Jump to content

Masinile Parcate Ilegal Vor Fi Ridicate

Elfu

Recommended Posts

• Replies 102
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Da uite eu unul as parca numai legal. Daca mie imi face loc de parcare la 300-500 de metrii de bloc as parca legal. Asta e. Admit ca nu se poate oriunde. De exemplu la Unirii cand am treaba pe undeva pe la piata unirii parchez intotdeauna in cea supraetajata si merg pe jos. NU am niciun fel de problema si chiar imi convine ca stiu ca gasesc loc de parcare.

Lenea e cucoana mare la romani, multi chiar nu mai stiu ce inseamna mersul pe jos. Am auzit de nenumarate ori oameni spunand senin: Eu merg non stop cu masina. Ma duc si pana la coltul strazii sa iau o paine sau tigari. In conditiile astea evident ca la coltul strazii nu mai cauta loc de parcare, chiar daca e la 20-30m, pentru ca ar insemna sa mearga PE JOS pana la magazin.

Pe langa lenea asta multi romani au si simtul "proprietatii" extrem de dezvoltat, si aici ma refer la domeniul public unde intr-o buna zi X decide ca un anumit loc de parcare e al lui, si eventual isi instaleaza niste T-uri, tevi, lanturi, gardulete si mai stiu eu ce. Sa nu mai zic de cazul in care pe locul respectiv parca bunicul inca de acum 30 de ani. Probabil reminiscente din perioada comunista in care nu prea mai exista proprietate privata.

Chiar ziceau niste colegi forumisti ca ar aplica sau au aplicat metode de genul "tras masina intrusa de pe LOCUL MEU cu o sufa pana in mijlocul intersectiei", locul respectiv insemnand locul pe care s-au obisnuit sa parcheze, si atat. Chestia asta nu se face nici pentru un loc rezervat/platit, ce sa mai zic de domeniul public. Evident ca m-am lovit de astfel de oameni destul de des, cel mai mult in cei 2 ani petrecuti in Bucuresti.

Hai sa dau un exemplu: intr-o dimineata am gasit masina cu toate anvelopele taiate. Ma mutasem in Drumul Taberei si extrem de rar gaseam loc de parcare in apropierea blocului. Dupa cateva ture prin zona daca nu gaseam nici un loc cautam pe bulevardul Drumul Taberei, unde nu exista locuri de parcare rezervate locatarilor, sunt "la liber". In zona la care ma refer se parcheaza odata direct de pe banda 1, oblic (parcari amenajate anul trecut), ori fata in fata cu acestea, pe trotuar, acesta fiind foarte lat. Nu m-a deranjat sa merg de multe ori peste 500m de la locul unde mi-am parcat masina, si totusi un cretin mi-a taiat toate anvelopele. Nu numai ca era prima data cand parcam pe locul ala LIBER, dar nici macar in zona nu mai parcasem, de daca asta nu gasisem loc si ma dusesem destul de departe. Putea sa ridice stergatoarele, sa puna un bilet la ele, sa stiu ca e acolo un dobitor. Atunci chiar ma dusesem la masina cu o gramada de bagaje urmand sa plec din localitate dupa serviciu. Urmare: mi-am luat zi libera, am cautat anvelope, am dat o gramada de bani (16") si m-am mai chinuit cateva ore sa gasesc o vulcanizare si o solutie pentru a schimba toate anvelopele.

Deci aviz amatorilor, nu strica sa puneti cateva zeci de milioane deoparte pentru cazuri de genul asta, traiti totusi in Romania (am fost la politie-> autor necunoscut).

De bilete puse in parbriz si stergatoare ridicate nu mai are rost sa zic (si ma refer numai la locuri de parcare publice).

Indiferent cat de greu am gasit un loc de parcare, niciodata nu am parcat pe vreo trecere de pietoni (sau chiar in intersectie, cum se practica in multe zone din Bucuresti). Nu zic ca am parcat numai regulamentar, ca nu aveam unde, dar cautam o solutie acceptabila, chiar daca implica noroaie si borduri. Spre exemplu la serviciu, pe Expozitiei, este interzisa stationarea, insa se practica pe tot bulevardul pe banda 1, si am lasat de multe ori masina acolo, dar in niciun caz pe trecerea de pietoni.

