Guest donraulo Posted January 5, 2005 Share Posted January 5, 2005 ma poate lamuri si pe mine cineva... de ce in perioada de iarna... si mai ales la munte... am vazut foarte multe masini fara nr din fatza? de ce si-l dau jos oamenii? ca nu am apucat sa intreb pe niciunul in cauza... Link to comment
Satori Posted January 5, 2005 Share Posted January 5, 2005 nu cumva era prea murdar sa il vezi? de fapt intreb asta pentru ca nu vad alt motiv de a il da jos decat pentru a il proteja de eventualele pietre care sar de la masinile din fata dar mi se pare cam aiurea sa protejezi un numar. Link to comment
aztec Posted January 5, 2005 Share Posted January 5, 2005 una din variante este ca de obicei radarul te ia din fata... si daca nu ai numar nu ai dovada ca el e.. am mai auzit de o faza cu luatul numerelor cand parchezi nashpa, nu te poate amenda , ca nu are pe cine... Link to comment
alx Posted January 5, 2005 Share Posted January 5, 2005 mey, ce inseamna sa fiti adeptii conspiratiei... "Domne, trebuie sa fie ceva necurat la mijloc..." probabil ca la toti le-a fost rupt sau smuls cand au ramas inzapeziti. sau e doar o coincidenta. sanctiunile legii sunt f aspre daca nu ai numar pe masina... Link to comment
Guest donraulo Posted January 5, 2005 Share Posted January 5, 2005 sigur nu era foarte murdar... deoarece fiind interesat de acest aspect m-am bine ... si NU ERA... in prima faza eu m-am gandit ca este luat pentru a nu fi incarcat cu zapada care sa inghete, si apoi din cauza frugului si a greutatiii sa cada... insa prea erau multe astfel de masini... si prea imi pare curios... si prea nu as da crezare acestei ipoteze... una din variante cred ca ar fi mai aproape de adevar... ce expusa de AZTEC... desi... nu cred ca politaii sunt chiar atat de prosti... daca stau cu radarul ... si vad asemenea situatii... or fi ei prosti... insa totusi... orice prost atunci cand isi da seama ca este considerat mai prost decat este... reactioneaza in momentul in care se prinde de ceva... acum sa nu se fi prins politaii? ... sincer... nu prea cred Link to comment
aztec Posted January 5, 2005 Share Posted January 5, 2005 daca esti jmeker si mergi tare, daca te ia radarul ei nu au dovada pe banda magnetica ca tu esti cel in cauza, ii poti da in judecata...pt ca nu pot face dovada, cam asa cred ca sta situatia. .. cred ca e mai mica amenda pt " cred ca a cazut sau l-au furat.. nici nu am vazut" decat pt radar Link to comment
alx Posted January 5, 2005 Share Posted January 5, 2005 mey... ce naiba... daca tu mergi fara numar, te ia radarul si, chiar daca nu poate sa-ti dovedeasca ca ai depasit TU viteza legala, te trezesti cu o amenda zdravana si talonul suspendat (daca nu ma insel) pt faptul ca nu ai numar. Si riscul e mai mare pt ca numai unii din politisti au si radar dar TOTI te opresc daca nu ai numar... Link to comment
aztec Posted January 5, 2005 Share Posted January 5, 2005 una e talonu, alta e carnetul... si vezi cat e amenda pt " a cazut numarul si +30 in localitate Link to comment
alx Posted January 5, 2005 Share Posted January 5, 2005 pai... cat e? sigur nu e mai mare pt numar decat pt viteza? Link to comment
VAXXi Posted January 5, 2005 Share Posted January 5, 2005 Numerele se dau jos mai ales pe maşinile "de fiţe", pentru a evita fotografierea de către radar. Nu se dă nici o amendă... eu când am avut bara troznită, şi am mers vreo 2 săptămâni fără număr pe faţă (îl aveam pus în parbriz) m-a oprit de 4 ori poliţia să mă întrebe de el, dar le-am arătat că-l am, că am prinderile pe bară rupte şi nu am cum să-l fixez, şi am plecat mai departe. Link to comment
sixone Posted January 5, 2005 Share Posted January 5, 2005 Eu nu am numar pe spate de cand am luat masina (juma' de an sa zic). Cand l-am desfacut pe ala vechi s-a spart suportul ala si singura varianta era sa dau gauri in noul numar, cum parca ploua in ziua aia n-aveam chef sa fac asta, asa ca a ramas aruncat prin portbagaj de atunci. M-a oprit politia de 10 ori de atunci pt. diverse chestii, faza e ca niciodata nu m-a intrebat de ce nu am numar pe spate. Ba mai mult unu mi-a verificat becurile, stopurile de frana, etc.. ) Unii au vrut sa-mi ia permisu' c-am depasit pe banda continua, n-au zis nimic de numar. Btw, parca in noua legislatie, daca depasesti pe banda continua iti da doar amenda, nu? Permisu' ti-l ia doar daca faci si accident?! Link to comment
ticolino Posted January 5, 2005 Share Posted January 5, 2005 da, in noua legislatie sunt o gramada de modificari si garcea se bazeaza pe faptu ca foarte putini le stiu (de exemplu nici un coleg de la mine de la servici nu stia limitele de viteza sau ca nu se ia carnetu daca treci pe rosu) ca sa ceara spaga. mai nou carnetu se ia doar daca faci accident sau ceva f. grav (aici e inclusa depasirea cu 50km/h a vitezei maxime legale). ei s-au bazat pe sistemul cu puncte, care n-a mai fost implementat pana la urma... Link to comment
expero 16V Posted January 10, 2005 Share Posted January 10, 2005 Si eu daca o sa-mi iau masina de fitze o sa-mi dau jos numarul de pe fata.Tot e civilizat fata de aia care-si pun numar pe fata cu : ADRIAN sau Vali Vijelie sau Costi, nu? Link to comment
hellcat Posted January 14, 2005 Share Posted January 14, 2005 am vazut in mai multe cazuri, ultimul ca sa dau un exemplu (la un porsche boxter), in locul nr din fata, lipit pe bara un autocolant care reproducea fidel dar la o scara putin mai mica nr. de inmatriculare al masinii. stie cineva in ce conditii politia elibereaza sau da voie cu astfel de numere? sau asta-i o pura inventie a proprietarilor? Link to comment
CT_ZDB Posted January 15, 2005 Share Posted January 15, 2005 Asta vara dupa o ploicica de la sfarsitul lunii august... in Constanta cam 10% din masini nu mai aveau nr de inmatriculare de pe fata, printre care si eu. Cauza: din cauza inundatiilor, suportul de nr din fata se rupe f. usor si te trezest ca nu mai este la locul lui. Asa am patit si eu... m-a oprit un politai sa ma intrebe de nr. si cand m-am uitat.. mai aveam niste urme de plastic din suport.. in rest.. ia-l de unde nu-i. Sa se intample lafel si din cauza zapezii mai mari??? Cat despre circulatul fara nr... pe mine timp de vreo 2 luni nu m-a oprit nimeni, cu toate ca nu aveam nr. pe fata! Link to comment
steph Posted January 21, 2005 Share Posted January 21, 2005 faza cu numarul lipsa cerd ca e clar mai ales la munte ca se aduna toti fitosii. intradevar se ia talonu dar cei ce au numarul in portbagaj fiti siguri ca au talonu acasa pe televizor la caldurica ... asa ca amenda 150 in 48 de ore pt. lipsa acte ... e lenea mare pe garcea sa iti scrie amenda sa te dea prin statie sa iti faca trimitere sa duci talonu in candiano bla bla Link to comment
Recommended Posts