rm.popa Posted August 17, 2008 Share Posted August 17, 2008 Canibali is aia care stau cu radaru in loganul rosu sau galben, care stau la vanat cu arcul la intrarea in localitate pe coborare eventual si dupa curba sau ascunsi in tufisuri, nu aia care pun camere la vedere si anuntate dinainte. Şi poliţiştii aflaţi sub acoprire în diverse acţiuni de, să zicem, demascare a unei reţele de crimă organizată, tot canibali sunt? Eu m-am săturat de discuţiile astea cu privire la amplasarea aparatelor radar. Sunteţi cumva de părere că interceptarea telefoanelor ar trebui făcută cu anunţarea respectivului? Ori, să zicem (din nou), că traficanţii de droguri ar trebui anunţaţi că sunt supravegheaţi şi filmaţi şi li se pregăteşte un flagrant? Nu înţeleg pentru ce atâta discuţie. Ai încălcat legea, ţi-o iei. Că-i în pantă, în rampă, după colţ sau înainte de colţ, la intrare sau la ieşire din localitate, ori pe câmp - înainte sau după boscheţi, dacă ai comis-o e corect să ţi-o iei şi n-ai de ce să comentezi. Mie unul nici detectorul de radar nu mi se pare o chestie corectă. E ca şi cum aş putea să-mi activez un serviciu la mobil, care să-mi spună dacă (ori când) sunt ascultat. Singura chestie discutabilă, într-adevăr, este folosirea aparatelor radar în (dez)acord cu specificaţiile metrologice. Deci da, "veioza" e foarte discutabilă. Deşi dacă te ia cu "veioza" cu 50 km/h peste limita legală... mi se pare neobrăzare să mai conteşti... Ar mai fi de lămurit dacă sunt avizate pentru "condiţii speciale": în mişcare, pe ploaie, ceaţă, ninsoare, noapte. În rest, în condiţii sandard, eu sunt de acord să le monteze şi la gâtul unui câine (staţionar ) de pe marginea drumului. Nu ştiu ce vreţi. Să fiţi anunţaţi, pe panouri mari: "Atenţie, peste 1 km RADAR"???? Dacă nu vă place legea, n-aveţi decât să faceţi ceva să o modificaţi. Există dreptul iniţiativei legislative. Dar nu e fair să daţi cu pietre în cei care vă sancţionează pentru nerespectarea ei, aşa proastă sau bună cum e. PS: şi eu depăşesc limitele de viteză, cu 10-20 km/h (cel mai adesea cu max. 10; uneori şi cu mai mult) dar dacă mi-o iau nu comentez; îmi asum un risc şi cu asta basta. Şi, by the way, în 13 ani de permis, din 3 amenzi, doar una a fost pentru depăşirea vitezei. Şi n-am avut şi n-am detector. Link to comment
czandrew Posted August 17, 2008 Share Posted August 17, 2008 (edited) Viteza mea de deplasare e o medie ponderata intre, in ordinea descrescatoare a importantei: - starea mea de oboseala - gradul de aglomerare - starea drumului (carosabil + meteo + luminozitate) - starea tehnica si caracteristicile masinii pe care o conduc (nu pot sa opresc cu Kappa in aceeasi distanta ca si cu Polo) - viteza maxima legala in zona respectiva - valoarea potentialei amenzi Exemple: - odihnit, ziua, drum uscat si gol (sau aproape gol), cu Kappa, limitare la 60 - merg cu 80-90. Cu Polo: 90-100. - obosit, ziua, autostrada uscata, trafic mediu, indiferent de masina: 90-110. Odihnit, aceleasi conditii: 130-150. - odihnit, ziua, autostrada uscata, trafic aglomerat, indiferent de masina: 100-120. In schimb, respect cu religiozitate indicatoarele de 30/50 care apar din senin pe un sector de drum bun. Asta de cand am sarit cu Polo intr-o bucata decopertata, noaptea, cu 70, pentru ca "vazusem eu" la 50 de metri mai incolo indicatorul care marca sfarsitul limitarii la 30. Edited August 17, 2008 by airwave88 Link to comment
