mr_ Posted January 11, 2009 Share Posted January 11, 2009 "Rabla" in sensul de masina obisnuita, fara pretentii... de duzina . O masina cu niste "specs" de duzina, care isi face foarte bine treaba... si atat. Si nu cere surubareala. Link to comment
andreib Posted January 11, 2009 Share Posted January 11, 2009 (edited) Hmmm.. se poate spune ca am o pasiune pentru masini. Masina pe care o am acum se incadreaza la ,,utile'', nu are cum sa starneasca pasiuni. Cu toate acestea am grija de ea, mai mesteresc din cand in cand, mai fac cate un mic upgrade pe ici pe colo dar cam atat. Edited January 11, 2009 by andreib Link to comment
Mircea B Posted January 11, 2009 Share Posted January 11, 2009 Despre pasiune pentru maşini în sensul adevărat al cuvîntului pot vorbi cei care sînt si colecţionari. Eu pot spune că maşina pentru mine este un obiect de care mă folosesc zilnic, de care încerc să am grijă într-un mod normal (revizii, asigurări-casco, etc.), adică un obiect la fel de necesar ca şi un calculator. Este adevărat că în urmă cu mai bine de 10 ani să conduc maşina era cea mai mare plăcere şi din cauză că era vorba de o Dacia 1300 învăţasem şi mecanică la nivel înalt , dar între timp lucrurile s-au mai schimbat şi am constatat că şofatul nu este o plăcere de neînlocuit şi că de reparea autovehiculelor să se ocupe cei cu adevărat profesionişti. În concluzie: maşina este un obiect util (mai scump decît altele ce le mai are omul de rînd prin gospodărie), care este recomandabil să fie utilizat cu mare atenţie. Link to comment
madkat Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 este o pasiune destul de utila... nu as putea insa sa consider pasiune o masina care mi-ar manca zilele mai mult decat merita... cu toate ca Cielo-ul actual, micile neplaceri care mi le-a pricinuit (f putine si minore) nu m-au facut niciodata sa il injur sau sa il "iubesc" mai putin... de fapt daca ma gandesc bine e singura masina pe acre nu am injurat-o niciodata... Link to comment
DGT Posted February 8, 2009 Share Posted February 8, 2009 Cred ca pentru cei mai multi reprezinta un obiect util ce ne ajuta la desfasurarea activitatilor zilnice!Ca sa o poti defini o pasiune cred ca ai nevoie de muti bani.Sa poti colectiona aceste bijuterii!Stiu un batran ce avea un Renault 10 Major si o Dacia 1100 in garaj.Dacia daca avea 20000km facuti,ce mai,aproape noua si avea piese de schimb pentru Renault inca o masina ,toate etichetate,puse frumos pe raft . I s-a oferit pe Dacie 12000 ron sau la pachet tot ce avea 30000ron si n-a vrut sa l-e dea!Asta as putea-o numi pasiune pentru masini! Oare cati ar fi rezistat tentatiei?Masina care o folosea zi de zi era un Ford Granada 2,3 Ghia cu AC.Si aia arata ca scoasa din cutie dar ce sa-i faci ,asta e! Link to comment
chitosu dan Posted February 8, 2009 Share Posted February 8, 2009 Un om normal trebuie sa priveasca masina ca pe un obiect util , nicidecum sa faca pt ea o pasiune sau sa se faleasca cu ea in fata celorlalti; totusi, o masina care s-a dovedit fiabila iti degaja o anumita multumire(e firesc acest lucru- nu pierzi cu ea timp ,bani, nu-ti cauzeaza nervi). Link to comment
ciolanus Posted February 12, 2009 Share Posted February 12, 2009 90% utilitate si 10% pasiune. O masina noua, ii mai stergi si tu praful, o mai speli, poate mici imbunatari. Nu sunt adeptul tunningului, nu poti face din rahat bici! Nu cred ca imi voi cumpara vreodata o masina scumpa doar ca sa fiu la moda. Poate daca o sa castig la loto Link to comment
