Jump to content

Cum intru la Otopeni venind dinspre Ploiesti?

danielson

Recommended Posts

Spuneti-mi cum ajung din Brasov in aeroportul Otopeni, la Sosiri, ca trebe sa iau pe cineva de-acolo. la ce ar trebui sa ma astept ? Sute de radare, si gropi cu duiumul? Care-i starea drumului ? Unde fac dreapta ? :)

Poate o fi infantila intrebarea, insa topicul este "La inceput de drum", or something ...

Mersi

deci umbland eu asa prin tara si strainatate am invatzat in cei 40 de ani de cand tot ma plimb k nu exista intrebari stupide...Asa ca ssa stai linistit !..Complexul asta cu sa nu intreb ca ma fac de cuvânt_urât e el insusi de cuvânt_urât...

Deci cum vi tu asaa dinspre Ploiesti poposesti in Otopeni si la prima intersectie semaforizata din Otopeni faci stg. mergi pana la rond faco dreapta si mergi iar pana alt rond si il ocolest asa pret de vreo 180 de grade si intri in parcarea cu plata a terminalului sosiri..

Cam asa e !....

Drumul este SUPER, cu conditia sa n-o iei pe centura Ploiestiului. O iei prin oras. N-ai cum sa te ratacesti ca-s indicatoare duium!

Nici aeroportul n-ai cum sa-l ratezi ca scrie mare pe indicator (aeroportul e pe stinga). Daca nu ma insel cred ca ai si semafor.

Cum te uiti din strada spre aeroport, SOSIRILE sunt in cladirea din DREAPTA!

Iti iei bon la intrarea in parcare, apoi la iesire te duci si platesti si abia dup-aia te tirezi. Vezi ca la iesire tre sa bagi iar cartela aia si o lasi in aparat.

Parca asa era ultima oara cind am luat eu pe cineva de acolo...

Uite ca m-ai incurcat cu intrebarea asta ... venind dinspre Ploiesti e un semafor chiar inainte de intrarea la Otopeni Cargo, la care insa nu stiu daca poti face stinga; daca poti mergi pe breteaua aia pina la un sens giratoriu cu pastila de iarba in mijloc, acolo faci dreapta, mergi inainte pina la urmatorul sens giratoriu (treci pe linga parcarea etajata, o lasi pe stinga ta), faci sensul catre stinga si treci pe sub un portal cu lanturi, ca sa poti intra in parcarea etajata; te duci pe rampa in spirala pina sus, e cel mai comod; ai grija sa n-o iei pe breteaua care urca direct la iesirea din terminalul Sosiri, ca acolo n-ai voie sa stai; tichetul de parcare il platesti inainte de a pleca cu masina din parcare la casa, nu mai e taxare la bariera.

In caz ca la semaforul de la Otopeni Cargo nu permite virajul stinga treci prin toata comuna Otopeni, treci pe sub podul Otopeni ca sa intorci (nu poti intoarce in alta parte! din cite stiu eu ...), mergi inapoi prin toata comuna Otopeni si imediat dupa benzinaria Agip de pe dreapta gasesti breteaua de acces la aeroport, dai direct in fata cu nasul de terminalul Sosiri.

Radare gasesti din plin intre Brasov si Bucuresti: Predeal, Sinaia, Azuga, Comarnic, posibil Cornu si Nistoresti, Baicoi (Paralela 45), Metro Ploiesti si in cel putin 2 din comunele din preajma Bucurestiului: Romanesti, Ciolpani, Tincabesti, Pucheni, etc. Iti recomand daca nu cunosti obiceiurile politienesti de pe drumul asta sa fi cu ochii in 4 la radare.

Singura bucata de drum nasoala, cu gropi, e cea de pe centura Ploiestiului, intre Metro Ploiesti si nu mai stiu ce comuna inainte de reintrarea pe DN1.

PS: Hihihihi! am scris toti 3 aproape in acelasi timp ... sintem foarte saritori!

Cum am fost si eu pe la Otopeni recent (apropo, se va numi Henri Coanda in curand - http://financiar.rol.ro/stiri/2004/03/132091.htm ), sa-mi dau si cu parerea.

Semaforul la care faci stanga este exact inainte de Metro Otopeni, e destul de greu sa-l ratezi: de obicei e coada mare de masini, adeseori si un agent de circulatie, iar pe stanga o reclama mare la Tuborg care se invarte :)

Terminalul de sosiri a fost si el modernizat, cu parcarea aferenta. Parcarea e acum etajata; la parter opresc autobuzele care vin din Bucuresti. Te ghidezi dupa semne; la intrare e un automat cu bariera, unde apesi butonul si iei cartela de-acolo. Se ridica bariera, urci frumos in spirala pana sus (de obicei se gaseste loc la ultimul nivel), parchezi si te duci sa intampini pe cine ai de intampinat. La iesire, dai cartela la nenea/tanti din ghereta, ii platesti, iesi si faci stanga, urmezi iar indicatoarele si ai iesit din aeroport.

Baietzi (si fete, daca o fi vreuna) va multumesc pentru sfaturi, sper sa tzina si vremea cu mine ... cred ca pana la urma, singura "problema" si ingrijorare ... este sa-i aterizeze avionul calumea prietenului meu.

Pana acu, singurele rute pe care le-am facut au fost Brasov-Buzau-Tataranu, Brasov-Sighisoara, Brasov-Tg Secuiesc-Focsani, Brasov-Sf Gheorghe-Tusnad.

Tzin sa spun ca drumurile europene din Moldova sunt brici, iar referitor la radare, am vazut vreo doua mobile, care se plimbau in comune si luau "pulsu" traficului.

Brasov-Buzau e macinator (multe comune, serpentinele din Siriu), si inainte de Buzau sunt vreo 20 de Km de sosea neasfaltata, cu gropi prin care tzi-e mila sa treci cu a treia.

Drum prost si obositor este si Tusnad-Sfanta Ana, pe-acolo pe unde n-au auzit aia cu asfaltarea ...

Atentzie la Brasov, cum venitzi dinspre Moldova, chiar inainte de intrarea in oras este o comuna care tzine vreo juma de Km (Harman se cheama); daca vii cu viteza nici n-apuci sa franezi ca ai si iesit din comuna. Acolo sta radaru. La venirea dinspre Ardeal, la 2 km dupa METRO sta radarul, chiar intr-o intersectie unde trebe sa datzi prioritate de dreapta. Ce va intereseaza pe voi, dinspre Bucuresti, la intrarea in BV sunt 2 locuri unde poate sta radarul, umpic dupa chempingul Darste (Timisul de Jos/Sus), sau dupa ce trecetzi de pod, la SELGROS.

Baftoc.

Mersi inca o data.