bogudoby2 Posted July 17, 2008 Share Posted July 17, 2008 E o noua intamplare pentru mine Aseara, m-am uitat la "In gura presei" cu Mircea Badea (ca orice om normal), eram cu prietena mea, si la 12:00 noaptea am iesit afara sa-mi duc prietena acasa. Cand am ajuns langa masina am vazut usa intredeschisa, ei, cand m-am apropiat, a sarit si hotul din interior. Cred cam in jur de 1 metru optzeci, si crek vreo 85-90 de kile (gras golanu), s-a facut ca vrea sa dea in mine si a fugit cat l-au tinut puterile.Cred ca m-a si zgariat putin cu o surubelnita, ceva. Am chemat politia...care bineinteles a aparut in 10 minute...au luat la cunostinta si cam atat, cica sa ma duc dimineata la sectia 4 sa fac plangere...sa ia amprente...dar oricum mi-au zis ca daca il prind o sa-i dea procurorul drumu pe motiv de genul "nu reprezinta pericol public", si o sa ia doar amenda. Adica justitia romana chiar incurajeaza spargatorii, le da amenda, si ei se duc, mai fura 2 casetofoane si isi platesc amenda. Deci am renuntat la ideea de a mai face plangere, ca oricum n-a apucat sa fuga cu ce demontase. Venise dupa casetofon...si probabil si boxe. Ei, casetofonul nu a reusit sa-l scoata din cutia aia metalica, si mi-a demontat tot suportul din bord, ca sa-l ia. Da macar nu mi-a rupt nici un fir, a lucrat foarte curat, se vede ca stia ce face ). Din cate am vazut vroia sa ia si ochelarii si cd-urile...baiat tampit la cap. A, si usa a deschis-o pe la chederul de la geam...deci n-a stricat nimic. Oricum, multumesc antena 1 ca au dat reportajul despre cum sa spargi un cielo...acum toti hotii prosti care nu aflasera stiu cum sa faca si asta . Cand iau banii ma duc sa-mi pun alarma...o sa caut una cu pager, si poate senzor de perimetru...si imi procur si una bucata maciuca de esenta tare...ca sa am ce face cand mai suna alarma, sa nu mai fiu luat prin surprindere. Si daca vrea cineva jaluzelele de la luneta spate sa-mi zica...ca i le dau. Eu nu le mai tin ca deja sunt o acoperire prea buna pentru banditi din astia. Link to comment
zeneseu Posted July 17, 2008 Share Posted July 17, 2008 1. Ai deschis topicul cam unde nu trebuia, cred ca mai era pe undeva un topic asemanator. 2. Stai tu linistit ca individul stia din alte surse decat antena 1 cum sa deschida masina. E nasol ce ai patit. Sa speram ca nu se mai intoarce Link to comment
EM!L Posted July 17, 2008 Share Posted July 17, 2008 Nasoala treaba, imi pare rau. Totusi partea "buna" e ca n-ai stricaciuni (geamuri sparte, tabla indoita, interior "vandalizat" in incercarea de a fura) Cred cam in jur de 1 metru optzeci, si crek vreo 85-90 de kile (gras golanu), s-a facut ca vrea sa dea in mine si a fugit cat l-au tinut puterile.Cred ca m-a si zgariat putin cu o surubelnita, ceva. Am chemat politia...care bineinteles a aparut in 10 minute...au luat la cunostinta si cam atat, cica sa ma duc dimineata la sectia 4 sa fac plangere...sa ia amprente...dar oricum mi-au zis ca daca il prind o sa-i dea procurorul drumu pe motiv de genul "nu reprezinta pericol public", si o sa ia doar amenda. Adica justitia romana chiar incurajeaza spargatorii, le da amenda, si ei se duc, mai fura 2 casetofoane si isi platesc amenda. Deci am renuntat la ideea de a mai face plangere, ca oricum n-a apucat sa fuga cu ce demontase. Tu te iei dupa un "garcioi" si blamezi justitia? Pericolul social este orice actiune sau inactiune prin care se aduce atingere valorilor sociale aparate, printre acestea si proprietatea. Pentru sanctionarea pericolului social este necesara aplicarea unei pedepse. Pericolul social este "generic" si "concret". Pericolul social generic este determinat/evaluat abstract de legiuitor in momentul incriminarii faptei, si se tine seama de valorile sociale carora li se aduce atingere, gravitatea vatamarii, importanta valorii sociale vatamate sau pusa in pericol, forma de vinovatie, calitatea faptuitorului, mobilul, scopul sau frecventaa faptei... Cel social concret, reprezintă aptitudinea unei fapte determinate, deja comisa, de a vatama valorile sociale ocrotite de lege, este determinat de organele judiciare cu ocazia analizei fiecarei fapte care hotarasc daca fapta cade sau nu sub incidenta legii penale, este sau nu infractiune... se tine seama de mijlocele de savrsire, de scopul urmarit, imprejurarile in care a fost facuta, urmarea produsa efectiv sau care s-ar fi putut produce, precum si de persoana si conduita faptuitorului... Eh, ar fi multe de zis, sfatul meu e sa depui plangere Link to comment
