Abram Burel Posted September 24, 2008 Author Share Posted September 24, 2008 Pai, pui un buton si il legi unde e legat si "tamburusul de langa geam". Simplu, nu? Link to comment
luisspeed Posted September 24, 2008 Share Posted September 24, 2008 Pai...nu stiu daca e asa de simplu...tamburusu...actioneaza mecanic...un butans pe usa...ar trebuii electric...deci...nu stiu...o sa desfac usa sa vad Sper sa fie cum ai zis. Multam. Link to comment
Supapa_Jr. Posted September 24, 2008 Share Posted September 24, 2008 ai idee daca merge montat un sistem HID Xenon pe o motocicleta cu magnetou...fara baterie? Link to comment
Dj_Dark Posted September 25, 2008 Share Posted September 25, 2008 @luispeed. Actuatorul din usa soferului are 5 fire. Identifica cele 3 care corespund contactorului si te "legi" la ele. Mai multe informatii pe topicul de alarma si inchidere centralizata. Link to comment
Abram Burel Posted September 25, 2008 Author Share Posted September 25, 2008 Nu e nevoie sa desfaci usa, decat daca vrei sa pui butonul pe usa (desi nu vad de ce, daca tot ai unul acolo ). Firele respective le gasesti si in conectorul usii, care e sub plasticul din stanga locului unde tii piciorul stang, cel care urca spre stalp. Pe schema (de Kalos) sunt dati pinii 24 si 25 din conectorul C351, de la care pleaca fire verde deschis (unlock) si gri (lock). Pe ambele fire se sesizeaza cand "dai" masa. In schema originala, asta se intampla fie de la comutatorul actuatorului din usa soferului, fie de la "alarma de fabrica". Referitor la Xenoane direct pe magnetou: NU. Ridicatoarele nu mai functioneaza la parametri daca tensiunea scade (in consecinta becurile incep sa falfaie). Link to comment
luisspeed Posted September 25, 2008 Share Posted September 25, 2008 Multam mult..o sa vad ce iese..probabil..de buton o sa fac rost de unul de lacetti sedan Si...e altceva..cand blochezi usile de acolo...de langa gemuri..decat sa te intorci ca sa apesi sau sa ridici tamburusu Link to comment
Dj_Dark Posted September 25, 2008 Share Posted September 25, 2008 (edited) Mie-mi spui . @abramburel. Pai eu am inteles ca asta e problema ca-i lipseste acel buton de pe usa. Si daca tot am postat am si eu o intrebare pentru maestrul. Se dau 2 acumulatori. (exemplu cu Pb de 12 V) Se leaga in serie si se pun la incarcat la 24V. Masurand caderea de tensiune pe fiecare dintre ei se observa ca pe unul "cad" 18 V iar pe celalalt 6V. De ce? Logic inseamna ca unul dintre ei are rezistenta interna mai mica decat celalalt dar de ce? Este mai descarcat sau mai vechi (distrus)? Care din ei este cel descarcat/ distrus, cel cu rezistanta interna mai mica sau invers? Conteaza si gradul de uzura la acea rezistenta interna sau doar gradul de incarcare si in ce masura? Edited September 25, 2008 by Dj_Dark Link to comment
danielito Posted September 25, 2008 Share Posted September 25, 2008 Salutare AB.Am o singura problema,si anume:merg cu masina si cateodata se ridica acul ce indica teperatura apei pana peste maxim,curios e ca apa nu fierbe,iar daca dau cu palma deasupra acului(in bord)se duce la loc.Nu ma deranjeaza foarte tare,dar cateodata se uita lumea la mine cum dau palme bordului,si poate ma cred nebun(nu ca nu as fi ).Multumesc. Link to comment
Dj_Dark Posted September 25, 2008 Share Posted September 25, 2008 S-a discutat in topicul adecvat. Contact imperfect la ceas. Search-ul e baza. Link to comment
Abram Burel Posted September 25, 2008 Author Share Posted September 25, 2008 @ Dj Posibil ca atunci cand a inceput incarcarea sa fi fost ambii buni Daca insa, din motive ce tin de modul de incarcare (incarcator neadecvat, acumulatori cu caracteristici diferite), pe ei se masoara tensiunile de care zici, poti sa-i aduci pe ambii in stare de... rebuturi. Desi nu e recomandabila in general (dar practicata din motive de economie) incarcarea unor acumulatori legati in serie se face doar sub curent constant de o valoare acceptabila pentru ambii. Ma cam indoiesc ca in cazul tau e vorba de asa ceva, ci mai degraba de o sursa