varais Posted October 30, 2008 Share Posted October 30, 2008 (edited) Salutare oameni buni ! Am trei luni de zile da cand sunt posesor de Nubi. Am luat-o SH la 37 000 Km. Acum are 40 000. Problemele de inceput au fost dupa cum urmeaza : 1. Consum in oras 15%. Rezolvare : schimbat ulei, filtru ulei, aer, polen, bujii ( nu si fisele), curatat ICU si bineinteles reset ECM. 2. Directia agata cam din 20 in 20 de grade atat la stanga cat si la dreapta. Rezolvare : Dupa o serie de plimbari pe la service unde baietii destepti au spus initial ca e pompa de servo la care au schimbat lichidul si nu s-a intimplat nimic in bine, dupa care au concluzionat ca este defecta caseta de directie si trebuia sa cumpar una si sa ma duc sa o schimb. Va dati seama ca nu am crezut ce au spus ei si am inceput sa caut pe forum pe cineva care a intampinat aceleasi greutati si am gasit rezolvarea : sprei degripant la greu , lasata cam 2h sa se usuce dupa care vaselina cu litium si merge si in ziua de astazi. 3. Am schimbat placutele de frana fata-spate 4. Schimbat caucucurile fata deocamdata cu LASSA . Probleme acum : Bujiile pe care le-am luat de la dealer sunt de tot rahatul pentru ca a inceput sa tremure putin schimbatorul de viteze si drept urmare am un consum in afara de 10% pe traseul BUC-GOVORA si retur = 400km metoda de la plin la plin. Pe autostrada 130 km/H constant la 3800-4000 RPM ( cuplu maxim). Astept astazi sa imi vina bujiile NGK si om vedea ce sa mai intampla. Am uitat sa precizez : masina este din 2004 si am luat-o cu 6400 euro. Voi ce parere aveti despre achizitia facuta si problemele intampinate pana acum? Edited October 30, 2008 by varais Link to comment
Dumitru Cristian Posted October 30, 2008 Share Posted October 30, 2008 Buna achizitia zic eu... Hai si cu pozele sa vedem pe ce ai dat banii! Bujii trebuia sa iei NGK de la bun inceput... nu sunt scumpe. Link to comment
Mircea Posted October 30, 2008 Share Posted October 30, 2008 S-o stapanesti sanatos! http://www.gmclub.ro/forum/index.php?showtopic=11246- Vezi aici cum se rezolva cu directia Link to comment
varais Posted October 30, 2008 Author Share Posted October 30, 2008 (edited) Buna achizitia zic eu... Hai si cu pozele sa vedem pe ce ai dat banii! Bujii trebuia sa iei NGK de la bun inceput... nu sunt scumpe. Ma omule sa vezi surpriza cand le-am dat jos : erau tot NGK dar facute in Korea. Sper ca cele pe care le-am pus astazi made in France sa fie mai bune (15 RON / Buc.). Ar trebui schimbate si fisele dar astept sa aduca importatorul Tesla. Am sunat astazi si a spus ca pe saptamana viitoare sa mai dau un tel. Fotografii promit cat de curand nu de alta dar sunt fotograf si sunt tare ocupat S-o stapanesti sanatos! http://www.gmclub.ro/forum/index.php?showtopic=11246- Vezi aici cum se rezolva cu directia Multumesc mult Mircea . Exact topicul acela l-am citit si pus in practica. Edited October 30, 2008 by varais Link to comment
varais Posted November 3, 2008 Author Share Posted November 3, 2008 Gata in sfarsit am reusit sa fac ceva foto. Cam murdara iubitica mea dar o asteapta un drum noroios . Link to comment
Dumitru Cristian Posted November 3, 2008 Share Posted November 3, 2008 Da, frumoasa dar cere o spalare buna Jantele ce latime au? Link to comment
