vladm Posted January 31, 2005 Share Posted January 31, 2005 Lamuriti-ma si pe mine la ce foloseste acest scut metalic pt. motor. Unde se monteaza si cat este de necesar, avand in vedere ca trebuie sa ma hotarasc daca imi pun sau nu la masina care va veni in curand? Costa cica in jur de 3,5 mil cu tot cu montaj la Di-bas si nu stiu daca chiar merita sa mai dau si banii astia pe langa toate taxele, taxuletele, diferentele de curs de schimb intre Pireus si BNR si tot asa... Link to comment
Satori Posted January 31, 2005 Share Posted January 31, 2005 foloseste la coborat borduri, mers pe drum cu pietre, mers prin gropi,... mers prin Romania, mai pe scurt. Merita. Ia-l. Eu am primit reducere la scut, am dat vreo 1,5 milioane pe el. Probabil din cauza ca asa am comandat masina, cu scut. Link to comment
MCojo Posted April 1, 2005 Share Posted April 1, 2005 Fratilor am si eu o problema...Am fost la dealerul din Constanta pentru ca sa le spun de scut si mi-au spus in felul urmator: 1. sunt Kalosuri care vin din fabrica pregatite ca sa se poata puna scut pe ele 2. sunt Kalosuri la care nu se poate atasa scut decat prin atasarea prin sudura a unor suruburi, piulite de care apoi sa se ataseze scutul respectiv... Mie mi-au spus si aratat ca nu exista acea posibilitate , la masina mea de prindere a scutului decat daca se sudeaza niste suruburi pe care se va fixa scutul... Acuma ca sa va zic sincer eu nu ii las sa puna sudura pe masina ca deh...stiti si voi ce inseamna asta... La voi...cei carora vi s-a montat scut cum s-a procedat?! Era masina pregatita pentru asa ceva sau ... Vreau sa-mi pun scut, dar fara a pune sudura pe masina... sfatuiti-ma! Cum procedeaza dealerii din Bucuresti?! Link to comment
zack Posted April 1, 2005 Share Posted April 1, 2005 frate, eu, inainte sa imi aduca masina la ei, le-am zis ca vreau scut pe ea! nu stiu cum mi l-au pus...dar e folositor...e folositor...daca iei o groapa mai mare nu faci zob baia de ulei ci se mai indoaie scutul Link to comment
Satori Posted April 1, 2005 Share Posted April 1, 2005 vreau scut pe ea majoritatatea pun sub masina, dar, in fine, fiecare cu placerile lui. o sa ma uit maine sa vad unde este prins. Link to comment
zack Posted April 1, 2005 Share Posted April 1, 2005 o sa ma uit si io sa vad cum mi l-au prins... Link to comment
MCojo Posted April 1, 2005 Share Posted April 1, 2005 Chiar sunt curios cum vi l-a pus voua dealerul pentru ca pana acum, cel putin dupa spusele dealerului din Constanta, nu au mai pus la nimeni scut pe Kalos...Cica ar mai fi fost cineva care a vrut, a dat comanda si ...a renuntat... Asa ca daca va puteti uita cum aveti voi ar fi super... Parca nu i-as lasa sa puna sudura pe masina. Apropo mai e cineva pe aici pe forum din CONSTANTA?!!! Link to comment
MCojo Posted April 1, 2005 Share Posted April 1, 2005 APEL pt CT_ZDB...ai luat masina de la dealerul din Constanta...ti-ai pus scut pe undeva?!! Link to comment
Satori Posted April 1, 2005 Share Posted April 1, 2005 omul are cielo! nu ai zis sa fie din CT si sa aiba si Kalos Link to comment
MCojo Posted April 1, 2005 Share Posted April 1, 2005 fftopic: :"> Deci nu am sanse sa gasesc kalosisti din Constanta... Link to comment
Abram Burel Posted April 2, 2005 Share Posted April 2, 2005 (edited) Nici vorba nu poate fi de sudura. Mie nu mi-a trecut prin cap ca s-ar putea monta asa, nici cei de la GTT (Bucuresti) nu mi-au spus nimic, dar ma cam indoiesc ca ar fi procedat asa, sa va spun de ce. Am avut o "indoiala" la capota portbagajului si a trebuit indreptata. Cei de la tinichigerie mi-au zis ca nu se mai foloseste metoda cu incalzirea pentru ca nu ar putea asigura garantia la coroziune. Cu atat mai putin s-ar putea admite o sudura, de orice natura ar fi ea. Oricum, o sa arunc si eu o privire pe dedesubt. fftopic: Vreti sa ma testati sau s-au mutat discutiile p2p si "apelurile" pe (off-)topic si nu sunt eu la curent? Edited April 2, 2005 by Abram Burel Link to comment
totti Posted April 2, 2005 Share Posted April 2, 2005 La mine stiu sigur ca au sudat doua suruburi in partea din fatza... Era singura modalitate de prindere, asa ca i-am lasat. Voi de ce credetzi ca ar dauna asa mult? Link to comment
Abram Burel Posted April 2, 2005 Share Posted April 2, 2005 Cred ca e mai mult chestie de principiu, dar n-ar strica sa ne obisnuim sa gandim asa. Ideea ar fi ca toate elementele caroseriei au o protectie anti-coroziune care este aplicata dupa ce s-a efectuat asamblarea prin sudura a tuturor partilor componente. Orice alterare ulterioara a stratului de protectie, rezultat prin scufundare in bai de tratament chimic, produce pericol de coroziune (ruginire daca e vorba de fier/otel) care se va manifesta cu siguranta mult mai rapid decat in zonele neafectate de vreo interventie. Desigur ca astfel de "inteventii" pot fi provocate mecanic: pietre, borduri, etc. Pe de alta parte, "durata de viata" a unei masini a mai scazut si la noi. Ziz asa ("") pentru ca pe multi deja nu-i mai intereseaza ce se intampla cu masina lor decat 2-4 ani, obisnuiti fiind deja sa o schimbe, tocmai pentru a scapa de unele probleme. Pentru acestia, probabil ca mai ramane doar constiinta sau respectul fata de viitorii posesori. Pentru cei mai traditionalisti, care nu au nici un plan clar sa schimbe masina 5, 10, 20 de ani sau o viata, orice problema are impact direct. D-aia spuneam ca e mai mult o problema de principiu. Altfel, orice fier se repara, nu-i asa? Link to comment
