Aygun Posted September 20, 2008 Share Posted September 20, 2008 Salutare listasi ! Tot cautand e net scheme cu microcontrolere PIC si AVR am dat de treaba asta http://code.google.com/p/xarias/ Este un computer de bord muuuult mai avansat bazat pe ATmega32. Se baga careva la un prototip? NU foloseste ODB II . Citeste datle direct de e senzori. Ce ziceti ? Respect! Link to comment
TBird Posted September 21, 2008 Share Posted September 21, 2008 (edited) Daca reusesti sa faci asa ceva, eu sunt primul client LE : I-am trimis un email, autorului sa vad daca mai face asa ceva Edited September 21, 2008 by TBird Link to comment
TBird Posted September 22, 2008 Share Posted September 22, 2008 Raspunsul email-ului. Well, I didn't really thought about selling it, but I think I can assemble one for you: - main board for 200 EU - AC board for 150 EU - keyboard shoud be adjusted for you personal needs/car so I think you should made it yourself. I know that it is not cheap but you should understand - it's handwork and consumes really a lot of time. Regards, Roman Link to comment
RD-Woo Posted September 22, 2008 Share Posted September 22, 2008 - main board for 200 EU- AC board for 150 EU 350euro pt microcontroler?? wow... - keyboard shoud be adjusted for you personal needs/car so I think youshould made it yourself. plus ca mai trebuie si asta... Link to comment
TBird Posted September 22, 2008 Share Posted September 22, 2008 Dupa cate am inteles eu AC Bord ar fi un fel de climatronic ... sa folosesc AC-ul automat. Nu imi trebuie asta ... deci ramane 200 euro plus keybordul Link to comment
Abram Burel Posted September 22, 2008 Share Posted September 22, 2008 Las' ca-l facem in Romanica si costa doar 10 euroi Ca veni vorba... E simpatic ce-a facut omu'. Si arata bine. Nu face banii pe care-i cere, dar vorba lui: cine te pune sa cumperi Link to comment
madkat Posted September 22, 2008 Share Posted September 22, 2008 pai il facem? io ma bag la partea de design acum serios - din poze placa si montajul in sine nu e mare filozofie - programul atmel-ului habar n-am ca numa pricep - piesele n-ar trebui sa coste mult doar mi-a atras atentia o treaba - afisajul are placuta separata cu controllerul lui... asta e usor gasibil? iar placa de AC - who needs it? ca pe langa ea mai trebuie sa si convertesti comanda cu cabluri a aerotermei in comanda cu servomotoare (macar pe cald-rece) si ca remarca personala - imi place mai mult varianta din filmuletul al 2-lea (aia filmata in trafic) ... Link to comment
Aygun Posted September 22, 2008 Author Share Posted September 22, 2008 (edited) ... Mai baieti eu ma bag , fac ce vreti voi numai ca nu stiu de unde naiba sa iau microcontrolerul ala. Il fac si il trimit cuiva de e forum , care se ofera sa il testeze ca eu nu am timp de teste si sincer nu ma bag sa trag de firele de print matiz. Cine stie pe unde gasim microcontrolerul ? va fac tot , de la cablaj , la montaj si programare ( a nu se intelege gresit , programare - adika scrierea softului in cntroller) M-am jucat o perioada cu PIC-uri si faZe de acest gen insa acum am ceva proiect de facut la firma la acre lucrez si nu stiu de unde sa gasesc ATMEL-uri si alte controllere mai exotice. So , hai sa vedem ce iese. Daca iese ceva poate aplica producatorii pe scara larga la masinutele noastre si le trimit cu un trip computre mai de Doamne Doamne ( bineinteles si cu pretul mai mare cu cel putin 500 sau 700 euro ca deh avem trip computer ) Hai sa incepem sa adunam idei si componente . Afisajul Ala se gaseste pe la connex din cate anm vazut ( merge pe comuncatie paralele si daca te strofoci nitel faci sa se pupe cu hd 44780 si daca te superi mai tare conectezi un lcd de Nokia 3310 la el ) Respect Edited September 22, 2008 by tolin citare inutila Link to comment
TBird Posted September 22, 2008 Share Posted September 22, 2008 abram burel...te bagi sa faci asa ceva? Indiferent care Il face eu vreau PRIMUL!! sa fie clar ))) Link to comment
Abram Burel Posted September 23, 2008 Share Posted September 23, 2008 Nope. Va urez succes si tin aproape Link to comment
