Esperatul Posted April 13, 2008 Share Posted April 13, 2008 Descriere accident: Ora 18:00, localitate, curba la dreapta, gard pe dreapta, de dupa gard a iesit un cal alergand cam la 10 metri in fata mea. Urmarile le vedeti in poze. Politia mi-a dat 100% dreptate. Nu am casco, desi am precizat asta de mai multe ori politistii tot o dadeau inainte cu asigurarea, are RCA-ul vreo obligatie in cazul asta? Cat estimati o reparatie in service versus in regie proprie? Si cel mai important, care e procedura legala de a obtine banii de reparatie de la proprietarul animalului? Multumesc, pentru alte detalii va stau la dispozitie. Link to comment
Satori Posted April 13, 2008 Share Posted April 13, 2008 Tu esti ok? Erai singur in masina? RCA nu are nici o obligatie. Trebuie sa obtii banii de la proprietarul calului, din pacate. Link to comment
Salex Posted April 13, 2008 Share Posted April 13, 2008 Incredibil ... In primul rind bine ca ai scapat tu intreg. In al doilea rind, RCA nu te ajuta la nimic iar de la propritarul calului nu poti scoate nimic fara proces sau mica intelegere. Bafta ! Link to comment
andreib Posted April 13, 2008 Share Posted April 13, 2008 Dar calul al cui era? A proprietarului e responsabilitatea si teoretic animalul poate fi identificat, dar chiar si asa e ,, prinde chioru' scoat-i ochii''. RCA-ul nu cred ca are vreo acoperire in astfel de situatii . Link to comment
Esperatul Posted April 13, 2008 Author Share Posted April 13, 2008 (edited) Eram singur, eu am scapat fara nici o zgarietura. Cred ca aveam 20kmh dupa franare. Accidentele astea sunt cele mai periculoase, animalul care are 400 de kile vine fix peste tine, am avut niste amici care au murit in ceva similar (erau cu un Hyundai Coupe). Cel mai mult m-a enervat proprietarul care iesite cu toata familia si mai mai sa ma bata! Norocul a fost ca aveam ochelarii de soare pe fata, o groaza de aschii din parbriz au aterizat pe fata si prin par, inca incerc sa scap de ele. Edit. Proprietarul a fost identificat de politie, etc, si nu cred ca ma voi complica sa-mi recuperez banii dar m-a enervat teribil ca dupa ce ca o actiune de-a sa aproape m-a omorat tot el era cu gura mare Edited April 13, 2008 by Esperatul Link to comment
mike.omega Posted April 13, 2008 Share Posted April 13, 2008 RCA-ul nu acopera nimic. Trebuie sa dai in judecata propietarul calului si sa obtii de la el despagubiri, candva... deci te cam lupti cu morile de vant si greu o sa obtii ceva, pentru ca presupun ca respectivul n-are bani sa-ti plateasca masina(cel putin) Link to comment
Salex Posted April 13, 2008 Share Posted April 13, 2008 M-am tot uitat la poze si am incercat sa evaluez pagubele sau cit ar costa o reparatie ... Cu indulgenta, cu o manopera de bun simt, cu vopsitorie si presupunind ca doar ce se vede e busit, eu estimez ca te-ar costa undeva la vreo 8000 RON. Initial am zis cam 10.000 dar m-am ingrozit prea tare si am mai scazut. Deci, pararea mea 8000-10.000 RON Link to comment
Esperatul Posted April 13, 2008 Author Share Posted April 13, 2008 Asa m-am gandit si eu, tot stalpul trebuie schimbat, radiatorul de AC si ventilatorul, iar, cred ca sunt praf. Cred ca pana la urma imi aduc unul de la nemti si fac recarosare. Link to comment
tolin Posted April 13, 2008 Share Posted April 13, 2008 ... Proprietarul a fost identificat de politie, etc, si nu cred ca ma voi complica sa-mi recuperez banii dar m-a enervat teribil ca dupa ce ca o actiune de-a sa aproape m-a omorat tot el era cu gura mare Imi pare rau de ghinionul avut si ma bucur ca n-ati patit ceva. Eu sunt de parere sa-l actionezi pe proprietar in judecata pentru daune materiale si de alta natura. Tu ai toate datele din ancheta politiei. Nu trebuie sa-l cauti pe proprietar, te cauta el. Daca iti plateste renunti la actiune, daca nu, tot va trebui sa plateasca. Asa este corect si asa trebuie sa se intample de acum incolo. Altfel, nu se linistesc astia si nu vor mai tine animalele legate. Link to comment
