crystygye Posted December 19, 2008 Share Posted December 19, 2008 (edited) Buna ziua.Sa va explic ce mi s-a intamplat.Am luat masina, am facut schimbul de ulei.Cand am pus busonul la loc ca sa pot turna noul ulei, busonul dadea in gol, in loc sa se stranga.L-am scos si am vazut ca filetul era stricat.Am fost si am cumparat un buson, dar nu am putut gasi deloc garnitura pentru el. Si neavand ce sa fac am pus garnitura veche.Problema este ca pierd ulei. Cand masina merge si uleiul se "face mai lichid" incepe sa picure pe la buson. Am cautat azi la 3 magazine daewoo din bucuresti si in tot targul la vitan.Nu gasesc deloc aceasta garnitura, iar o doamna de la un magazin daewoo mi-a spus ca nu o sa gasesc. Vorbesc de busonul de la baia de ulei, de sub masina, nu cel de la motor!!! Este ca un surub mai gros. Cine imi poate face si mie rost de 4 garnituri si sa mi le trimita si mie, sau sa imi spune-ti si mie adresa voastra sa vin la voi sa le ridic si eu? (platesc nu e problema). Va rog sa ma crede-ti ca chiar nu stiu ce sa mai fac si zilnic uleiul se duce putin cate putin.Sau poate stiti un magazin anume unde au...Orice ajutor e bine venit. Va multumesc Edited December 19, 2008 by crystygye Link to comment
papie Posted December 19, 2008 Share Posted December 19, 2008 Poti sa incerci sa le confectionezi la un atelier strungarie/lacatuserie (din cupru sau aluminiu) sau le poti confectiona singur din clingherit (sau cum se scrie) cu ajutorul a doua bucati de teava de cupru (una pentru diametrul exterior si una pentru cel interior) ascutite cu o pila rotunda (astfel devine o preducea) o scandura si un ciocan. Link to comment
tolin Posted December 19, 2008 Share Posted December 19, 2008 Mergi la un mecanic, oricare dintre ei are in "cutia cu maimute" o biata garnitura (saiba) din neferoase pentru surubul acela. Link to comment
bella Posted December 19, 2008 Share Posted December 19, 2008 Nu cred ca merge din clingherit. Eu din cate stiu cuprul este indicat. Link to comment
Mircea Posted December 19, 2008 Share Posted December 19, 2008 Daca ai garnitura veche, poti incerca astfel: o demontezi si o incingi bine la aragaz, apoi cand isi schimba culoarea, o pui intr-un recipient cu apa rece. Cuprul se va decali si va fi in stare sa etanseze din nou. Link to comment
Salex Posted December 19, 2008 Share Posted December 19, 2008 Sau inel de etansare de Dacie. Nu stiu busonul de Tico, insa stiu ca pentru Dacie exista citeva dimensiuni de garnituri de Cu. E drept arata mai mult ca niste O-Ringuri insa sigur isi fac treaba. Dezvantajul e ca sint de unica folosinta, la urmatorul schimb de ulei, trebuie schimbata si dracia respectiva. Link to comment
tomis Posted December 19, 2008 Share Posted December 19, 2008 Mesterul care a facut schimbul de ulei ( pe 10 lei ) a pus un snur de azbest si a strans normal. Cred ca nu ai stofa de instalator, astia vin de hac tuturor filetelor... Link to comment
nt98adu Posted December 19, 2008 Share Posted December 19, 2008 Provizoriu, poti confectiona o garnitura din piele, iar pentru una noua, ia busonul vechi si mergi la magazinele Aro-Raba si vei gasi garnitura noua de cupru. Link to comment
crystygye Posted December 20, 2008 Author Share Posted December 20, 2008 Am gasit niste garnituri si facusem rost si de niste materiele pentru garnitura...Am cam rezolvat problema.Vad ca acuma nu a mai curs deloc.Voi vedea in cursul zilelor urmatoare daca mai curge. Va multumesc.Daca mai e problema revin Link to comment
vonLeeb Posted October 24, 2009 Share Posted October 24, 2009 Sa inteleg ca Tico are la busonul de golire o garnitura, chiar si din fabrica? Eu la Matiz n-am gasit niciuna, si nici nu curge, pana nu defiletez busonul complet. Metal pe metal ii este suficient. Link to comment
Den Posted October 24, 2009 Share Posted October 24, 2009 Cica are.Eu ma indoiesc sa am asa ceva ca nu am vazut(de fapt il pierdeam sigur).Cu toate astea nu curge.O fi fixata pe surub. Link to comment
argon Posted November 8, 2009 Share Posted November 8, 2009 (edited) cata bataie de cap pentru treaba asta... silicon rosu si problema rezolvata, dar putin, nu ca la tara, ca da pe afara si ajunge si in baie. Edited November 8, 2009 by argon Link to comment
Recommended Posts