rich1974 Posted January 20 Share Posted January 20 pai omul nu i-a reprosat ca de ce a trecut, ci faptul ca nu s-a asigurat deloc, nici macar nu a aruncat o privire catre trafic, se uita numai inainte. el a incetinit oricum, ca verdele intermitent nu iti da propritate, poti doar sa treci daca ai liber. Link to comment
Viktor Posted January 20 Share Posted January 20 Pai bine, da' cu ce drept ma adresez unui pieton ? Ii impun sa traversete cu pletele-n vint, cu cit la/h sa traverseze strada, sa grabeasca pasul ca "vine io" ... De unde toate astea ? Pai daca-l insulti s-ar putea ca el, pietonul sa-ti faca o plingere, pentru ca tu, cel dintre volan si scaun nu ai nici un drept a face asta. Link to comment
Geo_ZGA Posted January 20 Share Posted January 20 Atata timp cat traverseaza prin loc nepermis sau pe rosu... mi se rupe daca se simte "insultat", pe romaneste vorbind :)) Ti-am zis, ma lovesc de problema asta tot timpul, in special pe stradute. "Tineretul din ziua de azi" e cu ochii doar in telefon, habar n-are ce se intampla in jur. De obicei doar le dau un claxon scurt, dar cum multi sunt si cu tupeu... se mai lasa cu vorbe de sfinti si rude decedate. 1 Link to comment
Viktor Posted January 20 Share Posted January 20 Asa, asa ... Geo. Da inainte - da inapoi ; da inainte - da inapoi , da inainte - da inapoi ... fa-i una cu pamintu' mama lor de glugai, casticai ! 😂 Acuma, sa arunce primul cu piatra cel ce traverseaza strada doar prin locuri special amenajate, ori nu a fost surprin de culoarea rosie a semaforului pitonal in timp ce traversa, ori nu a fortat culorea unui semafor s.am.d. 1 Link to comment
rich1974 Posted January 20 Share Posted January 20 eu, ca sofer, cand traversez strada, incerc sa evit locurile "special amenajate". consider ca "amenajarea" de locuri speciale pentru traversare este un abuz si o jignire adusa oamenilor din partea autoritatilor. atentie, ma refer la amenajarile de pe drumurile semiaglomerate/semilibere. de exemplu aici: https://www.google.com/maps/@44.5787951,24.9488574,3a,75y,306.53h,87.75t/data=!3m7!1e1!3m5!1snyOxFJ7tzNBN-GEUxTxKKQ!2e0!6shttps:%2F%2Fstreetviewpixels-pa.googleapis.com%2Fv1%2Fthumbnail%3Fcb_client%3Dmaps_sv.tactile%26w%3D900%26h%3D600%26pitch%3D2.25054599529588%26panoid%3DnyOxFJ7tzNBN-GEUxTxKKQ%26yaw%3D306.52975511158684!7i16384!8i8192?authuser=0&entry=ttu&g_ep=EgoyMDI1MDExNS4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D Link to comment
Geo_ZGA Posted January 20 Share Posted January 20 43 minutes ago, Viktor said: Asa, asa ... Geo. Da inainte - da inapoi ; da inainte - da inapoi , da inainte - da inapoi ... fa-i una cu pamintu' mama lor de glugai, casticai ! 😂 Acuma, sa arunce primul cu piatra cel ce traverseaza strada doar prin locuri special amenajate, ori nu a fost surprin de culoarea rosie a semaforului pitonal in timp ce traversa, ori nu a fortat culorea unui semafor s.am.d. Nu zic ca nu traversam uneori si aiurea, dar macar te asiguri, nu sari in fata masinii... si eventual mai si injuri ca isi permite ala sa te claxoneze. 1 Link to comment
