ca producatorul prefera sa castige mai putin/unitate si mai mai mult/volumul adus de tine , e treaba dintre tine si producator nu a clientului, acela ( repet ) da pretul MINIM posibil de pe piata DIN PUNCTUL LUI DE VEDERE. Gresesc ? + ca eu NU vand un anumit produs, intai si cel mai important oamenii trebuie sa stie ce vor, NU le bag nimic pe gat , dar absolut nimic. Abia cand sunt convinsi ca vor acel ceva dar nu stiu exact de care si dei unde, ii ajut eu, pe ei necostandu-i nimic datorita logicii de mai sus. NU exista promitii, nu exista ocazii, chiar deloc. Ca la un moment sau altul o anumita firma isi face promotie la un anumit produs si il da sub piata ( ca pret ) daca al nostru client afla de aceasta promotie NU va mai apela la serviciile noastre si deci nu face obiectul discutiei. El se va duce direct la sursa pt c aa auzit ca e promitie si crede el ca e momentul. Tocmai ca nu vreu sa vand oamenilor nimic din ceea ce nu au nevoie doar pt ca e nu stiu ce promotie, trebuie sa fie foarte convinsi ( de la sine putere ) ca au nevoie de ceva si sa stie foarte bine ce vor ca acel ceva sa faca si ca au nevoie de el, eu doar li-l gasesc pe cel mai ...recomandat. Poate candva o sa dezvolt si ideea de a tine sus un site de genul : promotionale ! Vrei numai plesneli de promotionale ? intra aici www... . ro si vezi care sunt promotiile din x.03.2010, cumpara singur ce miraj promotional te vrajeste cum ca ti-ar trebuii. NU e cazul acum. @tolin, iti inteleg punctul de vedere si il respect, asadar : rog stergerea TOTALA a acestui topic eventual urmand a il redeschide sub o forma care sa NU deranjeze intereselor forumului ! Raspunsul tau de mai sus ma duce cu gandul la un post de-al meu prin care laudam forumul daewoo ( pt mine asa se va numii mereu ) care este muuult deasupra majoritarii forumurilor. Pt ca admini chiar se ocupa. De ex., de softpedia se alege praful incet si sigur pt ca adminii nu mai fac curatenie. Altele gen 4tuning sunt balciuri pe roti de-a dreptul. Respect ! Edited March 26, 2008 by Cumnatu Link to comment
tolin Posted March 26, 2008 Share Posted March 26, 2008 (edited) ... Gresesc ?... Tocmai ca nu vreu sa vand oamenilor nimic din ceea ce nu au nevoie doar pt ca e nu stiu ce promotie, trebuie sa fie foarte convinsi ( de la sine putere ) ca au nevoie de ceva si sa stie foarte bine ce vor ca acel ceva sa faca si ca au nevoie de el, eu doar li-l gasesc pe cel mai ...recomandat ... Bre, cumnate, eu mai vad, dupa 19 ani si dupa o schimbare dramatica de sistem, cum unii sunt convinsi, in continuare, ca au avut nevoie de comunism. Astazi, termenul de activist nu mai este la moda si are conotatii urate, asa ca a fost numit consilier, desi (de)serviciul este acelasi: sa te duca pe drumul cel bun. Intrebarea este: pentru cine ? Ai vazut tu, vreodata, sa fie castigat end-userul ? Pe vremuri se chema "fraierul" (dummy). 'ntelegi, am oroare de oamenii care-ti doresc binele, gratis !!! Eu le-as dori raul si pe bani, as stii pentru ce m-am vandut. Strict din punctul de vedere al pietii: este bun acest intrus, consilierul ? Unde mai este liberul arbitru ? Intuiesc un dialog: "fa, luam asta, ca asa a zis consilieru' si nu ma-ta aia proasta, in gumari" Din pacate pentru tine si altii, voi nu aveti experienta altor vremuri cand bunurile concurau prin proprietatile lor si nu prin buna promovare (pardon, consiliere). Aceasta consiliere este o forma mascata de publicitate si daca te-ai pricepe la regulile unei societati comerciale ai stii bine diferenta dintre regimul fiscal al publicitatii si cel al contractelor de consultanta. In momentul acela ai intelege cine este singurul castigator. Poate imi explici si mie cum functioneaza aceasta activitate de consiliere, cum poti primi tu discount de la doi concurenti pe o piata ? Aici sta toata pacaleala fraierului !!! Spre surprinderea ta, eu doresc o discutie serioasa pe aceasta tema, pana pricepe ultimul dummy ! Edited March 26, 2008 by tolin Link to comment