In legatura cu locurile de parcare probabil vor aparea ceva imbunatatiri in viitor dar foarte mici. De exemplu un amic si-a luat anul trecut un apartament (peste 100.000, de dinainte de 77) in Tineretului. Acolo chiar e jale cu parcarile, imi povestea ca toti isi lasa masinile fara "pe liber" si fara frana de mana, sa poata "manevra" celelalte masini dimineata cand pleaca la serviciu. Pur si simplu nu ai ce parcari sa faci decat daca distrugi si putinul spatiu verde dintre blocuri, in cazul in care mai exista. Cealalta solutie este amenajarea unor parcari unde sa iti lasi masina si apoi sa vii acasa. Chiar imi povestea un alt amic ce traieste in Chisinau, ca majoritatea oamenilor isi parcheaza masinile in parcari cu plata (destul de ieftine) foarte departe de casa, dar din cauza furturilor, si nu au nici o problema cu mersul pe jos. O posibila solutie si pentru orasele noastre.

Vorbind de Bucuresti, populatie si locuri de parcare, cred ca statisticile sunt foarte departe de situatia reala. De exemplu eu in cei 2 ani petrecuti acolo am avut contract de inchiriere "formal", fara sa fie inregistrat la notar. Adica doar o hartie intre mine si proprietar. In situatia asta sunt foarte multi, de exemplu la serviciu eram peste 1000 de oameni si majoritatea erau veniti din provincie, in ultimii 1-3 ani. Ba chiar intr-un departament, din 40 de oameni nu era decat un bucurestean. Alti colegi isi cumparasera apartamente, chiar de 2-3 ani, insa nu schimbasera actele din cauza birocratiei. Daca mai adaugam si pe cei ce tranziteaza Bucurestiul, in loc sa il ocoleasca daca ar avea o centura decenta, plus alte zeci de astfel de categorii, toate foarte numeroase, realitatea nu are nici cea mai mica legatura cu statisticile oficiale.

Asta e Romania, si nu se va schimba niciodata (in bine), chiar daca unii (mult prea putini) nu stau cu mainile in san si chiar incearca sa schimbe cate ceva.

De fapt cred ca ne apropiem cu pasi repezi de idiocracy.

post-163-1220441796_thumb.jpg

Edited by Wolfman
pt. conformitate...

De vreo 2-3 zile abia mai gasesc cate un loc de parcare pe la job si asta in conditiile in care parchez buburuza prin cele mai imposibile locuri si pozitii doar sa nu o mai las pe banda 1 de unde se ridica masini. Cum inca nu s-au intors toti de prin concedii... sincer ma gandesc cu groaza ce va fi in curand... sau la iarna. :uff:

La capitolul parcări sunt un fericit.

Nu am un loc de parcare al meu, dar mă avantajează programul: plec la muncă pe la 7.30-7.40, ajung până în 8.00 şi găsesc fără probleme loc de parcare, iar acasă ajung, de regulă, între 16.30 şi 18.00 şi găsesc fără mari eforturi loc de parcare aproape (adică o şi văd din balcon).

Dacă mai am treabă şi ajung mai pe seară, se schimbă placa. Mă-nvârt pe străduţe...

Am vazut si eu zilele trecute live cum au storcit un matiz la propriu in curelele alea cand l-au ridicat.

Pe de alta parte vreo 50 de metrii mai in fata era parcat un autocar si toata lumea facea misto de hingherii de la supercom cu intrebari gen: hai ba, p`asta nu-l ridicati? si multe p...

Politistu ii dadea tarcoale si n-avea ce sa faca. =))

Edited by Elfu

Va vaitati ca babele :)

Oriunde ati lucra, cautati o zona cat de cat rezidentiala prin preajma. Nu se poa' sa nu gasiti loc pe acolo. Dar lenea e cucoana mare.

Oriunde ati sta... faceti cumva sa veniti pana in 17,0-17,5 acasa. Daca nu se poate, mai bine veniti mai tarziu. Nimeni nu ridica masini noaptea :D

La servici nu am probleme cu parcarea , parchez in curtea firmei, ca Slava Cerului sunt cca 1500 mp si avem voie, unde mai pui ca o mai si spal cateodata tot la firma la furtunul de acolo sau la instalatia sub presiune. Cand ajung acasa insa , deja ma cam invart prin jurul blocului doar doar oi gasi loc. Am si loc rezervat de parcare dar e al lui mama si prefer sa ii las locul liber. Daca se intoarce mai tarziu de la munca atunci parchez acolo.La fel si cand e plecata cu masina din Bucuresti. Oricum , destul de des ma trezeam blocat, masina parcata de-am boulea in fata la a mea. Ca ma blocheaza si nu pot iesi. Solutia problemei: Claxonez pana ce gasesc nesimtitul > :) . Nu ma intereseaza ca trezesc jumate de cartier. Oricum , nu m-au mai blocat de ceva vreme, ca i-am cam invatat minte. Ca sunt printre cei care pleaca la 7 :30. Stau in Crangasi , cred ca cel mai mic cartier din Bucuresti. Aici locurle de parcare sunt o problema.