Viktor Posted January 20 Share Posted January 20 Ajutati a pricepe cum se traverseaza strada, fortati chiar. Invatarura si examene peste examene. Nu stii a te da pe unita, nu treci clasa Nu stii a te da pe ulita, nu iei bac'u. Vii la angajare, poftim, lucrare de control : cum traversezi corect strada. Cum nu ai voie a traversa zebra calare pe bicicleta, la fel nu ai voie cu DjDark in casti, te-am turnat in fapt, ti le-am confiscat, cu aifon cu tot ! Multiple posibilitati a le scoate gargaunii din cap. O sa invete el si la noua'j de ani, cind ii confisti cirja. Mamaie, o arzi cu pletele-n ochi pe ulita si produci un accident, iti iau porcu din cotet ! Ioti breee ... cum adica nu se poate. Sa-i vezi apoi cum benocleaza si ciulesc urechile cind ies pe ulite. Apropo de zebrele alea si mascarada de festminte pe asfalt. Nici cei de le-au executat nu le-au luat in serios, is constienti de faptul ca nu le ia nimeni in seama. Nici eu nu as merge pina in capu satului sa trec pe ele, tot pe unde ne cade bine traversam si asta n-ar fi o problema cit timp o facem cu simt de raspundere. Cu camerele astea de bord si dreptul de a da pe goarna la melitie, multi or sa-si bage mintile-n cap. Vezi cocoseii de mai sus ce si-au incercat tablaraile, ambii au fost pusi la respect. Sa-i vad dupa noua'j de zile daca la fel de batosi de vor da pe ulita. Eu cind mi-am furat-o pentru viteza, amenda ca amenda, da' cind am citit ca pe linga amenda am si un an de cumintire, adica daca in decursul a un an o mai comit odata automat ma sare din carnet (nu retin pe cit timp) prima grija ce am avut-o dupa ce-am lasat hirtoaga din mina, a fost sa o iau la picior prim magazine sa-mi caut sandale cu talpa din pana de gisca ! 😃 Legea-i lege, nu-i tocmeala ! Sincer, am apreciat ca mi-au adus la cunostinta care e urmatorul pas de nu ma fac flacau de casa. Pe undeva asa si este, asta-i jocul - astea sint regulile. Vrei sa intelegi de vorba buna de bine, de nu ... o rezolvam altfel. Link to comment
rich1974 Posted January 20 Share Posted January 20 e si legea asta cu cantec, vorba unuia dintr-un film: dar ce dom'le, ne-au intrebat pe noi cand au facut legea? Link to comment
Viktor Posted January 20 Share Posted January 20 Apoi daca ar fi dupa moftu' fiecaruia ... Nici masinile de interventie (salvare, politie, pompieri) nu o fac chiar dupa cum vor ele, dupa cum ii cade bine soferului. Cu toate ca in cazul unei misiuni cu semnalele luminoase si acustice in functiune ce le confera o oarecare prioritate, caz in care produc un accident, lovesc un pieton sa zicem, vor da cu subsemnatul pentru ca manevra trebuie sa o execute in deplina siguranta. Deci, legile nu-s chiar proaste, ca nu ne cade nou bine ii alta treaba. Si nici nu ai cum sa multumesti pe toata lumea. Link to comment
Salex Posted January 20 Share Posted January 20 (edited) 12 hours ago, Viktor said: Acuma, sa arunce primul cu piatra cel ce traverseaza strada doar prin locuri special amenajate, ori nu a fost surprin de culoarea rosie a semaforului pitonal in timp ce traversa, ori nu a fortat culorea unui semafor s.am.d. Apropoape ca as fi dispus sa fac ce ai sugerat, Viktor !! O sa imi asum totusi vreun moment de lipsa de atentie sau conectare la realitate. DAAAAR, in mod cert, daca as afla ca gestul meu a generat discutii in contradictoriu pe un forum auto, as fi primul care as iesi si as spune ca soferul nu a avut vreo vina ! Repet, nu incurajez agresivitatea soferilor in raport cu traversarea REGULAMENTARA si nici agresivitatea in general, dar vorbesc in numele meu cand spun ca eu consider absolut inadmisibila atitudinea unor pietoni. Ai gresit, iti ceri scuze si gata. Ai gresit, iti asumi, nu il bagi pe altul in