Cumnatu Posted March 26, 2008 Author Share Posted March 26, 2008 (edited) Chiar asa tinerel si nepetrecut nu sunt. Ideea e relativ simpla. Pt ( intr-o teorie perfecta ) fiecare produs/serviciu , intr-o anumita gama de pret si intrunind anumite conditii calitative exista disponibil pe piata 1 sau x produse ( si nu mai sta nelogat citind mesajele ca esti stresant ) Cu producatorii acestor produse ( nu foarte multe la numar intr-o anumita categorie la un anumit moment dat ) ai colaborari de genul disount. NU trebuie sa stie ( si chiar daca stie ) conex ca eu am colaborare cu orange. Si in cadrul acelui discount tu lucrezi cu publicul de la pretul obtinut de tine prin discount ( ca aduci prin colaborare comenzi ) pana la cel mai mic pret de pe piata ( verificabil doar prin vizita fizica sau prin price.ro sau compara.ro ) l. Edited March 26, 2008 by Cumnatu Link to comment
tolin Posted March 26, 2008 Share Posted March 26, 2008 (edited) ... NU trebuie sa stie ( si chiar daca stie ) conex ca eu am colaborare cu orange ... Adica aia e fraieri, nu semnezi contracte de exclusivitate cu tine si nu te controleaza. Bre, cumnate, aia de vodafone beau impreuna cu cei de la orage, cum crezi tu ca nu stiu ei ? Dar asta-i alta poveste, situatia in care consilierii sunt dummy. Tu n-ai inteles un lucru: piata libera este un joc cu suma nula pentru producatori. Din acest motiv, fiecare incearca sa distorsioneze jocul. Cine-i pagubitul in acesta situatie: ei sau fraierul pe care-l consiliezi tu ? Cine pierde din jocul asta ? El, fraierul si tu. Doar ca fraierul are un servici care-i reinoieste fortele financiare, iar tu iti pierzi clientii. Este adevarat ca la fiecare minut se naste un fraier, dar tu nu esti singurul pescar. Vrei sa stii parerea mea ? Cel care pierde esti tu, fraierul pierde niste bani pe care-i face in luna urmatoare, dar tu iti pierzi credibilitatea pentru niste maruntis. Cu cat vei avea mai multi clienti, cu atat vei pica mai de sus. Si vorba Parazitilor, la coborare, scarii ii lipsesc niste trepte. Edited March 26, 2008 by tolin Link to comment
Cumnatu Posted March 26, 2008 Author Share Posted March 26, 2008 Toata lumea merge tenis cu toata lumea, stiu ce zici. Tu gandesti macro, eu gandesc micro, la nivel de profit curat undeva pana in 10 mii euro / luna si asta peste 2-3 ani, poate mai multi. Astfel nu cred ca o sa fiu subiectul din gura lor. Link to comment
tolin Posted March 26, 2008 Share Posted March 26, 2008 (edited) Cumnate, eu mai stiu ceva despre persoanele care s-au ocupat de aceasta activitate. Ai tu capacitatea de-a schimba asa de repede anturajul ? In fond, ce urmaresti, sa scapi de prieteni ? Acum sa te iau pe partea cealalta. Ce dovezi ai tu ca poti sa ma consiliezi pe mine ? Ce cursuri minunate ai urmat tu sa te numesti consilier ? Nu cumva cazi in pacatul insultei ? Esti un alt agent comercial, comisionar care umbla din usa in usa care incearca sa vare pe gat un produs de care n-am nevoie. Forma aceasta e veche de cel putin 80 de ani, crezi ca daca azi este