djuac Posted January 24, 2005 Share Posted January 24, 2005 Am si eu o intrebare daca stie careva...ticolino al meu e verde si vreau sa imi fac spoilerele visiniu inchis...are v re-o treaba cu chestia aia inscrisa in talon numita culoare sa...nu?daca stie cineva sa imi dea si mie un indiciu... Link to comment
Zmeul cel rau Posted January 24, 2005 Share Posted January 24, 2005 Pai acum sunt negre... Nu cred ca scrie in talon "verde cu spoilere negre" deci nu trebuie nici sa scrii " verde cu spoilere visinii". Link to comment
djuac Posted January 24, 2005 Author Share Posted January 24, 2005 nu pe bune vorbesc ...fara misto ..ma gandeam sa il fac ca cel din imagine si daia...cineva care a facut acest lucru poate sa imi spuna si mie? Link to comment
laurentziu83 Posted January 24, 2005 Share Posted January 24, 2005 dupa stiam ca o masina trebuie sa aiba 51% din culoarea ei originala. Mai pe inteles, trebuie sa domine culoarea din talon. Daca tu ii vopsesti spoilerele (si numai ele) nu cred ca o sa ai vreo problema. A propos: ce le scrie la bajetzii de la TNT in talon (sunt si prin iasi)? ca ei au masinile portocalii din fata si albe din spate care naiba e culoarea dominanta? Dar daca iti faci masina tabla de sah, adica 50/50? Link to comment
steph Posted January 24, 2005 Share Posted January 24, 2005 masina trebuie sa aiba culoarea din talon pe 60% din suprafata Link to comment
laurentziu83 Posted January 24, 2005 Share Posted January 24, 2005 Inseamna ca nu stiam eu bine. oricum nu cred ca vei avea probleme cu talonul Link to comment
VAXXi Posted January 24, 2005 Share Posted January 24, 2005 Sunt trecute ambele culori în talon (io la moto am de exemplu "negru+roşu", exact aşa trecut în talon). Pentru schimbare/adăugare culoare, trebuie mers la RAR şi făcută o modificare în cartea de identitate, inclusiv schimbat talon. Link to comment
djuac Posted January 24, 2005 Author Share Posted January 24, 2005 pai si daca ii busesc spoileru' si ma duc in targ si imi iau unul care e alb de exemplu...si a mea e verde...si nu vreau sa il vopsesc culoarea masinii...tre sa schimb talonul?.....mi se pare o aberatie... nu cred vaxxi ca e asa...ce dumnezeu... Link to comment
VAXXi Posted January 24, 2005 Share Posted January 24, 2005 Crezi, nu crezi, dar cam aşa este. La mine totul e negru, sunt doar câteva dungi roşii, şi cu toate astea culoarea este în talon (culoare secundară). Link to comment
Zmeul cel rau Posted January 24, 2005 Share Posted January 24, 2005 Gandeste altfel! Daca lovesti masina si schimbi o aripa, aripa oricum va trebui sa o vopsesti deci logica ta cu spoilerul alb cade. Si pe ala va trebui sa il vopsesti ca sa fie ca in talon. Link to comment
NFS Posted January 24, 2005 Share Posted January 24, 2005 Al meu e cum se vede in poza: galben cu spoilere negre. In talon scrie galben autostrada! Deci n-ai nici o treaba daca pui spoilere rosii! Parerea mea. Link to comment
VAXXi Posted January 24, 2005 Share Posted January 24, 2005 Al meu e cum se vede in poza: galben cu spoilere negre. Al tău e aşa din fabrică ! Link to comment
steph Posted January 24, 2005 Share Posted January 24, 2005 deci am legislatia proaspata si nu trebuie sa declari nimik absolut nimik poti sa pui 1000 de culori daca culoare trecuta in talon este pe 60% din masina nu ai nici o problema p.s. fftopic: nu s-au bagat punctele de penalizare am intor pe linie continua la unirea (am iesit din parcarea aia noua) si ma vazut nenea politist m-a oprit a vrut sa imi dea un mil juma si zicea ac daca se aproba imi dadea si 8 puncte deci inca nu se dau punctele ... pana la urma mi-a dat 250 de mii pt. centura ca i-am zis ca nu am de unde sa platesc ca bla bla Link to comment
djuac Posted January 24, 2005 Author Share Posted January 24, 2005 faza e ca asta nu inteleg...ori e legislatia proasta rau de tot...ori...nu stiu ce sa zic...dar am sa ma duc sa ii intreb pe aia de la RAR...dar cred ca raspunsul oa sa fie ca trebuie..na ca sa mai imi ia niste bani in plus...of of of..ne omoara birocratia asta... Multumesc pt sprijinul acordat...dar chiar nu m-am lamurit...si daca mai aveti ceva pareri va rog sa le impartasiti... Link to comment