belele. Daca discutia ar fi legata de un copil, as fi mai tolerant si as sustine ideea de educatie. Iarasi ma vad nevoit sa mentionez ca lucrez cu ADULTI, chiar daca acestia sunt foarte tineri studenti ! Ca adult, in momentul in care societatea iti acorda toate drepturile corespunzatoare, te incarca si cu responsabilitati. Nu faci educatie unui ADULT ! NU ai dreptul si nici caderea necesare ca simplu martor sau participant la trafic ! Daca esti un simplu conducator auto, NU AI ATRIBUTIILE pentru a face educatie. Cu parere de rau, haide sa nu mai mergem pana in panzele albe, sunt roluri clar stabilite prin LEGI si REGULAMENTE. Eu, ca sofer, nu am dreptul sa joc rolul unui POLITIST ! Cititi legislatia si vedeti care sunt consecintele, totul e al naibii de clar. La fel ca si multi dintre voi asist zilnic la scene in trafic la care nu am cuvinte. Exagerari sunt de toate partile. Mergem, ca pe vremuri, sa acuzam doar o parte si sa scuzam cealalta parte sau incercam sa ajungem la zi ? Am putea discuta, pe topicul asta, scene din trafic din Vest sau din alte zone ? Vreau si eu sa vad pietoni/soferi din afara Balcanilor/Estului Europei care sa genereze discutii asa de aprinse. In Roma, pe trecere de pietoni, in fata sectiei de Politie, in zona Colosseum-ului, cu greu traversezi daca nu formezi un grup de 15-20 oameni. Au ajuns italienii asa de salbatici ? Acolo m-am crucit si am fugit efectiv pe trecerea de pietoni. In Bucuresti am avut situatii in care pietonii s-au oprit sa se lege la siret, evident ostentativ. Am avut 2 situatii de genul asta in 31 de ani de condus. Prima data, eram cu SCOALA, intructorul mi-a zis "Atinge-l, pe raspunderea mea !" Evident ca nu l-am atins, dar am inteles furstrarea instructorului. Pana la urma, ca sa concluzionez ... am mai scris despre asta ... Fata de ce nu avem respect ?? Fata de legi, adica fata de niste texte scrise ? Sau fata de colegii nostri de trafic, in situatia carora poate ne aflam zilnic ? Ce ma deranjeaza mai tare intre urmataorele situatii: 1. Un coleg de trafic care ma depaseste cu o viteaza mai mare decat cea legala pe sectorul de drum sau care ma depaseste pe linie continua, in conditii de VIZIBILITATE si SIGURANTA TOTALE ? 2. Un alt coleg de trafic care face o depasire pe dunga intrerupa, la o viteza legala, DAR risca sa ma arunce in prapastie prin manevra sa ? Eu am ales si stiu ce aleg, voi ce alegeti ? Edited January 20 by Salex Link to comment
Viktor Posted January 20 Share Posted January 20 Eu optez pentru punctul 3. Si anume un coleg de trafic ce se da pe ulita in limita bunului simt. Cel ce-si incearca norocul pe linie continua de la mine in veci nu va primi suport pentru a ma depasi, n-are decit sa dea coltu. In schimb, cel ce ma ajunge din urma usor mai grabit cu intentia de a ma depasi pe linie discontinua, ii creiez conditii a o face in siguranta, tin dreapta pe cit se poate, ii dau semnal dreapta sa "citeasca" ca o poate face. Ii comunic : te-am vazut, te-am inteles, te ajut. In caz contrar, ii dau semnal stinga cu mesajul "stai cuminte", moartea e pe contrasens, mai asteapta. Ce rol/rost mai au toate toate astea daca toti ne asumam ? Eu imi asum depasiri pe linie continua, pietonul isi asuma cu casti pe urechi, toata lumea isi asuma. Pai, astfel putem noi deveni o societate in toate facultatile mentale ? Ma tem ca nu. Ai reguli, respecta-le, nu-ti selecta doar