andrei_xxl Posted October 14, 2008 Share Posted October 14, 2008 Mi s-a pus pata pe F O R D K A ) Si asa am si facut, am luat o ganganie d-asta... A fost adusa din Starnberg la ~160.000 km si 2200 de euro. Euro2, 10.10.1998. Super intretinuta. Ma interesa in mod special sa aiba AC, dar m-am procopsit si cu - 2 airbaguri - CD6000 cu 2 boxe (inlocuite ulterior cu Hertz DCX165) - scaun sofer reglabil pe inaltime - geamuri electrice - volan si schimbator imbracate in piele - jante pe 14 incaltate cu Kumho in stare f buna - prostie d'aia antidemaraj (nu pot sa dau scârtz) - AC Ce nu are si erau binevenite sunt ABS-ul si inchiderea centralizata. Ce imi place Motorasul de 1.3 si 60cp e destul de fasnet in oras, nu m-am apucat de liniute sau mai stiu eu ce, dar are ceva vana in el. Tinuta de drum destul de ok, sta relativ bine in curbe. Mai silentioasa ca Tico-ul, piesele super ieftine, distributia pe lant, spatioasa in fata, portbagaj bunicel. Ce nu imi place Are fundul urat rau Consuma 7 in oras (eh, invatat cu Tico) Nu mi-au dat cric la ea Roata de rezerva e sub masina Ca sa o iau am fost nevoit sa vand Tico-ul, de care mi-a parut foarte rau, fiind masina mea de suflet. Astept impresii despre masina mea de dama Link to comment
Lucian M Posted October 14, 2008 Share Posted October 14, 2008 O sa te pupe-ntr-un ochi Ileana! Km multi fara probleme! Link to comment
rm.popa Posted October 14, 2008 Share Posted October 14, 2008 http://www.gmclub.ro/forum/index.php?s=&am...st&p=219351 Aia e doar părerea mea, poţi să treci peste ea! Să te bucuri de maşină multă vreme, cel puţin aşa cum te bucuri acum! Link to comment
banzay Posted October 14, 2008 Share Posted October 14, 2008 In jur de 700 euro taxa de inmatriculare? Felicitari pentru alegere! Si mie mi se pare ca e masina de fata, dar ce drept sa comentez am eu ca posesor de matiz...rosu Oricum si mie imi place ca-u' dar mai degraba un 206/opel corsa an 2000+... Link to comment
BogdanG Posted October 14, 2008 Share Posted October 14, 2008 Daca are prostiie dàia de nu poti sa dai scartz inseamna ca are ABS. Link to comment
Wolfman Posted October 14, 2008 Share Posted October 14, 2008 Cred c-ai vrut sa zici Traction Control. Link to comment
ileana Posted October 14, 2008 Share Posted October 14, 2008 Sa o stapanesti sanatos si multi km fara evenimente!! O sa vezi, vei face o mare pasiune ptr ea! Si te vei indragosti prima oara de fundul ei, care acum ti se pare urat Ia un scaunel si stai 10 min in spatele ei, urmareste pe sosele alte Forduri ca, stai in spatele lor si vei simti cum te trec fiorii! O sa vezi ce bine te simti in curbe, ce mandru vei fi cand vei zvacni pe langa alte masini greoaie sau cand o vei parca usor. Tine-o turata, n-o lasa sa leneveasca, nu te va dezamagi. p.s. de unde stii ca are facuti 160.000 km? A mea indica doar pana la 99.999 si apoi o ia de la 0. Link to comment
andrei_xxl Posted October 15, 2008 Author Share Posted October 15, 2008 (edited) @ Ileana Pai pe bord scria 62.845 iar cand am ridicat capota am vazut un abtibild cu Shell pe care scria ca ultimul schimb de ulei s-a efectuat la 155.000 km. Asa ca am dedus ca are 99.999 + 62.845 km. Eu zic ca in 10 ani e bine, tinand cont ca in Germania nu prea este masina de facut naveta. Sa stii ca de cand mi-am luat-o parca vad peste tot numai ca-uri! Cel putin omul care mi-a adus-o mi-a zis ca a adus 9 pana acum si le-a dat pe toate. @ banzay De unde stii ca taxa e 700 de euro? Mi se pare cam mult...Ai date concrete sau din auzite? 