Jump to content

Alegeri Locale 2008

VAXXi

Eu votez ...  

79 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Stimati tovarasi si pretini, vin alegerili !

Avem pe Bucharest: Blaga, Diaconescu, Gusa, Orban, posibil Oprescu si Prigoana. Oare astia or sti cum se scrie corect "va castiga" ? > :)

Momentele penibile au inceput deja:

Paranghelia lui Ontanu in Bamboo

Un candidat sincer

Facem curatenie pe ultima suta de metri sau Poteras

Candidati cercetati de DNA - si totusi candideaza

Adrian The Wonder Child - consilier la primarie

Candidatii PD-L

• Replies 74
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Nu se poate atasa si un sondaj? Daca nu cu "eu cu cine votez?" macar cu.. "votez au ba" :P

Bucurie mare: câştigător la Mister este un tânăr profesor de religie. Cei mai mulţi profi nu par să fie deranjaţi de ipostaza penibilă în care se află, de aplaudaci, miss şi mister. Dimpotrivă, le face plăcere. Bucuria li se citeşte în ochi. Măcar de seara asta să se bucure şi ei.

Seara e pe sfârşite. Profesorii încep să plece, unii îşi iau în sacoşe mâncarea rămasă

Relevanta spectrograma. Alesii fac tot ce pot sa aiba un corp profesoral fericit, pentru un invatamant de exceptie.

In teorie, daca nu m-au dat afara din cauza neplatii cotizatiei ever, eu sunt in PNT-CD.

Sa mor de as fi crezut ca voi ajunge vreodata intr-un hal de debusolare politica in care sunt acum.

Ce imi este foarte clar este ca il urasc pe Base si PD-L, mi se face o greata extrema cand ii vad.

Ceva mai putin imi e scarba de PNL-isti.

N-am crezut niciodata ca imi va fi cel mai putin scarba (dar tot borasc) e pesedei, pecei & stuff.

La primar votez cu Oprescu acu, cica e independent, deci imi provoaca o scarba mai mica, mai mai de nu imi vine borala...

PS: Scuze pentru exprimarea plastica dar reflecta fidel realitatea vazuta prin ochii mei.

Subscriu aproape in totalitate la ce a zis alx. Pe Oprescu nu l-as vota pentru ca, daca ar iesi primar, ar insemna sa renunte la meseria la care se pare ca este foarte bun. Si atunci ... cred ca urmatorul pe lista, cu voia dvs. ;) ar fi Prigoana :D

Tot ce sper e ca Oprescu să nu facă ce au făcut Onţanu şi Vanghelie acu' 4 ani (au candidat ca independenţi, au câştigat, apoi au reintrat în PSD).

Exact din acest motiv nu voi vota cu Oprescu, deşi probabil alftel aş face-o (urăsc PSD-ul cu toată dragostea).

Aşa că nu-mi rămâne decât Blaga, dacă nu vreau să-mi arunc votul pe geam. Sau să nu merg la alegeri (deşi cred că voi merge...).

Desigur ... mai e si varianta neprezentarii. Chiar cochetez cu ideea. Pina la urma, oricum nu ma simt reprezentat de nici unul, si atunci ... de ce m-as prezenta ?!

Chiar daca nu sunt din B. eu l-as vota pe Prigoana...chiar imi place omu', oricum toti zica ca fac lucruri marete, dar dupa ce se "inscauneaza" se lovesc la cap si uita tot :spumelagura: .

Si spiritul civic,unde este???

Ce are spiritul civic cu simpla socoteala de la vot: nu te prezinti, castiga cei care au mai mult in sondaje. Deci, le-ai dat votul gratuit, in sensul ca dupa, nu mai ai glas sa mai zici ceva, ti se va da peste bot: tu n-ai votat!

Deci si asadar, votati, baieti, votati ! Este acoperirea voastra. Altfel, voteaza fiecare cum vrea si din urne iese cine trebuie. Regula asta, relevata de la Caragiale, n-a fost infirmata pana acum.

Edited by tolin
Tot ce sper e ca Oprescu să nu facă ce au făcut Onţanu şi Vanghelie acu' 4 ani (au candidat ca independenţi, au câştigat, apoi au reintrat în PSD).

Hahahahha, tu mai speri sa castige unul de la psd bucurestiul vreodata? =))

Ca tot de acolo e :) )

Nu te-ai prins ca de fapt ei nu vor ca pd-ul sa castige din primul tur, si sa mai rupa din voturi, dar de fapt isi rup ei singuri gura :) )

Am votat ca nu votez. Nu e cazul sa explic de ce, asa e votul meu.

Edited by Tommy
Hahahahha, tu mai speri sa castige unul de la psd bucurestiul vreodata? =))

Nici vorbă (şi nici n-am sperat vreodată). Singura mea speranţă legată de PSD e să dispară.

Referitor la Oprescu, m-am exprimat cam alambicat.

