laurentziu83 Posted May 19, 2008 Share Posted May 19, 2008 (edited) Ia sa vedem, cam care e parerea forumului. Aici includem si comparatia Logan-sh de afara. Ca initiator, nu pot vota, alegerea mea, dupa 3 ani de Clio si printre atatea frantuzesti noi, este categoric masina nemteasca SH. Voi cum alegeti? Eu, dupa 2 masini noi, am ajuns la concluzia ca de la o masina am nevoie sa fie fiabila, relativ ieftin de intretinut si sa nu ma izbesc de mici maruntisuri care sa faca viata la volan un chin, gen pedala de ambreiaj care scartaie, pedala de acceleratie chinuitoare, schimbator imprecis, calitate a asamblarii inferioara, preferand un interior ceva mai urat din aceasta cauza. Iar argumentul cu mirosul de noi, oricum asta dispare in 2-3 luni, si daca mai apare si cate-o zgarietura... Edited May 19, 2008 by laurentziu83 Link to comment
Marius* Posted May 19, 2008 Share Posted May 19, 2008 Am votat Nemteasca SH. Sunt in aceasta situatie, am vandut masina si acum caut un vw bora sau golf 4. Link to comment
laurentziu83 Posted May 19, 2008 Author Share Posted May 19, 2008 Eu mor ca mai am un an de indurat Clio, pana termin leasingul, si sa-l pot pune pe bursa. A doua zis Polo 1.4 va scrie pe mine. In ultimii ani, la noi masina noua cam inseamna un leasing, adica un transfer de proprietate. Pentru mine,e foarte important sa scrie numele meu in CI si in talon, momentan neputand iesi cu masina din tara spre est, si neputand omologa instalatia GPL de pe ea. Si oricum actuala masina tot un fel de SH este, dar un sh care peste vreun an-doi va incepe sa inghita bani, si nu pe ceva serios, ci pe tot felul de nimicuri. Astea le stie toata lumea, dovada si preturile foarte mici la frantuzoaice in targ. Preturile astea mici implica apoi o groaza de bani pentru aducerea masinilor la starea de nou. Link to comment
Dj_Dark Posted May 19, 2008 Share Posted May 19, 2008 Depinde de nemteasca. Oricum am votat nemteasca SH. La banii pe care ii dau pe un clio imi iau passat din 2003 sau mai nou. Link to comment
NFS Posted May 19, 2008 Share Posted May 19, 2008 Eu am votat prima optiune. Si l-as parafraza pe Dark, spunand ca "la banii pe care ii dau pe un passat din 2003 imi iau un clio, dar e nou!" Link to comment
BogdanG Posted May 19, 2008 Share Posted May 19, 2008 (edited) Nu toate masinile nemtesti SH merita, singurele care iti dau mai putine batai de cap sunt G4 sau Bora, evident mai scumpe decit concurenta. Pe aceiasi platforma sunt si Octavia 1 si Leon dar au preturi prohibitive. Passatul B5 este un esec si nu merita, tocmai de aceia are cam acelasi pret cu Golful din acelasi an(vb de pretul de Germania) . Polo este cu 1000e mai ieftin decit Golful si iarasi nu merita. La pret exceptional gasesti insa Focus din 2005 sau 2006 dar masina nu este exceptional de fiabila. Edited May 19, 2008 by BogdanG Link to comment
Dj_Dark Posted May 19, 2008 Share Posted May 19, 2008 Eu am votat prima optiune. Si l-as parafraza pe Dark, spunand ca "la banii pe care ii dau pe un passat din 2003 imi iau un clio, dar e nou!" fftopic: Am vazut ce poate un symbol nou > . Si din cate vad si pe forumuri, raman la parerea mea . Link to comment
Salex Posted May 19, 2008 Share Posted May 19, 2008 (edited) Nemteasca SH ... cred ca ar merge chiar si TH Edited May 19, 2008 by Salex Link to comment
laurentziu83 Posted May 19, 2008 Author Share Posted May 19, 2008 (edited) Eu am votat prima optiune. Si l-as parafraza pe Dark, spunand ca "la banii pe care ii dau pe un passat din 2003 imi iau un clio, dar e nou!" Eu le am pe amandoua, si tot prima optiune as alege-o. Bine, nici passat, ca-i prea mare ca masina, ceva mai mic, sa nu ma rupa la asigurare si la impozite. Edited May 19, 2008 by laurentziu83 Link to comment
EM!L Posted May 19, 2008 Share Posted May 19, 2008 Nemteasca SH, dar cu conditia sa ai la ea min. 1 an garantie. Link to comment
KumKum Posted May 19, 2008 Share Posted May 19, 2008 Am votat nemteasca SH dar foarte mare atentie la achizitionare. Link to comment
uskt2005 Posted May 19, 2008 Share Posted May 19, 2008 Fiind in de FF2 din germania, am votat ca atare "> Link to comment
Mircea Posted May 19, 2008 Share Posted May 19, 2008 Vot nul, pentru ca primele mi se par proaste, celelalte prea scumpe. Prefer coreencele. Link to comment
BogdanG Posted May 19, 2008 Share Posted May 19, 2008 In cazul asta Loganul DCI ar fii perfect PS> cum naiba sa fie 9k E mult pt o masina ???????? Link to comment
