fry Posted January 10, 2009 Share Posted January 10, 2009 (edited) Cum va priviti masina personala? Este un bun util sau este o pasiune? *parerea mea: Privesc masina ca pe un obiect util. Nu am avut niciodata placerea sa bibilesc sau sa repar o masina. Din cauza asta, sunt adeptul masinilor noi, pe care sa le schimb la 4-5 ani, fara sa am batai de cap. Intotdeauna o sa iau ce imi permit, dar sa fie noua. Nu consider masina o prioritate. Dupa parerea mea, o masina trebuie sa aiba un echilibru in ceea ce priveste aspectul, siguranta si calitatea. Este normal sa progresezi, sa iti iei o masina din ce in ce mai buna, mai spatioasa sau mai puternica, dar de la un anumit punct incolo chestia asta devine doar intrecere cu altii. Singura masina pe care as lua-o din pura nebunie ar fi un mustang shelby, fara leasing, ptr ca asa as sti ca imi permit si "am fatza" de un monstru ca ala. O alta parere este ca o masina ar trebui luata in raport cu situatia financiara personala. E de laudat ca vrei, dar trebuie sa stii daca poti. Un tip care isi cumpara o masina tare doar ca sa rupa gura targului, dar rata lunara ii face probleme grave in portofel, e un tip care a dat-o in bara! Nu? Eh.. fiecare cum considera. Edited January 10, 2009 by fry Link to comment
Yaz Posted January 10, 2009 Share Posted January 10, 2009 Amandoua dar mai mult pasiune pentru ca am biibilit si mai am de bibilit la ea, este o masina care imi place enorm de mult, agila, consum mic, usor de strecurat prin trafic cu ea, ieftina la intretinere si din aceste motive nu am de gand sa-mi cumpar altceva doar pentru a avea o masina straina. Sunt multumit de ceea ce am si daca ar fi sa o schimb tot ceva din clasa mica mi-as lua gen: punto, corsa, fiesta, etc pentru ca lumea se orienteaza pentru acest gen de masini, nu-si mai ia nimeni tractoare sau masini care papa bani multi, ma refer aici mai ales la consum, si asa sunt satul de smecheri de foame care isi aduc bmw-uri cu 2000 de euro din Germania, fac cheta la benzina si dau o tura de cartier. Ieri un vecin sa tamponat (are un Logan) cu un BMW seria 5 ultimul model, la fel un bisnitar care aduce masini din afara si ii cerea lui telefonul sa sune acasa ca el nu mai avea bani pe cartela, ca sa vezi unde poate duce marlania unora, se sparg in figuri si baga benzina de 200 de mii in rezervor la BMW cu motor de 3000 cmc. Ceea ce imi permit aia am si sunt multumit de Matiz, am mania bibilitului si de aceea toata ziua mesteresc la ea, oricum partea utila nu are rost sa o mai mentionam pentru ca toata lumea are nevoie de masina. Link to comment
smailmiami Posted January 10, 2009 Share Posted January 10, 2009 Pasiune, dar logic ca si utila ca doar n-o tin de bibelou. Link to comment
banzay Posted January 10, 2009 Share Posted January 10, 2009 La mine in primul rand as zice ca masina de acum este un obiect util mai mult decat pasiune. Desi, imi place sa mai schimb cate un led, mai vopsesc ceva, etc. Obiect util mai mult deoarece imi fac treaba cu ea, alerg prin oras, ma strecor, consuma putin. Pasiunea ar fi pe primul loc in momentul in care o sa imi permit din banii mei sa imi iau o masina care o doresc mult. Ar intra aici un mazda 2 sport, corsa, suzuki swift, yaris, fiat 500 abarth, ceva de genul asta. Noi, zic eu. E alta senzatie cand ii rupti tu tipla de pe scaune Sau pasiune ar fi...la reconditionarea unei clasici, aici putand intra chiar o dacie 1300 din 1975-80, dar sa arate ca noua, nu tuning sau alte balarii. Link to comment