ce-ti convine, la modul general vorbind. Avem prostul obicei de a ne selecta doar drepturi, mai putin obligatii, indatoriri cetatenesti. De vreau cu adevarat a face ceva pe lumea asta in prima faza trebuie sa fac curat in curte la mine apoi sa-i atrag atentia vecinului, nu am la baza "fa ce spune popa nu ce face el". Scuze ... asta ii cuvint magic, nu am asteptari ca un tont ce traverseaza aiurea sa isi ceara scuze, ca de avea bun simt in el si cunoastere in ale traversarii nu se expunea pericolului din start. Din punctul meu de vedere si un adult poate fi educat, fortat da' il educi, il tii in amenzi de-i sar capacele, ori iti bagi mintile-n cap, ori te ia mama dracu. Adica altii pot si tu nu sau cum ... a, nu vrei, asta-i buna, o sa vrei, te asigur ! Nu-i face nimanui placere a te amenda intr-una, insa tu o ceri si vei realiza ca nu e chiar dupa cum vrea cucu tau. O cunostinta, adult, si-a lua o amenda serioasa pentru ca nu a oprit la STOP. Ei bine, de atunci omu a invatat ca la STOP trebuie sa-ti inghete roata ! Pentru ca de aia ii STOP. Cind mi-a povestit eram amindoi in masina in intersectia respectiva (el conducea) si da, a oprit la STOP . In timp ce mi se plingea mofturos pe melitieni ca l-au taxat, i-am mai dat si eu o "palma" de genu : foarte bine ti-au facut ! STOP-UL e STOP clar definit, de ce crezi tu ca l-au pus acolo ... Defectul meu de fabricatie de a NU grai ce vrea urechile cuiva sa auda, indiferent despre ciine-i vorba. Link to comment
rich1974 Posted January 21 Share Posted January 21 pai hai sa-ti zic eu, dumneata nu trebuie sa te supui orbeste la orice prostie, ca vine unul si da o lege prin care ne obliga pe toti sa stam in cap, dumneata o sa stai in cap? cat despre indicatorul stop, el s-a inventat pentru situatiile in care nu ai vizibilitate din mers si trebuie musai sa opresti. altfel, sa pui stop la orice intersectie, e pura prostie. sigur, probabil ca e vreun normativ care se aplica fara discernamant, ca na, inteligenta a ramas constanta de la facerea lumii in timp ce populatia creste. uite aici semn stop pus fara niciun rost: https://www.google.com/maps/@44.5920991,24.9294181,3a,75.6y,276.17h,92.55t/data=!3m7!1e1!3m5!1sOXTcKL1ja7crIJJtsKMtpA!2e0!6shttps:%2F%2Fstreetviewpixels-pa.googleapis.com%2Fv1%2Fthumbnail%3Fcb_client%3Dmaps_sv.tactile%26w%3D900%26h%3D600%26pitch%3D-2.550443993827571%26panoid%3DOXTcKL1ja7crIJJtsKMtpA%26yaw%3D276.16698382872715!7i16384!8i8192?authuser=0&entry=ttu&g_ep=EgoyMDI1MDExNS4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D Link to comment
Viktor Posted January 21 Share Posted January 21 (edited) Visul lui Gheo inca de la gradinita fu ca atunci cind o sa devina flacau sa aibe carnet de sofer s-o dea pe Leana pe ulita cu bobeta, s-o faca mindra de el, minca-l-ar mama de flacau destept ! Wow, iote mama la Gheo ce stie, conduce bobeta mama, conduce. Gheo, pe perioada scolii (de soferi) mai cu nitica invatatura, mai cu caciula-n mina, mai cu sa traiti do'n instructor, cu respect do'n Garcea ... eh, Gheo vrea carnet nu gluma. Iote sefu' ce stiu io, stui ce semnifica indicatorul STOP, stiu ce-i ala cedeaza trecerea, cunosc specificatia marcajelor de pe asfalt ... jur (!) va rog dati-mi carnet si pe toate le respect ! Bun, cum - necum in sfirsit Gheo are carnet si-o filfie pe ulitele satului pina ce umerii incep a-i ramine catre in spate iar pieptul de curcan iese in