Jump to content

Toyota Rav 4 Vs. Hyundai Tucson

Recommended Posts

Nu am crezut ca voi scrie vreodata asa ceva, avand in vedere faptul ca acum 2 saptamani cautam jante pe 17, cu talon de 40', pt Astra mea...

Pe scurt : din diverse motive, vreau sa trec la alta clasa. Nu conteaza motivele, mai mult sau mai putin subiective/obiective, insa hotararea e 90 % luata - voi trece la SUV. Masina o voi aduce personal din Germania si va fi noua/rulata cateva sute de km. Scotocind prin buzunare si aruncand ochiul pe internet/pe strazi, au ramas aceste doua optiuni. Preturile ar fi cam asa : RAV 4 - undeva la 19.500 / 21.000 euro, Tucson - 17.500 / 19.000 euro (recuperez TVA-ul).

Optiunea mea inclina mai mult spre RAV 4, datorita renumelui de japoneza fiabila si faptului ca e preferata sotiei :) ) . Nu imi place insa bordul, e prea futurist pt gusturile mele. Tucson vine cu un pret mai mic si un design mai simplu/placut la interior, insa nu stiu cat e de fiabil...Masina nu va fi folosita pt off-road, deci nu subliniati degeaba faptul ca nici una dintre ele nu e o veritabila masina de teren...

Oricare va fi alegerea finala, masina va avea : motor diesel de 2.2 litri 136 HP (RAV4) / 2 litri 140 HP (Tucson) , 4 WD , ABS si restul "prostiilor" de control al tractiunii/stabilitatii , inchidere centralizata , tempomat , geamuri electrice fata/spate , climatronic , imobilizator motor , scaune incalzite , filtru particule , mp3 , 9/8 airbag-uri, etc etc.

Daca ati condus asa ceva/cunoasteti persoane ce conduc vreuna dintre aceste masini, mi-ar fi de ajutor sa imi spuneti punctele slabe si apoi cele bune de la fiecare dintre ele. Am rasfoit multe pagini de net, insa o informatie in plus nu strica nicicand. Mersi mult pt eventualul ajutor.

Am condus rav4 3 saptamani, 2400 cmc vvti cutie automata. Consum cam 10 dupa calculele mele. E o masina excelenta, daca ar avea si cutie manuala.. e perfecta pentru cine vrea un CUV. (unde mai pui ca ar scadea consumul pe la 8-9) Nu e SUV (land cruiser da), intra la CUV, dar ma rog,

in acceptiunea larga e folosit si termenul asta. Daca vrei, iti pot da detalii. Despre tucson nu stiu nimic, am fost foarte putin cu santa fe-ul lui NFS,

sper sa nu se supere, cam e ceva diferenta in favoarea lui rav4 dupa mine. Daca vrei si o alta comparatie ca sa te orientezi, am fost si cu x3, e mult mai luxoasa si

mai dura pe suspensii, dar diferenta de bani eu zic ca nu e justificata, decat pentru pasionati.

Edited by Tommy

Am condus ambele modele mentionate de initiatorul topicului.

Toyota RAV 4 este net superioara Hyundai-ului dupa parerea mea. Calitatea materialelor din interior nu se cmpara, precum si tinuta de drum.

Intre cele doua modele, alegerea mea ar fi clar Toyota.

Multa bafta !

NU le-am condus dar am fost pasagen in amandoua.

Din toate punctele de vedere ( evident lookul este subiectiv, dar restul sunt obiective ) ( nu stiu sa ma pronunt la intretinere si service ) RAV4.

Am condus Toyota si am fost pasager in Hyundai, si recomand Toyota, nu mi s-a parut cu mult deosebita de Hyundai (poate si pt. ca nu am condus ambele modele), dar totusi parca are un + in fata Hyundaiului.

Daca iti permiti diferenta de pret, RAV4.

Tucson este destul de fiabil, am la o firma partenera 2 masini alergate tare si pana acum nu a cazut niciuna dintre ele (au in jur de 50k km).

Serviceurile sunt similare, ambele proaste, cu programari de 3-4 saptamani si cu ~100ron+tva ora de manopera.

Daca iti permiti, ia un CRV, asta e cu adevarat fiabil, rafinat si performant. Mult mai sus ecat cele doua mentionate anterior.

Si la Tucson e dura. Si la a mea e FOARTE dura. Este singura metoda sa o faci sa stea in curba ca un autoturism.