Satori Posted August 17, 2008 Share Posted August 17, 2008 3. Din cauza gestului restrictiv la libera circulatie pe drumurile publice, gestul in sine a fost mediatizat ca fiind negativ si abuziv. ... Revenind ontopic, litorarul romanesc sufera si asta din cauza oamenilor, relieful in sine e frumos, oamenii insa sunt scarbos de nesimtiti si de ( alte cuvinte urate ) ... Mdea, vad ca ti-ai revenit. Sa plangem, sa injuram, sa nu gandim. ALA NU ESTE DRUM PUBLIC. Get it? Oamenii aia erau TOLERATI acolo, nu aveau dreptul sa fie acolo. Link to comment
VAXXi Posted August 17, 2008 Share Posted August 17, 2008 In Vadu, ok; dar ce-a zis Cumnatu' mai sus se poate aplica de exemplu in *nustiucecamping* pe care-l dadeau la stiri, unde era interzis accesul cu turismele. Cu toate astea, tot romanul isi baga masina acolo, in ciuda explicarii interdictiei de catre angajatul campingului, care evident ca n-avea dreptul cf. legii sa-i amendeze. Iar politia care ar fi trebuit s-o faca lipsea cu desavarsire, aparuse un singur agent odata cu camerele video, care incerca timid sa ii convinga prieteneste pe melteni sa scoata turismele din camping. Link to comment
Satori Posted August 17, 2008 Share Posted August 17, 2008 Ceea ce spui tu nu are sens. Ceea ce spune el se poate aplica in multe locuri, dar nu se aplica aici si, deci, e doar inca un episod din "ma plang ca altceva nu stiu". Si nu e copil, nu trebuie sa il luam in brate pentru asta. Link to comment
VAXXi Posted August 17, 2008 Share Posted August 17, 2008 Ba are sens, si nu e nici un episod, cut it out. Accepta faptul ca legea exista, amenzile exista, dar nu se aplica, si asta se intampla in Romania. Motiv pentru care legea si regulile sunt ignorate. E acelasi lucru cu melteanul care intoarce pe Bucuresti-Ploiesti pe dubla continua, taind patru benzi: "in cel mai rau caz ma vede si platesc cateva sute de lei, dar e destul de sigur ca n-o sa ma vada nimeni, asa ca hai s-o fac". Si unul nevinovat care circula regulamentar se infige in lateralul turismului lui. Link to comment
Satori Posted August 17, 2008 Share Posted August 17, 2008 Nu are sens. Faptul ca un lucru se aplica intr-o alta situatie nu inseamna ca il poti aplica in situatia de fata fara niciun fel de modificari. Decat daca ai o minte foarte simpla, cunoascatoare doar a unui lucru (vaicarit, in cazul de fata) si ignoranta fata de orice altceva. In legatura cu ultimul post: 1. Accept ca legea exista. Cand am zis ca nu? 2. Amenzile exista prevazute in lege. Nu stiu daca se aplica sau nu, i don't care, cum isi administreaza fiecare proprietatea privata este treaba respectivului. La campingul GPM te dau afara daca nu respecti regulamentul de oridine interioara. La campingul Stirilor PROSTV (nu stiu de ce tot timpul cand aud generalizari si "eu stiu problema romaniei" si altele asemenea, o fac din gura unora care se uita prea mult la stiri), nu. Bravo lor. Asta e democratie. Astia au preferat sa ii anunte ca o sa le dea amenzi, sa ii roage sa paraseasca incinta si apoi sa se asigure ca nu mai vin altii. Nu e perfecta, dar e o metoda buna. 3. Si, apoi, partea cea mai interesanta: voi va plangeti ca cineva a hotarat sa traga o brazda pe terenul sau privat pentru a impiedica accesul publicului si faceti asta prin a va vaicari ca in Romania nu se respecta legea si nu se dau amenzi. WOOOW! That is so f.. smart! Link to comment
tolin Posted August 17, 2008 Share Posted August 17, 2008 Ce-i aia proprietate privata ? "Un moft". Link to comment