de tensiune constanta (traf, diode si cu eventual o rezistenta de limitare de valoare mica). Asa ceva poate fi folosit in cel mai bun caz pentru o incarcare in paralel (desigur la 12V). In orice caz, nu e o idee buna sa faci din 2 acumulatori unul, mai ales daca nu sunt din acelasi tip si, de dorit, din acelasi lot si daca nu au fost folositi impreuna de noi. @danielito Ai o "atingere", probabil in instrument (mai putin probabil la bornele de fixare, in cazul asta nu indica si apoi se salta cand il ei la palme). Daca-i asa, va trebui schimbat. O inspectie vizuala nu strica, poate se vede ceva cu ochiul liber. Link to comment
Dj_Dark Posted September 25, 2008 Share Posted September 25, 2008 Acumulatorii fac parte dintr-un UPS si asa vin legati din fabrica. Amandoi sunt de acelasi tip 12v 7A pe Pb. Fiind destul de vechi, UPS-ul nu mai functioneaza la capacitatea maxima (nu mai tine pe baterie aproape deloc) si am observat aceasta particularitate. Intrebarea mea era de fapt la modul general insa referindu-ne la acest caz particular, unul dintre acumulatori e mai "praf" decat celalalt asta e sigur insa care? Daca e cel cu rezistenta mai mica atunci risc sa il distrug si pe celalalt din cauza caderii de tensiune mare la incarcare nu? Sper ca m-am facut mai bine inteles acum. UPS-ul e un APC smart de 700 VA. Link to comment
Abram Burel Posted September 25, 2008 Author Share Posted September 25, 2008 Eu zic ca sunt la fel de praf amandoi. Revenind la chestia cu rezistenta interna, unui acumulator cand se... prafuieste ii creste rezistenta interna, nu-i scade. Ca sa faci o verificare, ia un bec de far auto de 12V si testeaza-i pe rand. Ala la care becul nu se blegeste instantaneu ar mai putea fi folosit la ceva. Testul poate sa nu fie relevant, pentru ca nu e clar cat de incarcati sunt totusi acumulatorii, dar poti avea o indicatie. Daca ai cumva un incarcator auro care are si "low" pe la maxim 2A, poti incerca sa incarci individual acumulatorii in reprize, urmarind sa nu creasca temperatura. Vezi si ce scrie pe ei referitor la curentul maxim de incarcare. Oricum, daca vrei sa revigorezi UPS-ul schimba-i pe amandoi. Gasesti acumulatori SLA pe toate drumurile. Link to comment
Dj_Dark Posted September 26, 2008 Share Posted September 26, 2008 (edited) Merci!. Din pacate uit sa iau bec de fiecare data din masina si, in lipsa de altceva, folosesc o metoda mai neortodoxa cu o lita in scurt. Daca topeste lita merita testat, daca nu... . Oricum si gradul de "deformare" conteaza nu? . Ideea e ca am mai multi acumulatori din astia si vroiam sa vad daca e vreunul mai in firea lui. Am gasit vre-o 4 bunicei din vre-o 15. Toti provin de la ups-uri cu 2 acumulatori si tot facand combinari de "n" am gasit vre-o 2 "pachete" de 2 care mai tin ceva. Numai ca nu prea ii nimeresc sa fie la fel, tot timpul difera caderea de tensiune pe fiecare si nu am cum sa-i incarc individual. Oricum merci de sfaturi, au fost utile. Edited September 26, 2008 by Dj_Dark Link to comment
CristiV Posted September 28, 2008 Share Posted September 28, 2008 Salut! Difuzoarele spate Nubira II nu prea scot inaltele. Probabil ca sunt difuzoare simple si nu au nici macar doua cai asa este? Prin urmare ma gnadesc sa le inlocuiesc cu unele pe doua cai, mai peformante. Stiti sa-mi spuneti ce diametru au difuzoarele actuale si eventual sa-mi recomandati o marca pentru noile difuzoare? Precizez ca nu vreau sa schimb decat difuzoarele spate iar finitia va ramane cea originala. Link to comment
Abram Burel Posted September 28, 2008 Author Share Posted September 28, 2008 Banuiesc (dar nu stiu sigur) ca sunt difuzoare rotunde de 10" si oricum cu o singura cale. Pot confirma sau infirma cei ce au sau au avut Nubira. Poti pune orice set de marca, avand caracteristicile electrice (impedanta, putere) compatibile (aceeasi impedanta, cel putin aceeasi putere) cu cele originale. Exista oaresce diferente la felul cum suna o... marca sau alta, dar la nivelul de "uz casnic" nu merita prea multa bataie de cap. Studiaza pe net ofertele diversilor producatori si incearca sa-ti faci o parere proprie. Link to comment