Salex Posted August 17, 2008 Share Posted August 17, 2008 (edited) N-ai inteles nimic... si nici nu vrei sa intelegi. Eu vreau doar sa vad respect din partea autoritatilor pentru banul meu, nu sa fiu tratat ca un potential infractor. ... Daca tu iti castigi usor banii de benzina, e problema ta, noi n-am fost asa de norocosi. Eu cred ca am inteles si, din citeva reactii pe care le vad, au inteles si altii. Si eu vreau sa fiu respectat, nu doar de autoritati ci si de ceilalti participanti la trafic. Si as mai vrea sa circul si in siguranta pe soselele astea nenorocite ale noastre. Insa am invatat o chestie, respectul NU SE DOBINDESTE, respectul SE CISTIGA ! Greu ... si se pierde usor ! Daca vrei, reluam discutia peste vreo 10 ani, dupa ce o sa mai umbli si o sa vezi multe. Nimeni nu este de acord sa fie tratat ca potential infractor. Insa, tu ce vrei sa spui ? Ca mergi cu 100km/h in localitate, mirosi cu detectorul un radar, incetinesti pina la 50km/h pina treci de radar si apoi bagi iarasi 100km/h. Scapi cu buzunarul neatins si te consideri cu constiinta curata ? Hai sa pun punctul pe "i" si sa iti dau o veste : ESTI INFRACTOR ! La fel ca si mine, la fel ca toti cei care depasim limita de viteza ! Infractor este cel care incalca o lege, nu neaparat cel care este prins incalcind legea. Si atunci, ce a fost mai intii, oul sau gaina ? Faptul ca ai detector de radar si, multumita lui, mergi corect in zona de actiune a unui radar care functioneaza corect crezi ca iti da dreptul sa injuri politistii care stau ascunsi sau cum naiba or mai sta ? Sintem ca in faza aia cu hotul striga "Hotii !" PS: Desi nu vad legatura cu pretul benzinei si nici cum ar putea fi folosit pentru a justifica diverse atitudini, nu imi cistig deloc usor banii de benzina. Lucrez in invatamint, sint oarecum bugetar si am muncit suplimentar din greu pe cont propriu pentru a-mi indeplini niste dorinte. PS2: Doar ce am scapat in urma cu 1 ora de un BMW ce era sa ma spulbere pe o trecere de pietoni. Iesise de pe o strada laterala extrem de in forta neavind posibilitatea de a vedea drumul. La 50km/h nu ar fi avut nici o greata, la peste 100 cit avea omul nici macar nu a mai incercat sa frineze ... PS3: Aceeasi infrastructura, numar mai mare de autovehicule => (matematic si inevitabil, conform proportionalitatii inverse) viteza de deplasare mai mica. Nu poti sa respecti statul cand auzi la stiri "se scumpeste benzina", iar urmatoarea stire este "au fost amplasate 30 aparate radar pe drumul Bucuresti-Suceava", de am ajuns in tara asta sa nu ne ferim de accidente, ci de radar. Nu respecta statul, dar respecta-ma pe mine (si pe ceilalti ca mine) adica pe cel care merge fara sa te incomodeze si incearca sa respecte cit mai mult regulamentul. Crezi ca pe stat il doare undeva daca noi ne imprastiem creierii aiurea pe sosele. Sint perfect de acord cu remarcile anterioare vis-a-vis de accidente, insa am si eu o intrebare : "Daca s-ar respecta regulamentul cu restrictii de viteza cu tot ce mai e pe acolo, oare cum am sta la capitolul accidente ?" Edited August 17, 2008 by Salex Link to comment
Zmeul cel rau Posted August 17, 2008 Share Posted August 17, 2008 E contravenient. Infractori sunt veiozarii. Link to comment
rm.popa Posted August 17, 2008 Share Posted August 17, 2008 (edited) Salex, foarte de acord, cu o singură excepţie: nu suntem infractori, doar contravenienţi. Deocamdată. Şi da, Poliţia doar face diferenţa între un contravenient sancţionat şi unul ne. În rest, suntem toţi (cei care depăşim viteza), fie că ne place au ba, contravenienţi. Şi eu sunt unul dintre aceştia, dar măcar am ciocul mic. LE: hai că fu Zmeu' mai rapid... Edited August 17, 2008 by rm.popa Link to comment