Domnule Cristian Poteras, reales primar ( eu nu l-am mai votat) al sectorului 6 , al doilea sector dupa 1 ca marime , unde sunt locurile de parcare promise de 4 ani incoace?

La fel in tot Bucurestiul, mai putin sectorul 3, de pomana se instaureaza pedeapsa capitala cu ridicatul masinii daca locuri de parcare sunt putine sau chiar deloc.

De asemenea , si cazanele abandonate fac viata grea in a gasi un loc liber de parcare.

Edited by tudor2402popescu
...

Ca ma blocheaza si nu pot iesi. Solutia problemei: Claxonez pana ce gasesc nesimtitul > :) . Nu ma intereseaza ca trezesc jumate de cartier.

In principiu al trebui sa il gasesti in mai putin de o secunda, si astfel sa nu mai deranjezi pe nimeni cu claxoanele tale.

In mai putin de o secunda...cum?

Frate, cand ii vad pe toti ca parcheaza cat sa se blocheze si sa nu mai poata iesi , imi vine rau. A , daca imi este vecin, ma duc frumos la el la usa si ii zic " Vecine, deblocheaza-ma si pe mine te rog". Dar cand vine asa cate unul in vizita , sta peste noapte si blocheaza si accesul in parcare, (la mine in parcare in spatele blocului e o adevarata proba de ocolit obstacole dupa ora 20:00) sa vezi ce placut este. S-a pus odata unul de a blocat iesirea astfel incat 20 masini nu mai puteau sa iasa din parcare, iar cand a venit ala , la putin nu l-au linsat vreo 4 mai nervosi. Altadata a parcat unul o RABA cu un trailer dupa ea pe straduta din spatele blocului. Acolo, unde 2 masini abia pot trece una pe langa alta...s-a dus tot.

Vorba lui AB, "lenea e cucoana mare" daca mergi 300m-500m siguri gasesti un loc DAR toata lumea vrea cit mai aproape . Chiar si pe Stefan cel mare sau Magheru gasesti locuri de parcare. Partea nasoala este cind iti gasesti masina lovita . Am vazut multe cazuri de acest gen prin centru, te loveste, iti spare faru/stopu si nici macar nu se da jos sa lase un bilet in geam, pur si simplu pleaca .

BogdanG si AB- va rog frumos veniti cu mine pe Iancului... off... ce usor vb. Eu unul mai gasesc din cand in cand sa parchez pe o stradutza la vreo 400 de metrii de casa .NU ma deranjeaza, dar nici acolo nu gasesc tot timpul. Si eu vin seara dupa 10 si plec dimineata la 8.30-9

• 2 months later...

Singura informatie pe care am gasit-o despre protestul spontan pe care l-au facut locuitorii din cartierul bucurestean tei aseara, este scoasa de pe radio guerrilla din emisiunea Log Out, ce se difuza la acea ora...e atasata ca mp3 . Am cautat ceva, o stire, ceva, dar se pare ca nu a aparut pe nicaieri, doar pe situl protv-ului un nene din zona a scris ceva din care am inteles ca jandarmii au intervenit destul de urat pentru a ii dispersa pe manifestanti...pozele pe care l-am facut aseara sunt destul de elocvente, cred, din ele se pot vedea cam cate masini de jandarmerie au fost...in jur de 10 am numarat eu si vreo 6 de politie, cam multe, nu credeti?!

Interventie_Log_Out.mp3

Am gasit ceva interesant de acolo...un film al evenimentelor...Oare ce s-ar intampla daca in toate zonele cu astfel de probleme din capitala s-ar organiza asa ceva?! > :)

Edited by atyqsound
  • 1 year later...

Si ca o completare la titlul asta: ... iar masinile parcate legal, vor fi mutate!

http://www.youtube.com/watch?v=dcBFojJeP_o&feature=player_embedded

Duminica 05.04.2009, ora 16 in Cluj pe b-dul 21 Decembrie. masina a fost ridicata din parcarea amenajata si mutata sub indicatorul de stationare interzisa. masina parcheaza regulat acolo, are locul respectiv cumparat :)

Napalm !

Si ceva util de la Kamikaze.

• 10 months later...

Noi locuri de parcare in S1: http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti/locuri_parcare-sector_1-parcare_subterane_0_575342830.html

Consiliul Local Sector 1 a aprobat, în şedinţa din 13 octombrie 2011, la propunerea Primarului Andrei Chiliman, amenajarea a 4 noi parcări subterane cu un total de 904 locuri pe străzile Ştefan Burileanu, Clucerului, Teheran şi Banu Manta.