CristiV Posted September 29, 2008 Share Posted September 29, 2008 Multumesc! Banuiesc ca cele cu doua cai oricum se aud mai bine. Nu stiu care or fi mai fiabile... Link to comment
Abram Burel Posted September 29, 2008 Author Share Posted September 29, 2008 Greu de spus. Depinde de puterea la care le folosesti (chiar si de genul de muzica ), daca le bate soarele mult, de drumurile pe care mergi si starea suspensiei, temperaturi, etc. Si de... noroc Link to comment
CristiV Posted September 30, 2008 Share Posted September 30, 2008 Alea de Cielo (spate) - c-am fost posesor si de Cielo - se auzeau excelent dupa parerea mea. Eu ascult normal, la volum mic-mediu, doar cateodata dau mai tare ptr. perioade scurte, dar astea cu o singura cale se aud cam gros. In fata n-am probleme ptr. ca pe langa difuzoarele din usi exista si acele doua tweetere dar in spate cred ca e cam nashpa (ca sa folosesc un termen mai clar )! In orice caz nu fac discoteca in masina si nici nu vreau sa impresionez trecatorii ca nu mai am 20 de ani! Pe la Pioneer am vazut unele destul de interesante cam la 100 RON perechea cu difuzoare coaxiale. Link to comment
Abram Burel Posted September 30, 2008 Author Share Posted September 30, 2008 Asa e! La sistem cu 6 difuzoare (cum am si eu la Kalos), e gandit mai ales pentru cei din fata. Intr-o anumita gama de volum, pana in mediu, cei din spate se plang ca e prea "gros". Am avut sa spun, dar ma gandeam ca sunt subiectiv. Am avut pe vremuri o pereche de Pioneer simple de 10cm la Oltcit, atacate de un cass Sony si se auzea excelent (si pe vremea aia auzeam mai bine ). Link to comment
madkat Posted October 1, 2008 Share Posted October 1, 2008 alea originale de cielo de pe spate se aud asa bine din doua cauze: au difuzorul de inalte "normal" cu magnet bobina si membrana de hartie - nu piezo si difuzorul de bass - are impedanta de 8 ohmi - suportand f bine "varfurile" de putere livrate de cassurile "normale" - cu iesire pe 4 ohmi apropos - daca a ramas cuiva dintr-un upgrade o pereche de difuzoare originale spate de cielo - poate va scap eu de ele Link to comment
tolin Posted October 1, 2008 Share Posted October 1, 2008 ... difuzorul de bass - are impedanta de 8 ohmi - suportand f bine "varfurile" de putere livrate de cassurile "normale" - cu iesire pe 4 ohmi ... Dar asta injumatateste si puterea maxima emisa de catre amplificator. Link to comment
madkat Posted October 1, 2008 Share Posted October 1, 2008 asta clar - de-asta aceste difuzoare originale nu au "decat" 20W - si nu se aud la fel de "tare" ca alte difuzoare aftermarket de aceleasi dimensiuni, dar ajung sa se "inece" extrem de greu (tankul original nu poate - intra el in distorsiune inainte de a le ineca, isi nici chiar kenwood-urile pe care le-am avut - inclusiv cel actual - cu aprox 22w DIN) e un sistem OEM gandit pentru sunent "normal, suficient de clar, si fara distorisuni pentru userul obisnuit - fara pretentii de SPL etc. mi-e daca nu mi-ar fi "copt" din cauza soarelui difurile de inalte - as fi avut inca originalele pe spate aceeasi "logica" este aplicata si la difurile din bord - care au 40w si tot 8 ohmi... acolo insa calitatea e mai slaba - Elcomp SA fata de Coreea (Bukdoo) ... Link to comment
Dumitru Cristian Posted October 1, 2008 Share Posted October 1, 2008 Am si eu o intrebare (daca s-a mai intrebat o sa-mi sterg mesajul...) Vreau sa cumpar un CD player original Daewoo pentru Nubira. Nu stiu sigur daca vanzatorul imi da si codul de deblocare. Daca nu am codul, cum pot decoda CD playerul?? (sau au si CD playerele originale Daewoo coduri, ca, casetofoanele lor au?). Multumesc mult! Link to comment
Abram Burel Posted October 1, 2008 Author Share Posted October 1, 2008 Citeste aici: http://www.gmclub.ro/forum/index.php?showtopic=1926 Inclusiv ultimul post Link to comment
Dumitru Cristian Posted October 1, 2008 Share Posted October 1, 2008 Mii de multumiri!!! Link to comment
Recommended Posts