VFX Posted July 17, 2008 Share Posted July 17, 2008 Pericolul social este orice actiune sau inactiune prin care se aduce atingere valorilor sociale aparate, printre acestea si proprietatea. Pentru sanctionarea pericolului social este necesara aplicarea unei pedepse. Pericolul social este "generic" si "concret". Pericolul social generic este determinat/evaluat abstract de legiuitor in momentul incriminarii faptei, si se tine seama de valorile sociale carora li se aduce atingere, gravitatea vatamarii, importanta valorii sociale vatamate sau pusa in pericol, forma de vinovatie, calitatea faptuitorului, mobilul, scopul sau frecventaa faptei...Cel social concret, reprezintă aptitudinea unei fapte determinate, deja comisa, de a vatama valorile sociale ocrotite de lege, este determinat de organele judiciare cu ocazia analizei fiecarei fapte care hotarasc daca fapta cade sau nu sub incidenta legii penale, este sau nu infractiune... se tine seama de mijlocele de savrsire, de scopul urmarit, imprejurarile in care a fost facuta, urmarea produsa efectiv sau care s-ar fi putut produce, precum si de persoana si conduita faptuitorului... Si in romana, se poate? Link to comment
EM!L Posted July 17, 2008 Share Posted July 17, 2008 "> Ma enerveaza faptul ca oamenii primesc sfaturi din astea pretioase de la politie, gen "nu mai depunde dom'ne plangere ca nu pateste nimic". Un fel de "nu mai depunde plangere, ca si asa suntem platiti din banii tai, ce draq, ne e lene sa mai muncim, sa mai citim hartogariile de pe aici, ne e lene sa facem cercetari... " Pe la noi cam asa se intampla " ti-au furat casetofonu'? e 300lei in metro un Mp3, oricum hotu' nu pateste nimic chiar daca noi ne omoram sa-l prindem (ceea ce n-ar fi de bun simt pe caldurile astea, si nici iarna ca e prea frig), ti-au furat portofelul in autobuz? eh, oricum trebuia sa-ti preschimbi odata documentele si nici bani multi n-aveai in el, ti-a dat unu un pumn prin geamul deschis de la masina, stand la stop... n-are dom'ne nimic, cumpara-ti una cu clima si tine gemul inchis alta data... etc" Link to comment
VFX Posted July 17, 2008 Share Posted July 17, 2008 Aha...asa stiam si eu...dar erai mult prea profund mai sus... Link to comment
zeneseu Posted July 17, 2008 Share Posted July 17, 2008 ..Pericolul social este orice actiune sau inactiune prin care se aduce atingere valorilor sociale aparate, printre acestea si proprietatea. Pentru sanctionarea pericolului social este necesara aplicarea unei pedepse. Pericolul social este "generic" si "concret". Pericolul social generic este determinat/evaluat abstract de legiuitor in momentul incriminarii faptei, si se tine seama de valorile sociale carora li se aduce atingere, gravitatea vatamarii, importanta valorii sociale vatamate sau pusa in pericol, forma de vinovatie, calitatea faptuitorului, mobilul, scopul sau frecventaa faptei... Sa inteleg ca ai luat examenul asta? Link to comment
uskt2005 Posted July 17, 2008 Share Posted July 17, 2008 Sa inteleg ca ai luat examenul asta? Eu cred ca a transcris aici de pe fituica Sorry de fftopic: Link to comment
zet Posted July 17, 2008 Share Posted July 17, 2008 "> sfaturi din astea pretioase de la politie O fosta colega de serviciu avea un principiu foarte limpede: nu depui plangere? Meriti ce ai patit! Gandeste-te ca golanul ala face rau unor persoane in fiecare zi. Daca toti am avea aceasta mentalitate, scursorilor astora le-ar fi mai greu sa actioneze. Un singur exemplu: romanul cand vede cum este "lucrata" o masina nu suna la 112, ca ii este teama de razbunarea cocalarului, ca nu are timp de dat declaratii la politie, ca asa ii trebuie proprietarului, cine l-a pus sa aiba masina, etc. O atitudine gresita. Si care se intoarce impotriva lui la un moment dat. Link to comment
