Jump to content

Bursa

Wolfman

Recommended Posts

Piata e verde-verde, se pot marca profituri frumusele azi (pt, short-isti, of course). :D Cei pe long tre' sa mai astepte cativa ani, sorry Sebian nu m-am putut abtine!. =))

IMP-ul mi-a mai adus 14.98%, ma intreb daca pot rezista si azi tentatiei de a vinde... Cine a prins la cumparare ieri IMP are azi 30% profit.

Edited by Wolfman
  • Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

5k sunt usor de manevrat, pe la 60-70k n-ai timp nici sa mergi la buda daca-i ai pe short. De aia-i admir pe traderii care au portofolii mari si obtin rezultate,

nu-i usor sa faci bani pe bursa, mai ales cand manevrezi banii altora si prinzi si vreo prabuselnita, ca in ultimele luni.

Eu in locul tau as capitaliza castigul ca se ingroasa gluma 40000000.gif . Mai toata bursa pe rosu mai putin impact care are cresteri spectaculoase... Cool .

Eu gandesc altfel, ieri a fost zi de cumparat iar azi de vandut :P , mai putin IMP - cel putin deocamdata (pe 26 nov. are denominare).

Edited by Wolfman

Americanii s-au dus in cap ieri, Europa si Asia s-au inverzit impreuna cu noi, sper sa fie asa si luni (mai putin pt. americani cu care nu am nimic, cu toate ca ar trebui sa-mi fie ciuda pt. ca pe ei criza i-a afectat cel mai putin, la nivel de indici bursieri cel putin). Sunt curios cat mai sta IMPact pe val si cat am sa mai rezist fara sa vand, fostul meu broker imi recomanda insistent joi sa marchez profitul :D . Din pacate (nici) el nu m-a ascultat la inceputul saptamanii cand i-am zis sa ia IMP, a luat EBS la care are deja -15%...

ooops :mrgreen: ce i-ati facut, bre, l-ati deochiat

Simbol IMP IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A.

ISIN ROIMPCACNOR0 Ultimul pret 0,0489

Tip Actiuni Var (%) -13,91

Sectiune bursa BVB Data 17.11.2008

Categoria I Ora 12:14

Piata principala REGS

Stare Tranzactionabila

Impact, un fel de Azomures

Cu +15% in ultimele 5 sedinte de tranzactionare si fara vanzare, actiunile Impact par gaina cu oua de aur pentru investitorii la bursa mai saraci cu duhul. Cu o scadere de 88% de la inceputul anului, actiunile par o mare oportunitate doar pentru cei care nu iau corect pulsul pietei imobiliare romanesti. De acord, nimic nu scade la infinit, nici chiar Impact. O revenire e oricand posibila dupa o asemenea corectie. Nu intelegem insa foamea de actiuni IMP dupa saptamani bune in care investitorii nu stiau cum sa scape de ele. E posibil ca unul sau mai multe fonduri de investitii care si-au plasat banii in Impact (cel mai mare e Julius Baer) sa realizeze ca vor produce o mare deziluzie actionarilor daca vor raporta o asemenea gaura in Romania. In consecinta se imbunatatesc, cat se mai poate, mediile de achizitie pentru raportarile de final de an. Daca este adevarat, actiunile Impact vor fi lasate din brate destul de repede, cum s-a intamplat si in cazul Azomures care a ramas fara cumparatori in plin avant speculativ (compania a renuntat brusc ca reduce la jumatate productia). Ce este de facut? Daca sunteti investitori, evitati senzatiile tari cu actiunile IMP, oricant de tentante ar parea, riscurile sunt mai mari decat eventuala recompensa. Daca aveti stomac de speculator, puteti incerca sa mergeti o perioada cu valul, neaparat cu banii pe care sunteti dispusi sa ii pierdeti si fiind pregatiti in orice moment sa vindeti cand apar marcari consistente de profit.