206 - mai bine nu. Nu am decat 2 bube la ea : un furtun de la AC fisurat pe unde imi scapa freonul si aeroterma care nu merge decat pe treptele 3 si 4. Si a treia ca nu are turometru, ce mi-a lipsit si la Tico. Ce mi-a placut a fost faptul ca pe absolut toate piesele, inclusiv fise, filtre, furtunase scrie Motorcraft, deci a fost intretinuta doar cu piese de origine. Prima vizita am incercat s-o fac la service-ul Ford, ca tot era taica-meu cu Mondeo-ul la prima revizie. Concluzia : nu mai calc pe acolo. S-au invartit trei tampiti pe langa ea o juma'de ora ca sa vada cum se da jos furtunul ala spart. Mi s-au parut niste carpaci ordinari. Asa ca mi-am cumparat frumusel uleiul si filtrele si le-am schimbat la umbra garajului. Am verificat lichidele si sunt la nivel, placutele de frana sunt bune. Per total mi s-a parut a fi foarte bine intretinuta, sper sa nu imi faca vreo surpriza neplacuta. M-a bagat in sperieti un pic la inceput ca mergea cam inecata, parca dadea in nas, dar am trecut de la Petrom95 la Efix si merge brici. Multumesc de urari. Edited October 15, 2008 by andrei_xxl Link to comment
Salex Posted October 15, 2008 Share Posted October 15, 2008 Nu te lua dupa gurile rele ... sint invidiosi . Important e ca ti-a placut tie, mai departe ... sa aveti un mariage lung si fericit Link to comment
BogdanG Posted October 15, 2008 Share Posted October 15, 2008 Andrei nu uita sa schimbi si bujiile, sunt foarte importante si multa lume uita sa le schimbe. Link to comment
andreib Posted October 15, 2008 Share Posted October 15, 2008 Congratulations! Una din asta vreau si eu pt sora, deci voi urmari cu maxima atentie topicul . Link to comment
EM!L Posted October 15, 2008 Share Posted October 15, 2008 Bravo nene, mi-ai luat-o înainte Să te bucuri de ea fără probleme! Link to comment
andrei_xxl Posted October 15, 2008 Author Share Posted October 15, 2008 @bogdanG Le-am verificat si arata bine, m-au scutit si de o cheltuiala in plus (sunt cam 30ron bucata, Motorcraft originale) @EM!L Cand ajungi prin Craiova dai un semn si faci un test-drive M-am intors chiar acum de la mecanic si m-a asigurat ca nu mai am absolut nimic de schimbat decat furtunul ala de AC, asa ca o sa ma pun curand pe treburi. Trebuie data jos roata de rezerva ca a cam intrat rugina in ea (fiind si sub masina) si reconditionata, mai am de dat jos rotile din spate si frecat tamburii temeinic ca a cam intrat rugina si in ei. Un alt plus fata de Tico : mi se pare bine insonorizata, bine inchegata, acum cand merg pe strazi pietruite nu chitaie nimic pe la plastice, am decat un mic troncanit de la tija care tine capota ridicata, s-a uzat o bucsa si loveste fier pe fier. Urmeaza dupa ce o inmatriculez sa ii cumpar un CDplayer mai de doamne-ajuta, ca oricum asta are 10 ani si si-a cam trait traiul, desi merge bine. Iar cand voi fi mai in bani, sa ii vopsesc spoilerele in culoarea caroseriei. @andreib Mai bine ziceai ca vrei una pentru frate-tau, sa ma simt si eu mai bine ) Dar am mai vazut barbati cu ca, Smart, Mini si Lancia d-aia mica si bicolora, asa ca nu-mi fac griji. Link to comment
EM!L Posted October 15, 2008 Share Posted October 15, 2008 (edited) Sunt în Craiova, poate treci mâine pe la întâlnire L.E @ banzayDe unde stii ca taxa e 700 de euro? Mi se pare cam mult...Ai date concrete sau din auzite? 206 - mai bine nu. E puţin sub 600 Euro. Edited October 15, 2008 by EM!L Link to comment
Cumnatu Posted October 15, 2008 Share Posted October 15, 2008 acum cand merg pe strazi pietruite nu chitaie nimic pe la plastice Stai linistit, o sa chitaie S-o stapanesti sanatos, am una langa mine la munca pe piele bej, superba. Link to comment
