rusu andrei Posted January 5, 2005 Share Posted January 5, 2005 salutare!am un tico .problma este ca nu stiu cum sa schimb burduful de l aschimbator viteze...este rupt,l-am cumparat si nu stiu cum sa il bag.singura varinata est epe sus,mai exact pe la nuca prghiei .nu stiu cum se desface nuca de la prghie!multumesc celor care imi vor raspunde. Link to comment
brusli Posted January 5, 2005 Share Posted January 5, 2005 maciuca trebuie s-o desurubezi...scrie in carte...oricum eu n-am reusit Link to comment
aztec Posted January 5, 2005 Share Posted January 5, 2005 cat ai dat pe burduf ca si la mine e putin crapat? Link to comment
tico_RS Posted January 5, 2005 Share Posted January 5, 2005 nu merge dsuruba, e lipit acolo, si inca destul de bine. io cand l-am schimbat(pus de aluminiu) am ramas cu sechele - mi-am jupuit pielea dupa vro 2 degete. concluzia e ca e turnat acolo si in nici un caz nu se desurubeaza. Link to comment
rusu andrei Posted January 5, 2005 Author Share Posted January 5, 2005 Am incercat desurubare...nu merge..nu prea poti nici sa fortezi...m-am gandit sa scot parghia dar nu rezolv nimik!delicata situatie...nu ramne dacat sa intreb la daewoo cum se face. Despre pret,ma intreba 'aztec' ,greu l-am gasit !nu au peste tot..ca nu e piesa care se strica usor.L-am gasit la Radacini Grivitei,scump 400 000! Nu am avut ce face l-am luat...cel vechi e taiat de vechiul proprietar. Poate daca incalzesc cauciucul sa cedeze sa traca de 'maciuca' ...tb incercat! Link to comment
tico_RS Posted January 5, 2005 Share Posted January 5, 2005 cred ca trebuie desfacuta tija, pentru ca nu cred ca nici macar incalzit, sa treaca peste maciulie Link to comment
rusu andrei Posted January 5, 2005 Author Share Posted January 5, 2005 Prima data e mai greu sa se largeasca Link to comment
khhamsin Posted January 12, 2005 Share Posted January 12, 2005 Cauciucul ala e foarte prost, se crapa repede si oricum nu sta prea bine in maciulia schimbatorului. De ce nu incercati sa manufacturati unul din imitatie de piele ? E mai rezistent, se prinde foarte bine cu shoricei in capul schimbatorului si arata mult mai bine. Si la mine s-a uzat fustitza aia, arata urat. Motiv pentru care o sa-mi fac una din piele. Va pun o poza cand (daca) reusesc. Link to comment
rusu andrei Posted January 12, 2005 Author Share Posted January 12, 2005 e buna ideea...numai ca acum am cumparat burduful..dar nu l-am pus Astept sa am si alte motive sa ajung sa service..si sa vad si eu 'marele procedeu pe punere al burdufului'. Link to comment
13nov Posted January 19, 2005 Share Posted January 19, 2005 Incearca cu vaselina pe maciulie!!! Link to comment
khhamsin Posted January 20, 2005 Share Posted January 20, 2005 Aoleoooo, lubrefiata maciulia sa vezi ce-ti intra-n viteze... nici nu-ti mai vine s-o scoti ! bravo 13nov Link to comment
Shenck Posted January 20, 2005 Share Posted January 20, 2005 In carte in schema explodata arata ca se desurubeaza maciulia. Sa nu aiba filet invers sau sa fie lipici pe el. Ai incercat metoda brute force? Vino diseara sa trag si io de ea Link to comment
rusu andrei Posted January 20, 2005 Author Share Posted January 20, 2005 As venii cu placere la o intalnire...dar eu sunt student in Bucuresti iar masina este acasa acum.Iar de maciuca am incercat sa o desfac...nu merge.O sa incerc cu doua moxuri...prin rasucire,sa vedem ce iese. Oricum sper ca dupa sesiune...sa particip la o intalnire bafta Link to comment
13nov Posted January 20, 2005 Share Posted January 20, 2005 Si eu m-am uitat in carte, si nu am vazut sa scrie ca se desurubeaza manerul levierului, spuneti-mi si mie unde scrie! In schema de demontare a comenzii de schimbare a treptelor nu e detaliat nimic, in afara de faptul ca manerul e numerotat cu 1. Link to comment
rusu andrei Posted January 20, 2005 Author Share Posted January 20, 2005 se vede din figura..ca levierul are filet Link to comment
13nov Posted January 20, 2005 Share Posted January 20, 2005 (edited) Eu unul nu as baga mana in foc! La fel de bine, in figura, levierul schimbatorului e sectionat in doua! Asta nu inseamna ca e facut din doua bucati! Mai bine demonteaza levierul ca nu-i asa de greu. Daca fortezi, si strici manerul o sa ai nu numai un burduf nasol, ci si un maner cu care sa se asorteze! Edited January 20, 2005 by 13nov Link to comment
andreib Posted January 20, 2005 Share Posted January 20, 2005 (edited) La matiz maciulia e lipita. Asta o spun din experienta(eu am schimbato si am taiat-o cu flexul pe aia veche). Daca la tico e la fel nu stiu. Edited January 20, 2005 by andreib Link to comment
rusu andrei Posted January 25, 2005 Author Share Posted January 25, 2005 Am reusit sa schimb miraculosul burduf.Eu am deschis topicul ,deci tb sa va spun cum l-am schimbat. Stateam in masina cu burduful in mana..incerc sa il bag peste maciuca,nu a mers.Pe scaunul din drapta era spay-ul cu silicon. normal,pulverizez pe maciuca... Ce credeti...a alunecat si a intrat lejer..! Multumesc pt idei si propun inchiderea topicului. Link to comment
Recommended Posts