Jump to content

Bursa

Wolfman

Recommended Posts

Stiu ca unii de-aici au bani pe bursa si mi se pare util sa impartasim din experienta; in plina recesiune, am devenit din investitor speculator, axat pe tranzactii intraday (vinzi - cumperi in aceeasi zi). Momentan mi se pare oportun IMPact SA (simbol BVB IMP, www.impactsa.ro) ,am facut 30% pe el in ultimele zile, maine prevad inca 15% la prima ora. Saptamana trecuta am prins zile bune cu SNP, AZO(mures) si AMO(nil) (5-6%/zi).

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Impact ca si fond de investitii/activ real a cazut pentru ca era mult supraevaluat. Eu zic ca aceasta crestere este doar de circumstanta, e ca fabrica aia din care nu mai ramasesera decat portarul si directorul iar actiunile la bursa cresteau :) ) . In plina criza financiara si declin pronuntat al pietei imobiliare nu este vre-un motiv ca actiunile impact sa creasca altul decat speculativ.

Actiuni care le vad pe termen mediu lung sunt de banci (BRD sau EBSde ex) sau energie (SNP,RRC, PTR), agricultura si industriile legate de aceasta (pretul produselor agricole a ramas reltiv constant).

Ce nu m-as atinge e actiunile oricaruia dintre suplier-ii industriei auto, probabil se vor duce in jos puternic odata cu criza din ramura.

Impact a raportat un profit urias pe ultimele trei trimestre iar presiunea cash-ului de pe piata este enorma, practic este un munte de bani care asteapta sa intre la cumparare, orice firma care iese la suprafata cu profit mare atrage imediat speculatorii... Daca urmaresti un grafic pe ultimele cinci zile, se observa ca IMP si-a dublat pretul actiunilor si totusi se afla la 4,3 % din valoarea nominala...

Pentru moment nu vreau sa mai aud de termen lung, este timpul pentru "i-ati banii si fugi"! :D

Feriti-va in schimb de chimicale AZO AMO OLT si altele. Piata produselor e invadata de ruznaci care vand la preturi infime si rup tot, plus ca ii afecteaza si criza.

Ieri a aparut un comunicat Petrom in care se spune ca Oltchim nu mai cumpara materie prima de la ei pentru ca isi inchid sandramaua. S-a dus in jos si SNP-ul

Pe energie si banci merg si eu, dar eu sunt longer, nu shorter (speculant ca lupul nostru :P )

Eu in locul tau as capitaliza castigul ca se ingroasa gluma 40000000.gif . Mai toata bursa pe rosu mai putin impact care are cresteri spectaculoase... Cool .

Sigur, insa acum imi permit sa mai stau pana incepe sa scada, nu as putea pierde decat maxim 15%...

Sebian, AMOrel si AZOrel sunt doar pt. short, mi-au produs saptamana trecuta si am iesit de pe ele; pe energie neconventionala as intra si eu pe long, insa n-am pe ce :D !

Europa intra usor pe verde, dupa amiaza o urmam si noi. Azi e usor de castigat 7-8%, SIF-urile sunt toate pe rosu momentan. :) .

Edited by Wolfman

deja e la -13.5% azi

Iete si DJIA

Bursa americana a incheiat sedinta de miercuri in scadere semnificativa, dupa ce retailer-ul de echipament electronic Best Buy a avertizat in legatura cu "o schimbare seismica" in comportamentul consumatorilor americani iar Secretarul Trezoreriei, Henry Paulson, a anuntat ca guvernul a renuntat la planul de rascumparare a activelor nevandabile ale bancilor.

Dow Jones Industrial Average a pierdut 398.96 de puncte, sau 4,59%, pana la 8294.52 de puncte. Indicele S&P 500 s-a depreciat 45.60 de puncte, terminand ziua la 853.28 de puncte, in timp ce Nasdaq Composite a pierdut 81.69 de puncte, pana la valoarea de 1499.21 de puncte.

Piata americana a incheiat pe rosu cinci din ultimele sase zile, indicele Dow Jones pierzand mai mult de 1.300 de puncte in ultima saptamana.

Cu exceptia General Motors, toate celelalte companii care formeaza indicele DJ au incheiat ziua pe rosu. American Express, care urmareste sa obtina 3,5 miliarde de dolari din fonduri federale, a pierdut 10,66%. Citigroup (-9,90%) a scazut sub 10 dolari/actiune pentru prima data in istorie, in timp ce actiunile General Electric (-8,64%) s-au depreciat si ele.

Singura companie care a inchis pe verde a fost GM (+8,22%), insa firma are nevoie de un important imprumut federal pentru a evita falimentul.

Edited by Sebian
Vad ca EBS se duce rau de tot in jos. E mai jos chiar decat a fost acum o luna, cand s-o inchis BVBu'. O mai cobori?...ca ma mananca deshtu de-un bid :-?

Eu n-as lua nimic la banci, cel putin zilele astea...

Mda, are potential, aia de la Cyprus Limited tocmai si-au marit cota de participatie...

Aia nu stiu ce fonduri au in spate, daca te uiti la ALBZ la persoane initiate numai pe ei ii vezi cumparand...tot ce misca :o

Iete si o harta a disponibilizarilor, daca intereseaza pe cineva

post-17-1226576705_thumb.jpg

Edited by Sebian

Mai pe scurt, nasol moment pentru mai toata industria romaneasca si implicit economia romaneasca. Inca nu se stipuleaza nimic f concret legat de constructii, dar va fi jalnica situatia si acolo (what goes up must come down) datorita restrangerii surselor de finantare, preturi in cadere si lichiditate extrem de redusa (se vand f greu imobiliarele).

In Iasi mai toate marele pr imobiliare are grinding to a halt (din motive ce tin de preturi exagerate fata de venituri, investitii straine putine, randamente in cadere libera), multe dintre firmele de constructii sunt la limita insolventei (plati efectuate cu greu, linii de credit scumpe si in restrangere). Singurele care vor merge cat de cat ok vor fi investitiile in infrastructura.

Si mai crappy e pt cei ce vor finantari europene: datorita transelor de plata extrem de lungi (incomptetenta birocratica, atitudine rauvoitoare, papetarie cat china si ,,nesimtire economica") mai tot proiectul trebuie acoperit initial din surse proprii sau credit (80-100%) ceea ce va duce la renuntarea la multe proiecte sau macar intarzierea lor. Vom avea niste rate de absorbtie a fondurilor europene de tot rahatul.

Edited by andreib