andrei_xxl Posted October 15, 2008 Author Share Posted October 15, 2008 Am mai descoperit o buba : rezervorul de benzina are 2 puncte mici de rugina cam nasoale, sau asa mi s-a parut mie. Vreo solutie? Sudatul cred ca iese din discutie Link to comment
Cumnatu Posted October 15, 2008 Share Posted October 15, 2008 Pai tocmai sudura se recomanda, evident dupa demontare si golire. Sau, il lasi asa pana cand observi ca iti creste brusc consumul Link to comment
ileana Posted October 15, 2008 Share Posted October 15, 2008 Iti mai recomand sa schimbi filtrul de aer. Eu l-am schimbat in primavara, anul acesta. Era noroi impietrit pe el. Tot din cauza ca ma cam dadea uneori in nas la acceleratie. Link to comment
Wolfman Posted October 15, 2008 Share Posted October 15, 2008 ...Ia un scaunel si stai 10 min in spatele ei, urmareste pe sosele alte Forduri ca, stai in spatele lor si vei simti cum te trec fiorii! ... Care-i faza cu scaunelul??? Sa inteleg ca de emotie ti se taie picioarele din alta pozitie si ai nevoie neaparat de sprijin? Link to comment
Tommy Posted October 15, 2008 Share Posted October 15, 2008 Nu te lua dupa gurile rele ... sint invidiosi . Important e ca ti-a placut tie, mai departe ... sa aveti un mariage lung si fericit La masini .. asta urezi tu? mariaj lung ) De asta nu postez eu la masina mea Link to comment
rm.popa Posted October 15, 2008 Share Posted October 15, 2008 Îţi dai seama la nunţi ce urări poate face: "Vă doresc cât mai mulţi kilometri cu nevasta dvs.!" Link to comment
banzay Posted October 15, 2008 Share Posted October 15, 2008 (edited) Andrei...pt. taxa am folosit un calculator de pe net care altadata a dat o eroare de...doar cativa euro. Masina pt care am facut calculul o skoda octavia e4, si nu prea stiam exact nici noxele...(in jur de 158 sau ceva de genul daca imi aduc aminte). In cazul tau e vb. de o masina E2 nu? (emisiile nu conteaza la E2 parca) eu asa calculasem... cauta pe net calculator taxa auto si compari mai multe... Edited October 15, 2008 by banzay Link to comment
andrei_xxl Posted October 16, 2008 Author Share Posted October 16, 2008 Mda...am fost si la RAR, dupa ce ca aveam programare la 3 si am stat pana la 6 ma mai si intoarce inapoi ca placuta cu seria motorului e partial corodata. Acum tre'sa dau o fuga la notar sa dau o declaratie, apoi maine iar la RAR la 2. Am platit taxa de 285 ron la ghiseu, sper ca maine sa imi vina rezultatul la noxe, ca sunt curios cat o sa platesc taxa. Mi-a spus omul de acolo ca nu imi tine bine frana de mana pe dreapta spate. Trec asa cu ea de RAR sau maine cand ma duc mi-o pune iar pe testerul ala? Pot sa pic RAR-ul si sa o iau iar de la capat cu programarea? Link to comment
BogdanG Posted October 16, 2008 Share Posted October 16, 2008 Man ai vazut tu cu ochisorii tai ca este seria de motor corodata? Vezi ca multe RARuri din tara fac chestia asta, sunt prea puturosi ca sa stea sa citeasca seria, aia de multe ori este ascunsa in locuri fara lumina si nu se vede bine . Trebuie sa le ceri sa vezi daca seria e corodata sau nu. La Volvo a stat ala 30 min sa citeasca seria de la motor, cind a vrut sa deschida gura i-am zis ca nu ma duc la notar si nu dau nici o declaratie pe proprie raspundere, m-a chemat si se vedea un pic sters, i-am zis sa schimbe camera si pana la urma a reusit, pur si simplu sunt lentilele de la camere pline de ulei si le este lene sa le curete. Link to comment
Mircea Posted October 16, 2008 Share Posted October 16, 2008 Basca ca te mai pun sa platesti si poansoanare la alta serie pe motor, mai fac si ei un venit... Link to comment
Recommended Posts