ProjecT_SymbiosiS Posted February 2, 2009 Share Posted February 2, 2009 Am cumparat de pe net (http://www.alfaromtrans.ro/index.php?target=products&product_id=590) o pereche de lampi stroboscopice si vreau sa renunt la lampile originale, pentru ca sunt rosu+albastru, si bate la ochi prea tare si sa le leg pe circuitul de la faza scurta sau pozitii. Ansamblul asta are si un intrerupator, iar eu ma gandeam ca pot sa folosesc farurile normal iar cand am chef de joaca doar ii dau On de la intrerupator. Sunt afon la electronica, si din motivul acesta apelez la voi, poate ma puteti ajuta cu o parere, ceva.. O alta solutie ar fi sa renunt la carcasele colorate si sa folosesc becul original, pus undeva la far, in locul pozitiilor, sau altundeva, sa fie reflectat bine... Link to comment
Abram Burel Posted February 2, 2009 Share Posted February 2, 2009 Sfatul meu e pur... electronic. Nu te sfatuiesc sau incurajez sa iti montezi asa ceva pe masina, acest lucru fiind ilegal. Daca folosesti lampile cumparate (cu sau fara geamurile colorate) sau "sacrifici" pozitiile sau proiectoarele ceata si adaptezi cumva becurile din lampile stroboscopice la montura din far sau proiectoare, atunci, pur si simplu legi modulul de control la un + de la masina prin intrerupatorul de care vorbesti. In functie de unde il legi, va functiona numai in anumite conditii (de exemplu, numai pe accesorii, sau numai cu pozitiile aprinse, etc.). Nu ai cum sa folosesti becurile masinii pe post de lampi stroboscopice pentru ca nu vei obtine efectul scontat. Nu stiu daca lampile tale sunt cu leduri sau cu lampi cu descarcare (gen blitz), dar oricare ar fi, se comporta mult mai... stroboscop, decat un bec cu incandescenta. Iar la "xenoane" e un pic mai greu de adaptat (nu stiu cum, dar avand in vedere ca si astea sunt niste becuri cu descarcare, ar trebui sa fie posibil ) Inca o data, mai bine nu! Link to comment
Recommended Posts