altul suportul, este altceva ? N-ai inteles ca la pregatire v-a imbrarligat mintea cu sume ? Eu iti doresc sa le realizezi, dar nu-ti doresc sa te trezesti cat de singur vei fi. Daca n-ai inteles riscurile acestei activitati, iti explic: un comis-voiajor (consilier in ziua de azi), cand rata la o usa, mai avea sansa la alte 10.000, daca se misca repede. Astazi, daca ai ratat pe un forum, ai ratat la 10.000 de usi dintr-un foc ! V-a explicat asta la pregatirea aia ? Neh, ei v-au aburit, doar, cum e sa castigi de la 10.000 de usi. Cine-i pelican in toata afacerea asta ? Edited March 26, 2008 by tolin Link to comment
Cumnatu Posted March 26, 2008 Author Share Posted March 26, 2008 (edited) Acum sa te iau pe partea cealalta. Ce dovezi ai tu ca poti sa ma consiliezi pe mine ? Ce cursuri minunate ai urmat tu sa te numesti consilier ? Nu cumva cazi in pacatul insultei ? Asa cum am mai zis : " Studiile noastre NU au acreditare profesionala si NU sunt recunscute de catre nici o institutie oficiala" Dar, ii vei spune agentului de la vreaucredit.ro sau cautcredit.ro ca Ce dovezi ai tu ca poti sa ma consiliezi pe mine ? Ce cursuri minunate ai urmat tu sa te numesti consilier ?" ?? "Ai tu capacitatea de-a schimba asa de repede anturajul ? In fond, ce urmaresti, sa scapi de prieteni ?" nu inteleg ce vre sa zici ! Repet, se pote sterge postul daca deranjeaza , nu ma supar deloc. It inteleg ideea numai ca ideea ta este a unui om pregatit, cu temele facute. Din fericire / nefericire majoritatea dinrte noi nu avem timp sa ne documentam incat sa NU avem nevoie de oameni care au fost deja pe acolo si ne pot da sfaturi. Vb maine( azi dar mai pe ziua ) somn usor ! LE : chiar nu stiu ce scoala de pregatire pt robotei de vandut pe la usi crezi ca am inghitit ! NU am ciunga in par si nu functionez dupa carti si texte ce nu se pupa cu economia noastra. NU presupun cum au facut altii ( vezi rds ) ca daca de ex. cartierul militari are 100.000 apartamente ( arbitrar ) vor fi si 100.000 contracte. Si stiu foarte bine ce impact are prima impresie mai ales pe un forum / online dar poate ca tocmai asta vroiam sa aflu, care e reactia masei, nu ? Sa iti explic ( desi e neprofi sa o fac si nu ar trebuii ) si avantajele. Este un gen de "afacere" pe care o poti face in paralel cu consum MINIM, daca nu 0 ( ma refer la inceput cand si profitul e mic ) iar pe masura ce se dezvolta sa fie sursa principala de venit. E ceva rau in asta ? Si este printre foarte putinele afaceri ce inca poarta o doza de etica adica NU furi pe nimeni si poti dormii linistit noaptea. Te vad ca ai boala pe vanzaciosi, te inteleg de asemeni ! Si eu am boala pe mine pt ca sunt prost, pot sa vand orice produs, pot sa iti vand masini de spalat in Sahara dar imi este fff dificil sa ma vand pe mine pt ca din pacate sunt prea sincer. Edited March 26, 2008 by Cumnatu Link to comment
Tommy Posted March 26, 2008 Share Posted March 26, 2008 (edited) Hahahhaha, Cumnate, am voie sa nu cred in mitul vanzatorului care vinde orice? Nici macar al celui care doneaza orice. Si sa spun si de ce. Consultanta e un termen destul de modern si a inlocuit inclusiv pe cel de psiholog. Orice firma serioasa, ce vrea sa aiba succes, are UN domeniu (sau cel mult cateva) din care acopera cateva zone, pentru ca spre exemplu "consultanta financiara" poate avea o caruta de aplicabilitati. Sa mai spun ca are si personal specializat sau ultra-specializat? Asa ca termenul de "consultanta la orice" mi-a provocat de la bun inceput zambetul, pur si simplu e imposibil, o concluzie de bun simt. In alta ordine de idei, subiectul e de bursa, fara dubiu. Edited March 26, 2008 by Tommy Link to comment
