robertinoo Posted November 11, 2008 Share Posted November 11, 2008 Cu matizul meu, din 11 ianuarie pana in prezent, dupa 19100 km, nu am trecut pe la vulcanizare. Ma mira, pentru ca am mers si pe drumuri de tara. La dacie nu prindeam luna, fara a "agata" un cui. Link to comment
Salex Posted November 11, 2008 Share Posted November 11, 2008 Firestone, Firehawk parca. Rulat cu ele peste 60.000km, folosite atit pe fata (primii 30.000km) cit si pe spate. Nu au fost date jos de pe masina vreme de 3 ani. Le-am aruncat cind ajunsesem la pinza, in particular imi aduc aminte ca a fost roata stinga spate. Calea de rulare era, in general, OK. Deteriorarea cred ca s-a produs in urma unei frine f. puternice. NU AM AVUT nici macar un petic la ele Link to comment
Wolfman Posted November 11, 2008 Share Posted November 11, 2008 Cred ca la asta detin recordul, din '96 pana acum n-am facut nici o pana de cauciuc (in peste 300k km parcursi cu cinci masini personale- dacii 1310, 1320, Cielo, Leganza, Tico si destule masini de la firma sau inchiriate, nu are rost sa le mai enumar). De peste 3 ani nici nu mai port rezerva la Leganza (am instalatie de gaz cu butelie toroidala), am fost in Grecia si de doua ori in Bulgaria astfel... Just in case, am compresor si doua spray-uri de pana in portbagaj... Cred ca asta se datoreaza in primul rand faptului ca folosesc doar cauciucuri in stare foarte buna, le schimb la maximum 4 ani sau 40k km. Ca si marci, am fost foarte multumit de DUNLOP SP01 SPORT, BF GOODRICH, CONTI PREMIUM CONTACT, PIRELLI P3000, DEBICA FRIGO mai nou pe TICO, astea din urma incomparabile cu UNIROYAL-urile dinainte, sta ca pe senile la 1-2 grade pe asfalt umed... Link to comment
mike.omega Posted November 11, 2008 Share Posted November 11, 2008 E chiar asa de laudat cati km reusim sa parcurgem cu un pneu? Este evident ca dupa o anumita perioada de timp imbatraneste si posibilitatea de a face pana creste, numai zic ca si aderenta scade odara cu uzura deci nu facem decat sa ne expunem la pericole. Mai bine ne-am bucura ca avem bani sa le schimbam la timp Link to comment
Salex Posted November 11, 2008 Share Posted November 11, 2008 Poate fi ... atit un indiciu pentru calitatea anvelopelor cit si a soferilor . Ca idee, pe aceeasi masina, acelasi stil de condus, am reusit contra-performanta de a "distruge" niste anvelope in numai 15.000km. Tyfoon, nu mai stiu tipul, imi aduc aminte ca erau V-uri. Nu le-am facut nimic deosebit insa dupa 15.000 nu m-am mai inteles cu ele, parca aveam picamer in volan. Nu s-au mai putut echilibra => aruncate ! Link to comment
Englishman Posted November 11, 2008 Share Posted November 11, 2008 Cele mai jafuri pe care le-am avut vreodata sunt fara doar si poate Pirelli 2500. Agatau foarte multe cuie, erau varza si pe ud si pe uscat. Pene la greuceanu. M-au tinut oricum peste 30.000 de km. Dupa ce le-am inlocuit cu niste Michellinuri, am zis ca am trecut de la caruta la mercedes. La Michellinuri nu am avut nici macar o singura pana peste 40.000 km. Acum sunt foarte incantat de Dunloapele Sport pe care tocmai le-am pus la caldurica impreuna cu jantele de aliaj pentru primavara si am trecut la foarte zgomotoasele Barum Polaris 2 pe jantele originale de otel. Foare zgomotoase, ( zici ca mi s-au bulit toti rulmentii la masina, asa se aud) dar in schimb musca aprig din zapada si au aderenta extraordinara pe asfalt congelat. Link to comment
laurentziu83 Posted November 11, 2008 Share Posted November 11, 2008 La Matiz, cu montanele, am facut prima pana pe la 13-14000 de km, prin vara lui 2003, la Constanta. Dupa aceea nu mai stiu, am avut mai multe, urmatoarea pana s-a soldat cu inlocuirea unui cauciuc rupt intr-o bordura (bascula inferioara a rezistat). La Clio, in 56000 de km cu Bridgestone B320 made in Turkye am avut doar 2 pene, una pe la 3000 de km, cand am luat o scandura cu un piron in ea, dar nu s-a dezumflat pe loc, ci dupa ce am ajuns acasa si am vazut dupa vreo 3 ore ca se lasase cauciucul, si alt piron, la fel de zdravan, pe la 40000 de km, tot la o roata pe spate, cu care am ajuns binemersi la vulcanizare, de fapt cine stie cand il culesesem. Prima roata la care am avut pana e bine mersi acum pe rezerva, cu un rulaj de 3000 de km, si care mai merge foarte bine. Una din anvelopele de iarna am izbit-o bine de tot intr-o groapa iarna trecuta, pe la Braila, de am indoit-o in ambele buze, iar in 30 de km deja simteam in volan ca se lasase. Cu Barum Brillantis de le am acum pe toate rotile am doar 1000 de km, n-am evenimente cu ele, sper sa ma tina foarte bine de acum incolo si sa nu necesite plumbi (cand le-am montat nu le-am echilibrat si pana la 170 la ora nu au absolut nici o tendinta de a vibra, dupa nu mai stiu). Ca regula generala, nu e bine sa se tina anvelopele pana la semnul de uzura, ele deja nu mai sunt la fel de sigure ca atunci cand erau noi, ci schimbate cand se vad semne de imbatranire pe ele, si au un aspect destul de nasol. Bridgestone-urile mele bag mana-n foc ca sunt acum montate pe alta masina (le-am lasat la vulcanizare) si ca noul proprietar va mai merge 10 mii de km cu ele. Eu insa, cand le-am dat jos si le-am pus pe cele noi si am simtit ca merge mai usor volanul, mi-am dat seama ca am facut bine ca le-am aruncat. Link to comment
