Jump to content

Priza 12v Suplimentara In Cielo

Recommended Posts

Am un Modulator FM pe care il alimentez de la priza "bricheta". As vrea insa sa mai adaug o astfel de priza de unde sa-l alimentez. CA sa fiu mai clar...de unde iau firele cu 12 volti ca sa pot alimenta modulatorul...iar aceste fire sa aiba curent si atunci cand cheia este scoasa din contact? Este corect daca identific din cablurile care intra in casetofon + si - si le folosesc pe acestea?

Direct de la baterie prin intermediul unei sigurante de 20 A. In felul asta vei putea alimentari si alti consumatori de la priza respectiva.

Edited by Mircea
Am un Modulator FM pe care il alimentez de la priza "bricheta". As vrea insa sa mai adaug o astfel de priza de unde sa-l alimentez. CA sa fiu mai clar...de unde iau firele cu 12 volti ca sa pot alimenta modulatorul...iar aceste fire sa aiba curent si atunci cand cheia este scoasa din contact? Este corect daca identific din cablurile care intra in casetofon + si - si le folosesc pe acestea?

nu, supra soliciti respectivul tronson si ai putea avea surpriza sa iti ia foc, daca era vorba de ceva cu un consum mic atunci ar fi mers, asa am a vut eu statia cb legata pe +/- de pe circuitul casetofonului, dar consum era mic si constant.

Edited by elprypas

Cu ce sa "suprasolicite" si sa"dea foc", coane? Cu un amarat de modulator FM? :D

Poti sa utilizezi firele de la casetofon fara nicio problema!

La manual zice ca ar fi vorba de un fir rosu cu dunga galbena pentru + (pe pinul 11) si evident unul negru pentru - (pe pinul 9).

Edited by Abram Burel

M-am grabit si am tras fire din bricheta originala. Functioneaza OK dar se intampla sa vreau sa folosesc modulatorul si atunci cand motorul este oprit. Asta inseamna ca trebuie sa pun contact (adica pozitia unde se amorseaza pompa de benzina si se aprind toate becurile dp bord)...mi-e teama sa nu fie un lucru daunator masinii tinand-o in pozitia asta timp de cateva ore... ce parere aveti?

Vrei sa spui daca lasi modulatorul sau incarcatorul de telefon sa functioneze cateva ore...

Nu, nu dauneaza.

Numai sa pui o siguranta pe fir, imediat dupa locul unde l-ai legat. In felul asta, daca se face vreun scurtcircuit undeva, o sa se arda siguranta si nu... masina!

• 2 months later...

De unde as putea sa gasesc de cumparat o priza de 12 V pe care sa o montez in portbagaj?

Am fost la Radacini la Gara de Nord si se uitau ca la urs cind am intrebat de priza de bricheta... E chiar asa penurie de prize de bricheta? :D

Multumesc.

• 2 weeks later...

Salut...eu am cumparat o priza dubla din targ ca nu-mi placea sa stau cu capacul de la bricheta ridicat mereu (aveam detectorul bagat). Asa ca am cumparat priza, am taiat chestia care intra tot in bricheta, am desfacut consola centrala si am legat firele in spatele brichetei. Am tras firele frumos pe dedesupt si am lipit priza dubla pe partea dreapta a consolei, priza in care sta tot timpul detectorul si ocazional lada frigorifica.

am taiat chestia care intra tot in bricheta

Si bricheta mai este functionala?? banuiesc ca nu... :(

o poza ar fi de ajutor... :osanale:

sa vedem exact locul unde ai legat firele in spatele brichetei!