mike.omega Posted March 26, 2008 Share Posted March 26, 2008 (Presupunem ca ideea lui Cumnatu e OK) Pe ce baza inchei tu cotracte cu Vodafone sau Orange sau orice alt "greu" de pe piata? Ca pe ochi frumosi parca nu-mi vine sa cred... Ideea e ca trebuie sa ai o activitate constanta pentru a putea indeplini niste conditii ale contractului. Spre exemplu: firma la care lucreaza fratimiu(provideri de net) au contract cu un distribuitor national de componente PC. Au reduce x% insa trebuie sa cumpere de la ei de min 4000 Ron/luna, deci?! Pe de alta parte ar cam trebui sa stabilesti niste domenii, ca de la masini de spalat la abonamente de telefon sau televizoare e drum lung PS: eu in locul tau m-as orienta spre delivery, clientul alege produsul X, tu il gasesti la pretul cel mai mic si iei si tu un procent din pret pentru faptul ca-l livrezi la domiciliu, eventual il si instalezi Link to comment
cpop Posted March 26, 2008 Share Posted March 26, 2008 Off topic! Da' ce matinali sunteti!!! On Topic! @Cumnatul - oferi consiliere. Adica vreau anvelope, bugetul este x. Tu-mi scoti o lista cu modele si furnizori cu respectarea conditiilor mele. Ce garantie ai ca eu nu folosesc lista ta ca baza pentru o / negociere ulterioara, respectiv nu mai folosesc "interfata" ta la cheltuirea efectiva a bugetului? Ideea nu este rea, dar nu vad cum ai putea genera venit de 20 eur pe ora de " best offer" pentru "4 anvelope vara buget max 150 eur". Pentru ca, poate ai o baza de date cu ceea ce ofera furnizorii tai, unde este rapida, dar daca "ratezi" vreo reducere din afara "zonei tale de vizibilitate" clientul sigur va re-apela doar pentru obtinea unei liste de unde sa inceapa propriile cautari. Sintagma "orice" duce la o posibila lipsa de profesionalism. Adica faci o oferta buna la anvelope, dar poti face o oferta la fel de buna pentru o franciza in domeniul serviciilor financiare? Succes. Topicul este de bursa, dar asta stabilesc adminii. Link to comment
Zmeul cel rau Posted March 26, 2008 Share Posted March 26, 2008 Offtopic, poate. Din pacate pentru tine si altii, voi nu aveti experienta altor vremuri cand bunurile concurau prin proprietatile lor si nu prin buna promovare (pardon, consiliere). Din pacate piata romaneasca este o piata orientata pe pret, vezi si cazul Loganului. Proprietatile produselor sunt mai putin importante decat pretul iar cumparatorul poate compara fara sa clipeasca un produs din categoria produselor ieftine cu unul din categoria produselor scumpe. Link to comment
laurentziu83 Posted March 26, 2008 Share Posted March 26, 2008 (edited) Asa ca termenul de "consultanta la orice" mi-a provocat de la bun inceput zambetul, pur si simplu e imposibil, o concluzie de bun simt. Mie mi-a provocat greata, no offence, e plina piata de asa ceva, care ofera "consultanta", te astepti ca cei de acolo sa fie experti in a da sfaturi excelente. Stiti ce e in spate, mentalitatea lor? Imbarliga clientul, ca sa-i iei banu', ca sa iasa comisionu' din vanzari, si indirect banii pe care ii iei la sfarsit de luna. Eu de vreo luna mi-am schimbat serviciul, acum lucrez intr-un service, la receptie clienti. Una de acolo mi-a spus: nu conteaza sa stii piese si cum si unde se monteaz, conteaza sa VINZI (hai sa muriti voi) si sa faci QSA-ul mare (ceva cu clientii extrem de multumiti), sa faci incasari mari, ca sa-ti iei