relif (semn rau de-altfel din partea unuia cu carnet, semn de As al soselelor si buricu pamintului in devenire). Iese Gheo in gura ulitei cu miinile ancorate in solduri se uita de jur imprejur si graieste : bah, bah voi v-ati timpit de-a binelea bah ... bah voua chiar nu va e rusine bah, adica veniti la mine-n sat si-mi spuneti/impuneti mie cum sa circul mah, adica io nu stiu cum sa circul in intersectie sau cum ? Pai io aici am supt tita de la capra bah, stiu toata ulicioara bah ... Iote bre la ei bah ... Ia carati-va bah dracului cu tablele voastre d'aicea bah ca stiu io ce-am de facut bah ... Iote bah cita nesimtire pe ei, bah ! 🤣 L.E. Gata frate cu regula, am un 500km la bord, ajunge ! Maruntisurile astea cu STOP, cedeaza trecerea, depasirea interzisa is pentru frairsteni, nu "vine tu" si-mi spui mie ce sa fac, ce mama dracu ... chiar sariti calu' nu alta ! Ioti breee... Raspunsul meu la intrebarea ta @rich1974 este da. Obligatia mea de conducator auto ii de a resperca indicatoarele, regulile de circulatie ! Sint ori nu de-acord cu unele situatii, ii alta poveste. Altfel, cit timp vei promova imbecili, analfabeti functionali, Dorei in functii publice si la virful statului, astea vor fi roadele ! Edited January 21 by Viktor Link to comment
Viktor Posted January 21 Share Posted January 21 Poftim, imbecilitate proaspata ! Fix ce graiam adineaori ! Iote-l si pe Gheo al nostru c-o iesit pe ulita, ce treaba are el cu tablele alea atirnate la misto, alea-s pentru prosti, bree ... nu pentru unu ca mine ce haleste intersectii pe cauciuc ... Link to comment
rich1974 Posted January 21 Share Posted January 21 dar dumneata esti sigur ca in partea cealalta e cedeaza trecerea? m-am uitat pe harta si vad ca era, cel putin in 2023. dar acuma, trebuie vazut si cu ce viteza mergeau aia pe drumul cu prioritate. asta e intersectia: https://www.google.com/maps/@45.7224087,21.2427156,3a,75y,151.93h,63.05t/data=!3m7!1e1!3m5!1s-6fwY5Vsc8Jy-x24Ux6kOA!2e0!6shttps:%2F%2Fstreetviewpixels-pa.googleapis.com%2Fv1%2Fthumbnail%3Fcb_client%3Dmaps_sv.tactile%26w%3D900%26h%3D600%26pitch%3D26.94733108491377%26panoid%3D-6fwY5Vsc8Jy-x24Ux6kOA%26yaw%3D151.9315690305933!7i16384!8i8192?authuser=0&entry=ttu&g_ep=EgoyMDI1MDExNS4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D Link to comment
Viktor Posted January 21 Share Posted January 21 (edited) 28 minutes ago, rich1974 said: dar dumneata esti sigur ca in partea cealalta e cedeaza trecerea? Absolut sigur ! In partea dreapta pe coltul intersectiei avem un indicator cu cedeaza trecerea iar sub acesta indicator obligatoriu inainte ori la stinga. Neavind posibilitatea de a vira dreapta ci doar inainte sau la stinga, asta vrea sa insemne ca strada ce traverseaza intersectia e cu sens unic dinspre dreapta la stinga, cum privim intersectia. Firesc e ca de cealalta parte a intersectie (de unde vine Gheo cu microbuzul) sa avem un cedeaza trecerea si un obligatoriu inainte sau la treapta. Neacordare de prioritate clara a celor doi ce vin din fata, de peste intersectie. Nu-mi dau seama cu ce viteza au circulat, insa au fortat destul de agresiv intersectia. Cel putin din punctul meu de vedere. L.E Pai se vede si pe harta de ai pus-o ca si dincolo avem cedeaza trecerea plus doua oglinzi convexe din cite vad. Iote cum se face lumina ca si de pe strada Narcisei avem indicator cu sens unic. Chiar si fara harta, prezenta celor doua indicatoare cu cedeaza trecerea si obligatoriu inainte sau la stinga, ne dezvaluie ce indicatoare putem intinli pe celelalte 3 colturi ale intersectiei, ii o intersectie mica cu citeva indicatoare, simplu de descifrat zic eu. Intr-o intersectie mare ... ceva mai greu. Edited January 21 by Viktor Link to comment
