mr_ Posted June 18, 2008 Share Posted June 18, 2008 Am si eu o curiozitate legata de achizitia de masini... Votati pe bune va rog, anonim sau nu. Se aplica si pentru cei cu masini noi si sh, si de 1000 si de 50.000 euroi. Link to comment
Cumnatu Posted June 18, 2008 Share Posted June 18, 2008 (edited) La cei cu masina de 50k, adica la colegul mostru cu S ? vot 1 si 1 Edited June 18, 2008 by Cumnatu Link to comment
mr_ Posted June 18, 2008 Author Share Posted June 18, 2008 Eu nu pot vota... ar fi 1 si 4. Link to comment
Tommy Posted June 18, 2008 Share Posted June 18, 2008 Nu sunt adeptul imprumuturilor si nici a altor combinatii cu socrii, mai degraba sau mai tarziu iti ies ochii pe nas 2 cu 4. Link to comment
balky Posted June 18, 2008 Share Posted June 18, 2008 Un mic exemplu : tocmai eram pe aproape sa fac un credit la brd pt masina . Urma sa iau de la ei 6000 de euro pe o perioada de 5 ani de zile . cu o dobanda de 13 % si cu un dae de aproape 20 % ajungeam sa dau vreo 9500 de euro la final . si in jur de 600 ron pe luna . nu am fost de acord . asa ca am zis pas , am facut rost debani din alte surse . Sfatul meu este sa nu imprumutati bani de la banca decat daca aveti nevoie de ei , nu doar pt un moft . Link to comment
Laurycã Posted June 18, 2008 Share Posted June 18, 2008 Asta e chiar o dobanda nesimtita pentru un credit auto; mai mult ca sigur ca era credit de nevoie personale. Eu am 7,9% la Alpha Bank in euro. Link to comment
Lucian M Posted June 18, 2008 Share Posted June 18, 2008 Nu sunt adeptul imprumuturilor si nici a altor combinatii cu socrii, mai degraba sau mai tarziu iti ies ochii pe nas De acord, nu mai fac afaceri cu neamurile (unchiul si matusa mea) cat oi trai. Leasing 5 ani, masina nu e folosita de vreo firma. Link to comment
BogdanG Posted June 18, 2008 Share Posted June 18, 2008 1-1 poarta in casa . Merita banii de la banca dar bagati in terenuri Link to comment
Dj_Dark Posted June 19, 2008 Share Posted June 19, 2008 2 cu 4. Credit nevoi personale pe 5 ani si am luat un SH . Atat s-a putut la momentul respectiv si nu-mi pare rau nici acum. Link to comment
Cristaky Posted June 19, 2008 Share Posted June 19, 2008 2 cu 4. La mine e mai ciudata situatia, masina o folosesc pt a-mi face eu treaba, insa e luata in leasing operational pe firma sotiei pt a baga cheltuielile pe firma (intreaga chirie intra lunar pe cheltuiala, etc etc). Link to comment
Mengelaus Posted June 19, 2008 Share Posted June 19, 2008 2 cu 4 si eu.Prefer banca decat rudele, Nu-mi scoate ochii dupa aia ca m-a ajutat Link to comment
VAXXi Posted June 19, 2008 Share Posted June 19, 2008 Toate platite cu banul jos. E mai greu pana strangi banii (si dureaza evident mai mult decat inceperea unui leasing/credit), dar lipsa de griji de dupa ... merita. Evident, teoria asta se aplica pana la anumite sume, e cam greu sa strangi banu' gramada de la un punct incolo Link to comment
closchkutza Posted June 19, 2008 Share Posted June 19, 2008 Masina personala este pe leasing de 4 ani iar masina de servici nu am. Deci, 2 cu 4. Link to comment
EM!L Posted June 19, 2008 Share Posted June 19, 2008 1 cu 4 si intrucat prezenta e oarecum provizorie, urmatoarea va fi 2 cu 4 Link to comment
Venom Posted June 19, 2008 Share Posted June 19, 2008 (edited) 7500 euro cash iar restul, credit auto de 3000 euro pe 2 ani. Transformat in lei bineinteles, ca doar in aia iau salariul. Edited June 19, 2008 by Venom Link to comment