salariul mare. Pai bine bre, dar ca sa vinzi, trebuie sa stii ce sa vinzi, ca sa-i explici clientului in asa fel incat el sa fie multumit si sa stie ca a fost servit de profesionisti, nu sa vina clientul la tine cu o masina cu motor 2.0 benzina si peste 100 de mii de km in bord, pe care a dat 20 de mii de euro si tu sa-l intrebi: "nu va omoara consumul?" Iar clientul sa gandeasca in sinea lui "ce intrebare pune si amaratul asta...". Apoi, cica trebuie sa dai un raport la sfarsit de luna cu privire la clientii "multumiti" si "nemultumiti". Pai cine dreaku sa fie extrem de multumit cand sare de limita de credit la card cand plateste? Macar sa simta ca da banii astia pe servicii mai bune, nu sa creada ca a fost la nea Tache imbracat acum cu haine noi. Cu putin noroc, scap de prostia asta platita destul de prost, scap de clienti la fel, intru pe ceva mai bun, la diagnoza cel mai probabil: salariu mai mare, scapi de clienti, nu mai suna telefonul incontinuu, nu ma mai intereseaza kkt-urile alea de masurare a clientilor multumiti, mai putin stres per total pe mai multi bani. Asta inseamna munca, nu frecusul cu clientul, denumit frumos drept "lucrul cu oamenii", accentuat de altii ca fiind extrem de placut. O lula... Pacat insa ca multi chiar cred in asa ceva, si si mai pline sunt anunturile de angajare pe asa ceva. Edited March 26, 2008 by laurentziu83 Link to comment
Cumnatu Posted March 26, 2008 Author Share Posted March 26, 2008 (edited) Oameni buni, NU l-am pus la bursa pt ca era un test. Imi cer scuze ca nu l-am prezentat ca si test pt ca atunci revoltarea voastra nu ar fi fost asa de pasionala si de reala. Am aflat ce vroiam sa aflu respectiv ca in martie 2008 majoritatea oamenilor ( dintre cei care au raspuns ) sunt ofensati de ofertele perfecte cu de totate gratis. E bine ca e asa, inseamna ca incet incet lumea se orienteaza catre calitate si nu neaparat cantitate ( cel putin lumea de aici ) O sa dau drumu la aceasta afacere evident cu doar 1 domeniu si eventual, pe termen lung sa trec si in altele. Asiguraile ca nu o sa folosesti informatia de la mine sa iti iei produsul singur se face relativ usor mai ales la domeniul la care ma gandesc pt inceput. Sati sa ii fac situl samd si o sa vedeti. Ideea folosita va fi insa ce-a de brokeraj gratuit in masura in care pentru serviciul oferit tu ca si client chiar nu dai nimic in plus. Sper ca in 3-4 luni sa am totul pus la punct. @laurentiu din pacate 99% din vanzatorii de ORICE produs din .ro NU stiu ce vand. Ei doar il vand, eventual iti explica ce scrie si pe eticheta din magazin, mai multe nu stiu. Daca vrei ei sunt numai niste tonomate unde iti bagi banii si iti dau produsul, nestiind sa ti-l descrie. Asta e o realitate cruda ( de la televizoare pana la masini de spalat, autoturisme, canapele, servicii samd ) . Iar lucrul cu oamenii este cea mai grea treaba din lume doar si pt infinitatea situatiilor la care trebuie sa te adaptezi pt ca fiecare vede altfel, intelege altfel , trebuie luat altfel. A nu se intelege ca asta nu e munca, este, al dracului de consumatoare chiar. Edited March 26, 2008 by Cumnatu Link to comment