Eu am fost pe bid cu aproape 100k dar in alta parte, unde sunt persoana initiata :) ...cred ca stii unde ;)

LE: Bagati SIF5 ca ne face Staicu milionari :mrgreen:

http://www.standard.ro/articol_68875/cum_v...e_sase_ori.html

Edited by Sebian

Am iesit de dimineata, acum sunt iar pe cash. :D Astept ziua de maine, sa iau in 0.04.

@ Sebian, autorul articolului din care ai citat se vede ca este ros un pic de pizma (poate nu a prins sa ia si el in minime si sa marcheze azi profitul), in primul rand multe societati listate la bursa au scaderi de 80-90% iar in al doilea rand exprimarea "neaparat cu banii pe care sunteti dispusi sa ii pierdeti" este valabila doar in cazul unui faliment, de care nu poate fi vorba in cazul IMP (cel putin deocamdata).

Edited by Wolfman

Era un copy-paste, nu am comentat :mrgreen:

Opinie: Ce zici de VNC? Si-au publicat rezultatele pe trim 3 si vad ca stau bine baietii. Plus ca la cat de in rahat :mrgreen: suntem cu economia, o sa avem nevoie de multa hartie igienica

Ii sprijin, dar nu cu partea dorsala :) .

Ma tenteaza tare niste SNP, s-au dus binisor in jos azi. Da, abia astept sa scap de piatra din casa (TLV).

Edited by Wolfman

Azi e zi de cumparaturi si de speculatii intense pe IMP! Am pus ordin de 500k actii in bid la -15% si estimez sa fac doua intraday cu ele. O zi verde!

L.E. L-am scos, sunt prea multe in ASK... Nu-ti poti invinge mereu frica, din pacate...

Edited by Wolfman

Exact, la inceput le citeam si eu, de cateva luni le ignor; azi se duce IMP-ul inca 15 % in cap, parca e la surfing, important e sa prinzi valul cand se formeaza si sa-l abandonezi inainte de a se sparge!

Europa si Asia usor pe verde, ar trebui sa ne corelam si noi! Se pot marca procente bune pe SNP si SIF-uri azi, parerea mea.

Hmm, la dafora nu m-as baga, am luat ceva SNP si SIF3 pt. un intraday, sa nu zic ca stau chiar degeaba azi.

IMP-ul face parte totusi din componenta indicelui BET, asa ca nu mi se pare deloc periculos sa mergi cu valul...

Importanta valorii nominale pentru pretul real al actiunii e exact 0% ;)

Ah, inca ceva, a shorta inseamna a vinde pe piata futures (Sibiu), nu a cumpara si a vinde in scurt pe spot.

Nu prea ma atrag societatile cu lichiditate mica...

Foarte rau, sunt superfun. Pe vremuri cand prindeam si ma uitam pe la Closing Bell la TMCV, ma interesea o actie numita Agras. Diferenta dintre bid si ask era asa de mare si lichiditatea asa mica incat cu 100-500ron o miscai cum vroiai, si cel mai misto, apareai la stiri(parca Realitatea dadea Closing Bell):

- Cea mai mare scadere astazi a inregistrat-o Agras, cu -15%. Se pare ca investitorii si-au pierdut increderea in societatea de asigurari a grupului austriac =))

Edited by Esperatul

Gata cu IMP-ul, au intrat in procedura de denominare si sunt suspendati de la tranzactionare.

@Esperatul: Tocmai de aceea nu ma atrag societatile cu lichiditate mica, trebuie sa-ti pierzi o gramada de timp cu ele cand trebuie sa vinzi/cumperi ceva ca sa nu le influentezi drastic... Intr-o zi nevasta-mea a aruncat in cap AMO de la +10% la -15% cu doar 10k ron, isi facuse targetul si a pus ordin de vanzare in pret piata la toate actiunile detinute; a golit astfel BID-ul si fraierii au inceput sa vanda pe panica tot in minime...