Vroiam să spun că sper ca, în eventualitatea în care Oprescu ar câştiga (şi sper că nu va câştiga...), să nu facă ce au făcut ceilalţi doi.

Mă rog, de fapt vroiam să atrag atenţia celor care s-ar putea lăsa păcăliţi de noua "independenţă" politică a lui Oprescu.

Si spiritul civic, unde este???

Foarte buna intrebarea ... insa cred ca ar trebui indreptata nu numai catre votanti ci si catre pretendenti. Atita vreme cit nu ma simt reprezentat de nici un candidat, nu vad de ce as merge sa votez vreunul ... As avea mai mult simt civic daca as vota pe cineva care nu-mi excita neuronii cu nimic ?! Ma indoiesc sincer. Si inca o chestie, vreti sa ajungem ca in vremea lui Ceausesc cind se mergea la vot pentru stampila din buletin ? Asta ca sa nu risti cine stie ce ulterior ??? Eu unul as vrea sa merg sa votez pe unul (sau pe una, de ce nu) care reuseste sa ma convinga de ceva. Pina atunci ... mortul ramine in curtea lor. Sau, pentru ca tot sintem pe un forum legat de masini, mortul ramine in portbagajul lor !

Ce are spiritul civic cu simpla socoteala de la vot: nu te prezinti, castiga cei care au mai mult in sondaje. Deci, le-ai dat votul gratuit, in sensul ca dupa, nu mai ai glas sa mai zici ceva, ti se va da peste bot: tu n-ai votat!

Poate ca da, poate ca nu ... insa te intreb, ce IQ are istetul care ti-ar da peste bot pentru ca nu ai votat. Nesemnificativ, dupa parerea mea ! Si daca mergi la vot dar votezi cu acel candidat care are sanse minime ? Ce ai rezolvat, nu ti se mai da peste bot ? Crezi ca o sa ajung sa merg sa votez (sa ma prostituez) doar ca asa am o stampila la purtator ? Sa nu-mi sara cineva in cap ??? Teoria ta ar putea fi valabila doar in cazul a 2 candidati sau daca se ajunge in tur final. Si chiar si atunci, a merge neconditionat la vot ar insemna sa aplicam politica romaneasca de a alege mereu raul cel mai mic ... Poate ca a venit vremea sa mai schimbam filosofia si mesajul transmis ... Stii, din cum vad eu lucrurile, batalia pentru voturi este crincena pentru departajarea in cazul multor votanti, insa s-ar putea sa fie si mai crincena atunci cind vor fi din ce in ce mai putin cei care considera ca merita sa piarda o ora pentru a pune stampila ... De ce crezi ca se dau peste cap sa adune cit mai multi oameni la vot cu petreceri, bere, mititei, concerte, etc ?

De acord.

Dar trebuie să fii şi tu de acord cu faptul că cel care nu îşi exercită dreptul de a vota nu mai este îndreptăţit să emită judecăţi de valoare asupra sorţii comunităţii a cărei reprezentare a fost decisă prin acel vot, ori asupra faptelor celui care a fost ales (de către alţii...).

Eu recunosc că am momente în care mă uit în jurul meu şi îmi vine să nu mă mai duc să votez, dar nu neapărat pentru că nu aş avea pe cine să votez, ci pentru că văd care îmi sunt con-"comunitarii" (co-votanţii) şi îmi dau seama că, în final, şi eu şi ei vom fi reprezentaţi de acelaşi individ (indivizi). Adică mă simt băgat în aceeaşi troacă.

Mare păcat că nu putem exercita o formă de democraţie directă...

Sau măcar forma de reprezentare să fie pe categorii socio-profesionale. Adică eu şi cei de teapa mea să ne alegem reprezentanţii noştri, ei şi cei de teapa lor pe ai lor. Utopie, desigur...

... Teoria ta ar putea fi valabila doar in cazul a 2 candidati sau daca se ajunge in tur final ...

Desi nu-i teoria mea, ea este una foarte simpla: la limita, daca merg la vot doar cei care si-au exprimat intentia de vot in sondaje, iese castigator cel care sta cel mai bine in sondaje, indiferent de numarul candidatiilor. Deci, doar participarea masiva la vot a celor la care nu se cunoaste intentia de vot poate rasturna socotelile. Socoteala devine cotoioasa (imprevizibila) in cazul scrutinului cu doua tururi pentru ca functie de cei doi finalisti se reorienteaza voturile. Atragerea votantilor cu sechelarisme sau cu vanghelisme si-a dovedit efectul pervers.

Cred ca mergi prea departe cu luatul peste bot. Este mult mai simplu. Singurul care stie exact ce ai facut esti chiar tu, cenzura obiectiilor vine din tine. Deci, participarea si decizia unui vot are menirea sa te impace pe tine (cetateanul) cu tine (contrarul lui). Acest lucru este mai important decat rezultatul final al votului.

Edited by tolin