djuac Posted January 24, 2005 Author Share Posted January 24, 2005 apropo zmeu sa iti atasez o poza scanata cu talonul meu sa vezi ca nu scrie la culoare decat verde ...nu e trecuta si culoarea spoilarelor...asta mi se pare cidat...si faza cu asa e din fabrica...exemplu cel mai clar e cel de la dacia...nova are spoilerele negre iar supernova le are la culoare masinii...si cati posesori nu si-au luat din Vitan spoilere suplimentare dale-a de vin sub cel de fata negre si le-au vopsit alta culoare decat a masinii... Asta nu inteleg eu... se poate sau nu? Link to comment
Zmeul cel rau Posted January 24, 2005 Share Posted January 24, 2005 Pai asta iti ziceam si eu in primul meu post. Pana la urma ajung sa ma contrazic singur. De fapt nu, pentru ca a doua oara ti-am contrazis doar logica. Tind totusi sa cred ca nu iti trebuie schimbata in talon culoarea, dar in cazul ipotetic prezentat de mine aripa trebuie sa o vopsesti pentru ca altfel umbli cu masina avariata. Si eu imi aminteam de la cursuriel de legislatie care au fost acu vreo 3 ani si de atunci s-a schimbat legea ca exista ceva cam ce zice Steph. Link to comment
NFS Posted January 24, 2005 Share Posted January 24, 2005 Al tău e aşa din fabrică ! Pai si ce, scrie undeva c-ai asa din fabrica? Daca au fost galbene si am busit-o si le-am schimbat si nu le-am mai vopsit ?/? Link to comment
hellcat Posted January 24, 2005 Share Posted January 24, 2005 Pai si ce, scrie undeva c-ai asa din fabrica? Daca au fost galbene si am busit-o si le-am schimbat si nu le-am mai vopsit ?/? vizavi de culoarea barilor, din ce-am vazut in decursul timpului, nu acorda nimeni nici cea mai mica atentie (politie, RAR,...). NFS, ideea e ca suprafata barilor este mult prea mica ca sa afecteze dpdv optic culoarea masinii. din ce-am aflat de pe la RAR e ca in cazul cand te hotarasti sa-ti vopsesti masina in 2 culori care ocupa aprox. suprafete egale, iti trebuie un motiv intemeiat (masina de firma, de curse), iar culorile se mentioneaza pe talon si carte. va mai amintiti de seria limitata de dacii 1310 de prin 1986, alea negre cu acoperisul si ramele usilor galbene, erau mentionate ambele culori in acte. Link to comment
djuac Posted January 24, 2005 Author Share Posted January 24, 2005 deci heelcat se poate sau nu...uita-te sus la poze sa vezi cum vreau sa iasa...daia am zisss Link to comment
hellcat Posted January 24, 2005 Share Posted January 24, 2005 se poate dom'le, cum sa nu. in pozele de mai sus se vede de la o posta culoarea masinii: verde. daca un politai ti-ar lua talonul pt asa ceva, ar fi in mod cert vendeta personala. Link to comment
VAXXi Posted January 24, 2005 Share Posted January 24, 2005 La ăla din poze sigur trebuie 2 culori în talon. Link to comment
hellcat Posted January 24, 2005 Share Posted January 24, 2005 mda, m-am uitat mai cu atentie. mai are o dunga deasupra barilor si autocolantul ala. da si tico e mititel, are geamurile, mai ales lateralele mari si ramane o suprafata mica vopsita. Link to comment
Shenck Posted January 24, 2005 Share Posted January 24, 2005 Stai mai linistit si vopseste-l cum te taie capu! Daca ar fi asa cum zici n-ar mai fi nici un taximetrist cu talon ca si-au lipit autocolant galben pe mai pavilion si stilpi Link to comment
djuac Posted January 24, 2005 Author Share Posted January 24, 2005 pai vaxxi ...al meu e blank cum e din fabrica...ma rog cu un steguetz pe capota si o litera chinezeasca mica pe langa busonul de la rezervor pe acolo pe undeva...si vreau sa ii vac spoilarele visinii...nu vreau sa il mai fac ca ala cu visiniu pe caroserie...doar spoilarele...atat..trebuie? Link to comment
Satori Posted January 24, 2005 Share Posted January 24, 2005 pentru spoilare nu iti trebuie nimic. poti sa le faci si alb albastre. Link to comment
Recommended Posts