Mengelaus Posted March 26, 2008 Share Posted March 26, 2008 (edited) Ba din contra @Cumnatu, eu cred ca daca il prezentai ca si un test ai fi avut si mai multe reactii.Multi s-au abtinut poate din cauza ca era vorba de tine.Eu sunt de acord cu consilierea in principiu.Am nevoie de un produs dar nu am timp sau nu am chef sa il caut.De exemplu mi-ar placea sa imi pun paravanturi la masina dar mi-e lehamite sa intru in zeci de magazine pana gasesc oferta cea mai buna.Si cel mai probabil asta e si motivul pentru care nu imi voi procura asa ceva. Daca apelez la tine(in sens peiorativ) si tu imi spui ca la magazinul cutare sunt cele mai bune si cele mai ieftine eu de unde stiu ca intr-adevar asa este si ca tu nu m-ai indrumat spre magazinul care iti da tie cel mai mare comision?Deci consilierea pe gratis este o mare porcarie pentru ca nu are de castigat cumparatorul ci doar consilierul si producatorul care da cel mai mare comision. In schimb sunt de acord sa platesc contra unei informatii si atunci pot fi sigur ca cel caruia ii solicit ceva chiar isi da interesul. "Iar lucrul cu oamenii este cea mai grea treaba din lume doar si pt infinitatea situatiilor la care trebuie sa te adaptezi pt ca fiecare vede altfel, intelege altfel , trebuie luat altfel. A nu se intelege ca asta nu e munca, este, al dracului de consumatoare chiar." Lucrul cu oamenii este printre cele mai grele si mai stresante munci din lume.Lucrez de aproape 4 ani numai cu oameni si in ultimii doi ani interactionez cam cu aproximativ 100-150 de oameni pe zi si desi am 26 de ani deja incepe sa-mi iasa par alb in cap si tot cam de doi ani nu mai dorm noaptea (si nu, nu lucrez la o banca) Edited March 26, 2008 by Mengelaus Link to comment
Tommy Posted March 26, 2008 Share Posted March 26, 2008 Lucrul cu oamenii este printre cele mai grele si mai stresante munci din lume.Lucrez de aproape 4 ani numai cu oameni si in ultimii doi ani interactionez cam cu aproximativ 100-150 de oameni pe zi si desi am 26 de ani deja incepe sa-mi iasa par alb in cap si tot cam de doi ani nu mai dorm noaptea (si nu, nu lucrez la o banca) Cum adica interactionezi cu 100-150 de oameni pe zi, ca eu nu inteleg. Link to comment
Cumnatu Posted March 26, 2008 Author Share Posted March 26, 2008 In schimb sunt de acord sa platesc contra unei informatii si atunci pot fi sigur ca cel caruia ii solicit ceva chiar isi da interesul. Daca pleci de la premisa ca respectivul "consilier" iti va recomanda / vinde produsul de la care isi ia el cel mai mare comision nu suni deloc. NU ai nici o garantie nici daca platesti. In teorie eu pot sa iau si bani ed la tine si de la furnizorul care da cel mai mare comision si sa iti vand tot acel obiect. Singura verificare pe care poti sa o faci este la randul tau sa verifici ca intr-adevar aceea este cea mai buna optiune. SI asta nu o sa o faci ca doar d-aia ai apelat la altcineva sa o faca in locul tau. Sa jonglam in cazul exemplului cu paravanturile. Tu imi zici ce vrei si cam cat vrei sa dai pe ele. Eu revin cu 2-3 variante : din sticla ( avantaje / dezavantaje / pret din plexiglass ( a / d/ p ) din .. x material ( sunt pure exemple ) tu decizi, domne... varianta 2. Eu ti-l comand cu livrare la tine la destinatie, tu il platesti la livrare si gata. IN NICI UN CAZ nu e posibil sa existe numai 1 optiune pentru ca este foarte putin probabil ca suma pe care vrei sa o dai sa poata acoperii si toate conditiile calitative. Daca stai asa bine cu banii nu mai intrebi, intrii in primul magazin si cumperi indiferent de cat costa. Si FOARTE IMPORTANT : intreaga operatiune se bazeaza in proportie de 90% ca si publicitate pe recomandari, pana la urma ce-a mai buna publicitate posibila. Stiu ca suna pompos dar mereu cand fac ceva incerc sa ofer calitate maxima, lucru care lipseste cu desavarsire aproape peste tot in .RO. Link to comment
