speedfreak9 Posted January 27, 2009 Share Posted January 27, 2009 Buna ziua. Azi am verificat nivelul uleiului si nu stiu daca mai trebuie sa adaug . Mi se pare cam mic nivelul . Am atasat o poza cu joja. Link to comment
puchi Posted January 27, 2009 Share Posted January 27, 2009 (edited) Daca masina este cu motorul oprit de 5-10 min.Scoate joja stergeo cu o carpa introdu`o din nou,scoate`o si verifica dupa aia .Vezi ca ai semne pe ea .(pe joja) .Ai un punct marcat ,ultimul(spre manerul de scoatere). Edited January 27, 2009 by puchi Link to comment
speedfreak9 Posted January 27, 2009 Author Share Posted January 27, 2009 e bine acum sau trebuie sa mai astept Link to comment
Myg Posted January 27, 2009 Share Posted January 27, 2009 Pentru a verifica nivelul de ulei masina sa fie in plan orizontal ( pe loc drept) si motorul sa fie oprit de cel putin 15 min, pentru a se scurge uleiul din motor. Scoti joja si o stergi cu o laveta curata, o introduci din nou, o scoti si vezi nivelul de ulei intre cele doua semne de pe joja. Jos este nivel minim, iar sus maxim Link to comment
speedfreak9 Posted January 27, 2009 Author Share Posted January 27, 2009 Pentru a verifica nivelul de ulei masina sa fie in plan orizontal ( pe loc drept) si motorul sa fie oprit de cel putin 15 min, pentru a se scurge uleiul din motor. Scoti joja si o stergi cu o laveta curata, o introduci din nou, o scoti si vezi nivelul de ulei intre cele doua semne de pe joja. Jos este nivel minim, iar sus maxim exact asa am procedat la a 2-a poza cam dupa vreo 15 min dupa ce am oprit motoru si masina pe loc drept. o sa astept pana maine si mai fac o poza. chestia e ca e intre cele 2 limite dar e f aproape de nivelu minim can 1,5cm aproximativ. Link to comment
varais Posted January 27, 2009 Share Posted January 27, 2009 In mod normal nivelul trebuie sa fie la mijloc (intre cele doua limite ) sau putin peste jumatate. In momentul in care scade sub jumatate completezi. Link to comment
closchkutza Posted January 27, 2009 Share Posted January 27, 2009 (edited) Eu zic sa-i mai pui vreo 300ml de ulei. Eu stiam ca nivelul uleiului nu trebuie sa treaca de maxim nu ca trebuie sa stea la jumatate... Edited January 27, 2009 by closchkutza Link to comment
tolin Posted January 27, 2009 Share Posted January 27, 2009 Care-i cel mai sigur nivel intre minim si maxim, stiind ca nivelul nu trebuie sa depaseasca niciunul ? Link to comment
Myg Posted January 27, 2009 Share Posted January 27, 2009 Atentie! Trebuie pus acelasi tip de ulei la completare si dupa cum vad din cea de a doua poza s-ar putea sa ai nevoie de aprox. 300 ml. Pina acum nu te-ai uitat la nivelul de ulei? Ai pierderi pe undeva? Ar trebui sa urmaresti nivelul de ulei si nu numai. Link to comment
tolin Posted January 27, 2009 Share Posted January 27, 2009 Uleiul din motor se consuma, intai. Cand il pierzi, nu-l mai vezi pe joja. Link to comment
Myg Posted January 27, 2009 Share Posted January 27, 2009 Da, uleiul mai intai se consuma,dar mai verificam nivelul si stim (cu aprox.) cat consuma! Link to comment
speedfreak9 Posted January 27, 2009 Author Share Posted January 27, 2009 Va multumesc pt raspunsuri , ati fost foarte rapizi. Link to comment
cata30 Posted February 1, 2009 Share Posted February 1, 2009 Salut, Am observat ca imi curge putin ulei pe la joja, se vede putin ulei prelins pe tubul acela in jos, simptomul asta intra in categoria "completare cu ulei" sau sa nu-mi fac griji? Merg uneori cu ea cam turat, in general aplic reteta "20/40/60/80" cand schimb vitezele. Vine ea revizia de 6 luni in februarie si se rezolva Link to comment
augustinionut Posted February 1, 2009 Share Posted February 1, 2009 (edited) SA va povestesc ce am patit cu un motor Perkins(de pe un tractoras BOBCAT) , la una din firmele la care am lucrat.S-a completat cu ulei , conform indicatiilor jojei.Ceea ce nu a sarit in ochi nimanui , decat prea tarziu , era ca joja(din otel) fusese rupta si sudata de enspe ori.Era mai scurta! .Motorul scuipa ulei pe la joja.Asa a cheltuit firma 90 milioane in 2003, pentru reparatii. Edited February 1, 2009 by augustinionut Link to comment
Recommended Posts