Jump to content

Respectam Limitele De Viteza ?

Limitele de viteza  

144 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

• Replies 187
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Eu imi aduc aminte de 25. Hai ca pana acum nu au fost 2 raspunsuri la fel :) )

OFF

Nu ma intrebati de ce... cu ceva timp in urma aveam nevoie de un reper (50m) si intamplator am masurat distantele dintre stalpii de electricitate (in 2 orase diferite, stalpii fiind "la sosea"). Distanta intre ei era 50m. Ca or fi pusi si la distante mai mari/mici ... nu neg :)

Eu zic ca daca am avea autostrazi nu ar mai alerga atatia.

Problema pleaca de la infrastructura. Invit pe aparatorii politistilor sa faca un drum Bucuresti - Timisoara in timpul zilei mergand legal. Sa-mi zica si mie daca rezista sa stea 9 ore in trafic pentru @ 500 de km in conditiile in care aceeasi distanta in Austria se parcurge in @ 4 ore legal.

Exact asta voiam si eu sa spun !

Mai mult , avem drumuri de mai mare jena unde se intampla accidente datorate gropilor si nimeni nu pateste nimic ( a se vedea drumul Ploiesti - Targoviste ). De ce politia romana nu da amenzi celor de la drumuri , mai ales ca exista cadrul legislativ sa faca asa ceva ?

Exact asta voiam si eu sa spun !

Mai mult , avem drumuri de mai mare jena unde se intampla accidente datorate gropilor si nimeni nu pateste nimic ( a se vedea drumul Ploiesti - Targoviste ). De ce politia romana nu da amenzi celor de la drumuri , mai ales ca exista cadrul legislativ sa faca asa ceva ?

Pai cu asta ... tu stii ce ai vrut sa spui ! Se stie ca "avem drumuri de mai mare jena" insa ne deranjeaza restrictiile de viteza impuse pe acele drumuri ? Si cu toate ca vedem ca drumurile sint proaste ne mai si justificam si legitimam incalcarea restrictiilor prin aceea ca Politia nu-si face cum trebuie datoria ? Dati-i incolo pe Politisti, de mai bine de 10 ani nu mai conduc cu teama de Politie sau crispat atunci cind vad cite un chipiot pe drum. Revin la ce am mai zis anterior, nu ne convine ceva deci sintem indreptatiti sa ne facem propriile legi ? Nu m-am ferit sa recunosc ca incalc limitele de viteza, putin si numai acolo unde este rezonabil. Insa nu caut justificari copilaresti, nu o fac datorita masinii, a drumului bun sau din alte motive de genul asta; e liberul arbitru si tot datorita lui ciupesc destul de putin peste limita de viteza impusa.

PS: in urma cu 6 ani, datorita drumului prost am zburat efectiv cu un Espero, am rupt vreo 3 copaci si am scapat nevatamat ca prin minune. Si toata povestea asta la 70km/h, pe un drum de 90km/h. Daca as fi mers cu 90, sau putin mai mult, cel mai probabil nu as fi scapat. Desigur, nu viteza ar fi fost de vina ci neadaptarea la conditiile de trafic, nu ? Si daca pe drumul respectiv nu era nimeni cu exceptia mea insa niste baieti destepti de la drumuri au scos o bucata mare de drum fara a semnaliza lucrarea ? Mda ... nu viteza m-ar fi ucis ci iresponsabilitatea si nemernicia unora. Si totusi, a doua zi dupa incident au aparut marcaje de drum in lucru si restrictii de 20km/h ... La viteza asta fie s-ar fi putut evita obstacolul fie, in cel mai rau caz, s-ar fi trosnit un amortizor sau bascula

Pai cu asta ... tu stii ce ai vrut sa spui ! Se stie ca "avem drumuri de mai mare jena" insa ne deranjeaza restrictiile de viteza impuse pe acele drumuri ? Si cu toate ca vedem ca drumurile sint proaste ne mai si justificam si legitimam incalcarea restrictiilor prin aceea ca Politia nu-si face cum trebuie datoria ? Dati-i incolo pe Politisti, de mai bine de 10 ani nu mai conduc cu teama de Politie sau crispat atunci cind vad cite un chipiot pe drum. Revin la ce am mai zis anterior, nu ne convine ceva deci sintem indreptatiti sa ne facem propriile legi ? Nu m-am ferit sa recunosc ca incalc limitele de viteza, putin si numai acolo unde este rezonabil. Insa nu caut justificari copilaresti, nu o fac datorita masinii, a drumului bun sau din alte motive de genul asta; e liberul arbitru si tot datorita lui ciupesc destul de putin peste limita de viteza impusa.