VAXXi Posted August 17, 2008 Share Posted August 17, 2008 Eu laudam brazda aia ca masura non-oficiala si foarte eficienta impotriva celor care-au ignorat cu buna stiinta un avertisment pe cale legala, get it ? Link to comment
john Posted August 17, 2008 Share Posted August 17, 2008 @satori: sigur e proprietate privata acolo? Link to comment
Mircea Posted August 17, 2008 Share Posted August 17, 2008 Da, e rezervatia Deltei Dunarii. Nu numai ca e privata, dar e si acces restrictionat. Cat priveste masura, toate padurile din jurul Bucurestiului sunt arate asa, astfel incat sa nu intre posesorul de manea la sfarsit de weekend in mijlocul lor si sa lase prrapad si vreun foc aprins. Link to comment
john Posted August 17, 2008 Share Posted August 17, 2008 O rezervatie nu cred ca poate fi privata, insa sunt anumite reguli de acces, in cazul in care acesta este permis. Referitor la cea a Deltei sunt mai multe zone cu acces interzis, restrictionat, tampon, etc http://www.ddbra.ro/ Link to comment
tolin Posted August 17, 2008 Share Posted August 17, 2008 Orice spatiu (pamant, apa, aer) de pe teritoriul tarii este spatiu privat. Diferenta este ca pe unele este permis accesul public in limita unor restrictii. Nu exista spatiul NIMANUI. Link to comment
Zmeul cel rau Posted August 17, 2008 Share Posted August 17, 2008 Ba da, ala al statului. Terenul din Vadu a fost luat de catre care administreaza pescariile alea care tin pescari care o ard toata ziua ca peste-i din parti. Link to comment
tolin Posted August 17, 2008 Share Posted August 17, 2008 (edited) Faptul ca o proprietate a statului care are caracterul de publica (adica nu poate fi instrainata (vanduta) altcuiva) este prost administrata nu insemna ca poti face ce vrei pe ea. Administratorul poate sa impuna restrictii sau sa schimbe reguli cand vrea muschiul lui. Stati linistiti, statul isi va schimba rapid atitudinea actuala, starea de tara nimanui instituita de catre fesenei s-a terminat odata cu impartirea cascavalului. Faptul ca pe comunisti nu i-a interesat domeniul public al statului se reflecta in starea deplorabila in care l-a lasat impreuna cu dispretul unora fata de tot ce nu-i a lor. Ulterior: norocul nostru este ca ne-au integrat cu forta intr-o organizatie care pune pe primul plan proprietatea si nu banii, ca in manelele romanesti. Edited August 17, 2008 by tolin Link to comment
Satori Posted August 17, 2008 Share Posted August 17, 2008 @satori: sigur e proprietate privata acolo? Ti-a explicat tolin mai bine decat as fi putut eu vreodata. Link to comment
Salex Posted August 18, 2008 Share Posted August 18, 2008 Despre asta ce parere aveti ? http://www.click.ro/actualitate/calcati-pe-plaja-cu-jeepul Link to comment
john Posted August 18, 2008 Share Posted August 18, 2008 @satori: sigur e proprietate privata acolo? Orice spatiu (pamant, apa, aer) de pe teritoriul tarii este spatiu privat. Diferenta este ca pe unele este permis accesul public in limita unor restrictii. Nu exista spatiul NIMANUI. Ti-a explicat tolin mai bine decat as fi putut eu vreodata. Probabil ca se poate discuta mult pe tema asta. Ma refeream la proprietatea publica ce mi se pare diferita de proprietatea privata. Mic exemplu din link-ul de mai sus: "pădurile şi terenurile destinate împăduririi, cele care servesc nevoilor de cultură, de producţie ori de administraţie silvică, iazurile, albiile pâraielor, precum şi terenurile neproductive incluse în amenajamentele silvice, care fac parte din fondul forestier naţional şi nu sunt proprietate privată;" Nu stiu ce s-a intamplat de fapt