Dj_Dark Posted July 17, 2008 Share Posted July 17, 2008 (edited) Si mai e si "las' ca mie nu mi se intampla" Plangere la politie. Macar sa fie acolo chiar daca nu se face nimic. Data viitoare cand il prind asupra faptului il "incarca" si cu asta. Si mai au si o statistica a spargerilor nerezolvate de predat mai sus care conteaza. Asta a lucrat frumos dupa cate zici tu, mai urat e cu drogatii care vad, sparg geamul si iau si 5 lei. Ps. Pune-ti o alarma. Edited July 17, 2008 by Dj_Dark Link to comment
Zmeul cel rau Posted July 17, 2008 Share Posted July 17, 2008 Aseara, m-am uitat la "In gura presei" cu Mircea Badea (ca orice om normal), ... Numai pentru asta meriti... El te-a invatat sa nu depui plangere ca si asa nu se rezolva nimic? Link to comment
Englishman Posted July 17, 2008 Share Posted July 17, 2008 Dragul meu, te implor eu, du-te si fa plangere la politie, nu sta asa. Din surse sigure ( care NU doresc sa-si pastreze anonimatul) iti pot spune ca orice politist doreste sa aiba cat mai putine dureri de cap, cat mai putine plangeri inregistrate, dupa cum spunea si cineva mai sus, si bine spunea... Oamenii vor sa stea linistiti si fac tot posibilul sa determine oamenii sa NU depuna plangeri, caci la sfarsit de luna , sefu` le trage linie si ii ia la urecheat daca nu au rezolvat nu stiu ce procent din infractiunile din luna respectiva. Pentru noi toti de pe forum, DU-TE SI FA PLANGERE, NU STA !!! ii platim pe acesti "aparatori ai legii" din banii nostri ! Link to comment
hitman Posted July 17, 2008 Share Posted July 17, 2008 Cand iau banii ma duc sa-mi pun alarma...o sa caut una cu pager, si poate senzor de perimetru... Cum nu ai alarma? Pentru furat masina nu-ti foloseste, ca o fura oricum si cu alarma si fara, dar la furturi din masina mai ajuta putin. Hotii de obicei sint oportunisti, aleg masina fara alarma. In alta ordine de idei du-te si fa plingere la politie, ajuta comunitatea auto din Galati! Link to comment
uskt2005 Posted July 17, 2008 Share Posted July 17, 2008 E o noua intamplare pentru mine Aseara, Ai grija sa nu vina iar in noaptea asta De obicei se intorc la locul faptei astfel de "uoameni" Link to comment
elprypas Posted July 17, 2008 Share Posted July 17, 2008 (edited) ha ha sa nu vb intr`un ceas rau da decant umblu prin tara o singura data mi`au spart masina la cimisoara iar din cele avute in masina (statie cb +antena, cd/mp3 player, detector radar, boxe 4 la numar, au preferat doar cd`ul ), de astia chiar poti sa zici ca au fost uoameni, ca nu au luat totul au mai si lasat pt altii Edited July 17, 2008 by elprypas Link to comment
bella Posted July 17, 2008 Share Posted July 17, 2008 Numai pentru asta meriti... El te-a invatat sa nu depui plangere ca si asa nu se rezolva nimic? fftopic: Perfect de acord cu Zmeul . On: Depune plangere ca numai asa putem spera ca se vor pune lucrurile in miscare. Link to comment
bogudoby2 Posted July 17, 2008 Author Share Posted July 17, 2008 Ideea este ca as sta pe drumuri degeaba daca as face plangere, din cate stiu la sectia 4 stau dosarele cu furturi cu praful de 1 deget pe ele, unde mai pui ca ei nu au program noaptea, cand se fura cel mai mult, ci doar ziua. Au patit si alti colegi de-ai mei de la munca si tot asa au fost informati...deci cred ca este si un sambure de adevar in ce zic ei. Daca as avea incredere cat de cat in serviciile politiei romane m-as duce sa fac plangere, stiind ca fac un bine societatii. Dar atata vreme cat nu pot sa am incredere in ce fac ei, la cat stau cu burtile la soare, dorm sau se gandesc de unde sa mai ia o spaga... pur si simplu nu ma impinge constiinta sa fac acest lucru. Si aseara tocmai mi-au confirmat acest lucru...au venit in 10 minute, au luat la cunostinta si pa si la revedere, du-te la sectia 4 maine dimineata. Daca voi credeti ca asta este atitudine de om al legii...eu nu prea cred. Oricum, se plangeau si ei, ca pe toti pe care ii prind le da drumu acasa procurorul, atunci ce indemn sa mai ai sa-ti faci treaba cum trebuie cand legea nu te lasa. Bine ca nu mi-a stricat nimic...am fost norocos, veneam cu 5 minute mai tarziu si nu mai aveam sunet in masina. In seara asta imi iau una bucata ciomag si stau sa spionez masina...preventiv. Imi pun si alarma in curand , si imi cumpar si una bucata spray paralizant, sa fie acolo. Link to comment