Englishman Posted January 10, 2009 Share Posted January 10, 2009 Pentru mine este EXTREM de clar, nu trebuie sa ma gandesc deloc. Masina pentru mine este pasiunea nr. 1, este mama si tata pasiunilor si beneficiaza mereu de cel mai bun tratament posibil. Mereu piese de origine, mereu cele mai bune consumabile, mereu ingrijita la sange, pana si o spal cu mana mea 90% din cazuri. Prefer sa raman oricand si fara bani de tigari, numai sa stiu ca uleiul schimbat a fost cel mai bun, de exemplu. Este, intr-adevar, o doamna careia ii suflu in toate orificiile posibile. Evident ca functioneaza impecabil in orice conditii, nu are nici o zgaraietura, nici macar un punct de rugina, NIMIC. Nu cred ca as schimba-o pe una similara noua. Este, intr-adevar, masina pasiunii mele pe care nu o voi vinde niciodata. Pentru drumuri groaznice, adica pentru UTILITATE, am Dacia. Asta ca sa nu o mentionez pe cea noua care trebuie sa vina si despre care nu vreau sa spun deocamdata nimic. Aia va vedea soseaua extrem de rar, in schimb. Link to comment
Lucian M Posted January 10, 2009 Share Posted January 10, 2009 (edited) La mine a fost intai placerea, apoi a intervenit utilitatea. Ii datorez multe acestei masini. Asta ma face sa ii acord atentia cuvenita. E un fier, adevarat. Platesc destul la el- si asta e adevarat. Insa daca n-am face pasiune pentru fiare sau plastice, sotiile ne-ar lua la ochi, nu? Imi place masinuta pe care o am, nu o ridic in slavi (are totusi 1,1 tone, nu?), ma ajuta sa-mi fac treburile, nu m-a lasat niciodata in drum (exceptand radiatorul spart, dar aia se mai intampla), am caldura LA GREU in ea- cel mai important lucru in acest anotimp. Pe 24 face 2 anisori. Edited January 10, 2009 by Lucian M Link to comment
fry Posted January 10, 2009 Author Share Posted January 10, 2009 (edited) si eu vreau sa stiu ca masina pe care o am e in stare tehnica buna si daca e cumva zgariata cat de putin ma deranjeaza,o repar cat de repede pot. in primul rand vreau sa fie in stare buna ptr siguranta personala si in al doilea rand ptr ca desi o vad ca pe un obiect inlocuibil, e obiectu meu si trebuie sa fie in stare buna ) @lucian m - adevarat, am da de banuit sotiilor sau prietenelor daca ne-ar vedea ca nu ne intereseaza masinile. inevitabil s-ar gandi "dar ce altcva ii mai intereseaza?" hehe @yaz - foarte tara faza cu 5-aru. am trecut nu de mult prin ferentari (eu stau in zona sebastian si merg destul de des pe ferentari ca sa ajung la selgros mai usor) si am vazut tras in fata unei cosmelii, o casa de-aia abia alcatuita, un serie 3 model nou ) . inevitabil m-am gandit ca proprietaru are o problema de exprimare. Edited January 10, 2009 by fry Link to comment
adostar Posted January 10, 2009 Share Posted January 10, 2009 Mai intai ma intereseaza sa am masina tot timpul pusa la punct si reviziile efectuate la timp, in rest imi place s-o bibilesc din cand in cand..o husa de piele pentru volan..etc...puteam sa-mi iau orice masina dar am preferat casa pe primul plan ca doar n-o sa dorm prin masina...de altfel puteam sa "ma dau cu audi si cu bemve si sa fac scheme ca-n nefese" (Giovanii Grandiosu) Link to comment
fry Posted January 10, 2009 Author Share Posted January 10, 2009 (edited) foarte adevarat. e normal sa faci o investitie in ce este prioritar - in cazul muuuulora dintre noi, casa. daca ai bani sa-ti ajunga si de casa si de o masina bijuterie, atunci e altcva. tocmai ptr ca nu ma dau banii pe dinafara si nici n-am de gand sa fac sacrificii mari, apreciez mult gmdat ptr masinutele produse. au preturi reduse ca masini noi, mai ales ptr ceea ce ofera. sunt la al doilea exemplar chevrolet gmdat si n-am prob. pe viitor sa vedem cum stau cu banii . cred ca multi de aici au aceeasi parere. in rest ce sa zic... urari de bine ptr gigi d.g. armani care-si ia bemve si baga instalatie gpl Edited January 10, 2009 by fry Link to comment
robertinoo Posted January 10, 2009 Share Posted January 10, 2009 In primul rand e un obiect indispensabil, util cum nu e alta masina la dimensiunile ei. Nu cred ca exista ceva sa nu poti transporta cu ea. De exemplu, masina de spalat am adus-o cu matizul, combina frigorifica la fel, etc. Dar in acelasi timp prefer sa cumpar piese de calitate si sa o repar singur, cu mare grija. Peste 7 ani, cand, probabil, o voi schimba, imi voi lua una cu profil asemanator: 5 usi, din clasa mica (cea mai mica din clasa asta), cea mai ieftina, noua. Link to comment