varais Posted November 3, 2008 Author Share Posted November 3, 2008 Da, frumoasa dar cere o spalare buna Jantele ce latime au? Jantele sunt de 14 si cauciucuri 185/65. Am schimbat cauciucurile pe fata cu Lassa Atracta (uscat+umed) si sunt super . Oricat de tare am pus frana nu am reusit sa blochez rotile decat o singura data si atunci era nisip pe jos. Nu am luat si pe spate pentru ca am vrut sa le testez mai intai si cand m-am hotarat nu mai aveau ("> . Shit happends any time ! Link to comment
varais Posted November 25, 2008 Author Share Posted November 25, 2008 41.000KM Ei uite ca veni si iarna. Avand in vedere ca lichidul de racire este pe masina are 4 ani am purces la schimbarea lui. Am cautat prin magazinele de profil si in cele din urma n-am oprit la Havoline pentru ca : 1. A fost singurul la care proportia de 1 la 1 asigura protectie la -50 gr C 2. Spun ei ca asigura lubrifiere si protectie motor timp de 250 000 KM !!! 3. Termen de valabilitate 2012. 4. Pret 23 RON/L 5. Fara silicati ( pt radiatoare de aluminiu ) Cred ca e o treaba buna. Link to comment
varais Posted February 25, 2009 Author Share Posted February 25, 2009 42.000 km Intrucat cauciucurile pe fata s-au comportat foarte bine ( Lassa Atracta ) am schimbat astazi si pe spate. Link to comment
Dumitru Cristian Posted February 25, 2009 Share Posted February 25, 2009 La mai multi fara probleme! Ceva poze noi cu jucaria? Link to comment
varais Posted February 25, 2009 Author Share Posted February 25, 2009 Multumesc Cristi. Hai ca incerc maine ceva poze noi. Link to comment
varais Posted May 4, 2009 Author Share Posted May 4, 2009 43800 Km Pentru ca a fost cuminte ( si a inceput sa pape uleiul Liqui Moly MOS2) astazi am schimbat cu Geniune GM 5w30 LL-A025. Sper sa ii placa. Link to comment
varais Posted June 4, 2009 Author Share Posted June 4, 2009 45000 km Schimbat stopuri spate in urma unei mici atentii in parcare. Trebuia achimbat doar cel de pe dreapta dar cel comandat nou avea alta nuanta asa ca le-am schimbat pe ambele si am ramas cu cel din stanga. Stia cineva ca sunt doua noante? Link to comment
Dumitru Cristian Posted June 4, 2009 Share Posted June 4, 2009 Se decoloreaza probabil din cauza calitatii superioare. Link to comment
Viorel2123 Posted June 4, 2009 Share Posted June 4, 2009 Frumoasa masina! Merge mai bine cu uleiul GM 5w30? Link to comment
Rafi Posted June 4, 2009 Share Posted June 4, 2009 super masinuta S-o stapanesti sanatos!! 2 lucruri nu au ce cauta acolo bine acum depinde si de gusturi chestia aia de pe volan si pedalele "racing" Link to comment
Mircea Posted June 5, 2009 Share Posted June 5, 2009 Stia cineva ca sunt doua noante? Se decoloreaza probabil din cauza calitatii superioare. Modelele in culori deschise au banda de jos gri deschis, cele in culori inchise au banda de jos in culoare gri inchis. Link to comment
varais Posted June 5, 2009 Author Share Posted June 5, 2009 Modelele in culori deschise au banda de jos gri deschis, cele in culori inchise au banda de jos in culoare gri inchis. @Mircea sa stii ca am observat si eu treaba asta dar credeam ca tine de anul de fabricatie. Acum parca arata mai bine. @Rafi cu chestia aia de pe volan doar am un volan mai gros si atat. Nici mie nu prea imi place dar asta este. Cat despre perdelutele lui peste, le folosesc doar cand merg cu fetita in masina pentru ca e foarte sensibila la AC pe care nu il folosesc. Asta pana cand voi reusi sa imi fac timp sa pun folie. @Viorel 2123 deocamdata uleiul este super . Sunt curios la iarna sa vad cum stau treburile. Este adus din Germania la bidon de 5l si cica GM are contract cu Mobil pentru el. Unde imi pun si eu folie la preturi rezonable ? Link to comment
