steph Posted June 1, 2008 Share Posted June 1, 2008 (edited) Salutare! Am nevoie de un pic de ajutor. Am pus ochii pe niste jante de aliaj de Aveo pentru sezonul rece. Sunt exact modelul din atasament. Preoblema mea e urmatoarea: am pus jantele pe masina sunt ok ca prinderi imi intra discurile de frana in ele dar nu se potrivesc prezoanele. Gaurile de prindere ale jantelor sunt mai mici decat la mine. E cineva din Bucuresti care se poate intalni cu mine sa vad daca pe filetul meu se potriveste un prezon de Aveo? Daca da problema ar fi rezolvata. Practic nu vreau decat sa pun o piulita de la o roata la alta. Problema e cam urgenta deoarce cel care le vinde nu ma asteapta prea mult. Multumesc frumos. P.s. Am uitat sa atasez poza. Edited June 1, 2008 by steph Link to comment
steph Posted June 2, 2008 Author Share Posted June 2, 2008 Cumva partea dinspre janta a prezonului de aveo seamna cu cea de la prezoanele din poza? Adica oblica? Link to comment
Dj_Dark Posted June 2, 2008 Share Posted June 2, 2008 Cred ca mai repede intrebai cu ce cheie se desfac prezoanele. Presupun ca la tine e 19. Majoritatea prezoanelor de la jantele de aliaj se desfac cu 17" Eu cand mi-am pus jantele am schimbat si prezoanele din acelasi motiv. Sper sa te ajute. Link to comment
steph Posted June 2, 2008 Author Share Posted June 2, 2008 Cheia o schimb oricum. Jantele astea vor sta pe masina doar iarna. Am gasit jantele, prejoanele se potrivesc pe filetul maisnii doar problema din al doilea meu post a ramas. E prima oara cand vad aceasta forma. Ma gandesc ca fiind conice au rolul de a centra roata odata ce sunt stranse toate 4. Link to comment
puchi Posted June 2, 2008 Share Posted June 2, 2008 Colega fara un prezon de Aveo nu faci nimic .Chestia este sa se potriveasca si la filet. Link to comment
steph Posted June 2, 2008 Author Share Posted June 2, 2008 Pai am fost la un service chevrolet si mi-au dat 2 tipuri de prezoane. Cel din poza din parte astanga se potriveste si la filet. Asta a fost primul lucru verificat. Intrebarea mea ramane ... care-i treaba cu zona aia conica? NU e nici un popsesor de aveo cu jante ca in poza care sa desfaca un prezon sa imi dea si mie de veste? "> Link to comment
Mircea Posted June 2, 2008 Share Posted June 2, 2008 Mai clorofila innegrita eu nu inteleg ce vrei de fapt... ? Deci se da o janta de aveo si o Toyota Yaris. Janta de aveo se potriveste ca prindere si dimensiuni. Nu se potrivesc piulitele (btw, alea-s piulite nu prezoane da?) de toyota in sensul ca nu intra in gaura practicata in janta. Bun. Piulitele de aveo, se potrivesc la filet pe prezoanele de la toyota. Atunci unde mai este problema? Ia piulite de aveo si monteaza cu ele janta de aveo pe toyota. Scurt si cuprinzator. Link to comment
Dj_Dark Posted June 2, 2008 Share Posted June 2, 2008 (edited) Cheia o schimb oricum. Jantele astea vor sta pe masina doar iarna. Am gasit jantele, prejoanele se potrivesc pe filetul maisnii doar problema din al doilea meu post a ramas. E prima oara cand vad aceasta forma. Ma gandesc ca fiind conice au rolul de a centra roata odata ce sunt stranse toate 4. Toate piulitele / prezoanele au acel con de centrare, cel putin toate pe care le-am vazut eu. in figura se vede pronuntat din cauza hexagonului mai mic (probabil 17) La 19 pare mai "dintr-o bucata" daca intelegi ce vreau sa zic. LE. Mircea are dreptate. Edited June 2, 2008 by Dj_Dark Link to comment
puchi Posted June 2, 2008 Share Posted June 2, 2008 Mai ce ati sarit pe colegul .El a cumparat prezoanele de la un service (cred ca nu e sigur daca sunt de Aveo).Sfatul meu , ca si antescriitori dute la reprezentanta si cumpara prezoane de aveo(dute cu prezonul tau care se potriveste la filet si compara cu ce-ti dau ei.Capistiii? Link to comment
steph Posted June 2, 2008 Author Share Posted June 2, 2008 Puchi a puntat foarte bine. Eu am dubii ca ce am aici e prezon de Aveo Restul problemelor sunt rezolvate. De cumparat le-am cumparat de la Radacini Motors de pe bulevardul Timisoara (dealer Opel si chevrolet). Dj_Dark> La mine sunt primele piulite pe care le vad in acest fel. La toyota sunt drepte si la matiz nu mai tin minte. Link to comment
Abram Burel Posted June 2, 2008 Share Posted June 2, 2008 Probabil ca japonezii dau gaurile in jante cu tolerante micronice Si in plus, vor sa nu mai conteze ordinea in care strangi piulitele/prezoanele/suruburile/ce-pana-lor-or-fi! Ca sa ne lamuril: - surubul e o chestie cu filet EXTERIOR si un cap hexagonal (in cazul nostru) de unde de unde se manevreaza pentru a fi... insurubat; surub am eu la Nova - piulita e o alta chestie cu filet INTERIOR si aspect haxagonal la... exterior (si tot in cazul nostru); poate fi "strapunsa" sau sa aibe gaura pe o singura parte, iar pe cealalta sa fie... decorativa; in poza avem cate un exemplu din fiecare. - prezonul e o chestie "ciudata" care seamana cu un surub, dar zona de unde se manevreaza e mai discreta (sau poate sa lipseasca) si se comporta cam ca un surub cu doua... suruburi asta este ceea ce de fapt se gaseste in butucul rotii si in care janta se fixeaza cu... piulite Link to comment
BogdanG Posted June 2, 2008 Share Posted June 2, 2008 Nu sunt standard prezoanele, difera de la o marca la alta, mai mult decit atit au mai incercat si altii, adica eu si Maniaku pe AVENSIS si nu am reusit sa punem jantele de la Golf, desi sunt tot 5x100 dar nu se potrivea piulita, conul era altfel . BTW urate jante ai ales mah cloropila Link to comment
steph Posted June 2, 2008 Author Share Posted June 2, 2008 Decat tabla pentru 3 luni pe an? Link to comment
BogdanG Posted June 2, 2008 Share Posted June 2, 2008 whatever, daca reusesti sa le montezi esti tare . Nu era mai simplu sa iei de la autosoft jante care sa mearga la fix, probabil ca la astea difera si ETul . Link to comment
steph Posted June 2, 2008 Author Share Posted June 2, 2008 Mda ... ma cam las pagubas. Link to comment
Recommended Posts