TBird Posted January 10, 2009 Share Posted January 10, 2009 Utilitate, am cu ce ma duce la servici si etc. Dar pasiune cred ca mai mult, totul este la zi in ea... sunt in aceiasi tabara cu Englishman . Nu merge facut un poll ? Link to comment
tolin Posted January 10, 2009 Share Posted January 10, 2009 Faceti o lista simpla, o predau eu lui dr. Freud. Link to comment
ileana Posted January 10, 2009 Share Posted January 10, 2009 Pentru mine e obiect sexual. I-o trag cand vreau si cum vreau cu pasiune. Ma satisface intotdeauna. Link to comment
nrares Posted January 10, 2009 Share Posted January 10, 2009 Pentru mine e un simplu obiect util caruia ii incredintez viata mea si a celor dragi mie. Asa ca masina merge in service de cate ori trebuie, piesele sunt pe cat posibil originale, intotdeauna noi. Nu sunt si nu am fost niciodata adeptul reparatiilor in parcare sau in spatele blocului. In rest, imi bag picioarele in ea. Chiar daca are 10 ani n-as da-o la schimb cu alta noua din clasa ei. PS. In vitrina am alt soi de bibelouri, masina poate sa stea in parcare. Link to comment
Yaz Posted January 10, 2009 Share Posted January 10, 2009 Asta da masina solicitata la maxim. ) Link to comment
Tommy Posted January 10, 2009 Share Posted January 10, 2009 (edited) PS. In vitrina am alt soi de bibelouri, masina poate sa stea in parcare. Unii ar lua-o in pat Mie imi place alta expresie inca: "mi-a fost fidela" Ma rog, poate nu oi sti eu ce e aia.. dar e bine daca asta le aduce fericirea e bine ) Edited January 10, 2009 by Tommy Link to comment
laurentziu83 Posted January 10, 2009 Share Posted January 10, 2009 Pentru mine e un obiect util, ce ma duce casa-servici, la mare, la munte, in strainatate, etc. Urmatoarea masina va fi tot noua, cel mai probabil, daca nu, va fi una cu maxim 2 ani vechime, pana in 20-30 de mii de km. Conditia obligatorie va fi sa mi-o permit fara sa-mi aduca gaura in buget, sa fie suficient de ieftin de reparat tablaria de pe ea fara sa apelez la casco, sa nu mai fie in leasing, ci sa scrie numele meu in talon din prima zi. Nu m-ar deranja nici sa scrie "Sandero" pe spatele ei, daca vor muta astia odata pe portiere butoanele de la geamurile electrice. Nu imi voi mai pierde timpul liber pe langa/pe sub ea, o voi lasa cum a facut-o ma-sa, lucrez intr-un service auto si-s satul. Sunt de parere ca vorba "masina teapana=aspirator de gagici" e o prostie, cine se ingloada in rate doar ca "sa dea bine la femei" cred ca are mari probleme cu capul. Nu-i nevoie de masina ca sa ai ce gagica iti doresti. Daca face vreuna figuri cand vede rabla ta, mai bine o lasi in pace pentru altul care isi permite pitipoanca aia, sigur vei gasi alta mai buna care va merge cu tine si cu metroul. Cel mai important lucru la ea ar fi ca, dupa ce o cumpar, sa pot sa zic intr-o vineri dupa-amiaza "hai la (mare, munte, afara, etc)" si sa stiu ca imi permit asta, sa o tin in parcare ca sa ma uit la ea, mai bine ii dau foc. Si acum regret ca de banii dati pe Clio cand mi s-a luat Matizul puteam sa o fac tipla si sa-mi ramana bani si de un tur complet al Europei, dar asta a fost, nu a fost hotararea mea. Link to comment
Myg Posted January 10, 2009 Share Posted January 10, 2009 Obiect util sau pasiune?Si una si alta,dar cred că mai mult un obiect util.De ani buni circul doar cu maşina si nu depind de tranportul in comun.M-am convins de utilitatea masinii atunci cind dintr-un oarecare motiv nu am putut utiliza masina si am circulat cu tramvaiul,uneori cu taxi. Pasiune? Poate ca da,imi place sa am masina curata tot timpul,dar cred ca asta tine mai mult de pedanţa,decit de pasiune.Fiind masina noua nu pot bibili la ea (nu o pot face BMV!) ,dar batrina Dacia o reparam si o bibileam.Sa fie si pasiune? Link to comment