acolo, daca oamenii platisera sau nu taxa de acces in rezervatie si daca nu chiar asta a fost motivul, faptul ca nu aveau voie sa mearga acolo, ca aveau sau nu indicatoare de acces interzis (eu am fost cu 2 saptamani in urma si nu am vazut absolut nimic, insa poate mi-au scapat), etc etc dar nu mi se pare normal sa izolezi oamenii acolo si sa strici si drumul (probabil ala il facuse ma'sa). Daca turistii tot merg pe un drum forestier intretinut de vreo 10km pana intr-o poiana, desi li se spune ca nu au voie (sau nu) cel mai simplu e sa distrugem drumul respectiv. Sa vedem ce fete fac oamenii aia izolati. Priceless, right? Link to comment
Satori Posted August 18, 2008 Share Posted August 18, 2008 Definitie: Domeniul public al statului este alcătuit din următoarele bunuri: - apele de suprafaţă, cu albiile lor minore, malurile şi cuvetele lacurilor, apele subterane, apele maritime interioare, faleza şi plaja mării, cu bogăţiile lor naturale şi cu potenţialul energetic valorificabil, marea teritorială şi fundul apelor maritime, căile navigabile interioare; Ce se intampla cu el: Art. 12. - (1) Bunurile din domeniul public pot fi date, după caz, în administrarea regiilor autonome, a prefecturilor, a autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale, a altor instituţii publice de interes naţional, judeţean sau local. (2) Darea în administrare se realizează, după caz, prin hotărâre a Guvernului sau a consiliului judeţean, respectiv a Consiliului General al Municipiului Bucureşti sau a consiliului local. (3) Titularul dreptului de administrare poate să posede, să folosească bunul şi să dispună de acesta, în condiţiile actului prin care i-a fost dat bunul în administrare. Dreptul de administrare va putea fi revocat numai dacă titularul său nu-şi exercită drepturile şi nu-şi execută obligaţiile născute din actul de transmitere. Public, dar al statului, get it? Dat in administrarea unei organizatii ce poate face ce vrea ea in anumite limite ce nu cred ca au fost incalcate in acest caz. Singura proprietate in care poti sa faci ce vrei tu este a ta. In restul esti tolerat. Daca ti se spune sa pleci, pleci. Daca nu, suporti consecintele. PS: Intrebarea ta nu are sens, nu este o situatie similara (sau intrebarea este neclara). Exista drumuri forestiere cu acces public si drumuri forestiere interzise circulatiei publice. Pe de alta parte, a cui este poiana? Link to comment
john Posted August 18, 2008 Share Posted August 18, 2008 (edited) Public, dar al statului, get it? Pai cam acelasi lucru am zis si eu, sau macar am incercat. Posibil sa nu ma fi exprimat eu bine, sau altii. Ma gandesc la: - proprietate privata: domeniul unei persoane fizice, juridice, etc, acolo unde fiecare ara cum cand si ce vrea - proprietate publica, adica ce am zis si eu mai sus, unde accesul poate si permis (eventual in conditii speciale) sau interzis. Cred totusi ca pe proprietatea publica trebuie afisat ceva in cazul in care accesul este interzis sau restrictionat, si anume rezervatiile au un fel de marcaj turistic (patrat), evident incercuit cu alb, ca orice alt marcaj turistic. Tot evident, marcajul acela nu poate fi "neintrerupt" avand in vedere suprafetele uriase in multe cazuri insa el este prezent cel putin pe drumurile de acces (drumuri, poteci, trasee, etc) si chiar si in alte zone, acolo unde este posibil. Repet, eu am fost in urma cu 2 saptamani acolo si nu era afisat absolut nimic. Exista multe astfel de zone unde poti gasi un panou ruginit din care nu se mai intelege absolut nimic. Normal