zeama Posted March 17, 2011 Share Posted March 17, 2011 (edited) Stie cineva surubul de pe arborele cotit care fixeaza fulia pentru alternator/aer-conditionat ce fel de filet are?Se desface normal sau este pe invers?Multumesc Edited March 17, 2011 by zeama Link to comment
Tav Posted March 17, 2011 Share Posted March 17, 2011 (edited) filet pe dreapta (se desface "normal") ; cred ca e M10 ... Edited March 17, 2011 by Tav Link to comment
argon Posted March 18, 2011 Share Posted March 18, 2011 (edited) Se blocheaza cu o surubelnita arborele cotit prin gaura special prevazuta pentru asta, si se desface normal, sau mai bine, cu un pistol de impact, si nu mai trebuie contra. Edited March 18, 2011 by argon Link to comment
calinjack Posted March 18, 2011 Share Posted March 18, 2011 http://www.autoware.ro/index.php?product_id=73&info=Kit%20distributie%20Matiz-Tico-Damas#ShowImage Link to comment
argon Posted March 18, 2011 Share Posted March 18, 2011 Daca ai vedea ce joc capata duca cateva zeci de mii de km, fara sa ajunga la termenul de schimb, nu ti-ar mai trebui intinzator original GM. 1 Link to comment
autom Posted April 7, 2011 Share Posted April 7, 2011 Se blocheaza cu o surubelnita arborele cotit prin gaura special prevazuta pentru asta, si se desface normal, sau mai bine, cu un pistol de impact, si nu mai trebuie contra. Saptamana asta schimb cureaua. Unde este gaura asta pentru calarea motorului? In ce pozitie se caleaza? Se suprapune cu semnul de pe pinion? Link to comment
argon Posted April 7, 2011 Share Posted April 7, 2011 Gaura e mentionata si in manual Cred ca prinde in orice pozitie, dar mai bine aliniezi intai fuliile. Link to comment
autom Posted April 7, 2011 Share Posted April 7, 2011 Multumesc! O printez si identific faptic. In manualul meu nu cred ca apare... Link to comment
autom Posted April 10, 2011 Share Posted April 10, 2011 Gata, am schimbat-o. Multumesc Argon pentru informatia cu punctul de blocare a vibrochenului! Mi-a fost util. Am lucrat ca la manual dar singura mea frica este ca s-a stricat filetul de la rola intanzatoare. Am desfacut greu surubul dar l-am strans usor, suspect de usor, de parca se invartea in gol... Link to comment
mikai24 Posted April 11, 2011 Share Posted April 11, 2011 desfa capacul si vezi daca s-a slabit cureaua, si pe mine ma batea gandul sa schimb singur distrubuitia DAR mi-e frica o sa o schimbe un mecanic si euo sa ma uit la el Link to comment
autom Posted April 14, 2011 Share Posted April 14, 2011 Am cracanat capacul si am probat. E la fel de intinsa . Link to comment
lperisoara Posted April 24, 2011 Share Posted April 24, 2011 Cam ce chei se pot folosi pt a desface suruburile de la capacul distributiei? Intre lonjeron si motor e distanta mica (< 10 cm) iar cu o cheie inelara merge cam greu ... Link to comment
argon Posted April 25, 2011 Share Posted April 25, 2011 (edited) Eu am folosit tubulara de 10 si 3/8 si antrenorul cu clichet, si nám intampinat nici o dificultate, cu inelara, chiar si cu clicket te chinui ceva.. Edited April 25, 2011 by argon Link to comment
bishnitzarul Posted April 25, 2011 Share Posted April 25, 2011 (edited) La cati km se schimba pompa de apa la matiz? am aruncat un ochi prin manual si nu am vazut nici o specificatie despre pompa de apa. Am 80 mii km cu matizul si nu da semne de oboseala si nu prea as vrea sa o schimb deoarece mi-e teama ca ce este acum pe piata va ceda repede. Sunt patit cu kitul de ambreiaj care a cedat dupa 20mii km. Edited April 25, 2011 by bishnitzarul Link to comment
argon Posted April 26, 2011 Share Posted April 26, 2011 Pompa de apa nui se schimba asa de dragul de a o schimba si a da banii aiurea, ca nu e Logan, ci se schimba atunci cand la schimbul distributiei se constata scurgeri, sau joc, daca nu se lasa acolo. Link to comment
dan_matiz Posted September 2, 2011 Share Posted September 2, 2011 salut baieti as dori sa achizitionez si eu un matiz de la un coleg de munca si masinuta a fost pe firma deci km...garla unde ar trebui sa ma uit prima data la ea adica ce cedeaza cel mai repede si cat ma costa schimbul distributiei intr un service ca nu m as baga din prima sa o fac eu, va multumesc anticipat Link to comment
mitosu Posted October 26, 2011 Share Posted October 26, 2011 (edited) schimbat azi kit distributie ,dupa 28 000 km cu cel vechi, pentru ca s-a dus simeringul de la distributie si pierdeam nitel ulei. am avut curea goodyear inainte acum mi-au pus bosch si rola skf +2 simeringuri unul distributie celalalt axa cu came. total 360 lei ,cureaua 70 lei, rola intinzatoare 95 lei si 2 simeringuri 20 lei ,iar restul manopera. sfat ; de cate ori schimbati kitul de distributie schimbati si cele 2 simeringuri,eu nu le am schimbat si au cedat. Edited October 26, 2011 by mitosu Link to comment
Recommended Posts