luisspeed Posted September 23, 2008 Share Posted September 23, 2008 Vin si eu cu o idee Cine se incumeta sa il faca..poate sa se gandesca si la marimea..potrivita de 1DIN ca sa intre sub cd Link to comment
Aygun Posted September 23, 2008 Author Share Posted September 23, 2008 (edited) Mai baieti , dar macar a avut careva curiozitatea sa se uite in wiki? LCD-ul este HD44780 ( Currently Hitachi HD44780 and Samsung KS0108 compatible displays are supported.) In plus , trebuie compilat firmwareul. O sa dau un mail autorului sa il rog sa il compileze el ca si bin sa hex sa pot sa il "ard" in controler. In rest , schema nu ridica probleme. Cine stie de und epot lua un ATMega32 MCU? Si cat costa ? Mersi frumos. Aygun PS: Daca il poate lua careva ptr mine de la Conex din Bucuresti si ii platesc Ramburs ar fi excelent. Vin si eu cu o idee Cine se incumeta sa il faca..poate sa se gandesca si la marimea..potrivita de 1DIN ca sa intre sub cd Nu aia e problema ci lcd-ul , care este cam mare dar si acolo se poate aranja. HD44780 este un cip foarte versatil iar LCD-uri cu HD44780 gasesti in diverse forme. Trebuie intrat nitel si modificat softul daca folosesti un lcd cu 4x16 sau 4x20 (2 randuri 16 caractere sau 4 randuri 20 caractere) cred ca iti ajunge.Iar daca nu esti prea pretentios poti face si cu 2x16 sau 2x20 ( doua randuri 16 caractere sau doua randuri 20 caractere). Este f bine ca are omul sursele data GPL. Edited September 23, 2008 by Aygun Link to comment
TBird Posted September 23, 2008 Share Posted September 23, 2008 Aygun, in constanta la Dioda sau Dina crezi ca nu gasesti ? Link to comment
madkat Posted September 23, 2008 Share Posted September 23, 2008 http://209.85.135.104/search?q=cache:7QG3v...&lr=lang_ro http://209.85.135.104/search?q=cache:LJ2Nf...&lr=lang_ro cu comenzi online... Link to comment
Aygun Posted September 23, 2008 Author Share Posted September 23, 2008 Aygun, in constanta la Dioda sau Dina crezi ca nu gasesti ? Trust me ca NU. Am colaborari cu cei de la Dina pe partea de LED-uri ptr firme luminoase si nu am reusit aduce decat PIC-uri. Apoi , Valentin Dina ( baiatul D-lui Dina este plecat pina pe la mijlocul lunii octombrie (el se ocupa de comenzi mai exotice ). La Dioda se uita nenea ala ca la masini straine cand ii zic de AVR-uri sau PIC-uri. Asa ca mai cautam. Mersi Aygun Link to comment
Abram Burel Posted September 23, 2008 Share Posted September 23, 2008 Luati-o usurel si nu va... amagiti! Ceea ce vedeti in poze si in film este un afisaj grafic (cu controler KS). Faptul ca "suporta" si afisaje cu controler HD, e Ok, dar alea nu vor arata chiar asa (o fi el "versatil", dar nu da in branci ). Ideea cu intratul intr-un DIN e buna pentru unele masini, dar, in general, nu ajunge. Realizarea practica si modul de amplasare ramane o problema ce nu prea poate fi solutionata "universal". Cand se ajunge in faza de: cablaj gata, programator gata, alea-alea... iau eu microcontrolerul de la Conex (daca nu gasesc in alta parte) si-l trimit unde vreti Link to comment
Aygun Posted September 24, 2008 Author Share Posted September 24, 2008 Luati-o usurel si nu va... amagiti!Ceea ce vedeti in poze si in film este un afisaj grafic (cu controler KS). Faptul ca "suporta" si afisaje cu controler HD, e Ok, dar alea nu vor arata chiar asa (o fi el "versatil", dar nu da in branci ). Ideea cu intratul intr-un DIN e buna pentru unele masini, dar, in general, nu ajunge. Realizarea practica si modul de amplasare ramane o problema ce nu prea poate fi solutionata "universal". Cand se ajunge in faza de: cablaj gata, programator gata, alea-alea... iau eu microcontrolerul de la Conex (daca nu gasesc in alta parte) si-l trimit unde vreti Salut Abram Burel ! Daca ai fi avut curiozitatea de a lua arhiva respectiva ai fi vazut ca are pcb-ul deja facut si toate cele trebuincioase.Azi am dat comanda de componente. So , waiting. Respect , Aygun Cand se ajunge in faza de: cablaj gata, programator gata, alea-alea... iau eu microcontrolerul de la Conex (daca