Clientii mei platesc bani grei a la mine la munca, iar eu trebuie sa ma asigur ca totul iese bine, clientul este multumit, ca sa revina si a doua ora si sa simta ca e pe maini bune pentru banii pe care ii da, de multe ori pentru el asta inseamna jumatate din salariu. Daca, dupa ce iese clientul din service, este sunat si spune ca nu i-a convenit ceva, eu trebuie sa justific de ce.

Eu, ca dau 2.55 ron pe litrul de gaz, iar la 25 de km de mine, la Rapira, in Rep Moldova, costa 1.65 ron litrul, dovada clara ca s-au pus accize pe gpl, 4 ron pe litrul de benzina, cand costul de productie e de 2-3 ori mai mic, ca platesc rovinieta, si ma folosesc de drumurile de 2 bani, nu ma suna nimeni sa le spun ca sunt total nemultumit de calitatea lor, basca mai sta si cate-un tablagiu in sosea cu palnia radar indreptata spre camp ca sa-mi ciupeasca 100-200 ron din buzunar. Pai normal ca iti creste tensiunea si vrei sa le tragi falci, la fel cum ti-o trag si ei tie cu fiecare kilometri.

Pentru banii pe care ii dau nu vreau sa vad restrictii de viteza pe sosele. In 6 ani de permis (din care student in primii 4 ani) am decartat peste 100 de milioane din accize in bugetul statului, asa ca am si eu niste pretentii, la fel cum au clientii mei de la calitatea serviciilor mele.

Iar justificarile mi se par copilaresti in primul rand din partea statului, daca m-as comporta si eu la fel cu clientii mei cum face statul cu mine as primi un mare sut undeva.

Si nu accept justificari de 2 bani cu restrictii si alte balarii.

LE: nu merg crispat cand vad politai pe drum, pe ultimul care m-a veiozat la 138 km/h imi venea sa-i rup gatul ca la puii de gaina, dar m-am limitat sa le zic pe un ton suficient de agresiv ca incalca procedurile.

Edited by laurentziu83

Proslavirea anarhiei se iteste doar intr-un subprocent din populatia infierbantata si dupa ce-i racoreste politia cu tunurile de apa le trece vitejia in fata unor angajati ai autoritatilor. Eu le-as oferi o tara a lor pentru a-si demostra finalitatea ideilor.

Edited by tolin
Pentru banii pe care ii dau nu vreau sa vad restrictii de viteza pe sosele ... Si nu accept justificari de 2 bani cu restrictii si alte balarii.

Daca ai imbratisat o astfel de atitudine/mentalitate, orice discutie devine fara sens. Un Q7 sau un S iti mai lipseste ... Eu iti doresc sincer sa iti iei si o astfel de masina insa pina atunci sper sa iti revizuiesti convingerile.

Altfel ... pricepe fiecare ce vrea. Si, la fel, poate sa isi explice fiecare de ce traficul din Ro a devenit (aproape sigur) cel mai nasol din Europa

In afara faptului ca te flashuie cite un disperat la 180-200 km/h si sta la un metru in fundul tau ... Dar asta o patesti si la noi :) cu toate ca nu putem sa comparam Autostrada Soarelui a lor cu a noastra.

Flashuirea ca flashuirea, dar mersul in coloana la 140 la ora la distanta de 5-10 metri de masina din fata ma sperie. Plus plecarea cu pedala la pamant simultana a 10 masini de la statia de taxare (iar jumatate erau slk-uri, ferrariuri si alfe suparate...). Si ei inca sunt speriati de radare...