era sa fie ceva clar acolo, insa probabil eu venit niste "insi" care le-au cerut celor de pe plaja sa plece, ca ei sunt "de la rezervatie". Am fost in multe astfel de locuri in ultimul timp si aproape in toate am vazut clar lucruri de genul: marcaj pentru limita de rezervatie, panouri de informare, puncte de informare turistica, bariere cu accesul (auto sau general) interzis, etc Ce mi s-a parut mie aiurea e solutia gasita, si anume distrugerea drumului, se putea gasi ceva mai "constructiv" si anume construirea unui gard de beton de vreo sapte metri... Probabil ca sunt destule interese pe capetele celor ce administreaza astfel de domenii, inclusiv pe cel al guvernatorului Deltei Dunarii de ex http://antipoluare.wordpress.com/2007/08/1...-de-guvernator/ http://www.telegrafonline.ro/1159736400/ar...nelegitime.html etc Cam multe interese (politice)... Edited August 18, 2008 by john Link to comment
Satori Posted August 18, 2008 Share Posted August 18, 2008 Eh, la interese nu ma bag, cu siguranta exista dar discutia despre ele nu are sens. Pe de alta parte, nu scrie niciunde la intrarea in Romania ca trebuie sa respecti legea romana. Este ceva implicit. Poate semnul a existat, a fost rupt sau a disparut din alte motive sau, chiar, poate mai este acolo. Nu are importanta. Au fost anuntati sa paraseasca zona si nu au facut-o. Link to comment
alx Posted August 18, 2008 Share Posted August 18, 2008 Sunt de acord cu interzicerea accesului manelarilor peste tot. Sunt de acord cu interzicerea accesului in anumite arii protejate, cum e si Delta Dunarii. Vadu, in acceptiunea mea, nu are nimic in comun cu delta decat apropierea. Nu am vazut pasari/animale specifice deltei si, in acelasi timp, nu am simtit ca as fi deranjat vreo vietuitoare cu prezenta mea acolo. In acelasi timp sunt de acord cu santurile sapate. Pe mine nu ma opresc... Pielea mea, e singurul loc de pe litoralul asta unde ma mai pot duce, daca nici aici nu mai pot merge o sa fac Grecii de uichend, plec joi si vin luni. Link to comment
Zmeul cel rau Posted August 18, 2008 Share Posted August 18, 2008 Vadu, in acceptiunea mea, nu are nimic in comun cu delta decat apropierea. Nu am vazut pasari/animale specifice deltei si, in acelasi timp, nu am simtit ca as fi deranjat vreo vietuitoare cu prezenta mea acolo. Sefu, uita-te mai atent! Link to comment
john Posted August 18, 2008 Share Posted August 18, 2008 Vadu, in acceptiunea mea, nu are nimic in comun cu delta decat apropierea. Nu am vazut pasari/animale specifice deltei si, in acelasi timp, nu am simtit ca as fi deranjat vreo vietuitoare cu prezenta mea acolo. E posibil sa nu mai vezi in curand nici in delta Am mai cobit odata si cu vadu/corbu Link to comment
rm.popa Posted August 18, 2008 Share Posted August 18, 2008 Credeaţi că le-aţi văzut pe toate? Doi turişti călcaţi de un X5 pe plajă la Costineşti. I'm speechless. Link to comment
Salex Posted August 18, 2008 Share Posted August 18, 2008 Credeaţi că le-aţi văzut pe toate?Doi turişti călcaţi de un X5 pe plajă la Costineşti. I'm speechless. Vezi postul #265 Link to comment
Satori Posted August 19, 2008 Share Posted August 19, 2008 Credeaţi că le-aţi văzut pe toate?Doi turişti călcaţi de un X5 pe plajă la Costineşti. I'm speechless. Astfel de stiri, in mana unor generalisti, sunt mai periculoase decat un glont. Altfel nu ar trebui sa mai mergem in Grecia pentru ca: http://www.protv.ro/stiri/te-ai-ars-vara-a...i-stele-in.html Eu prefer insa sa gandesc si sa ma duc, e frumos acolo. Link to comment
Recommended Posts