Salex Posted January 10, 2009 Share Posted January 10, 2009 La mine pasiunea pentru masini e mare. Nu doar pentru masina pe care o am acum, intotdeauna am fost pasionat, indiferent ce am avut. Valabil si cind imi arunc un ochi la masina altuia sau peste o revista de profil sau la o emisiune TV ... Altfel, nu prea cred ca sintem in stadiul in care sa vorbim de pasiune ... Nu stiu citi dintre noi ar putea spune cu mina pe inima ca au o anumita masina strict din pasiunea pentru modelul respectiv. Daca s-ar fi discutat de chestii de gen calitate/pret, confort, intretinere, serviceuri, piese, etc. cred ca ar fi fost mai corect. De pasiune hai sa-i lasam sa vorbeasca pe de-alde Tiriac, la care parcul auto cuprinde zeci de modele celebre si pe care la virsta lui probabil ca nu o sa le foloseasca vreodata Link to comment
Strike Posted January 10, 2009 Share Posted January 10, 2009 Initial nu aveam o parere prea buna despre modelul meu de masina. Toti spuneau ca imi va consuma enorm, ca este demodata, iesita din fabricatie. Dupa cativa ani de exploarea grijulie (recunosc), constat cu mare placere ca am facut o alegere buna spre foarte buna. In banii pe care i-am dat nu puteam gasi o masina mai spatioasa, confortabila, noua, puternica. Daca mai adaug ca nu am avut nici o problema tehnica, ca sunt multumit de consum si cheltuieli, cred ca ma pot declara pe deplin multumit de ea. PS.( on topic) Chiar daca imi este utila (momentan fiind singura masina in familie), recunosc ca imi place si cum arata (de aceea am grija de ea). Sper ca anul acesta sa ii mai aduca si un fratior (matiz) pentru sotie. Sa vedem ce va fi cu criza asta ... Link to comment
tudor2402popescu Posted January 10, 2009 Share Posted January 10, 2009 (edited) Pentru mine , masina a fost si este o imbinare de util cu placut. Nu am fost fan al ideii de a imi lua BMW sau Audi ca sa ma placa gagicile, vorba aia, am avut gagici pe care le-am dus la mall si cu tramvaiul si nu au protestat pentru asta. A iti lua masina tare doar ca da bine la prieteni sau la gagici sau in parcare e o aberatie totala. PE mine ma intereseaza sa fie oricand la dispoztia mea, sa stiu ca pot conta pe ea oricand , sa stiu ca numele meu e pe certificat, sa stiu ca ma duce din A in Z fara sa ma lase in Q. PAna acum am 9400 Km , din iunie si nu am avut absolut nici o problema in afara de busitura in septembrie. Sunt la a patra masina personala . Actuala este prima masina noua pe care o am. Evident ca imi place sa mesteresc pe la ele, dar la actuala nu imi mai permit. Atat pentru faptul ca e in garantie , cat si din cauza ca timpul pentru mine e ceva ce nu mai am. Evident mi-am mai pus eu diverse chestii utile mie la ea. In rest sa am grija de ea ca doar asa ma va sluji cu credinta. Acest lucru este valabil la orice masina. Mi-am luat aceasta masina, deoarece imi place ca este spatioasa , e simpla , si a fost cel mai bun raport calitate pret. Nu am mai dorit SH. Ma interesa compacta ,spatioasa, cu un motor nu foarte mare ( deoarece te rup astia la impozite,taxe si RCA), si un consum acceptabil.Nu sunt disperat dupa performante dinamice extravagante. Nu zic ca nu imi plac BMW, Audi, Volvo, SAAB, etc. dar nu suport ideea sa imi iau o masina si sa nu imi permit sa o intretin.E luata cash fara imprumut bancar, credit ,leasing sau imprumut la prieteni. In plus masina trebuie sa ti-o iei dupa buget si necesitati, si sa ii ignori pe cei ce zic ce ti-ai luat bai asta, eu am BMW sau Audi. Astia mi se par retarzi frustrati. Fiecare isi ia ce vrea , ce isi permite, ce ii place. Nu ce vrea altul. Ca nu o face pe banii lui. Pot sa plec linistit la mare la munte sau unde vreau eu oricand, ot sa ma duc linistit cu prietena sau cu prietenii pe unde vreau , ma duc la cumparaturi pe unde vreau, etc. Evident acuma nu ma duc chiar peste tot cu masina, mai