EM!L Posted April 13, 2008 Share Posted April 13, 2008 Cel mai mult m-a enervat proprietarul care iesite cu toata familia si mai mai sa ma bata! Norocul a fost ca aveam ochelarii de soare pe fata, o groaza de aschii din parbriz au aterizat pe fata si prin par, inca incerc sa scap de ele. Bine ca n-ai patit nimic grav . Astfel de specimene trebuie date in judecata si stors ultimul banut de la ei. Dupa ce ca putea sa se intample o nenorocire (cum ai zis ca s-a intamplat in cazul amicilor tai) tot ei sunt "cu gura mare". Din pacate asta ar fi singura cale de a recupera prejudiciul (si e o cale tare anevoioasa), Rca-ul cred ca nu face mare lucru . Link to comment
Salex Posted April 13, 2008 Share Posted April 13, 2008 Ce zice tolin e de bun simt. Banuiesc ca proprietarul e un om nevoias si poate iti e mila de el. Sincer sa fiu cred ca si mie mi-ar fi. Insa nu pot sa nu ma gindesc la faptul ca inconstienti de genul asta pot provoca moartea unor oameni nevinovati sau, in cazuri ceva mai fericite - cum ti s-a intimplat si tie, niste pagube materiale mari. Pina la urma "mila imi e de tine, dar de mine mi se rupe sufleturl". E vremea ca toti sa isi suporte consecintele faptelor, fie voite, fie prost gindite sau facute din nepasare. Tu ai senzatia ca omul ala s-a simtit vreo secunda vinovat din moment ce tot el a sarit cu gura la tine ? Sincer ma indoiesc ... Am trecut si eu prin faze de genul asta din care am scapat doar cu noroc, ca si tine. Am scapat de turme de oi pe A1, de vaci, capre si alte oratanii prin Moldova. Parerea mea este ca sintem datori fata de noi in primul rind sa ne aparam drepturile. Nu e cazul sa te gindesti la ce noroc ai avut ca ai scapat doar cu atit si, din recunostinta, sa suporti tot tu consectintele faptelor altora. Link to comment
hawkeye Posted April 13, 2008 Share Posted April 13, 2008 Da-l in judecata pana la ultimul leu. Daca nu plateste vezi daca poti legal sa-i scoti la licitatie casa+terenul. Ori va face rost de bani ori va ramane in strada. Este aberant sa-ti platesti reparatia din banii tai si animalul ala prost (proprietarul) sa cauzeze alte accidente stiind ca nu va pati nimic. Daca se da un exemplu, poate restul din sat vor fi mai prudenti stiind ca pot fi luate masuri impotriva lor. Link to comment
closchkutza Posted April 13, 2008 Share Posted April 13, 2008 Sunt intru totul de acord cu ceea ce au zis Tolin si Hawkeye. Trebuie sa inteleaga si propriatarii acestor animale(unii dintre proprietari sunt mai animale decat caii si vacile pe care le au in posesie) ca si ei raspund in fata legii pentru faptele lor. Au murit destui oameni din cauza neglijentei lor. Eu unul, l-as da in judecata fara nici un fel de remuscare. De ce as avea aceasta remuscare? De mine cui ii este mila? Link to comment
Cumnatu Posted April 13, 2008 Share Posted April 13, 2008 Condoleante Esperatule ! Pt masina evident. Un exemplu in plus de ce , desii uneori costa cat nu face , e bine sa avem casco ( eu vorbesc ) . Pe partea ailalta, daca garda ti-a dat dreptate da-l in judecata pt ca vei castiga sigur. Mai ales ca el nu va avea putere sa ia un avoat asa de rotund incat sa indoaie justitia. Link to comment
Zmeul cel rau Posted April 13, 2008 Share Posted April 13, 2008 Actioneaza-l in justitie! Banii ti-i vei recupera, chiar daca nu imediat. Link to comment
laurentziu83 Posted April 13, 2008 Share Posted April 13, 2008 Da-l in judecata. Acum 4 ani ai mei parinti au lovit cu Passat-ul un manz prin Dobrogea. Bine, impactul a fost mult mai mic, doar capota putin indoita, farul spart, radiatorul de AC spart si altele mai marunte. Insa masina fiind aproape noua (avea doar vreo 5 luni masina) si in leasing, am facut-o pe Casco si nu ne-a mai preocupat datul in judecata. La tine insa e mai simplu, cunosti stapanii calului. Insa sa te pregatesti cu nervi de otel, ca drumurile instantelor sunt grele. Masina insa, daca o mai poti face, nu mai e de circulat cu ea. Link to comment
