sebian Posted July 22, 2011 Share Posted July 22, 2011 (edited) Dragii mosului, am lucrat, si inca lucrez, in doua din cele mai accizate industrii din tara, tutun si petrol, si credeti-ma ca profitul nu e nici pe departe atat de mare pe cat credeti.Ganditi-va ca pe langa accize mai e si TVA, sunt si taxe de mediu, certificate de CO2, impozit pe (eventualul) profit, etc etc etc Edited July 22, 2011 by Sebian Link to comment
mr_ Posted July 22, 2011 Share Posted July 22, 2011 OT In Romania exista o industrie a tutunului? Ce producem? Link to comment
mr_ Posted July 22, 2011 Share Posted July 22, 2011 Am citit undeva ca sunt 1000ha cultivate cu tutun in Ro... cam greu de numit asta "industrie". Si ca "pe vremuri" era de 30 ori mai mult... Link to comment
sebian Posted July 22, 2011 Share Posted July 22, 2011 (edited) Nicio companie din top 3 din Romania (BAT, JTI, PMR) nu foloseste tutun romanesc din cauza calitatii proaste a acestuia. Tutunul din tigaretele produse in Romania este in proportie de 3/4 tutun din America Latina si 1/4 tutun oriental. Erata: pentru posteritate: industria producatoare de tigarete, nu industria tutunului, nah Oricum mi se pare un pic ipocrit sa dai 30.000 de euro pe o masina cu motor de 3600 cmc si 300 hp si dup-aia sa vii pe net si sa te vaiti ca e benzina scumpa. Edited July 22, 2011 by Sebian Link to comment
Englishman Posted July 22, 2011 Share Posted July 22, 2011 Oricum mi se pare un pic ipocrit sa dai 30.000 de euro pe o masina cu motor de 3600 cmc si 300 hp si dup-aia sa vii pe net si sa te vaiti ca e benzina scumpa. Cine a facut asta? Link to comment
sebian Posted July 22, 2011 Share Posted July 22, 2011 Vezi pe pagina anterioara postul Domnului: DragotaEmil Group: Membru Posts: 2 Joined: Today, 08:48 AM Din:Timisoara Auto:Chevrolet Model:Camaro An:2010 Link to comment
Englishman Posted July 22, 2011 Share Posted July 22, 2011 Aaaa...e exact dupa pagina unde ma plangeam si eu cat imi ia la suta afurisenia de Bentley. Link to comment
mr_ Posted July 22, 2011 Share Posted July 22, 2011 Eu merg zilnic cu bicicleta sau cu un scuter de 49cc si 750€... am deci voie sa ma plang? Link to comment
sebian Posted July 22, 2011 Share Posted July 22, 2011 Da dar doar o data pe zi, dimineata, in intervalul 7-9 Link to comment
VAXXi Posted July 23, 2011 Share Posted July 23, 2011 In ciuda majorarilor, vanzarile de carburanti cresc In luna mai, cifra de afaceri in comertul cu carburanti a crescut fata de aprilie cu 10% ca serie bruta, si cu 3,5% ca serie ajustata in functie de sezonalitate si numar de zile lucratoare, desi in luna respectiva, preturile au continuat sa creasca. Link to comment
nt98adu Posted July 23, 2011 Share Posted July 23, 2011 Pretul la GPL care mai este? Si asta a crescut? Daca pana la sfarsitul anului ajunge 10 ron litrul de benzina, bag GPL pe Evanda Link to comment
mr_ Posted July 23, 2011 Share Posted July 23, 2011 La mine e 58 centi. Benzina e 1.55 iar motorina 1.35. GPL rulz. Link to comment
Englishman Posted July 23, 2011 Share Posted July 23, 2011 (edited) Pretul la GPL care mai este? Si asta a crescut? Daca pana la sfarsitul anului ajunge 10 ron litrul de benzina, bag GPL pe Evanda Off topic : in seara asta am vazut o frumusete de Evanda gri metal cu numar de Basarabia la un OMV. Avea sigla Daewoo ( nu Chevy) custom made, cred, aurie, si pe grila si in spate. Ma gandeam sa-i trag o poza dar m-am razgandit cand i-am vazut pe cei trei ocupanti ( de dimensiunea mea ) indreptandu-se spre masina si nescapandu-ma din priviri...la urma urmei, era a doua mea tura imprejurul masinii... ) Edited July 23, 2011 by Englishman Link to comment
