Jump to content

Generatia Emo

tolin

Recommended Posts

acum cateva zile vorbeam cu un amic despre fenomenul EMO. i-am si tradus versurile uneia dintre melodiile care sunt de-a dreptul reprezentative pentru curent :

tzg: te simti vreodata ca de fapt colapsezi?

tzg: te simti vreodata fara loc

tzg: ca si cum nu apartii de nimic

tzg: si nimeni nu te intelege?

tzg: vrei vreodata sa fugi?

tzg: te incui la tine in camera

tzg: cu radioul asa de tare ca nimeni nu te aude tipand?

tzg: nu, nu stii cum e

tzg: cand nimic nu e bine

tzg: nu stii cum e

tzg: sa fii ca mine

tzg: sa fii ranit, sa te simti pierdut

tzg: sa fii lasat in intuneric

tzg: sa fii lovit cand esti la pamant

tzg: sa te simti marginalizat

tzg: sa fii pe punctul de a ceda

tzg: cu nimeni acolo sa te salveze

tzg: nu, nu stii cum e

tzg: bun venit in viata mea

tzg: vrei sa fii altcineva?

tzg: te-ai saturat sa fii lasat la o parte?

tzg: esti disperat sa gasesti ceva mai mult inainte sa ti se termine viata?

tzg: esti blocat intr-o lume pe care o urasti?

tzg: esti satul de toti din jur, cu zambetele lor false si minciunile lor gogonate cand tu pe dinauntru sangerezi?

tzg: (iar refrenul, cu nu stii cum e sa fii ca mine, plm)

tzg: nimeni nu te-a mintit in fata

tzg: si nimeni nu te-a injunghiat pe la spate

tzg: tu poate crezi ca sunt fericit

tzg: dar nu o sa fiu ok

tzg: toata lumea ti-a dat intotdeauna ce ti-ai dorit

tzg: n-a trebuit sa muncesti, era mereu acolo

tzg: nu stii cum e, nu stii cum eeeeeeeeeeee

tzg: iarasi refren

vedeti voi, ideea principala in a fi EMO nu este sa arati intr-un fel sau altul, ci

1) sa traiesti cu exagerari majore absolut fiecare stare de spirit negativa

2) sa ai parerea, inconstienta, ca absolut tot raul ti se intampla tie si ca esti de fapt predestinat durerii. "De ce mi se intampla numai mie?" si "Doamne, ce ti-am facut, sa merit atatea necazuri?" sunt la ordinea zilei

3) sa ti se para ca de fapt toata lumea are ceva cu tine din cauza a una sau doua experiente neplacute cu niste tarani.

am 19 ani si sunt foarte aproape de multi emosi, eu am parul in stil emo(il voiam manga, dar asta e alta problema), dar mai ales o prietena buna de tot de-a mea a fost emo o perioada, iar emos adevarati sunt prea putini, si sunt cei care au mereu maneci lungi ca sa nu se vada taieturile pe care si le aplica ascultand melodii vechi veritasaga si care prefera un colt in care sa planga. e un curent de dezechilibrati psihologic si sentimental, dar nu in halul in care ii arata presa etern cautatoare de "senzational". plus ca acuma sunt foarte multi wannabes de doi lei care se dau emo pt ca acum e la moda, dar sunt mai mult decat inofensivi, o gloata de oameni prosti per total. sa te sinucizi NU e EMO, sa te tai doar pentru ca ti se pare ca forma aia de durere purifica pe alta este. nu neg nici macar o secunda ca ar fi un curent cretin si fara nici un fel de beneficii pentru adepti, dar macar sa nu se incurce facts asa aiurea. iar 90% dintre emos pe care ii vedeti acum pe strada or sa dispara in maxim 2 ani, reprofilati pe cine stie ce alta minunatie de curent. tin minte ca si eu intr-a 9-a eram un fel de semiemo in sensul ca din cauza unor jigodii de colegi stateam mai mult singur si cautam sa ma imbrac in gri ca sa nu ies in evidenta, si mi se parea ca toata lumea are ceva cu mine, pana cand m-am trezit si mi-am dat seama ca o atitudine jemanfisista este de cateva zeci de ori mai benefica pt mine. dar macar cand ajungeam acasa ieseam cu tovarasii si eram super ok.

in plus, desi nu-i halesc pe emosi, nu mi s-a intamplat niciodata sa ma scoale din somn cu muzica lor, nu mi s-a intamplat niciodata sa ma ia la bascalie de 2 lei pe strada, nu mi s-a intamplat niciodata sa ii vad cu semne nike pe lunetele de la dacie, nu mi s-a intamplat niciodata sa trebuiasca sa suport muzica emo in tramvai. mi-ar placea sa imbin curentele si sa poata manelistii sa se taie singuri, poate mai scapam de ei

p.s.: sunt rapper :D

• Replies 79
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Din ce-am citit si din ce am vazut, inclin sa cred ca EMO nu-i un conflict intre generatii, ci un conflict in cadrul aceleiasi generatii. M-am frapat prezenta peste tot a catalogarii: emo autentic, emo adevarat. In plus, le-am gasit o mare hiba: lipsa umorului. Probabil ca asa se distinge un emo autentic: un emo nu rade.

Aoleo! Si Veritasaga sunt EMO?!

au niste melodii numa' bune de taiat. prietena asta a mea se taia pe veritasaga :)

@tolin: cam asa ceva

Pai daca e tot timpul suparat pe viata nu are cum sa rida. Intre timp am observat ca cel putin 1 sau 2 useri de aici sau dus sa le faca educatie pe forumul emokijilor. Care esti userul 'emococalar' mey? =))

Edited by hitman