Salex Posted August 17, 2008 Share Posted August 17, 2008 OK, mea culpa, sintem contravenienti. La fel ca rm.popa si eu recunosc sint dar nu ma pling, nu injur si nici nu arat cu degetul la altii ! Link to comment
tolin Posted August 17, 2008 Share Posted August 17, 2008 ... 4 ron pe litrul de benzina, cand costul de productie e de 2-3 ori mai mic ... O sa repet pana cand o sa memorati: 1- niciun pret de vanzare n-are legatura cu pretul de cost, pretul de vanzare se stabileste pe piata; 2- accizele se iau din profitul producatorului si nu din buzunarul cumparatorului; 3- acciza pe combustibili n-are vreo legatura cu starea drumurilor. Link to comment
Zmeul cel rau Posted August 17, 2008 Share Posted August 17, 2008 OK, mea culpa, sintem contravenienti. La fel ca rm.popa si eu recunosc sint dar nu ma pling, nu injur si nici nu arat cu degetul la altii ! Pai da' eu ma plang? Am luat cateva radare pana acum. Nu multe, 2 sau trei in aproape 7 ani de zile. Nu m-am plans ca le-am luat. Nu ma plang de faptul ca se ascund in masini nemarcate, ma plang de veioze iar motivele pentru asta le-am argumentat tehnic. Link to comment
tolin Posted August 17, 2008 Share Posted August 17, 2008 ... ma plang de veioze ... Plangerea are valoare, doar, in fata onoratei instante, altfel, este vaicareala. Link to comment
Zmeul cel rau Posted August 17, 2008 Share Posted August 17, 2008 Deocamdata nu m-au prins asa ca nu pot decat sa sustin vaicarelile altora. In caz de... Link to comment
tolin Posted August 17, 2008 Share Posted August 17, 2008 De ce, ti-ai inchiriat umarul ? Nu ajunge acest forum care a ajuns o vaicareala continua ? Link to comment
Zmeul cel rau Posted August 17, 2008 Share Posted August 17, 2008 In cazuri speciale simpatizez. De cele mai multe ori sunt aici sa le dau cate un sut in oua. Pentru partea cu ouale Cumnatu poate sa fie martor. Link to comment
kornelush Posted August 17, 2008 Share Posted August 17, 2008 (edited) NU se mai fac instanturi, chiar nu intelegeti??? Daca aveti cazuri concrete(nr. de inmatriculare al masinii de militie, o ora aproximativa si localitatea )reclamatii. Edited August 17, 2008 by kornelush Link to comment
rm.popa Posted August 17, 2008 Share Posted August 17, 2008 /.../ nr. de inmatriculare al masinii de militie /.../ Hai c-ai ajuns şi tu la vorba unora dintre noi, Kornelushule! Despre instanturi... să spună cine are detector. Link to comment
laurentziu83 Posted August 17, 2008 Share Posted August 17, 2008 (edited) NU se mai fac instanturi, chiar nu intelegeti??? In sfarsit o veste buna. Eu cred ca deranjez pe mult mai putini (daca intr-adevar deranjez, ca nu-mi amintesc sa primesc claxoane) ciupind 20-30 km/h in localitate decat cei care nu semnalizeaza sau cei care merg cu 20 km mai putin de limita legala. Lumea evolueaza, eu incerc sa tin pasul cu ea, vad ca pe unii deranjeaza. Edited August 17, 2008 by laurentziu83 Link to comment
Alezz Posted August 17, 2008 Share Posted August 17, 2008 Ba se fac instanturi,cand am venit de la mare miercurea asta pe DN (drumul vechi spre mare) nu mai tin minte dupa ce localitate era,probabil Dor Marunt sau cum pisici ii zice m-am dat nas in nas cu o solenta de militie d'aia cu bara fata neagra in afara localitatii unde eu aveam cam 110-120km/h nici nu m-am mai obosit sa franez pt ca detectorul nu a urlat decat 2-3 secunde la fel ca in Mihailesti acu 3 saptamani... Link to comment