zeneseu Posted July 24, 2011 Share Posted July 24, 2011 (edited) In ciuda majorarilor, vanzarile de carburanti cresc Mda... rodu protestului reusit al "maruntarilor"... Edited July 24, 2011 by zeneseu Link to comment
laurentziu83 Posted July 25, 2011 Share Posted July 25, 2011 Dragii mosului, am lucrat, si inca lucrez, in doua din cele mai accizate industrii din tara, tutun si petrol, si credeti-ma ca profitul nu e nici pe departe atat de mare pe cat credeti.Ganditi-va ca pe langa accize mai e si TVA, sunt si taxe de mediu, certificate de CO2, impozit pe (eventualul) profit, etc etc etc Rolul firmelor din industria alcoolului si a tutunului este in primul rand sa colecteze venituri la buget si abia apoi sa faca profit. Cand cele mai proaste tigari de pe piata costa 9 lei (Carpati, daca mai exista), iar un pachet de Plugaru costa 1 leu in Rep Moldova, e cam clar ca acciza este de minim 7-8 lei/pachet de tigari. Rezulta ca, la fiecare pachet de tigari, platim 8 lei care se duc la stat. La fel si la carburanti, la fiecare litru de carburant pe care il cumparam cu 5.5 lei, platim minim 3 lei la stat. Eh, cam ce costuri de productie trebuie sa aiba o firma de tigari ca sa vanda un pachet de Kent cu 3-4 lei pret real si sa mai aiba si profit? Nu e cam ciudat totusi sa produci ceva cu 3 lei, sa il vinzi cu 4, si pe langa banii astia sa mai rulezi inca 8 pe care ii dai inapoi la stat? Iar astea sunt calculele grosiere, n-am intrat in detalii cu TVA si alte nebunii. Asadar, mare profit nu e, de asta si vezi prin toate barurile pustoaice care impart pachete de tigari la lume, acestea nefiind comercializate, nu se platesc accize pentru ele, dar e o metoda foarte buna de a-si face reclama. Link to comment
sebian Posted July 25, 2011 Share Posted July 25, 2011 Ba si pentru alea se platesc accize Acciza se plateste la poarta fabricii, nu la magazin, deci momentul in care camionul iese pe poarta fabricii e momentul in care tu esti dator statului Link to comment
VAXXi Posted July 27, 2011 Share Posted July 27, 2011 5.65 azi 95u' la Mol, deci 1.3354 eur/litru. Link to comment
Salex Posted July 27, 2011 Share Posted July 27, 2011 Inca stam bine, in Grecia zilele astea cica ar fi cam 1,80E/litru. Se poate, deci, si mai bine. Link to comment
laurentziu83 Posted July 27, 2011 Share Posted July 27, 2011 Stai sa vina toamna si se ieftineste. Acum toata lumea se pregateste de concediu si profita si ei. Link to comment
VAXXi Posted July 27, 2011 Share Posted July 27, 2011 http://www.energy.eu/ In Danemarca, Grecia si Olanda mai e aproape 1.7; Slovenia, Estonia si Bulgaria sunt sub 1.3. Link to comment
Salex Posted August 15, 2011 Share Posted August 15, 2011 Sibiu, statiile ARAL, benzina 95 de provenienta MOL = 5,10lei Link to comment
Juliaen Posted August 15, 2011 Share Posted August 15, 2011 Cam de 2 saptamani pretul motorinei a inceput sa scada destul de semnificativ, de la ~1,5 a ajung acum la 1,33. Benzina se tine bine la peste 1,5 Euro/l. Interesant e faptul ca duminica pretul scade la 1,3 pentru motorina. Link to comment
Recommended Posts