Cumnatu Posted May 4, 2008 Share Posted May 4, 2008 Sunt in situatia de a trebuii sa achizitionez un aparat de sudura pt maica-mea la curte si vreau ceva ieftin ( nu am foarte multe de sudat ) dar care sa NU se arda dupa 5 minute de folosinta. Din experienta PRACTICA ce puteti recomanda ? Link to comment
andreis Posted May 5, 2008 Share Posted May 5, 2008 Frate'mio foloseste un Einhell de 200 ron de prin magazine gen Metro, Care4, imediat face 3 ani si n-au fost probleme. Link to comment
Wolfman Posted May 5, 2008 Share Posted May 5, 2008 Vezi ca la METRO sunt la oferta aparate EINHELL pe la 300 RON care merg cu electrozi de 4mm. nu te complica cu cele care suporta max. 2.5 mm. Link to comment
EM!L Posted May 5, 2008 Share Posted May 5, 2008 Sunt foarte bune Einhell-urile. Am sudat la greu cu electrod de 5mm (deh, n-aveam alt fel - oricum ce faci cu electrod de 5 faci la fel de bine, ba chiar mai bine cu 2'5 sau 3'25 ) fara probleme. Ca pret, gasesti si la 200 roni si la... cateva sute de euro Link to comment
andreis Posted May 5, 2008 Share Posted May 5, 2008 Asta ziceam si eu, merg si la alea de max 2.5, depinde ce sudezi. Link to comment
Abram Burel Posted May 5, 2008 Share Posted May 5, 2008 Cu cat zice ca tine la electrozi mai grosi cu atat mai bine, chiar daca nu ai nevoie. Iti va ramane o rezerva ce va insemna ca nu se incalzeste asa repede si deci nu va intra protectia termica in functiune. Evident, ca asta va insemna un pret ceva mai mare. Eu as merge pe un Einhell mediu spre mic (probabil de care zice Wolfman ). Link to comment
Wolfman Posted May 5, 2008 Share Posted May 5, 2008 Pai de aia ziceam ce ziceam mai sus, eu am un EINHELL luat de la PRAKTIKER prin februarie ce suporta electrozi de max. 2,5 mm si m-am cam chinuit cand am avut de sudat niste tevi rectangulare, a trebuit sa caut electrozi de 2 mm... Orice aparat e bine sa fie folosit in regim de cel mult 90% din capacitatea/puterea maxima (e valabil si la masini, by the way) pentru a-i mari durata de folosinta. Link to comment
CARABUSU Posted May 5, 2008 Share Posted May 5, 2008 Am un Einhell luat prin toamna de la Metro cu 350 ron,mere si cu electrozi de 4mm si mere brici,pina acum mi-am scos banii pe el Link to comment
Zmeul cel rau Posted May 5, 2008 Share Posted May 5, 2008 Poate offtopic: Sau puteti sa va uitati la reclamele lui gugal de mai jos. Link to comment
Cumnatu Posted May 5, 2008 Author Share Posted May 5, 2008 Pai in toate reclamele toate sunt frumoase si perfecte. Avem nevoie de recomandari din experiente practice. Link to comment
danutza Posted May 8, 2008 Share Posted May 8, 2008 (edited) Tatal meu si-a luat unul din metro cu 330 de lei dar se potate alimenta si la 400v si la 230.Suporta maxim electrod de 4mm.Merge brici.Il cheama "Nordica" sau asa ceva.Parerea mea ca nu merita alea ce suporta max2.5mm.Nu merita nici sa faci artizanal ca nu prea reusesc de obicei si iti sting becurile in casa cand sudezi.Am sudat la greu cu el si eu si tata si nu a intrat nici macar o data protectia la temperatura. LE:La servici am un EINHELL cu carecteristici asemanatoare cu al tatalui meu si deja baietii s-au saturat de cand merge,il avem de vreo 3 ani si s-a folosit zilnic cam 3-4 ore pe zi. Edited May 8, 2008 by danutza Link to comment
hitman Posted May 8, 2008 Share Posted May 8, 2008 Intrebare de baraj: care sint mai bune aparatele cu transformator sau aparatele cu tiristoare? Link to comment
Salex Posted May 8, 2008 Share Posted May 8, 2008 S-ar putea sa fac o confuzie (cu A/C) dar exista aparate de sudura care parca parca se numesc INVERTOARE ?!. Numele poate il gresesc, insa jucariile le stiu. Sint f. mici, f. compacte si halesc curent mic, poti sa le folosesti si cu sigurante de mic amperaj. Cred ca la astea te refereai, din cite stiu astea nu au tranformator. In tot cazul, ca unul care are aparat de sudura cu transformator dar am lucrat putin si cu din alea fara, eu recomand pe cele fara... Si numai pentru faptul ca nu risti sa dai in vreo hernie ... Link to comment
danutza Posted May 9, 2008 Share Posted May 9, 2008 Adevarat sunt bune inveroarele dar sunt pe la 600 de lei cele mai ieftine dar poti suda si aluminiu ,inox ,fontasau alte metale care se pot suda.Si nici cele cu transformator din comert nu sunt foarte grele pentru ca este destul de mic transformatorul si au ventilator ca sa nu se supraincalzeasca.Cele care suporta electrod de maxim 4 mm. au maxim 15 kg.Intradevar invertorul are vreo 5Kg cel care suporta max 2.5mm,cele care suporta 4 mm au cam 7-8 kg. Link to comment
Recommended Posts