Jump to content

Ajutati Un Suflet

bishnitzarul

Recommended Posts

Ma scuzati ca am deschis acest topic dar poate cineva doreste sa o ajute pe aceasta fetita. Mesajul de mai jos l-am primit pe messenger,am fost emotionat cand l-am citit si am zis sa sun sa vad ca nu cumva sa fie o pacaleala,am sunat,am aflat detaliile si astazi am fost sa donez sange,mama ei impreuna cu sora ma asteptau la camera de garda ( plangeau ).

cine vrea sa faca o fapta buna in saptamana mare?e nevoie de donatori de sange pentru o prietena care a fost calcata de tramvai...se zbate intre viata si moarte...cine se baga, dati tel la unul din numerele 0727415307 sau 0765186757 , persoana de contact Diana(sora persoanei din spital)....da macar mai departe daca nu poti face altceva //este pe bune am vorbit cu fata, care vrea sa sune sau daca nu in fiecare zi la 8.30 la floreasca la camera de garda .

http://www.protv.ro/stiri/eveniment/se-zba...otile-unui.html

eu am donat astazi si are mare nevoie de sange fetita

La ce spital este si ce program au aia de la camera de recoltat sange?

Si mai trebuie sa ne spui si cum o cheama pe fetita, sa mentionam ca pt ea donam.

Nu cred ca e bine sa strsam lumea cu telefoane in momentele astea...

Hia ca mai trag si eu niste prieteni cu mine, numai sa-mi spui la ce spital.

Nu conteaza categoria, te duci la cabinet si spui ca donezi pt x.

Grupa este A2 iar recoltarea se face maxim pana in ora 12..deoarece spun doctorii ca unii oameni nu pot sta nemancati foarte mult timp,spitalul este cel din floreasca,daca sunati la unul din cele 2 numere va vor astepta la intrare mama si fiica ei. Numele fetitei este Nicoleta ( dar puteti specifica ...pt fetita accidentata de tramvai ) doctorii stiu despre caz.Nu conteaza grupa de sange deoarece doctorii ii administreaza fetitei grupa ei. O zi buna va doresc

Le : Trebuie sa nu consumati bauturi alcoolice cu o zi inainte de donare,sa nu aveti tatuaje facute in ultimile 3 luni,sa nu fi suferit vre-o operatie sau o interventie stomatologica in ultimile 3 luni,sa nu fiti bolnavi de diabet si sa nu fiti hipertensivi.

In ziua in care donati ( inainte de a dona ) aveti voie sa consumati un ceai, un covrig sau fructe si legume. Sa nu fumati cu 1 ora inainte de a dona

Edited by bishnitzarul

Pe langa ce s-a zis as mai adauga niste chestii... ca poate unii vor fi mai motivati stiind ca au si avantaje daca doneaza.

1. Daca donezi prima data ti se fac si analizele (asa a fost cand am donat eu... eram in liceu)

2. Iti pune abtibild cu grupa sanguina pe buletin

3. Da motivare pe 2 zile (noi ne invoiam vineri de la scoala si le spuneam la cei de la recoltare sa scrie motivarea pe luni si marti :dizzy: )

4. Primesti un bon de 30ron (atunci era 300.000... poate intre timp s-a marit suma)

5. reducere 50% la abonamente pt transporturile in comun pe o perioada de 2 luni

Nu ai voie sa donezi numa 1 data la 6 luni. Exceptie e atunci cand donezi plasma, ca poti dona din 3 in 3 luni... dar nu recomand, pt ca dureaza jumate de ora si iti amorteste mana. La plasma e mai ok, ca nu te simti asa de slabit si te intreaba asistenta daca nu vrei si o cafea :D .

Nu stiu de unde scoti minunatiile astea...nici cand am donat prima data si nici acum nu am primit nici un bon,nici o suma de bani,insa se acorda scutire de la servici pt 1 zi(ziua donarii ) iar reducerea pt mijloacele ratb este doar pt ziua respectiva.Nu pot sa spun ca se fac analize ( se recolteaza o picatura de sange din deget pt a se afla grupa sanguina..in caz ca nu o stiti ) cantitatea recoltata este de 400 ml.Pe carnetelul meu de donator specifica foarte clar..donarea se face din 6 in 6 luni iar cu cele 30 de min ...la mine mai mult de 10 min nu a durat

Edited by bishnitzarul

Poate asa e in bucuresti. Eu in TM am donat si este cum am scris, chiar nu as avea motiv de ce sa mint. Cand mergeam eu, se dadea un bon in valoare de 300.000 pe care il puteai folosi doar la cateva magazine. Si pe langa picatura aia mi-a luat o eprubeta mica de sange sa-mi spuna daca is ok...

Dar, eu NU am donat pentru o persoana anume, ci am donat pt spital, la cine se nimereste si poate de-aia am primit si reducerea aia si motivare pe 2 zile si acel bon.

UIte, am si cautat pe net si am gasit exact ce am spus: http://www.aspbihor.ro/Sanatatea%20ta/Dona...onaresange.html

Edited by Apocalips