rich1974 Posted January 22 Share Posted January 22 (edited) ala cu ignisul care a lovit duba avea viteza mare, se vede dupa cum a intors duba. pe prapadenia aia de drum mergi mai incet, chiar daca ai prioritate. Edited January 22 by rich1974 1 Link to comment
Viktor Posted January 22 Share Posted January 22 Astfel pare ca si cel de pe sens unic se deplasa cam vioi, doar la carte o spune ca la apropierea de o intersectie sa reducem viteza si sa ne asiguram, chiar si la cumoarea verde a semaforului. Viteza, doar cu un aparat de masurat (radar) poate fi stabilita, restul is pareri, aproximari, nimic concret. Da' ce treaba avem noi cu ce spune la carte, cu tablele alea puse numa sa ma scoata din sarite, mi-s prea bun pentru mileniul asta sa ma preocupe rahaturile astea. Lasa, "stie io ce face". Stii pe dracu ! Doar in bezna mintii tale se dau lupte serioase. Cind te angajezi intr-o depasire la limita, inainte de a o face, i-ai intrebat pe cei din cabina ce parere au despre viata ? Nevasta-ta, copiii, colegii, prietenii etc. No, va e bine asa cum sinteti pe picioarele voastre ori ati prefera in scaune cu rotile, eventual in loc cu verdeata ? Ca pe mine ma maninca-n coor sa ma iau la trinta cu TIR-ul ce vine pe contrasens. Da', nu ii intrebi, lasi instinctul tau ne mare macar al soselelor sa decida in locul lor. Oare. Personal am avut o "paruiala" serioasa cu un asa zis coleg pe ulitele din Germania (din cite retin). Am plecat in deplasare 4 insi cu doua masini, eu cu unu pe-o caleasca, asta, zmeul, cu celalalt pe caleaca. La intoarcere, nu retin cu-i io fatat mintea sa ne si intercalam intre noi astfel am cazut pe acelasi tragaci cu zmeul. Conducea bine omu nimic de spus, insa prostul obicei de a scrie mesaje pe telefon ... la care i-am atrasa atenia s-o lase mai moale cu datul pe telefon in timp ce conduce ... in momentul in care a scapat telefonul din mina si a inceput a cotrobai dupa el pe la pedalier urmat de ziczacuri ca pisatu boului pe carosabil cu viteza in regim de autostrada, in momentul ala la mine s-a rupt filmu, in timp record mi s-au adunat o gasca de cuvinte grele si le-am turnat in cap pe toete ! Apoi te'n aripa de neam de traista ... faptul ca tie acasa ti-a dat arzoaica-n clocot si tineti neaparat a va lua limbile-n gura prin telefoane, nu e problema mea ! Odata de mai pui mina pe telefon in timp ce conduci, te ia mama dracului !!! Apo se asternu linistea in cabina pina la urmatorul popas unde, sefu (unu dintre noi) si-a dat seama ca ceva ii extrem de putred in Danemarca si a cerut a reveni la forma initiala cine cu cine pe ce caleasca. Apoi mi-a povestit pe traseu ca zmeul cu aceleasi metehne si cu el in cabina numai ca el nefiind la fel de ager din fire, nu s-a incumetat a-i grai pe limba lui ( a zmeului) ca la urmatoare miscare in shema de genu, ii _ute directia ! Din punctul meu de vedere aici nu e vorba de morcov, de teama de a da coltu, ci nesimtirea si tupeul de a decide in locul meu de vreau ami mai alege incaltari ori ba. Si de partea cealalta a baricadei avem o problema s-apoi intreb : mah, muiere, ce mama dracului ai atit de cotcodacit la telefon cind stii bine ca sotul, gagiu ti la volan ? Fix atunci ti se casuna de limbi in gura, ca ti-o fatat closca ori alte drecovenii ? Lasa ma omu in pace sa se concentreze la drum de cu adevarat il vrei viu acasa ! Link to comment