Mircea Posted June 5, 2009 Share Posted June 5, 2009 Vezi pe topicul de folii unde am pus eu. 550 ron toata masina, Llumar, calitate excelenta. Link to comment
Dumitru Cristian Posted September 15, 2009 Share Posted September 15, 2009 Nimic nou? N-ai mai scris de mult.. Link to comment
varais Posted October 20, 2009 Author Share Posted October 20, 2009 Nimic nou? N-ai mai scris de mult.. Intradevar nu am mai scris de mult. Mi-am schimbat serviciul, am avut mult de munca si pe partea de foto si chiar nu am avut timp. Din pacate de luni bune nu am mai trecut pe la intalniri dar promit sa recuperez. Tu cand vii pe la intalniri ? Masinuta are acum cam 48 0000 km. Ii merge super cu uleiul GM. Sa vad iarna cum se misca. Probleme a avut una singura . S-a rupt stutul de plastic de la furtunul care intra in calorifer si drept urmare am ramas fara apa. Am schimbat ambele stuturi TUR-RETUR ( aveti grija ca sunt diferite ca diametru ). Ii multumesc lui DJ DARK pentru asistenta in ziua cu pricina. Am parcurs putin pagina referitoare la CRUZE. Vad ca lumea se cam sperie de consum, ca e puturoasa cu motorul de 1,6 . Eu unul sunt foarte multumit. Cat despre consum : - Bucuresti in jur de 11 - 11,5 % - autostrada 8% la 140km/h constant cu varfuri de 160-180. Link to comment
Dumitru Cristian Posted October 20, 2009 Share Posted October 20, 2009 Pei din pacate inca nu am avut onoarea de a ma duce la vre-o intalnire daewoo din 2 motive: timp si spatiu, am fost acasa doar in vacanta ( a dracu treaba, sa te duci acasa in vacanta) si 2 masina a fost tot timpu la irakieni, aici in belgia. In ianuarie ma intorc acasa cu tot cu mandra (nubira :mrgreen si ne vedem atunci. Cam devreme sa cada acele furtune, mai ales ca e din 2004 dar asta e cu calitatea Daewoo aproape de faliment, sau doar evolutia "normala" a timpurilor noastre, din ce in ce mai prost. Link to comment
varais Posted October 23, 2009 Author Share Posted October 23, 2009 Cam devreme sa cada acele furtune, mai ales ca e din 2004 dar asta e cu calitatea Daewoo aproape de faliment, sau doar evolutia "normala" a timpurilor noastre, din ce in ce mai prost. Hai sa iti spun cum s-a intamplat ca eu unul am ramas prost. Plec de acasa. Dupa 4Km ajung la serviciu la a mea sotie. Plec de la ea , fac 200 metri si mi se aprinde CECK si sare indicatorul de apa pe rosu. Nici o avertizare sa vad ceva abur nimic. Ma opresc ridic capota si ma asteptam sa fiarba apa cand colo bidonul gol. Dupa 10 minute da cautari nu am gasit nimic . In cele din urma am pus un litru de apa pe care il am de obicei cu mine si s-a evaporat instantaneu pe la stutul cu pricina. Stutul ala e foarte gros in carne si nu pot sa imi imaginez cum s-a rupt. Link to comment
varais Posted November 18, 2009 Author Share Posted November 18, 2009 48650 KM In sfarsit am avut timp sa cumpar crucea cardanica (timoneria) sau cum ii mai spun oamenii pe lumea asta. Am gasit-o la Radacini la Gara de Nord. Oricum ii spui important este CODUL : 96337591 282 RON Dupa cum bine se stie problemele apar din cauza murdariei care se depune pe ele . Dupa cum puteti vedea in fotografii sper ca am rezolvat problema pentru muuuuuuulta vreme de acum incolo. Mi-am julit eu doua degete dar am reusit. Oare de ce nu vin din fabrica asa? Link to comment
Depecher Posted November 19, 2009 Share Posted November 19, 2009 Spune-m te rog de unde ai luat burduful(de la ce masina este) ce sa cer la magazinul auto? Vreau sa o imbrac si eu.Trebuie sa o schimb si pe a mea ca troscaie. Link to comment
Recommended Posts