duku Posted August 27, 2009 Share Posted August 27, 2009 ieri am cumparat baie de ulei, am dat 85 ron pe baie si 5 ron pe silicon de etansare am schimbat-o aseara si problema s-a rezolvat. Nu mi se pare f scump in comparatie cu alte masini . Link to comment
adisoru Posted September 3, 2009 Share Posted September 3, 2009 Salut, Ca tot se vorbeste aici de baia de ulei la Matiz, am un prieten care are ulei in exteriorul baii de ulei. Am spalat bine tot ce era sub motor ca sa vedem pe unde scapa uleiul. In poza am incercuit zona pe unde se prelinge uleiul. Ma gandesc ca este de vina siliconul de etansare de la baia de ulei. Ca solutie provizorie putem sa incercam sa mai strangem suruburile baii de ulei? Sau mai bine merge in service? Ii este frica in service ca pentru aceasta operatiune trebuie sa umble si la galeria de admisie si la ambreaj. Ce sfat ne dati? Multumesc! Link to comment
Viktor Posted September 3, 2009 Share Posted September 3, 2009 Pentru inceput,mai stringe suruburile.Daca tot mai curge,atunci trebue schimbata garnitura.Nu cred ca trebue demontat si altceva pentru a da baia jos,dupa ce scoti toate suruburile (baii),aceasta ar trebui sa iasa intr-o parte (trebue avut grija la sorbul pompei de ulei),iar la montarea baii (cu o garnitura noua),suruburile trebuesc strinse de doua ori,cea de-a doua oara fiind dupa una-doua sute km (asa fac eu).Gasesti aici pe forum,mai multe detalii. Spor la lucru. Link to comment
tomis Posted September 3, 2009 Share Posted September 3, 2009 Sunt multi cu masini care "...are ulei in exteriorul baii de ulei" (si eu) si care pur si simplu nu fac nimic, mai ales ca nu pica si jos. Asa ca puteti sa o lasati in pace. Link to comment
adisoru Posted September 3, 2009 Share Posted September 3, 2009 ..., mai ales ca nu pica si jos. Asa ca puteti sa o lasati in pace. Asa este, pe jos nu a picat niciodata ulei, dar este deranjanta chestia. Deocamdata i-am zis sa o lase asa. Oricum peste cateva saptamani trebuie sa schimbe distributia si o sa le aminteasca celor din service despre aceasta problema. Ca informatie, masina are 118.000 km. Link to comment
cristics Posted September 3, 2009 Share Posted September 3, 2009 Cred ca se poate rezolva si cu un aditiv (fara interventii, depinde cat e de grav) : http://www.oilmag.ro/uleimotor/aditiv-evit...l-p-431680.html Link to comment
adisoru Posted September 3, 2009 Share Posted September 3, 2009 (edited) Cred ca o sa ii recomand sa faca schimbul de ulei cu Valvoline MaxLife 10W40. Si el ajuta la reconditionarea garniturilor si are aditivi in el, poate da vre-un rezultat. Eu personal ulei de asta am la masina si sunt f multumit de el. Edited September 3, 2009 by adisoru Link to comment
Costi VLN Posted September 3, 2009 Share Posted September 3, 2009 Atata timp cat nu iti pica ulei,deci nu lasa urma in parcare,nu are rost sa umbli.Daca se va intampla sa lase urma de ulei schimbi garnitura baii si folosesti si un silicon pt temperaturi ridicate,din acela rosu. Link to comment
Tetea Posted September 3, 2009 Share Posted September 3, 2009 Salut,... Ce sfat ne dati? Multumesc! Vezi ca scurgerea de ulei in zona aia e posibil sa nu provina de la imbinarea baii de ulei, ci de la imbinarea tubului jojei de ulei care este deasupra locului aluia. Link to comment
adisoru Posted September 3, 2009 Share Posted September 3, 2009 Multumesc, O sa verificam mai amanuntit, dar am spalat bine toata zona aia si numai de acolo am vazut ca suspureaza ulei si anume de la baie. O sa arunc si o privire la joja Link to comment
adisoru Posted September 7, 2009 Share Posted September 7, 2009 Am verificat si intradevar scapa putin ulei pe acolo pe unde tubul de la joja intra in baia de ulei. Cred ca se rezolva cu putin silicon rosu rezistent la temperatura. Multumesc! Link to comment
tolin Posted September 7, 2009 Share Posted September 7, 2009 Dupa ce scoti joja sa verifici uleiul, sterge joja cu ceva, inainte s-o potrivesti pe canal, se poate prelinge ulei si de acolo. Link to comment
Den Posted December 29, 2010 Share Posted December 29, 2010 (edited) Am facut si eu o prostie ultima oara cand am schimbat uleiul la tico.Sub rampa am avut ceva neuroni lipsa si in loc sa desfac surubul eu l-am strans pana l-am dat peste cap .De dat jos l-am dat pana la urma.Din cate am observat se pare ca surubul s-a stricat,in baie cat am vazut pare ok la prima vedere.Mentionez ca banda de teflon a fost de toata jena,nu tine figura,a trebuit a doua zi sa dau jos uleiul pentru ca picura si ma plimbam cu oala pe sub masina prin parcari de atrageam numai priviri zambarete dupa mine. Am infasurat calti + solutie(silicon) din aia rosie(imi scapa cum ii zice)Asa nu mai pierd,am deja o luna de cand tine asa.Problema e ca vreau sa schimb uleiul deja,din cauza unor probleme tehnice am pus 10W40 atunci,acum vreau sa trec inapoi pe 5W30. Se mai gaseste prin magazine de cumparat?Sau cum sa procedez sa fiu sigur.Pe unde intreb nu gasesc. M-am gandit si eu sa majorez in baie,dar imi pare destul de firav locul acolo ca sa dau o gaura mai mare si drept. Am dat eu de un strungar prin zona dar ala ma pune sa dau baia jos Edited December 29, 2010 by Den Link to comment
BZN Posted December 29, 2010 Share Posted December 29, 2010 Nu cred ca gasesti prin magazine, trebuie incercat pe la dezmembrari. Trebuie insa sa fii sigur ca surubul si nu filetul din baie, s-a stricat. Link to comment
Viktor Posted December 29, 2010 Share Posted December 29, 2010 Am dat eu de un strungar prin zona dar ala ma pune sa dau baia jos Mi se pare normal sa-ti ceara asa ceva. Posibil sa-ti indrepte filetul respectiv cu tarod nr. 3 si iti face buson nou la cota respectiva. Link to comment
raven84 Posted December 30, 2010 Share Posted December 30, 2010 Un surub din ala e 3 lei in Galati, pentru Matiz ce-i drept. Link to comment
ToPser Posted December 30, 2010 Share Posted December 30, 2010 Il pui pe strungar sa ti-l faca conic ! 2 Link to comment
Recommended Posts