Dj_Dark Posted April 14, 2008 Share Posted April 14, 2008 (edited) Omule imi pare sincer rau si mi se rupe inima de masina. Arata destul de rau, bine ca esti intreg. Cu reparatia nu stiu ce sa zic, se mai poate face ceva? Daca iti place masina o re-carosare cred ca ar fi cea mai normala, plafonul ala arata urat si sub aripa cine stie ce mai gasesti, daca veai casco cred ca era dauna totala, nu stiu. Apropo, calul a murit? In ceea ce-l priveste pe proprietar, daca poti fa ce-au zis colegii mai sus, daca tu mergeai regulamentar, nu-l ierta, din principiu. Chiar daca nu ai nevoie de banii lui trebuie sa plateasca. Numai pentru tupeul de dupa accident si tot merita. Ma mir ca nu ai luat ce-ti pica in mana prima data sa ii "incingi" nitel. Edited April 14, 2008 by Dj_Dark Link to comment
Esperatul Posted April 14, 2008 Author Share Posted April 14, 2008 (edited) Multumesc pentru suportul moral . Sa-l incing pe proprietar mai greu ca eu inca nu ma dezmeticisem si mai iesise cu toate rudele. De dat in judecata, asa ar trebui, dar saracul e vai de capul lui, daca-l dau ii iau casa sigur, si-l las in drum. Cu CASCO cam asa e, ar fi dauna totala cred, adica vreo 3000 de euro reparatia e valoarea masinii. Eu circulam legal, daca n-as fi facut-o nu mai scriam acum pe forum, spre comparatie la 20 de secunde a intrat un tir articulat in curba aia cu +30kmh fata de cat am intrat eu, noroc ca am tras imediat masina din drum ca o spulbera. Calul, paradoxal dar nu cred ca a avut nici piciorul rupt desi schiopata un pic. Cu recarosare, se pare ca trebuie platita taxa de prima inmatriculare si pentru caroseria noua, suna stupid dar asta e. Problema cea mare e la stalpi, stiu ca se schimba cu totul sau se indreapta, sper sa gasesc pe aici unii sa ii indrepte, nu vreu sa pun sudura pe ea. Intre timp am descoperit ca si usa din stanga e afectata si probabil si stalpul. Azi ma duc sa iau treaba aia de la politie sa pot repara masina. Edited April 14, 2008 by Esperatul Link to comment
Zmeul cel rau Posted April 14, 2008 Share Posted April 14, 2008 Nu are de ce sa iti fie mila! De tine nu ti-a fost mila? De proprietatea ta nu zic dar TU puteai sa mori! Link to comment
Satori Posted April 14, 2008 Share Posted April 14, 2008 De dat in judecata, asa ar trebui, dar saracul e vai de capul lui, daca-l dau ii iau casa sigur, si-l las in drum. Da-l in judecata. Nu-i treaba ta de unde si cum scoate banii. Trebuie sa se invete minte. Link to comment
Salex Posted April 14, 2008 Share Posted April 14, 2008 Am oarece indoieli ca individul a stat macar o secunda sa isi zica "Saracul, uite ce a patit la masina din prostia mea !" Sau : "Saracul om, era cit p'aci sa moara din cauza neglijentei mele" ... De undeva trebuie sa incepem sa ne civilizam iar procesul asta nu ar trebui sa mai aiba loc de exceptii de nici o natura. Link to comment
ovi_jer Posted April 14, 2008 Share Posted April 14, 2008 Inainte de a il da in judecata ai nevoie de o expertiza tehnica pentru evaluarea pagubei.Recarosarea depaseste pretul de piata al masinii.Nu te incurca cu reparatii inutile. Link to comment
Cumnatu Posted April 14, 2008 Share Posted April 14, 2008 (edited) Asteptam spre vanzare espero pe bucati ! S-ar putea sa recuperezi vre-o 2000 E din masina daca o dai pe bucati. Daca mai pui si banii care la un moment dar ii iei de la idiot, se cheama ca esti in profit. Doar ca trebuie sa muncesti pt asta : munca de vanzare + munca de judecata. Vezi, tot raul spre bine. Asta plecand de la ideea ca nu ai patit absolut nimic tu ca si sofer. @esperatul, vorbeste omul acum si cand aflu te sun, astazi sper ! Edited April 14, 2008 by Cumnatu Link to comment
hawkeye Posted April 14, 2008 Share Posted April 14, 2008 De dat in judecata, asa ar trebui, dar saracul e vai de capul lui, daca-l dau ii iau casa sigur, si-l las in drum. Fa-o fara nici cea mai mica urma de regret. Omul ala putea sa te omoare si tie iti pare rau de el? Am mai zis, fa exemplu din el si lucrurile se vor schimba in acel sat. Daca si altcineva da un exemplu in alt sat, si acolo se vor schimba lucrurile. Doar asa se poate schimba mersul tarii asteia de rahat si miserupismul generalizat. Stii ca nu ti se poate intampla nimic? Faci ce vrei, ca nu ti se poate intampla nimic, corect? Link to comment
uskt2005 Posted April 14, 2008 Share Posted April 14, 2008 1. Imi pare rau pt ce ai patit 2. Bine ca esti tu sanatos 3. Da-l in judecata pe inconstient 4. Trebuie sa-ti schimbi avatarul Uite o poza pt update Link to comment
Recommended Posts