EM!L Posted August 17, 2008 Share Posted August 17, 2008 (edited) Despre instanturi... să spună cine are detector. Ba se fac instanturi... Asta zic si eu. Cel putin la ultimul drum Craiova - Sibiu - Craiova am "intalnit" 3 (2 la dus -ambele in DJ- si unul la intors -undeva intre VL si SB). Cred ca in ultimele 2 luni n-a fost saptamana sa nu gasesc macar o masina de politie pitita in boscheti, ocupantii fiind cu degetul "pe butonul veiozei". A fost o perioada (aprilie, mai si ceva din iunie) cand n-am intalnit nicaieri instanturi, apoi au reluat obiceiul. Edited August 17, 2008 by EM!L Link to comment
tolin Posted August 17, 2008 Share Posted August 17, 2008 Ca orice topic, a fost deviat si acesta. Link to comment
Alezz Posted August 17, 2008 Share Posted August 17, 2008 (edited) Pai l-am facut eu in plus de dorul de a mai avea un topic???Era suficient ala cu detectoarele ca topic universal ca sa zic asa... Edited August 17, 2008 by tolin Ce legatura are respectarea limitelor de viteza cu detectoarele de radar ? Link to comment
bulukuc Posted August 17, 2008 Share Posted August 17, 2008 ca sa reintru in topic cu conversatia .. dau un raspuns si eu aici ... in general da .. nu imi place sa imi risc pielea .. si nici nu ma consider vreun mare sofer de raliuri .. rar o mai "calc" dar nu am ajuns inca sa exagerez ... prefer sa ma incadrez in acei 10 km/ora peste limita admisa ... de aia nici nu mi-am laut detector de radar ... ). cat depre militieni pot sa se ascunda cat vor .. apropo daca au improvizatia aia pe radar (adica butonu ala tip veioza) pot fi contestati la tribunal ca e aparatu cu modificari neomologate .. au cam castigat oamenii procese pe tema asta. Link to comment
kornelush Posted August 17, 2008 Share Posted August 17, 2008 Hai c-ai ajuns şi tu la vorba unora dintre noi, Kornelushule! Undercover.. Link to comment
puchi Posted August 17, 2008 Share Posted August 17, 2008 NU se mai fac instanturi, chiar nu intelegeti???Daca aveti cazuri concrete(nr. de inmatriculare al masinii de militie, o ora aproximativa si localitatea )reclamatii. Se fac instanturi .Eu aveam vre-o 100-120 km/h,si ma depaseste unu cu o masina bengoasa .Detectorul m-a avertizat scurt ,brusc.Si din fata (sensul celalalt )masina politiei mergand , cu un gabor zambind(afirmatia sotiei ). P.S Drumul spre mare (nu retin locatia),ora 9-10 a.m Link to comment
Zmeul cel rau Posted August 17, 2008 Share Posted August 17, 2008 @kornelush: nu te agita! Metoda e ilegala si a fost ilegala dintotdeauna. Fiecare operator radar stia ca nu are voie sa o faca. Si cu toate astea o facea. O data la fiecare doua-trei luni cate un grangur din politie iese si zice ca nu se vor mai face, acceptand faptul ca are in subordine niste infractori. De ce ai crede ca s-ar opri? Link to comment
kornelush Posted August 17, 2008 Share Posted August 17, 2008 (edited) Eu vorbesc foarte concret. Sursa:Veiozarii ,cum le ziceti voi, care au scos butoanele incercand sa ascunda semnele cu banda izoler(am vazut cu ochii mei nu din povesti).Au fost avertizati sa nu le mai foloseasca, in caz contrar vor fi sanctionati. Mai sunt veiozari (tot cum le ziceti voi) braileni care acum 2-3 saptamani inca le mai foloseau. Toate chestiile astea dupa treaba de la Urziceni, si tot dupa treaba de la Urziceni vor sa inlocuiasca radarele. P.S Si tu stii ca nu ai voie pe autostrada cu mai mult de 130 , totusi vrei sa vezi cate rpm ai la 200 kmh. Edited August 17, 2008 by kornelush Link to comment
Recommended Posts