andreib Posted May 19, 2008 Share Posted May 19, 2008 Golf dric nu are sens sa-ti iei decat daca ai familie,chestii de carat etc altfel iti trebuie o masinuta micuta (nu are sens sa cari mai mult fier cu tine decat ai nevoie, eventual sa te mai chinui cu ea si prin oras) . Probabil cea mai buna alegere ar fi un polo/golf hatch cumparat de tine (daca te duci cu cineva care face asta regulat) din .de . Link to comment
laurentziu83 Posted May 19, 2008 Author Share Posted May 19, 2008 In cazul asta Loganul DCI ar fii perfect Pai asta intra la frantuzeasca noua, ca are aceleasi hibe, de care eu personal m-am saturat. Link to comment
Adi_Iacob Posted May 19, 2008 Share Posted May 19, 2008 Votat nemteasca SH, dar nu neaparat nemteasca, doar luata de pe meleagurile lor. Nu stiu preturile la o japoneza din aceiasi ani, probabil ca mai mari, datorita fiabilitatii recunoscute a acestora. Plimbate pe drumuri bune, alimentate cu benzen/motorina de f.buna calitate, japonezele ar mai fi o optiune. Parerea mea. Nu fac recomandari ca mie imi place masina cea mai booring dintre toate (deh, chestie de gusturi...) ) Link to comment
laurentziu83 Posted May 19, 2008 Author Share Posted May 19, 2008 Mie unul mi-ar place nemteasca sau japoneza noua, dar, ma limitez la ce pot. Iar la SH prefer tot nemteasca, sa nu ma trezesc ca, atunci cand am nevoie sa schimb o distributie, ca se uita mecanicii la ea ca la poarta noua. Link to comment
matias Posted May 19, 2008 Share Posted May 19, 2008 (edited) Fara suparare laurentiu dar tu ai un jaf (a se intelege masina "de buget") de clio symbol. Este totusi greu sa spui ca masina asta este exponentul masinilor franceze. In alta ordine de idei vezi ca polo este o masina extrem de slaba din mai toate punctele de vedere. Consulta vwforum.ro. In cazul in care nu-l consulti te informez eu ca (cel putin variantele 2006) au avut probleme cu amortizoarele spate, materialele din interior seamana cu mult hulitul logan, reviziile au valoarea unei masina premium iar garantia este mai mult simbolica. Eu as alege clio III (+garantie extinsa), 207, mazda 2 etc. Sunt o gramada de masini mai bune in clasa mica de cat polo. Edited May 19, 2008 by matias Link to comment
Immortal Posted May 19, 2008 Share Posted May 19, 2008 Votat prima optiune, cu o concluzie in genul celei a posterului de mai sus Link to comment
adrian_r5 Posted May 19, 2008 Share Posted May 19, 2008 Eu as alege clio III (+garantie extinsa) La Clio III garantia asta extinsa este internationala sau e ca la varu-su Logan adica "aplicabila numai pe teritoriul Romaniei" ? Link to comment
Englishman Posted May 19, 2008 Share Posted May 19, 2008 Prima optiune. E noua...cine are pofta sa se trezeasca cu diverse hibe pe parcurs dupa ce se bucura de un SH, sa fie sanatos. SH ramane un SH, adica o loterie. Daca e noua, macar 3-4 ani nu ai probleme de vreun fel, fie ea produsa in Papua, garantia vorbeste de la sine. Daca e SH...ai garantia unor chiloti murdari pe care unu` i-a spalat cu Ariel sau Dero...depinde de noroc. . Pentru mine, un SH inseamna lenjerie intima cumparata de aiurea, mai mult sau mai putin curata. Link to comment
Lucian M Posted May 19, 2008 Share Posted May 19, 2008 Votat nemteasca sh. Aceasta optiune va fi si in cazul meu, dupa ce termin leasing-ul la aveo. Dar nu orice nemteasca. Vreau o masina de maxim 3 ani, motor de maxim 1,4, intre 80 si 100 cai, dotari elementare (aer, ABS, geamuri electrice- minim doua, centralizata- daca e si pe cheie- cu atat mai bine, oglinzi electrice si incalzite s ce-o mai fi). Ce mai trebuie- proiectoare, muzica- le voi pune eu, daca nu le-o avea. La ce m-am orientat? Astra H sau Corsa (modelul nou)- ce-o mai fi pe atunci. Mai sunt cam 3 ani jumatate, deci ma mai pot razgandi. Totusi intra in calcule si coreencele- vorba lui Mircea. Insa strict in cazul sondajului- nemteasca SH, dar aleasa bine. Frantuzeasca nu mai vreau (nush de ce, dar expresia "service reno" ma ia cu fiori). Link to comment
Zmeul cel rau Posted May 19, 2008 Share Posted May 19, 2008 Cand ai mai avut frantuzeasca? Link to comment
VFX Posted May 19, 2008 Share Posted May 19, 2008 De accord cu Mircea... Mie oricum nu-mi plac "europenele" (poate mai mult din cauza "faimei")...din aceeasi cauza am ramas la asiatice... Link to comment
Recommended Posts