Dj_Dark Posted February 12, 2009 Share Posted February 12, 2009 (edited) este o pasiune destul de utila... . A fost o mare pasiune, fiind SH, am vrut sa o fac "brici" din toate punctele de vedere, plus mici adaosuri utile si placute ochiului. Din pacate nu poti avea ca "scoasa din cutie", o masina folosita zilnic in traficul din Bucuresti si neavand garaj. Din cauza acestor neajunsuri pasiunea a cam murit din pacate, insa mai iese la suprafata din cand in cand. Dar se stinge repede cand vezi ca bagi bani si timp degeaba. Am incercat sa tin un jurnal aici, cu toate evenimentele aparute: http://www.gmclub.ro/forum/index.php?showtopic=19129 Edited February 12, 2009 by Dj_Dark Link to comment
sebian Posted February 12, 2009 Share Posted February 12, 2009 Pasiune fac numai pentru femei deci masina e 100% utilitate Link to comment
Dumitru Cristian Posted September 10, 2009 Share Posted September 10, 2009 (edited) La mine pasiunea fata de masini a devenit putin obsesie . E extraordinar sa bibilesti ceva la masina ta, sa vezi ca arata si merge ca noua dupa si ca intinereste in loc sa imbatraneasca. Sunt adeptul masinilor vechi, unde tu conduci masina si nu ii spui doar traiectoria, viteza aproximativa si cam cand sa se opreasca cum e la masinile noi. Edited September 10, 2009 by Dumitru Cristian Link to comment
sorin1983 Posted September 11, 2009 Share Posted September 11, 2009 Masina ma ajuta la munca... deci e utila 110% si am si eu un fix sa mearga cat mai bine, ar fi si pasiunea pentru masini... deci un calcul mic ar duce undeva la 250-300% dependent de masina Link to comment
laurentziu83 Posted September 11, 2009 Share Posted September 11, 2009 De cand ma invart numai printre masini mai ieftine si mai scumpe, masina personala a devenit 100% utila, nu ma mai pasioneaza altceva. Sa nu va mire daca urmatoarea va fi un Sandero 1.6 16V. Daca ma intereseaza si altceva, imprumut Mercedesul alor mei, fac o plimbare o jumatate de ora si apoi imi trece. Link to comment
sorin1983 Posted September 11, 2009 Share Posted September 11, 2009 Aia mai lipsea... sa iti iei sandero... din toate variantele ai ales-o Link to comment
laurentziu83 Posted September 12, 2009 Share Posted September 12, 2009 (edited) Stiu, dar e cea mai fiabila si mai ieftin de intretinut masina in mod decent (adica fara reparatii "pe genunchi"). Lucrez in service Dacia. Edited September 12, 2009 by laurentziu83 Link to comment
raven84 Posted September 12, 2009 Share Posted September 12, 2009 "La mine pasiunea fata de masini a devenit putin obsesie smilies56.gif . E extraordinar sa bibilesti ceva la masina ta, sa vezi ca arata si merge ca noua dupa si ca intinereste in loc sa imbatraneasca. Sunt adeptul masinilor vechi, unde tu conduci masina si nu ii spui doar traiectoria, viteza aproximativa si cam cand sa se opreasca cum e la masinile noi." Same here...and there's no turning back for me "> Link to comment
DarkAngeL Posted September 12, 2009 Share Posted September 12, 2009 Salutare! Dupa parerea mea masina e un obiect extrem de util...dar la mine e si pasiune, indiferent de ce marca si model e... Imbin utilul cu placutul si...evident...cu situatia financiara. Pana la urma, scopul unei masini e sa-ti faci treaba cu ea...cum n-am fitze...parerea mea...matizutzul meu o masina foarte utila, si peste toate imi place foarte mult. Link to comment
