Jump to content

Litoralul romanesc vs all others

Cumnatu

Recommended Posts

Pai asta incerc sa spun si eu ca sunt cazuri izolate dar cum am spus si mai sus daca ai bani te poti caza si la Iaki si la Rex,dar si acolo vor fi nemultumiti.

• Replies 281
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Dupa parerea mea, singura problema a litoralului romanesc este ca se afla in Romania si cei care deservesc pe-acolo (hotelieri, chelneri, barmani, muzicanti, politisti, etc, etc) sunt romani care lucreaza pentru romani. In rest e foarte bine.

Edited by nrares

Alezz mi se pare ca n-ai fost decat pe litoralul românesc, atfel nu stiu sa interpretez reactia ta. Dupa Grecia si Costa Brava ma apuca groaza sa ma duc anul asta pe litoralul românesc, dar asta e. Pâna la urma totul se reduce la ce spunea Cumnatul, de aceeasi bani sa gasesti conditii si servicii mai bune. Si crede-ma fata de litoralul românesc cam toate alternativele sunt mai bune. Pentru ce ofera, litoralul românesc e scump. M-am plictisit de aceasta discutie pe care am mai avut-o cu diversi prieteni, care o tin pe-a lor; pâna urma prefer cu ochii inchisi sa dau 250 de euro pe camera la un hotel de 3 stele in Paralia decat 8-9 milioane (in cel mai fericit caz) pentru ceva similar la noi.

Pai asta incerc sa spun si eu ca sunt cazuri izolate dar cum am spus si mai sus daca ai bani te poti caza si la Iaki si la Rex,dar si acolo vor fi nemultumiti.

Ie-te, iti zic io ce mi-a povestit cineva care-a stat la Iaki: a asteptat 45 de minute sa vina un chelner sa le ia comanda, le-a uitat painea, si cand i-a cerut alte tacamuri mai ca nu i le-a trantit pe masa. Asta nu mi s-a intamplat la bulgari nicaieri.

Parerea mea e ca litoralu' e oglinda perfecta a tarisoarei in care traim. Despre amandoua, am fix acelasi rezumat: "sunt splendide, atata vreme cat ai bani". Romania, cu tot cu litoralu' ei, e un paradis pentru cei care-si permit si nu-si pun un milion de intrebari. Are bube, da' nu-i pe moarte, ba chiar isi revine, incet-incet.

Iar asta cu "4 stele la bulgari fata de 4/5stele in CT, de 7ori mai secsi si mai ieftin" e banana verde.

Bronzatu' .

Edited by Immortal

Cat e cazarea la Rex ?

Si pe cat facem pariu ca la JUMATATE din suma respectiva ma cazez si in Grecia si in Bulgaria si am mai bune conditii si tratamente ?

:o fftopic: putin :

maine dimineata la ora 5.30 plecam la mare al noi la Neagra.

Evident pentru o excursie de 17 ore nu se merita sa mergem in alta parte.

Daca mai e cineva doritor ( maxim 2 persoane ) le astept PM-ul sau telefonul ( 0749.180.640 )

Ruta : Bucuresti-Marea Neagra - 2 Mai CRED.

Plecarea inapoi pe la orele 20-21.

Pai eu la volan, sotia in spate, fi-mea la mijloc-spate in scaun.

Mai raman 2 locuri pe dreapta fata-spate :P

Acum, daca cineva vrea senzatii tari putem incerca aceeasi configuratie in Tigra.

Laurentiu, cat dai tu pe cazare la particulari? Dar sa ai camera cu intrare separata, nu in gazda ca unii dintre noi nu mai suntem studenti. Nu avem fite in cap dar nici sa dorm in aceeasi camera cu proprietarii nu imi surade.

In Grecia costa in jur de 30-40e/noapte o camera cu bucatarie, A/C, piscina. Drumul dus-intors e cam 2 plinuri pentru masini compacte.

Daca nu ai bani de taverne (10-15e de persoana haleala in exces) poti sa iti gatesti singur.

