Jump to content

Benzina Scumpa

Recommended Posts

Facut si eu un plin la rompetrol ieri- 4,34 lei. Parca e alta masina, aseara, in drum spre casa, voiam sa o iau spre Targ, sa ma mai plimb un pic.

La petrom e mai ieftinaputin, dar parca nu trage la fel. La statiile rompetrol din localitati (statiile alea mici, de container) benzina e mai scumpa ca in oras.

Apropo de baril, acu' 2 ani cand am ajuns aici (in Dubai) benzina era cam 0,8 RON litrul. Acum e 0,5 RON, astia n-au invatat lectia cum trebuie.

La Megane ultimul plin i l-am facut la Piatra Neamt, acum mai am cam jumatate de rezervor. Nu stiu daca am 50 de km facuti de cand m-am intors. In masina nu m-am mai suit de luni, la servici merg pe jos, la bere merg cu autobuzul sau cu maxi-taxi. Poate de saptamana viitoare va fi mai cald si ma voi duce cu masina pana pe faleza sa ma dau cu rolele, dar cred ca le voi cauta si astora un rucsac adecvat, ca sa nu mai misc masina pt atata lucru.

Strazile din Galati au ajuns mult prea terminate ca sa imi mai faca placere sa mai merg cu masina prin oras. Si cand spun terminate, bag mana in foc ca in Rep. Moldova si Bulgaria sunt mai bune drumurile, aia nu sunt atat de handicapati incat sa sape un oras intreg ca sa schimbe toata reteaua de canalizare si sa lase santurile neasfaltate. Asa ca, mai bine ies din casa, pun castile pe urechi, ma sui in maxi-taxi si il mai aud uneori pe soferul de maxi-taxi cum injura drumurile. Eu n-am o treaba.

Asa ca, daca alimentez atat de rar, nu ma mai doare de 200 de lei cat e un plin la Megane, care plin ma poate tine 700 de km in extraurban.

Mi se pare mie sau e mai scumpa decat inainte de criza, cand pretul barilului era 150 de dolari? Inseamna ca economia merge.

Merge pe dracu,e moarta si au nevoie de bani la buget,e la mintea cocosului,trag pe accizele carburantilor.

Apropo de baril, acu' 2 ani cand am ajuns aici (in Dubai) benzina era cam 0,8 RON litrul. Acum e 0,5 RON, astia n-au invatat lectia cum trebuie.

Au invatat lectia care se aplica lor: http://gasbuddy.com/gb_retail_price_chart.aspx

Noi invatam in ruseste. Pardon, europeana.

Uite lectia noastra: http://www.eia.doe.gov/emeu/international/gas1.html

Am inteles ce vrea sa spuna. :) Si la noi statul are o influenta mare...cel austriac. Toti comerciantii si producatorii de benzina isi stabilesc pretul la pompa in functie de cum urca sau coboara pretul petrom. Daca rompetrol nu ar creste pretul la carburanti dupa cum creste petrom, in 2-3 luni, oficiul concurentei ar fi calare pe rompetrol.

4,37 azi la petrom e a4a scumpire saptamana asta,unde vor sa ajunga nu stiu,trag pe TVA ca disperatii,nu marim TVAu dar scumpim benzina,la MOL a ajuns 4.47 cea de 95.

Platim incompetenta ploiticienilor.Din partea mea sa faca benzina si 10 lei litrul si asa nu mai folosesc masina decat in weekend si la mare sau la munte cred ca plec cu trenul anu asta.Nu duc lipsa de bani dar nu vreau sa platesc eu pentru prostia alrora.

Agip COR 95, 4,38 ron / litru.

Mi se pare artificial ridicat pretul. Este nevoie de bani in bugetul nostru deficitar, de vreo 20 ani nu-s in stare guvernantii sa-l regleze. Eterna tranzitie. Mi-aduc aminte cand OMV dadea Carrera100 la 4,2 ron. Ce vremuri :) )

Edited by fry