thanandar Posted February 3, 2005 Share Posted February 3, 2005 In primul rind imi cer scuze ca am postat problema asta la tehnice, dar e oarecum urgenta si banuiesc ca pe diverse nu prea se uita nimeni. Un prieten de-al meu a cumparat o masina care a fost radiata de catre vanzator, dupa care a inmatriculat-o provizoriu si acum trebuie facuta inmatricularea definitiva. Problema este ca autentificarea care a fost facuta pentru inmatricularea provizorie a expirat. Asta inseamna ca trebuie sa faca alta pentru inmatricularea definitiva ? Link to comment
VAXXi Posted February 3, 2005 Share Posted February 3, 2005 Dacă ai ITP valabil, făcut la RAR, am înţeles că nu mai trebuie. Altfel, trebuie (e valabilă 30 zile). A, şi se mută la "Diverse". Link to comment
thanandar Posted February 3, 2005 Author Share Posted February 3, 2005 (edited) Ok. E bine si la diverse. Ideea e ca are ITP-ul (l-a facut acum o saptamina, nu stiu daca la RAR ... cred ca la un service autorizat sa faca ITP-uri), insa nu vad legatura intre autentificare si ITP. Prima certifica ca masina este in regula (nu a fost furata, etc), iar a doua permite masinii din pdv tehnic sa circule pe drumurile publice... Ambele sint folosite pentru a inmatricula masina. Edited February 3, 2005 by thanandar Link to comment
Shenck Posted February 3, 2005 Share Posted February 3, 2005 Nu vad legatura RAR-ITP dar probabil daca faci ITP la RAR iti face si treba de RAR Legea spune ca autorizarea provizorie e pe o perioada de cel mult 30 de zile, in vederea efectuarii formalitatilor premergatoare inmatricularii. In cazuri bine intemeiate, se pot atribui succesiv mai multe astfel de autorizatii pentru acelasi vehicul. Autorizatia provizorie de circulatie da dreptul titularului acesteia de a circula numai pe teritoriul Romaniei. Vezi si http://www.daewooclub.ro/forum/index.php?showtopic=494 contien informatii utile Link to comment
Guest Mecmar Posted February 4, 2005 Share Posted February 4, 2005 Deci problema sta cam asa: Are masina ITP ii trebuie obligatoriu AUTENTIFICARE. Daca a expirat trebuie refacuta la RAR Voluntari, altfel masina nu va fi inmatriculata. Numerele provizorii sunt valabile doar o luna de zile si in conditii cu totul deosebite ti se prelungeste valabilitatea lor. Conditii deosebite - in general cand au ei dubii la ceva sau a gresit Garcea de la birou, altfel nu se pune problema. ITP certifica ca masina corespunde d.p.d.v.d tehnic si este apta pentru linia de centura iar autentificarea certifica faptul ca elementele serie caroserie si motor corespund originalului cartii de identitate. Daca masina are RAR valabil nu mai este nevoie de autentificare, adica daca fostul proprietar le-a facut el, cumparato-rul nu mai merge in Voluntari. Mare atentie la verificarea tehnica adica la abtipildul de pe talonul masinii, mai concret la abtibildul din cartonul care i-a ramas cumparatorului. Verificati cu mare atentie sa aiba holograma ,,RAR'', adica te uiti un pic cas in lumina si trebuie sa scrie R A R. Daca observa Garcea ca nu apare holograma te trimite sa-i faci verificarea tehnica. Cele scrise aici le-am patit. Bafta! Link to comment
Recommended Posts