Viktor Posted January 22 Share Posted January 22 Omul sfinteste locul iar prostul sensul giratoriu ! Trecind peste celelalte stingacii, fiti atenti la ce graieste Gheo pe finalul filmului referitor la numeratoarea benzilor de circulatie. Incredibil nene ... Bagati un ochi si la secundele 14 cu stop cadru si cititi inscrisul de pe tragaciul cu care se da Gheo pe ulita. Ori astia nu mai conteaza ... job-ul potrivit pe carnet potrivit. Nu pot sa nu ma intreb daca "tu", cel ce ai incredintat volanul lui Gheo esti constient de ceia ce faci. Ei ha, greu la deal cu boii mici ... Link to comment
rich1974 Posted January 23 Share Posted January 23 eu ti-am zis ca sensurile astea giratorii sunt o prostie.... Link to comment
Viktor Posted January 23 Share Posted January 23 In ochii mei valoare sensului giratoriu creste. Il vad deja ca pe un filtru, un mini-test pentru indivizi cu carnete. Locul ideal de colectat carnete ce nu-s obtinute pe merit, dovada clara ca Gheo a trecut (daca a trecut, ramine sub semnul intrebarii) prin scoala ca gisca prin apa. Ce pretentii sa am eu de la un pieton caruia nu i-a grait nimeni vrodata reteta corecta a traversarii unei strazi cind Gheo, ce se presupune ca ar fi luat parte la cursuri, pregatire cu reguli clare la baza, habar n-are pe ce lume traieste. Nu cunosti enumerarea benzilor, nu cunosti cedeaza trecerea, nu ai la baza pic de logica ca din banda 2 al sensului sa iesi in banda 2 a strazii (manevra absolut legala) si tii neaparat a iesi in banda 1 (iarasi ma intreb, de ce faci asta) daca ii mai aduci la cunostinta ca e gresit a semnaliza (la stinga) patrunderea in sensul giratoriu de pe banda 2 in banda 2 al sensului pentru ca noi practic efectuam o traversare a benzii 1 din sens, nu o schimbare de banda ... i-ai pus circeii pe creieri complet. Da' nah, daca Gheo asa o invatat de la amici la crijma ori vlogari "mari valori" in ale circulatiei pe drumurile publice ... Absolut nici o problema cu sensurile giratorii, problema acuta e sindromul Gheo ! Eu unu mi-s pentru mimimul o reevaluare a acestora, sa nu fiu mirlan a-i sari din carnete din start. Nu mi-s de-acord cu legea "turnatorul" da' parca incep a comstientiza ca nu prea merge altfel, mai un filmulet cu Gheo, mai un Garcea ce se sesizeaza dn oficiu ... se mai aerisesc ulitele de sindromul Gheo ceia ce nu-i rau, sic eu. Link to comment
rich1974 Posted January 23 Share Posted January 23 gandirea asta a dumitale este elitista. dupa asta, urmeaza aplicare votului cenzitar. este ca tampenia aia pe care o sustin unii ca trebuie sa ai 12 clase pentru carnetul de conducere. eu as putea sa fiu de acord cu asta, dar cu conditia ca infrastructura rutiera sa fie facuta numai din banii celor care au masini. adica, 5 mld de euro pe an impartit la 1 milion de masini ar rezulta o taxa de drum de 5000 de coco de caciula. Link to comment
