Jump to content

Bona Versus Gradinita Privata

Cumnatu

Recommended Posts

Plec de la presupunerea ca la gradinitele private se accepta si copii mai mici de 3 ani ( stiu ca la cele de stat , legal nu se accepta ).

Deasemenea plec de la ideea ca imi trebuie o decizie si o solutie in urmatoarele 48 ore.

Nu mai are cine sa stea cu fi-mea , incepand de maine ( maine as putea sa imi iau liber ) .

Fata are 2,5 ani. Gandisem actuala situatie pana la toamna cand urma sa intre la gradinita in ritm normal.

Situatia a suferit un neprevazut si nu mai am cu cine sa o las.

Sa merg pe ideea de bona sau de gradinita privata ( presupunand ca la privat se accepta copii oricand in cadrul anului si nu numai la anumite date )?

Sumele cunt cam aceleasi.

Parca insa nu as lasa copilul cu o straina, dpdv educational ma refer + ca sunt si paranoic.

Cunoasteti o gradinita privata buna care sa mai aiba locuri libere si unde sa se poata face inscrierea instant ( eventual cu supravechere video ) ?

Incerc si eu acum sa googleez subiectul dar orice ajutor din partea voastra e evident binevenit !

Necesar ar fi sa aiba unde sa stea intre 8.00-16.00

Ii plac mult copii insa este foarte dificila in ceea ce priveste programul. Am gresit lasand-o libertina, nu intra la somn decat cu pacaleli si de fapt, daca ma gandesc, ea nu are nici un fel de program acum.

Multumesc mult !

Edited by Cumnatu

Eu sunt deja la a 2-a bona.Dar iti spun ca in secunda in care am gasit gradinita care sa il accepte pe Cristi,gata cu bonele.Din pacate nu avem decat 1 an asa ca mai trebuie sa suportam bona.Deci gardinita privata.

Pustoaica mea este de la varsta de 2 ani la cresa, acum face 4 ani in iulie. Am avut bona cam 1 an, a fost si bine dar si rau in acelasi timp, bine pt ca din punctul de vedere al racelilor si alte belele de genul asta scapam mai usor. racea mai rar, rau era pt ca atunci cand iti era lumea mai draga bona avea o problema si nu mai putea sa vina in acea zi, automat trebuia sa ma descurc de un liber de la servici, eu ori sotia pt a putea sta cu fata(nu am alte posibilitati, variante la care sa apelez adica parinti...etc) asa ca am ales solutia cu cresa, program prelungit, de multe ori am mers si la ora 20.00 sa-mi i-au copilul. Avantaje la cresa sunt multe, nu are rost sa le mai spun, dezavantaje, faptul ca raceste mai des asta si datorita celorlalti copii cu care intra in contact.

OK, s-a decis, ramane gradinita si iese din discutie bona.

Acum, recomandari concrete aveti ?

Stau pe gradinitebucuresti punct ro si nu stiu ce sa fac si cum sa aleg.

M-ar bucura sa aiba ( oricum nu prea stiu ce sa caut ) :

- acceptarea copiilor de 2 ani

- posibilitatea de a o inscrie maine-poimaine

- personal placut si calificat real nu doar texte

- cat mai mult aer liber

- locatia sector 6 ( nu e neaparat )

- supraveghere video live

Edited by Cumnatu

destul de buna e gradinita winnie, dar e la mine-n cartier, in pajura(deci sect 1)... daca ti se pare ok, stiu ca au si un microbuz cu care duc copiii acasa. nush exact care e treaba ca n-am nici copii nici rude de varsta asta, daca e cauta-i pe net si vezi daca te coafeaza http://www.gradinitawinnie.ro/ recunosc ca totusi constructia <<"It?s a beautiful day !" - it shall Say Winnie and his friends ( us ) to you In every morning. Here, all dreams became true.>> ma fac sa ma indoiesc sincer de predarea lor de intensiv engleza. macar ca nu au facut ei siteul si tot puteau sa corecteze

Edited by tzighy

Din acest punct de vedere sta foarte bine.

A racit doar de 2 ori in 2,5 ani si o singura data cu febra mare.

Seamana cu tac-su :P

M-am documentat la gradinite, trebuie facute niste analize ( se ocupa sotia ) .

Maine mergem sa le vedem ( gradinitele ) si pe masura ce apar informatii va tin la curent.

• 3 weeks later...

Dupa ce am vazut 4 gradinite din Sect 6 si am fost absolut socat de proasta oferta reala a 3 dintre ele deasemenea am fost placut spre foarte placut impresinat de a 4-a respectiv http://www.gradinitamaryland.ro/ m-am decis.

Procedura a fost simpla :

Discutie cu "patroana" miercurea trecuta.

Cazarea fetitei luni acum.

Cel mai bun pachet dintre toate gradinitele vizitate.

Banii candva in cursul lunii.

Pret / luna ceva pe la 9-10 mil.

S-a integrat perfect si ca de obicei lumea roieste in jurul ei devenind instant buricul pamantului :P

Dupa cum am vazut-o cum se joaca cu copii si cu educatoarele REALE nu ca dincolo unde erau niste vaci ce stateau si citeau in timp ce copii se loveau si cadeau pe scari si urlau dupa apa samd, am ajuns la concluzia ca nu e nici un fel de afacere as iei bona.

NU pot sa va explic cat de multumit sunt de gradinita asta comparativ cu celelalte 3.

Singurul impediment este locatia. Nu ca si timp de ajungere / plecare de acolo pt ca ciudat dealtfel se circula f bine pe acea portiune dar trebuie accesat un drum de cam 500 metrii de pamant, destul de plan dar plin de praf. Astfel, de luni oficial nu mai spal masina niciodata, nu are sens :P .

Aaa, ar mai fi si faptul ca doar 2 din 5 camere de luat vederi functioneaza online ( le-am promis ca le fac rost de transofrmatoare si pt celelalte 3 pt ca cica nu se gasesc )

Puteti cu totii viziona 2 dintre locatiile ce au camere puse la http://89.120.149.180:10/ ( da-ti submit la user si pass asa cum ete acum ) si http://89.120.149.180:12/

Activitate nu este la pranz in aceste camere pt ca probabil sunt la somnic copii.

Daca mai doriti detalii spuneti-mi !