bella Posted July 17, 2008 Share Posted July 17, 2008 Nu pot sa spun decat...ne meritam soarta(sata ca sa nu zic "iti meriti soarta"). Link to comment
ilie_v Posted July 17, 2008 Share Posted July 17, 2008 Nici daca faci drumul pana la politie nu se intampla nimic... Si eu am patit-o - am fost la politie, declaratii, amprente... politia nu a facut altceva decat sa ii puna in carca fapta unui "amarat de prin Alexandria - fugit de acasa" de 14 ani (asa au spus ei, nu m-am intalnit cu faptasul deci nu am cum sa ii cred); a trebuit sa mai fac un drum pe la politie - din timpul meu liber sa declar ca sunt de acord cu oprirea cercetarii acestui caz... Oricum rezolvasem "dauna", iar cercetarea lor a durat pe putin 6 luni... Sunt de acord ca trebuie sa ripostam in astfel de cazuri, dar partea cu actiunile politiei - stie fiecare dintre noi cum se rezolva. Am vazut cum isi fac de cap baietii de baieti in trafic iar masina politiei merge "regulamentar" cu 30 Km pe ora in continuare perturband traficul... Link to comment
EM!L Posted July 17, 2008 Share Posted July 17, 2008 Subscriu la ce a zis @bella In seara asta imi iau una bucata ciomag si stau sa spionez masina...preventiv. Imi pun si alarma in curand , si imi cumpar si una bucata spray paralizant, sa fie acolo. Relaxeaza-te, daca tot nu depui plangere inseamna ca oarecum esti de acord cu actiunea hotului, asa ca n-are rost sa recurgi la actiuni de genul asta. In + iti mai dau un sfat, cu toate ca pe primul l-ai ignorat. Renunta la ideea cu ciomagul si altele de genul asta, n-ai vrea sa-i platesti despagubiri + spitalizare unuia de se "ocupa" cu treburi de genul asta. E tot treaba politistilor pe care refuzi sa-i pui la munca. Te multumesti doar sa-i platesti Link to comment
bogudoby2 Posted July 17, 2008 Author Share Posted July 17, 2008 (edited) Atunci cu spray paralizant pot sa-i dau? Sau ai vrea sa ii deschid si usa? Sunt curios, cum ati reactiona voi daca ati pati acest lucru? Stiu ca legea din Romania e dobitoaca rau...si te baga pe tine la vatamare corporala...dar eu nu pot sa-mi fac de paza la propria masina? Adica trebuie sa-l las sa fure? Parul e de intimidare, poate se impiedica de el > , cred ca cea mai buna solutie ar fi sa-l tii acolo pana vine politia, adica 10 minute, asta daca reusesti sa tii unu mai solid ca tine fara sa-i faci nimic. Adica daca el are o surubelnita in mana, eu nu pot sa-i dau cu parul?, sau parul meu e mai periculos ca o surubelnita infipta in persoana proprie? Pentru cine stie, ca sa-mi iau un spray imi trebuie vreo hartie, ceva? Edited July 17, 2008 by bogudoby2 Link to comment
BogdanG Posted July 17, 2008 Share Posted July 17, 2008 (edited) Mai bine iti iei un Bullterrier si il lasi in masina noaptea, iti garantez ca nu se mai apropie nimeni de masina, nici macar tu ) Ideea este alta, mai bun decit orice alarma din lumea asta este Casco, pt matiz nu se plateste mult si dormi linistit noaptea . Edited July 17, 2008 by BogdanG Link to comment
bella Posted July 17, 2008 Share Posted July 17, 2008 Eu zic asa...avand in vedere parerea ta despre ce face/nu face politia...Doamne Fereste sa ajungi sa folosesti spray/par intr-o situatie d-asta. Nici nu iti imaginezi cat de rau poate iesi asa ca , linisteste-te si las-o balta. Link to comment
bogudoby2 Posted July 17, 2008 Author Share Posted July 17, 2008 Pentru BogdanG, eu am Cielo, si casco pentru cielo cat costa, ca n-am idee, masina e din 2005. Are cineva facut casco la Cielo? Link to comment
Recommended Posts