Jump to content

Damas - Achizitionare

Recommended Posts

Am condus Damas vreo 300 de km insa nu m-a impresionat cu nimic. Mai mult m-a speriat.

Pe gheata trebuie sa ai mare grija cum pleci de pe loc pentru ca are tractiune spate.Cand am pus o frana brusca mi-a fugit spatele, daca dai in gropi cu ea ai sanse mari sa te rastorni si nu mai vorbesc de stabilitate. Daca este incarcata trage extraordinar de greu (daca nu ma insel are motor de Tico). Pentru o masina de oras este eficienta insa sa nu depasesti 30-40 km/hpentru ca devine foarte periculoasa. L-am incercat si la 100 de km/h (mai mult nu a vrut), dar nu recomand.

De siguranta in caz de impact nu are sens sa vorbesc pentru ca e periculos sa lovesti si un caine cu ea :) . La un impact frontal intre tine si cel din fata nu este decat o foaie de tabla. Carcasa farului stanga este chiar langa piciorul tau stang. O poti folosi ca pe un sprijin pentru picior.

eu am condus un damas 3 ani jumate...intr-un an m-am rasturnat la vreo 30 la ora este adevarat ca pe gheata dar la viteza aia nu este normal..in fine, pe parcursul acestor ani m-am declarat per total multumit de ea in anumite sensuri...nu am reparat, schimbat nimic la ea..este foarte fiabila mai ales daca ai grija de ea...cat despre condusul in sine dupa ce o inveti nu iti va mai fi frica sa mergi cu ea...si mie mi-a fost teama la inceput dar pe parcurs m-am adaptat...ce recomand eu sa verifici este aeroterma...a mea dupa ce s-a umblat la ea nu a mai facut caldura cum trebuie si am inghetat la propriu doua ierni...si intr-adevar este greu de condus pe zapada sau gheata pt ca este foarte usoara pe spate unde are si tractiunea..dar cum am spus te adaptezi din mers..succes