nu gasesc in alta parte) si-l trimit unde vreti Programator gasesti aici http://www.lancos.com/e2p/betterSTK200.gif Asa ca abia astept sa imi vina componentele. AI dreptate , softul este scris ptr KS0108 asa ca am dat comanda de el. Se poate si cu HD44780 dar trebuie rescrisa rutina de afisare ptr el. Daca vrei sa folosesti HD44780 trebuie sa pui in microcontroler firmwareul de versiunea 1.0 ca este aceeasi mancare de peste ( Am vb cu realizatorul acestui carputer si este versiunea recomandata de el ). Ca o nota separata , trebuie sa facem si AC boardul ca altfel nu se va initializa Main Boardul. Se va bloca intr-un punct. Omul a zis ca se va ocupa de problema sa faca placa principala sa functioneze fara AC board. Astaeste un punct in minus dar sincer nu ma deranjeaza. Cu respect , Aygun Link to comment
Tommy Posted September 24, 2008 Share Posted September 24, 2008 Salut, Poate ajuta si ce scrie pe aici: http://www.rlocman.ru/shem/schematics.html?di=50303 Link to comment
tolin Posted September 24, 2008 Share Posted September 24, 2008 A urmarit cineva filmul acesta: http://www.embedds.com/carputer-avr-based-car-computer/ , sa stie ce scoate scula aceea ? Link to comment
Aygun Posted September 24, 2008 Author Share Posted September 24, 2008 (edited) ... Este tot jucaria de care vorbim noi de vreo doua zile incoace numai ca este versiunea 0.1 iar softul de o.1 merge pus pe mainboard de 0.2 entru a functiona cu HD 44780. Ce afisaj vezi acolo este HD 44780. n urma convorbirilor cu developerul , acesta mi-a promis ca va lucra la firmware sa il faca sa mearga fara AC board. Deci , nu va mai fi nevoie sa construim AC boardul. Un avantaj in plus. Aygun Edited September 24, 2008 by tolin renunta a mai cita integral si inutil postul anterior Link to comment
tolin Posted September 24, 2008 Share Posted September 24, 2008 (edited) Ai corelat masuratorile: consum instantaneu, consum mediu si viteza medie ? Asta era intrebarea. Daca tu consideri ca asa o scula (cum functioneaza cea din film) foloseste la ceva, succes. Edited September 24, 2008 by tolin Link to comment
Abram Burel Posted September 24, 2008 Share Posted September 24, 2008 He, he, he... e adevarat ca variatia "consumului instantaneu" e simpatica, dar eu am impresia ca pe oameni i-a atras afisajul ala albastru cu butoane rosii Probabil ca autorul a mizat pe un consum prea instantaneu si la cum se zguduie masina, probabil ca-i cam tremura piciorul pe pedala E loc de imbunatatire. E drept ca poate va schimba maniera de determinare si asta va impune si modificari hard Off-topic Ca veni vorba E vreo similitudine de "principiu" intre MAF si MAP? M-a cam lasat... fizica Link to comment
tolin Posted September 24, 2008 Share Posted September 24, 2008 (edited) Unul masoara debitul de aer ce intra in galeria de aer, iar celalalt indica presiunea absoluta. Niciuna dintre marimi nu este proportionala cu debitul de benzina, totdeauna. Reamintesc ca, raportul de amestec (lambda) este dat de catre masa aerului / masa benzinei. Deci, pentru a calcula un consum corect sunt necesare urmatoarele date: - raport amestec ; - volum aer ; - densitate aer (corectie cu temperatura si cu presiunea barometrica); - densitate benzina (variabila intrun domeniu restrans). Deci, in absenta unui debitmetru montat pe conducta de benzina care leaga rampa injectoarelor este necesar sa se coreleze informatii de la sonda lambda, de la MAP (MAF), de la MAT, de la injectoare. Echivalenta timp de deschidere injector -> debit de benzina este empirica si departe de adevar (lipsa de liniaritate, deci, imposibil de stabilit o constanta de echivalenta). Se pare ca indemanarea de a cumpara mai intai niste piese, de-a construi, apoi, un montaj si de-a scrie un firmware a devenit mai mare decat de-a pune niste formule pe o hartie si de-a rationa. Edited September 24, 2008 by tolin Link to comment
Abram Burel Posted September 24, 2008 Share Posted September 24, 2008 Hai ca m-ai spart! Nu pot decat sa-ti multumesc. Acu' ma simt mai bine Link to comment
Recommended Posts