Zmeul cel rau Posted May 30, 2008 Share Posted May 30, 2008 Eram foarte ontopic tinand seama de sensul in care a luat-o discutia. Link to comment
EM!L Posted May 30, 2008 Share Posted May 30, 2008 Asta cu iradiatu' seamana cu terminarea petrolului, cu incalzirea globala si cu ... riscul la care suntem supusi folosind mobilul des/mult . So, nu cred ca murim nici iradiati, nici de lipsa/terminarea petrolului, parerea mea Link to comment
Zmeul cel rau Posted May 30, 2008 Share Posted May 30, 2008 Nu, aia cu iradiatul e mai tare. Link to comment
muscarul Posted May 30, 2008 Author Share Posted May 30, 2008 Bai fratilor, faza cu iradiatul era o gluma, ce naiba. Link to comment
_dzy Posted May 30, 2008 Share Posted May 30, 2008 Zmeule daca te pasioneaza subiectul iradierii sa sti ca se organizeaza camping-uri in Prypiat iar biletele se dau spre vanzare numai in varianta "dus" ) Link to comment
hawkeye Posted May 30, 2008 Share Posted May 30, 2008 (edited) Legat de iradiere: http://ars.userfriendly.org/cartoons/?id=20080528 http://ars.userfriendly.org/cartoons/?id=20080529 Referitor la Prypiat, era o fatuca care mergea cu motocicleta chiar prin Cernobil. La nivelul asfaltului radiatia era tolerabila. Edit: http://www.kiddofspeed.com/ Edited May 30, 2008 by hawkeye Link to comment
BogdanG Posted May 30, 2008 Share Posted May 30, 2008 Eu propun sa-l iradiem pe Zmeulica pt ca a luat-o rau pe aratura. Bre era vb de lipsa petrolului nu de metode de a inlocui petrolul si nu vad de ce as inlocui petrolul atata timp cit este din belsug . Link to comment
tolin Posted May 30, 2008 Share Posted May 30, 2008 ... nu vad de ce as inlocui petrolul atata timp cit este din belsug . Pretul unui produs creste vertiginos, doar, cand cererea lui depaseste oferta. Altfel, nu-i cineva tampit sa dea dublu pe el cand exista din belsug. Link to comment
BogdanG Posted May 30, 2008 Share Posted May 30, 2008 Sau atunci cind vanzatorul este pacalit de cumparator prin neplata produsului, sau plata produsului cu bani falsi . Producatorul incearca si el cumva sa mai scoata din pierdere . Link to comment
Zmeul cel rau Posted May 30, 2008 Share Posted May 30, 2008 Pierdere? Le-a crescut profitul cu cate un ordin de marime celor din domeniu... Link to comment
Satori Posted May 30, 2008 Share Posted May 30, 2008 Topicul asta este unul din motive. Marunt, de fapt un simptom decat o cauza, dar este. Link to comment
BogdanG Posted June 1, 2008 Share Posted June 1, 2008 Zmeule nu a crescut deloc nici un cont pt ca dolarul este fara acoperire, tocmai de asta se duce america de rapa si trage dupa ea si europa . Link to comment
Zmeul cel rau Posted June 1, 2008 Share Posted June 1, 2008 De parca numai americanii se ocupa cu petrol... ) Tu chiar nu intelegi? A scazut dolarul dar profiturile celor din bransa au crescut cu mult mai mult decat a picat dolarul. Link to comment
Laurycã Posted June 3, 2008 Share Posted June 3, 2008 In sfârsit mai aud si eu ca se mai ieftinesc carburantii. Sper sa o tina si celelante companii tot asa si trendul sa continue. Link to comment
mike.omega Posted June 3, 2008 Share Posted June 3, 2008 Culmea e ca sapt. trecuta Rompetrol si Petrom au marit preturile la carburanti Link to comment
EM!L Posted June 3, 2008 Share Posted June 3, 2008 (edited) cu 3 bani se "ieftineste" benzina. Daca si asta se numeste ieftinire . Petrom(Omv)-ul mai are un pic si ajunge cu preturile la nivelul Omv-ului (si e cam normal fiind 1 si aceeasi firma). Am trecut ieri pe langa un Petrom si avea pretul la benzina de 95, 3.97lei/litru, in timp ce Omv-ul are la cea de 95 pretul de 4.07, iar la cea de 100, 4.7 lei Edited June 3, 2008 by EM!L Link to comment
Tommy Posted June 3, 2008 Share Posted June 3, 2008 Eu am pus de la lukoil, 4.27 parca cea de 98 si e ok, fratemio a bagat rompetrol de 98 si spune ca e foarte multumit, incerc si eu data viitoare, nu am pus de mult de la patriciu. Link to comment
Laurycã Posted June 3, 2008 Share Posted June 3, 2008 (edited) cu 3 bani se "ieftineste" benzina. Daca si asta se numeste ieftinire .Petrom(Omv)-ul mai are un pic si ajunge cu preturile la nivelul Omv-ului (si e cam normal fiind 1 si aceeasi firma). Am trecut ieri pe langa un Petrom si avea pretul la benzina de 95, 3.97lei/litru, in timp ce Omv-ul are la cea de 95 pretul de 4.07, iar la cea de 100, 4.7 lei Preturile de la statiile Petrom , Petrom V si Omv difera în functie de locatie si alte motive. Dupa cum vezi mai jos preturile difera intre statii din acelasi oras la o distanta relativ mica intre ele. preturi_petrom.pdf Edited June 3, 2008 by Laurycã Link to comment
closchkutza Posted June 3, 2008 Share Posted June 3, 2008 (edited) Si la Mol este la fel. Pe DN1(otopeni) 1l de Tempo 95 costa 4.07RON; la fel si la Mol-ul de la podul Grand. In schimb, pe Barbu Vacarescu aceeasi benzina costa 3.97RON. Cand am intrebat de ce, mi s-a spuns: "Depinde de benzinariile din apropiere, concurenta. Cresc ei pretul, crestem si noi!" Edited June 3, 2008 by closchkutza Link to comment
EM!L Posted June 3, 2008 Share Posted June 3, 2008 Dupa cum vezi mai jos preturile difera intre statii din acelasi oras la o distanta relativ mica intre ele. Stiu, si in Craiova/Bucuresti/Brasov (in alte orase nu stiu) e cam la fel. Eu ziceam ca aceste asa-zise ieftiniri, sunt facute doar pentru "reclama". Practic in ultima perioada pretul a fost marit, de mai multe ori, si cu mult mai mult decat 3 bani. Ieftinire, dupa parerea mea, inseamna ca in ultimul an (un exemplu pur teoretic, la fel si perioada) pretul benzinei/motorinei sa fi crescut cu 1 leu, iar ieftinirea sa fie Link to comment
Satori Posted June 3, 2008 Share Posted June 3, 2008 De fiecare data cand vad topicul asta "Se termina petrolul" in new posts nu pot sa nu ma intreb: "Iar? Parca se terminase." Link to comment
Recommended Posts