zack Posted April 2, 2005 Share Posted April 2, 2005 baieti la mine e prins in suruburi foarte "elegant" nu am vazut nici o urma de sudura ! azi am fost pana in poiana brasov...si am dat cu scutu de 2-3 ori... e bine sa al ai! auziti voua nu vi se pare ca scutul e cea mai joasa parte a masinii ??( la cam cati cm de sol o fi ? aveti idee ?! ) Link to comment
Abram Burel Posted April 3, 2005 Share Posted April 3, 2005 Ei bine, adica rau, la mine e cu sudura Cel putin in fata. Acolo, pe capatul lonjeroanelor au sudat un soi de distantiere, care presupun ca au filet si de ele e prins scutul cu doua suruburi M8. Pe "spate" nu am vazut (e si putin mai incomod, ca n-am putut sa ma bag dedesubt) semne de sudura. Prinderea e tot pe lonjeron, cam in zona unde sunt articulate bratele inferioare ale rotilor fata si tot cu M8. Si sa nu va inchipuiti ca e cine stie ce arta de sudura. E drept ca locul unde e aplicata "operatia" nu ar putea probabil sa rugineasca destructiv decat in poate 10-20 ani, dar tot nu au scuze. Macar sa-i fi dat cu ceva zmac pe deasupra, sa vezi ca-i preocupa. Maine o sa iau legatura cu cei de la GTT (ei mi l-au pus) sa vad ce parere au ei de chestia asta. Va tin la curent. Link to comment
zack Posted April 3, 2005 Share Posted April 3, 2005 mie mi l-au pus cei de la union motors Link to comment
hawkeye Posted April 4, 2005 Share Posted April 4, 2005 si la mine tot cu sudura a fost montat, mi-au si zis parca ca se sudeaza suruburile pentru ca nu vine cu suporturi. Link to comment
Abram Burel Posted April 4, 2005 Share Posted April 4, 2005 Asa cum ziceam, am trimis la GTT (folosind formularul de "contact" de pe site, ca sa-i mai verificam la reactii) mesajul de mai jos. Sa vedem ce zic (si cand). Buna ziua, Incep prin a spune ca am o masina, dar lista din formularul electronic nu e probabil actualizata, asa ca nu mi-am putut alege un Chevrolet (Kalos 4u sedan 1.4L SX 16V 2004), pe care l-am achizitionat de la dumneavoastra in iunie 2004. Va scriu pentru a va solicita pozitia in raport cu urmatorul aspect. Am solicitat ulterior achizitiei autoturismului instalarea unui scut de protectie. Operatia a fost executata si achitata. Am remarcat ulterior ca montarea acestuia s-a facut utilizand sudura pentru fizarea pe lonjeroane a unor elemente filetate ce permit prinderea scutului cu suruburi. Va rog sa imi comunicati parerea dumneavoastra cu privire la aplicarea acestei metode de asamblare in raport cu specificatiile privind garantia la coroziune. De asemenea, intrebarea mea este daca nu e bine sa se execute o acoperire a zonei de montaj, pentru a impiedica aparitia coroziunii. Mentionez ca in prezent sudura este vizibila, iar in zona imediat inconjuratoare sunt urme (e drept foarte firave) de rugina. Va multumesc anticipat pentru raspuns. Numai bine, Link to comment
body Posted April 4, 2005 Share Posted April 4, 2005 ("> mie mi l-au pus cei de la union motors <{POST_SNAPBACK}> Si eu tot de la union motors o sa iau masina si am vb sa-mi puna scut !MAI AM DE ASTEPTAT 2 SAPT ("> ("> Ce ti-au oferit astia cand ai luat masina ? Bafta Link to comment
mario Posted April 6, 2005 Share Posted April 6, 2005 foloseste la coborat borduri, mers pe drum cu pietre, mers prin gropi,... mers prin Romania, mai pe scurt. Merita. Ia-l.Eu am primit reducere la scut, am dat vreo 1,5 milioane pe el. Probabil din cauza ca asa am comandat masina, cu scut. <{POST_SNAPBACK}> Dupa 2 luni,de cand am cupart masina, adica la revizia de 1000 Km, mi-au montat scutul contra unei sume in max. 10 min., nu era in dotarea standard la momentul respectiv, si mi-au spus ca este un scut metalic care provine de la Opel si pentru aceasta operatiune trebuie sa mai contribuie si ei cu inca 2 gauri si m-au intrebat, civilizat, daca sunt de acord. Am acceptat. Si ... este necesar... Credeti-ma... Intrebare: cine a avut scutul in dotarea standard. Link to comment
arp Posted April 6, 2005 Share Posted April 6, 2005 Raspuns: nimeni! Scutul nu este standard, se monteaza doar la cerere... Link to comment
DomnulRobert Posted April 11, 2005 Share Posted April 11, 2005 am vrut si eu sa-mi pun scut si am fost la di-bas...si mi-au zis ca nu mai au si ca nu stiu cand or sa mai aduca..f frumos.. probabil ca nu or sa-ti raspunda .. Link to comment
Recommended Posts