folosesc si RATB, Metrorex sau mersul pe jos ( face bine). In weekend, prefer sa ma plimb in parc cu prietena sau sa ies seara la o bere cu prietenii. Masinile personale pe care le-am avut: oct.2001 - nov 2004: Renault 18 GTS 1647 cc 81 CP, negru, din anul 1982. Masina asta m-a slujit cu credinta, nu am avut probleme cu ea desi era destul de veche cand am luat-o si cu destui km in carca. Singurele probleme cu ea au fost garnitura de chiulasa arsa datorita termostatului si demarorul defect. Reviziile si eventualele reparatii le faceam eu in parcare, mecanica auto fiind un hobby pt mine ( dar nici sa ma mut de la volan sub masina cum am facut cu urmatoarea masina).Numai defectele mentionate + cablu de acceleratie rupt si ici colo cate un mic defect normal pt varsta ei. Am tunat-o cum am vrut eu ( ma rog, pus radio CD ce am vrut eu, diverse modificari dar fara a o tigani cu piese de dacie , jantele din aliaj erau originale). Am vandut-o deoarece ma temeam de rugina care in mod inevitabil a inceput s-o cuprinda. Cand am luat-o avea 450000 km la bord. Iar eu am mai pus 55000 pe ea. A fost prima mea masina personala luata din banii mei si ma gandesc uneori cu mare drag la ea. Am luat-o ca sa am ce conduce deoarece lui mama ii era cam frica sa imi dea masina ei ( o dacie , pe care tot eu o reparam , ii faceam revizii, etc) si eu vroiam sa conduc. Desi imi ziceau multi ca ''ce harb ti-ai luat''. Harb, neharb, si-a facut datoria. nov.2004 - nov.2006: Opel astra A GL 1,7 D 42 KW / 57 CP fabricata in 1994. Masina asta nu mi-a placut in mod deosebit datorita multiplelor probleme avute cu ea mai ales dupa mijlocul anului 2005. Am iubit-o exact cum descrie Laurentziu83 ca iubeste clio ul. A trebuit sa bag destui bani in ea ca sa o fac sa mearga daca nu perfect macar acceptabil. A mers o perioada OK, timp in care ajunse-se sa imi placa, dupa care iar a inceput sa cada. Vazand ca e o gaura neagra iar financiar in perioada august - octombrie 2006 eram " in a deep shit" am decis ca sa o fac asa sa mearga cat de cat si am dat-o. Nov 2006 - feb 2007 : OLTCIT 12 TRS...mi-am facut treaba cu ea insa am dat-o deoarece mi s-a dat masina de servici si statea degeaba in parcare. Scuze daca a deranjat prezentarea celorlalte masini avute. Pentru mine atat autoturismele, autovehiculele grele, utilajele grele cat si mecanica reprezinta o pasiune. Edited January 10, 2009 by tudor2402popescu Link to comment
ing3r Posted January 10, 2009 Share Posted January 10, 2009 La mine e in primul rand vorba de utilitate...De cand mi-am luat masina (un an si ceva) nu ma mai duc nici la paine pe jos (deh, comoditatea asta), pur si simplu ma deplasez oriunde aproape...Dar, desigur, e vorba si de pasiune, pentru ca timpul liber pe care il am (in afara serviciului) il petrec aproape tot in masina, la volan! Deci mai mereu am ceva de facut la ea, de bibilit, de surubarit! De abia astept sa se incalzeasca sa mai fac cate ceva pe la ea, ca pe frigul asta imi degera mainile Link to comment
mr_ Posted January 11, 2009 Share Posted January 11, 2009 Pentru mine masina actuala eu obiect util. Imi place sa surubaresc, insa asta nu are neaparat legatura cu masina. Si imi place sa surubaresc cand am eu chef, nu sa fiu obligat de o masina cu hachite. Si mie imi plac masinile, insa nu am cum sa fac o pasiune pentru o rabla diesel de trei ani. Nu e nici Carrera, nici Mustang, nici Beetle (ala vechi), nici M3 sau macar un amarat de WRX... Link to comment
Englishman Posted January 11, 2009 Share Posted January 11, 2009 Deja rabla dupa 3 ani?? trist ce spui...e masina noua pana la urma. Link to comment
EM!L Posted January 11, 2009 Share Posted January 11, 2009 Eu o privesc cu ochii din dotare. Ca pe un obiect cu multe utilităţi. N-am o "pasiune" pentru vreo marcă sau vreun model anume. "Pasiune" aş putea spune că am pentru condus... Link to comment
Recommended Posts