Iti spun eu Laurentiu, diferenta intre un concediu in .ro la mare si gretzia este de 800 de km in plus dus intors. Adica un plin. Daca nu iti permiti plinul asta in plus, atunci ar trebui sa iti cauti un alt job sau sa muncesti mai mult.

Mai, fiecare are punctul lui de vedere si cerintele lui de confort. Eu, la momentul actual, nu am pretentii mai mari decat in vremea studentiei, asa ca zic cum cred eu. Sunt convins ca nu se inghesuie nimeni sa stea la cort cu copii mici, dar pentru mine care vreau doar un loc drept si moale de 2/1 in care sa pot dormi cateva ore pe noapte (recunosc, nu e prea confortabil de dormit in masina), un dus, un wc si o chiuveta, chiar si in aer liber, e suficient (mai putin wc-ul, totusi :P ). De footot, se gasesc boscheti. Daca ploua, nici o problema, cat timp am gpl in butelie gasesc unde sa ma duc si sa nu fiu legat de locul in care stau, ca nu ma duc la mare sa admir peretii camerei, pot sa admir pereti asemanatori acum cat postez.

Daca vreau o saptamana la mare, nu-i nevoie sa fac credit la banca sa platesc cazarea atata timp. Pur si simplu imi fac bagajele, cobor din bloc, chem taxiul, ma lasa la bac, de la bac iau autocar directia Tulcea, de la Tulcea pasager directia Sfantu Gheorghe, de aici la Miha si Gabi sa ma cazez cu 20 ron pe noapte de persoana. Am tot ce imi trebuie aici, ma simt ca la tara. :) Dimineata iau prosopul si o intind cale de 1.5 km spre plaja pana la malul marii, pe nisip, fara cocalari, tigani si alte specimene. Seara ma duc la la un film la camping si apoi la discoteca de acolo.

http://www.deltasfantugheorghe.ro/dolphinvillage-tarife_ro

Si astfel nu-i nevoie sa ma duc in tari straine, vin strainii acolo, nici nu simti ca esti in RO.

Ca am eu piticii mei pe creier sa ma duc si prin alte parti, cum am fost acum 2 saptamani la Cahul, partea a doua. Ca n-am bani sa ma duc Spania-Italia-Franta si Germania, asta e, intr-o buna zi ii voi avea.

Dar sa ma plang ca vine week-end-ul, am ceva bani si sa zic "nu ma duc ca e nasol si e scump", asta n-o voi face.

post-79-1215274193_thumb.jpg

post-79-1215274200_thumb.jpg

post-79-1215274216_thumb.jpg

post-79-1215274223_thumb.jpg

Edited by laurentziu83
Pai si ?

Tinand cont de blocaj pe de o parte si de viteza madie pe partea cealalta ( din cauza satelor ) , care este diferenta de timp ?

La pariu ca daca 2 masini pleaca in acelasi timp din Mangalia,Duminica spre Bucuresti cea care merge pe Slobozia-Urziceni face maxim 4 ore pana in bucuresti nsi cealalta pe A2 face 7-8 ore.

Treaba asta e probata.

Edited by Alezz

Eu de fiecare data cann am fost plecat in afara tarii si slava domnului ca de vreo 4-5 ani tot plec in afara de cel putin 4-5 ori pe an, am fost multumit. Nu acelas lucru il pot spune despre Romania.

La pariu ca daca 2 masini pleaca in acelasi timp din Mangalia,Duminica spre Bucuresti cea care merge pe Slobozia-Urziceni face maxim 4 ore pana in bucuresti nsi cealalta pe A2 face 7-8 ore.

Treaba asta e probata.

Eu tura trecuta m-am dus pe A2 - Cernavoda - Medgidia Constanta si m-am intors pe Slobozia. Blocajele se fac de regula la iesirea/intrarea pe A2 in zona Cernavoda. Pe A2 s-a circulat decent atat la dus cat si la intors.

Am castigat jumatate de ora pe Slobozia, dar am lasat mai bine de jumatate de rezervor de benzina. Mi-a papat mai putin masina pe A2 la @160 la ora decat pe drumul european unde am mers 30-140 cu depasiri la greu. Please, nu mai da exemple de anul trecut.