Elfu Posted June 19, 2008 Share Posted June 19, 2008 (edited) 2 cu 2. Una e personala (Lacetti) a doua e pe firma (Aygo). La prima am un fel de comodat intre Volksbank si firma mea care se numeste extinderea dreptului de utilizare, asa ca ambele sunt folosite atat in scop personal cat si in scop profesional. Bine dracu ca s-a scos balaria aia cu impozitul pe masina de servici pe care voia s-o introduca un dom` ministru. P.S> Niciodata nu voi cumpara o masina cu banu jos. Leasing-ul e sfant. O buna parte din dobanda o recuperezi la asigurarea casco facuta prin broker unde de regula obtii discount de flota. Edited June 19, 2008 by Night Elf Link to comment
tolin Posted June 19, 2008 Share Posted June 19, 2008 Kalosul l-am luat dupa reteta: leasing scurt (13 luni), cu avans din mana + prima rata (cash). Bani luati de pe Matiz au fost pusi in aceeasi banca in depozite pe o luna, cu reinnoire, egale cu rata lunara (< 1000 lei). Cand venea factura lunara, spargeam un depozit, plateam rata si cu restul (pana la 1000 lei) udam masina. Dobanda castigata a acoperit spezele bancare si comisionul societatii de leasing. La final a mai fost nevoie de o diferenta (taxe vamale la valoarea reziduala + tva la suma asta, ca asa-i la noi, taxa peste taxa). Inafara acestor ultime sume (greu de prevazut intr-o tara cu legislatia instabila la anul 2005), toate cheltuielile au fost cuprinse si repartizate uniform in rata lunara (rata, tva la rata, rata la casco, inclusiv rata la valoarea reziduala). Colaborarea cu societatea de leasing a fost foarte buna (telefoane de instiintare, factura trimisa pe fax pana cand curierul aducea originalul in 7 zile de la 100 km), m-au mai sunat inca vreo doua luni dupa ce cumparasem ce mai ramasese din masina de la ei (nu erau obisnuiti cu un leasing asa de scurt). Link to comment
mr_ Posted June 19, 2008 Author Share Posted June 19, 2008 Offtopic Nu stiu cum e cu bancile in Ro... insa pe aici sa zicem ca acum 4 luni luai un credit imobiliar sa zicem cu 4.6-4.8. Anul asta rata oficiala a inflatiei e 5.1. Cu alte cuvinte, cine a fost inspirat sa ia creditul cand trebuie l-a luat gratis... Multe marci de masini iti fac credit (uneori pana la 3 ani) cu dobanda 0. Valabil si la mobila, de ex. Dobanda 0 si inflatie marisoara e o combinatie interesanta Link to comment
matias Posted June 20, 2008 Share Posted June 20, 2008 (edited) Sa faci credit sa-ti cumperi o masina mi se pare ce-a mai mare idiotenie tinand sema cat de "perisabila" este marfa. Ale noastre sunt pe firma si luate cu banu' jos ... mai putin un logan care este luat in leasing pentru tva & shit. Oricum dupa ce termini leasingul si incerci sa vinzi masina realizezi ce tepa imensa ai luat. Edited June 20, 2008 by matias Link to comment
Zmeul cel rau Posted June 20, 2008 Share Posted June 20, 2008 Nu chiar, eu nu inteleg de ce sa dai toti banii o data pe masina, chiar daca ii ai pe toti. Atunci chiar ca iti blochezi banii in masina. Altfel doar bagi putin cate putin, intre timp dispunand si de restul de bani lichizi sa poti face altceva... Link to comment
smailmiami Posted June 20, 2008 Share Posted June 20, 2008 Mai ales pe firma, mi se pare mai mare idiotenie sa iei masina cu banii jos ... Link to comment
Recommended Posts