Proslavirea anarhiei se iteste doar intr-un subprocent din populatia infierbantata si dupa ce-i racoreste politia cu tunurile de apa le trece vitejia in fata unor angajati ai autoritatilor. Eu le-as oferi o tara a lor pentru a-si demostra finalitatea ideilor.

Acorzi prea mult credit, ii crezi prea curajosi. Proslavirea anarhiei se face la adapostul unei societati organizate si, de fapt, este doar o scuza pentru incalcarea drepturilor celorlalti membri ai societatii.

Intr-o tara, numarul de radare pe km e invers proportional cu dezvoltarea si civilizatia si direct proportional cu marlania, coruptia, dobitocia si numarul de accidente. Asta ca o observatie personala.

Daca ai imbratisat o astfel de atitudine/mentalitate, orice discutie devine fara sens. Un Q7 sau un S iti mai lipseste ... Eu iti doresc sincer sa iti iei si o astfel de masina insa pina atunci sper sa iti revizuiesti convingerile.

Altfel ... pricepe fiecare ce vrea. Si, la fel, poate sa isi explice fiecare de ce traficul din Ro a devenit (aproape sigur) cel mai nasol din Europa

N-ai inteles nimic... :( si nici nu vrei sa intelegi. Eu vreau doar sa vad respect din partea autoritatilor pentru banul meu, nu sa fiu tratat ca un potential infractor.

Traficul din Ro a devenit din ce in ce mai nasol datorita pastrarii aceleiasi infrastructuri de 2 lei la un numar tot mai mare de vechicule, iar acest neajuns este compensat prin metode de control sporite. Nu poti sa respecti statul cand auzi la stiri "se scumpeste benzina", iar urmatoarea stire este "au fost amplasate 30 aparate radar pe drumul Bucuresti-Suceava", de am ajuns in tara asta sa nu ne ferim de accidente, ci de radar.

Daca tu iti castigi usor banii de benzina, e problema ta, noi n-am fost asa de norocosi.

Subscriu la parerea lui Tommy, s-a observat o crestere alarmanta a numarului de accidente si a agresivitatii soferilor de cand s-a schimbat codul rutier, si asta n-o rezolvi facand instant-on la soferi, ca sa-l vezi pe vreunul ca da in frane si iese in decor.

Edited by laurentziu83
Intr-o tara, numarul de radare pe km e invers proportional cu dezvoltarea si civilizatia si direct proportional cu marlania, coruptia, dobitocia si numarul de accidente. Asta ca o observatie personala.

Saracii elvetieni. Auzisem eu ca-s canibali, dar nici chiar asa. Austriecii, francezi, germanii... astia-s mici copii.

N-ai inteles nimic... :( si nici nu vrei sa intelegi.

A inteles perfect. Si eu am inteles. Bine, mici aspecte cum ar fi legatura intre costul radarelor si cel al benzinei, nu le pot intelege decat uitandu-ma la imaginea mai mare. Nu cred ca exista limita in folosirea imaginatiei pentru crearea de scuze. Partea interesanta este ca si politistii sunt oameni, se pricep si ei, au si ei imaginatia lor.

Canibali is aia care stau cu radaru in loganul rosu sau galben, care stau la vanat cu arcul la intrarea in localitate pe coborare eventual si dupa curba sau ascunsi in tufisuri, nu aia care pun camere la vedere si anuntate dinainte.

In Austria am oprit intr-o parcare pe autostrada si am vazut o masina in tufisuri. Era ciudata pentru ca avea o camera pe ea. De abia in Ungaria cand am vazut inca una aproximativ la fel, la finalul unui podet, pe camp, dupa niste copaci mi-am dat seama ce era: control pentru taxa de autostrada. M-a durut in popou, recunosc, nu am lipit nimic pe parbriz si nici o voi face (desi le-am cumparat - nu mi-a trecut prin cap sa invoc scuze penale cum ar fi ca austriecii nu au facut nimic pentru mine si nici nu ma respecta si de aia pot sa ma usurez pe civilizatia lor impusa cu forta).