pretender Posted November 12, 2008 Share Posted November 12, 2008 Pana in prezent 13.500 km - Continental, cauciucurile din fabrica. Si dupa cum arata, cu siguranta ajung macar pana lab 30.000 cu ele Link to comment
Satori Posted November 12, 2008 Share Posted November 12, 2008 Buf... Asta e record demn de luat in seama? Pai, de-i asa, la Kalos nu am facut pana in 44k km si nici nu stiu sa se fi facut dupa. Mare chestie. Link to comment
EM!L Posted November 12, 2008 Share Posted November 12, 2008 (edited) Mai erau discuţii similare şi pe aici: http://www.gmclub.ro/forum/index.php?showtopic=14635 http://www.gmclub.ro/forum/index.php?showtopic=2561 Eu până acum, n-am făcut nicio pană. Ca idee, la stilul meu de mers, ţin destul de mult cauciucurile. Totuşi, sunt de părere că, e bine să fie înlocuite la ~3 ani, chiar dacă în acest interval de timp nu au parcurs prea mulţi km. Edited November 12, 2008 by EM!L Link to comment
uskt2005 Posted November 12, 2008 Share Posted November 12, 2008 Cu anvelopele originale debica am facut pana pe la vre-o 8.000 de km, apoi pana la 42.000 cat le-am tinut nu am mai facut niciuna. Cu Dunlop sp01 care sunt in momentul de fata pe masina de cca. 30.000 de km nu am facut nicio pana. Astea pe cielo Cu opelul am 3500 km si nu am facut nicio pana pana acum. Link to comment
zack Posted November 17, 2008 Share Posted November 17, 2008 Cu anvelopele originale Hanhook de pe kalos am mers fara nici o pana pana in momentul de fata, adica 64k de km. Tin sa precizez ca am mers pe toate tipurile de drum... > Link to comment
Abram Burel Posted November 17, 2008 Share Posted November 17, 2008 Voi vorbiti aici de parca penele astea s-ar face indeosebi din nepriceperea soferului sau prostia masinii sau, mai firesc, a cauciucurilor. Eu zic ca realitatea e alta si tine de ghinion sau rea intentia unora, tradusa tot in ghinionul altora. Ceea ce pot remarca insa e ca sunt din ce in ce mai putine masini pe marginea drumului cu cricul sub ele, iar vulcanizarile parca mai rare decat acu' vreo cativa ani. Link to comment
DGT Posted November 24, 2008 Share Posted November 24, 2008 Cauciucuri Michelin,prima pana la 60000km pe spate, un cui apoi am circulat cu ele pana la 125.000km.Masina: Toyota Land Cruiser. Cauciucurile au fost pe masina din fabrica si erau Made in USA. Acum am facut comanda de altele tot la fel, da scumpe frate:900 ron fara tva. Link to comment
andrei_xxl Posted November 30, 2008 Share Posted November 30, 2008 La Tico in aproape 3 ani de exploatare nu am avut decat o singura pana, am avut mereu aceleasi cauciucuri, mai putin iarna. La ca as face bine sa nu fac pana, ca nu am cric deloc ) Intrebare : cum imi dau seama ca am facut pana pe spate (fara sa ma uit)? Se simte cumva? Link to comment
DGT Posted December 1, 2008 Share Posted December 1, 2008 Da se simte ,se aude daca mergi mai mult si daca faci explozie poti sa si te rastorni. Dar la cauciucuri tubeless mai rar explozia,numai sa nu aiba defect de fabricatie sau un cauciuc lovit de borduri. Link to comment
roctandrei Posted December 7, 2008 Share Posted December 7, 2008 65000 cu Continental eco contact.Mai merg ,dar am trecut la cele de iarna. Link to comment
Adrian_C Posted July 30, 2009 Share Posted July 30, 2009 Recordul meu absolut este de 25.000 km, cu Hankook-urile cu care a venit Aveo-ul echipat (rotite desigur la 15k, ca nu mai puteau alea din fata, o trebuit sa le pun pe spate). Nici o pana, nici o problema. Sunt extrem de multumit de ele. Dar nici un km in plus n-ar mai fi mers. Am ajuns la vulcanizare, s-or ***** aia pe ei, ca erau de formula 1 ) Acuma am ceva Debica Navigator, dar sunt de tot rahatul. Nu rezista la cum merg eu asa cauciucuri slabe. Mai mult ca sigur, ca peste doua luni fac un efort financiar si imi iau tot Hankook-uri. M-au scos din situatii incredibile cauciucurile astea. Link to comment
rich1974 Posted August 1, 2009 Share Posted August 1, 2009 eu am 28k km si pana in prezent nu am nici o pana la activ... Link to comment
Recommended Posts