Duminica trecuta au fost blocate toate rutele Constanta-Bucuresti.

Un amic de-al meu s-a intors pe Bulgaria si a facut 4 ore jumate. desi a avut drumul mai lung ca al meu cu aproape 100 de km, a ajuns cu ~ o ora inaintea mea. ;)

Edited by Night Elf

Acum aprox. 2sapt. pe drumul spre Slobozia se lucreaza la asfaltari chiar inainte de pod. Si se fac cozi km-etrice. Am pierdut acolo peste 30min.

In schimb pe "alternativa" nu era nimeni...atat de pustiu ca m-au prins la un instant cu 64... :D

Separat de zonele in lucru, mai apar blocaje intre Constanta si Kogalniceanu cu cozi kilometrice pentru ca se ingusteaza drumul la o banda, in sate ca dai de cate un mormoloc care merge cu 40 la ora cu rabla din dotare scoasa de la naftalina si la podul ala minunat unde platesti taxa desi ai rovigneta si platesti deja taxa de drum. :)

Edited by Night Elf

Nu are treaba taxa de pod cu taxa de drum.

Sunt doua lucruri total distincte...

Cu toate astea platim si aici dar nu se intampla nimic...nici la Giurgiu, nici aici...pe Cernavoda au avut noroc cu autostrada ca au refacut calea de rulare...

Aglomerat, urat, nu mai vezi o plaja normala decat toate pline de sezloange si umbrelute... ma uitam zilele trecute si de langa hotel ibis de sus de acolo la plaja modern... plina si aia de sezloange... azi prin mamaia o ingramadeala, masina langa masina, haotic se circula, cel putin pana la primul giratoriu... n-am mai avut rabdare si am plecat. Ziele trecute seara se calca lumea in picioare pe langa cazino in mamaia. In mare nu prea imi place cum arata orasul in ultima vreme. Anii trecuti parca era mai calumea. Acum depinde si de preferintele fiecaruia :) Mult noroc

La ora 16 cumnata-miu a plecat prin Bulgaria ( din 2 mai ) .

A facut 4 ore pana in Bucuresti.

Eu am plecat la 19 si ma dus capul sa o iau pe Slobozia, unde, nu numai ca e mult mai periculos drumul, e mai lung dar mai e si in lucru ( teoretic pt ca nu lucra nimeni ) .

Si din cauza accelerarilor si decelerarilor am consumat si mult mai mult.

Mai bine stateam 1 ora pe loc dand usor din frana ( gratie automatei ) si apoi mergeam linisiti pe autostrada.

Am intrat in cartier la 23,40 si asta doar pentru ca am incalcat aproape toate regurile de circulatie si ale bunului simt. NU numai eu ci intreaga coloana : 90 prin sate, 130 pe afara + depasiri la cat te tinea masina.

Altfel mai faceam 30 minute. ( am prins si trenul ca sa fie treaba oabla )

Altfel 2 Mai scarbos, lipsit de servicii de cea mai mica calitate macar insa plaja, mai ales in capat e un deliciu daca vrei sa te odihnesti. Adica fara muzica si galagie. Apa e inpracticabila ( era si cam rece ) din cauza pietrelor din apa. Dar am tras un somn ... daca nu adormeam la soare era si mai bine.

Edited by Cumnatu
Sfat: Ocoliti 2 Mai si Vama Veche, sunt cele mai fitoase statiuni de pe litoral. La Navodari luati-o spre sus. Gasiti plaje aproape virgine, liniste, curatenie, fara pietre...

Zmeule, hai bre fugi d`aicea. Cand ai Chrysler 300M, normal ca te duci la fiţe. Cum adica sa te duci pe plajele virgine de la Navodari sa-ti atace tantarii bunatate de masina, te duci in 2 mai sau in vama. =))

Sorry Cumnatu, dar nu m-am putut abtine. :P

Data viitoare du-te in Bulgaria. Chiar daca e mai lung drumul, ajungi mai repede si ai mai mult timp de distractie. In plus poti chiar sa intrii si in mare. :D

Edited by Night Elf