Tommy Posted March 26, 2008 Share Posted March 26, 2008 Tu chiar vrei sa faci asta? Ai putine sanse eu cred sa scoti ceva castig. Daca vrei sa scoti bani fara sa bagi.. trebuie sa te faci comisionar adevarat Adica la concret, cauti clientul, nu el pe tine (cel putin la inceput) faci relatii cu furnizorii de servicii sau produse ca inteleg ca singur nu oferi, si asa mai departe. Link to comment
Mengelaus Posted March 26, 2008 Share Posted March 26, 2008 (edited) Cum adica interactionezi cu 100-150 de oameni pe zi, ca eu nu inteleg. Nu m-am exprimat eu grozav.Voiam sa spun ca lucrez cu 100 150 de oameni pe zi. @Cumnatu , exemplu tau este foarte corect.Mai demult am cerut consiliere in vederea achizitionarii unui credit si, dupa ceva timp, am primit un singur produs de la o singura banca.Fiind vorba de multi bani am cercetat si eu piata si, surpriza, acea banca era pe locul 3 in topul preferintelor mele. "Daca pleci de la premisa ca respectivul "consilier" iti va recomanda / vinde produsul de la care isi ia el cel mai mare comision nu suni deloc. NU ai nici o garantie nici daca platesti. In teorie eu pot sa iau si bani ed la tine si de la furnizorul care da cel mai mare comision si sa iti vand tot acel obiect." Corect, dar parca mai degraba reactionez pozitiv la un consilier care imi cere bani pentru a ma ajuta decat la unul care imi spune sa stau linistit ca ma ajuta el si munceste el pentru mine, pe gratis. "Ai putine sanse eu cred sa scoti ceva castig." @Tommy eu cred ca are ceva sanse tocmai pe baza afirmatiei de mai jos: "Si FOARTE IMPORTANT : intreaga operatiune se bazeaza in proportie de 90% ca si publicitate pe recomandari, pana la urma ce-a mai buna publicitate posibila. Stiu ca suna pompos dar mereu cand fac ceva incerc sa ofer calitate maxima, lucru care lipseste cu desavarsire aproape peste tot in .RO." Adica eu as apela la el cu incredere tocmai prin prisma faptului ca e "userul Cumnatu"(numai asa il cunosc de pe acest forum) Singurul lucru care ma deranjeaza cu adevarat este acest cuvant "gratis".In ziua de azi si in lumea noastra nu suna deloc bine Edited March 26, 2008 by Mengelaus Link to comment
Tommy Posted March 26, 2008 Share Posted March 26, 2008 (edited) Si ce inseamna atunci ca lucrezi cu 100-150 de oameni ca eu inteleg si mai putin Si daca e userul cumnatu sau tata, ce? Banii mei nu ii arunc pentru ca e cineva care imi spune, ci doar atunci cand cred eu. Bine sau rau. Eu mai mult, nu as apela la userul cumnatu pentru ca eu cred ca a facut ceva investitii nu extrem de bune dupa parerea mea (pot exemplifica la cerere), si atunci de ce as avea incredere? Edited March 26, 2008 by Tommy Link to comment
Mengelaus Posted March 26, 2008 Share Posted March 26, 2008 fftopic: Lucrez la o companie aeriana.Si in cele 12 ore pe zi lucrez cu acest numar de oameni.Nu cu toti deodata bineinteles .Sa iti explic ce inseamna sa lucrez cu ei ar insemna sa spun tot ce fac eu acolo si nu are nici un sens Bineinteles ca banii ii dai cand crezi tu de cuviinta.Eu spuneam ca as avea incredere ca userul Cumnatu chiar si-ar da silinta sa faca treaba cum trebuie.Si apoi investiile care le-a facut pentru el il privesc numai pe el, in schimb produsele sau serviciile pe care le cauta pentru mine sunt filtrate prin conditiile date de mine si prin preferintele mele. Link to comment
Tommy Posted March 26, 2008 Share Posted March 26, 2008 Ma indoiesc ca lucrezi cu 100 de oameni pe zi, si nu mi-ai aratat. Pina la proba contrarie consider ca blufezi. Link to comment
Recommended Posts