Viktor Posted January 23 Share Posted January 23 Esti de-acord ca nu Gheo din asta se se dea pe ulitele patriei intre volan si scaun, cind omu ii mai prost decit prevede legea ? Esti de-acord ca un individ din asta sa te faca zob intr-o intersecitie pentru ca e limitat mental si nu cunoaste regulile de circulatie ? Esti de-acord a-ti plinge rudele (copii, familia) la morminte pentru ca un cretin in mintea caruia ii bezna nu stie pe ce lume traieste ? Esti de-acord ca un individ ce nu cunoste rolul semnalizarii nu are ce cauta pe ulite la volan s.a.m.d La un momendat individul graieste ceva de genu : da' io am semnalizat ... Asa, si ? Daca ai semnalizat ce ? De cind semnalizarea confera prioritate ? Adica, daca o pus semnalizarea in mintea lui de neam prost, asta vrea sa insemne ca toata circulatia in zona trebuie sa incremeneasca ca ce sa vezi, trece Gheo ! Mai sa fie ... Nu frate ! Unui prost din asta dreptul de a conduce trebuie interzis pe veci ! Altfel, ai toate sansele sa te bage in mormint ! De nu esti in masura a circula fara de semafoare si benzi de circulatie special amenajate pentru "tine", nu ai ce cauta pe ulitele patriei la volanul vreo-unui tragaci ! Link to comment
rich1974 Posted January 23 Share Posted January 23 in primul rand, ala care filmeaza, vrea si el sa demonstreze ca e smecher. daca dadea dovada de conduita preventiva, incetinea putin si il lasa pe ala de pe banda trei sa iasa din sens. faze din astea pot sa fac si eu cate vrei daca sunt de rea vointa. am si eu in pitesti sensuri cu doua benzi de unde se iese pe o banda. dar na, trebuie sa fii si de buna credinta. si inca odata iti zic, abuzul asta de giratorii este o prostie low-cost. nu se petrec accidente grave in ele pentru ca incetineste toata lumea, cel mult se fac tamponari usoare. Link to comment
Viktor Posted January 23 Share Posted January 23 (edited) Eh, dada-disme. Da, da' si el ... da, da' si ea ... N-are asta nici o treaba cu tontul ce nu cunoste si nu respecta regulile de circulatia. Ca de smecher, ca de nesmecher n-are omul absolut nici o obigatie fata de tont a-i face vreun favor, daca vrea o face daca nu, nu. Cert e ca tontul de pe 3 trebuie sa-i acorde prioritate celui de pe 2 in cazul in care doreste sa shimba banda eventual directia de mers si cu asta basta, nu o face, taxat pentru neacordare de prioritate si la revedere ! Aveti voi unii asa o obsesie cu banda 1 la iesire cind is doua benzi pe sens la iesire, iar din 2 al giratoriului poti iesi direct in 2 a iesirii din sens. De ce te duci in 1 a iesirii si-i mai tai calea si celui incadrat pe 1 al giratoriului cu iesire pe 1 ... nu pricep neam, da' ma stradui. O sumedenie de sensuri giratorii si peste hotare in diverse tari si nu le-au facut de prosti, sa fim seriosi ... Ca eu nu mi-s in masura a ma da pe ulita relaxat si nu imi intra un pai in coor numa' cit aud de sens giratoriu, ii alta treaba. Nu vad de ce mi-ar fi teama de sens giratoriu, intersectii, etc. Cit timp cunosc legislatia, codul rutier si le aplic in teren ... totu-i in regula, in ce ma priveste. O, ca ma intinlesc cu Gheo pe ulita, asta-i alta treaba. Si de-ar fi ca toare intersectiile sa fie semaforizate, tot s-ar gasi zgincorici sa le puna coada, ori ca trebuiau montate cu 5° mai la stinga, ori mai la dreapta, culoare rosie a semaforului ii ea rosie da' parca nu suficient de rosie, ori ii prea sus montata, ori ii prea jos ... trebuie sa-i pui "tu" coada ca altcunva nu poti. Mereu motanul a crapat in curtea vecinului, niciodata in curtea ta. Mai sa fie ... Edited January 23 by Viktor Link to comment
Recommended Posts