mihai72ro Posted June 9, 2010 Share Posted June 9, 2010 Pentru mine masina este ca si un membru al familiei; nu ai grija de ea, te tolereaza pana cand te lasa cand iti este lumea mai draga; mi-au placut dintotdeauna masinile de clasa mare si nu orice fel de culoare: de preferinta negru sau daca nu, alb. Am avut Dacia si Oltcit, am trecut la Espero (alb), masina care la momentul respectiv mi s-a parut destul de mare fata de ce avusesem, iar dupa, la Leganza (negru) si Mondeo (gri nichel). Am simtit diferenta de gabarit si cred ca este este...intre Espero si Leganza. Mi-au trebuit cateva zile sa ma acomodez cu "noile" dimensiuni . Ce mi-as dori...lucru care nu cred ca imi voi permite niciodata, nici macar secondhand: Lexus LS600h-L. Sunt fan masini asiatice, prefer confortul in locul performantei, prefer siguranta in locul adrenalinei. Stiti, expresia deja cunoscuta: "incet si sigur, ca un Cadillac". Un coleg de serviciu, chiar a descoperit ca "mi-am pesonalizat" cutia de viteze; are numai 3 trepte: "inainte", "incet" si "stop" ) Imi place sa le tin cat mai curate, nu se mananca, nu se fumeaza, nu se lasa dezordine. Nu suport praful pe bord sau pe interiorul portierelor si deasemenea sa nu le vad cu bordul lucind a silicon; sa imi fie iertata expresia: mi se pare de prost gust. Nici deodorizantele in exces nu dau bine: in masina ca si in casa, trebuie sa fie un miros fin de parfum. Sa nu credeti ca sunt vreun inchipuit, nici pe departe, ci doar ma conformez anumitor standarde. Link to comment
andreiorga Posted June 14, 2010 Share Posted June 14, 2010 Omu` care a deschis topicul tocmai si-a inchis contul. Imi pare rau ca nu va afla parerea mea... Pe langa faptul ca imi privesc masina cu ochii...eu o vad ca pe o a 2a femeie, bha si e paguboasa rau de tot cateodata ( gaz, revizii, solutii de intretinere si curatare ) pentru ca ultimii mei banii ii dau pe ea si saraca tot ma iubeste dovada fiind faptul ca o calaresc zi de zi si de mult mai multe ori pe zi decat prima femeie. DAR sunt fericit ! stiu una de cealalta si nu se cearta ) Exista cineva in situatia domnului din link ? 1 Link to comment
sorin1983 Posted June 14, 2010 Share Posted June 14, 2010 La ora actuala imi privesc masina cu parere de rau... 2 Link to comment
madkat Posted June 16, 2010 Share Posted June 16, 2010 fry ne-a parasit? mare paguba... ontopic: - masina asta, as putea sa zic a doua nevasta... dar suntem impreuna de mult mai mult timp de cat sunt cu nevasta... e vorba si de pasiune si de utilitate. Link to comment
Tommy Posted June 16, 2010 Share Posted June 16, 2010 Pacat ca nu ramane gravida o a doua nevasta de asta.. macar un matiz de ar face la 9 luni. 2 Link to comment
Englishman Posted June 16, 2010 Share Posted June 16, 2010 (edited) fry ne-a parasit? mare paguba... fftopic: Cauza au fost contrele dure cu subsemnatul pe topicul maidanezilor vampiri- super- bagabonzi- mancatori- de- oameni, disputate 95% pe private. Oleaca mai aveam si-mi puneam si eu coada la spinare. Edited June 16, 2010 by Englishman 1 Link to comment
madkat Posted June 16, 2010 Share Posted June 16, 2010 @Tommy - poate daca toyota ta ar face aygo mici la fiecare 9 luni ai ajunge sa o vezi mai mult decat o fieratanie. @Englishmann - doar din chestia asta? credeam ca din ceva mai GM-Daewoo-Chevrolet related... In cazul asta chiar nu e mare pierdere. Link to comment
Tommy Posted June 16, 2010 Share Posted June 16, 2010 Eu o privesc ca pe ceea ce e, o mica bijuterie a inginerilor japanezi O mostra a ingeniozitatii confirmata intr-o precizie a executiei, pe care eu am imbunatatit-o la unele capitole. Dar nu o pot plasa intr-un plan uman, pentru mine un om e total altceva 3 Link to comment
laurentziu83 Posted June 16, 2010 Share Posted June 16, 2010 Eu o privesc doar cand strang rufele de pe balcon si se intampla sa fie parcata in raza mea vizuala. 2 Link to comment
Recommended Posts