Jump to content

Acordati Prioritate Cainilor?

Dj_Dark

Recommended Posts

Exact cum spune titlul, vi s-a intamplat vreodata sa vedeti caini care traverseaza pe trecere? Mie da de vre-o 2 ori si nu era pura intamplare, chiar am vazut cum cainele a mers pana la trecere dupa care, cu prudenta, incerca sa traverseze. Am ramas praf si i-am acordat prioritate :) .

Edited by Dj_Dark

Cand se schimba in verde, se uita mirati la pietoni, de ce n-o taie. Inainte plecau ei primii, intre timp au aflat ca mai sunt masini care trec pe rosu si lasa pietonii sa treaca primii.

Mi se intampla des si mie. Se tin dupa oameni si pe unde vad ca traverseaza traverseaza si ei. Treaba ca respecta culorile semaforului nu am sesizat-o, eu observ ca stau cuminti langa oameni la semafor si cand se face verde trec toti. Odata era sa lovesc un caine pe trecerea de pietoni, alerga dupa o pisica si nu l-am vazut cand a ajuns in fata masinii, aveam viteza mica si am franat la timp.

Daaa !!! Mai mult, ma binedispune teribil sa vad un ciine traversind tacticos pe zebra. Confirm si eu spusele ZeNeSeului, am suprins in mai multe rinduri cum patrupezii asteptau trecerea semaforului pe verde. Si, da, nu se apuca sa isi linga coada (sau altceva) pe trecere :D . Trec regulamentar, in ritm alert ;)

Sunt haiosi pe ploaie torentiala cand se lipesc de-o umbrela si merg pe sub ea. Daca umbrela merge intr-un sens opus, o urmeaza pana prind una in sensul dorit. Cand se asteapta la o traversare, se aseaza pe coada si incearca sa nu streseze purtatorul de umbrela daca-l simt "fricos de caini". Am prins doua faze din acestea, deci, n-au fost intamplari intamplatoare.

Confirm si eu ambele variante si de acord cu tolin ca omul e singurul animal care nu invata din propriile greseli. Chiar stateam odata la semafor si analizam comportamentul unui caine care astepta culoarea verde si a luat-o din loc dupa ce a vazut cativa oameni ca au inceput sa traverseze. O data m-am amuzat teribil si chiar mi-am luat injuraturi cand am oprit la zebra sa nu il iau pe capota ca se angajase in traversare si i-am facut si pe ceilalti sa opreasca. Imi aduc aminte de un dobitoc de taximetrist care deschide gemul si imi spune "ce bip faci ba ma faci sa opresc pt un caine?" la care i-am raspuns elegant are prioritate, traverseaza regulamentar. Mi-a fost frica sa deschid frigiderul cand am ajuns acasa. =))

Cainele este un animal foarte inteligent si, cu asta nu spun o noutate, se adapteaza usor. Am remarcat si eu ca traverseaza strada pe trecerea de pietoni, dar am vazut recent un caine mort in afara unei localitati. Cred ca a fost coborat dintr-o masina cu intentia de abandon si a fost dezorientat. Eu locuiesc intr-o localitate, unde, intre doua treceri sunt vreo 500 m, dar cainii traverseaza doar pe trecere. Nu am mai vazut de mult timp un caine traversand soseaua la intamplare, cred ca nici nu ar putea, este vorba de DN7. Intotdeauna opresc atunci cand un caine doreste sa traverseze.

Fata de alte vietuitoare cu doua picioare, cainii gandesc inainte de a face o traznaie. Cand ii intalnesc pe zebra le acord prioritate si zambesc, sunt placut surprins de inteligenta acestor patrupede. Cu oamenii "mai ieste" problema.

Am observat si eu ca au invatat sa asocieze zebra si semaforul verde cu traversatul in siguranta, insa am crezut ca e un fenomen local, nu unul generalizat. Oricum, sunt mai inteligenti decat biciclistii de aici.

Cainii se orienteaza dupa pietoni si traverseaza regulamentar(nu ca pietonii ar traversa pe unde trebuie - mai gresesc si ei cateodata saracii si respecta culoarea verde)

Da, acord prioritate. Confirm si eu dar traversatul pe verde/rosu cred ca sunt si coincidente deoarece cainii din cate stiu nu vad color ci alb-negru. Poate ca si-au dat seama ca becul de sus aprins este pentru a sta si celalalt pentru a traversa... :osanale:

Edited by zack

Eu chiar nustu ce sa zic cu teoria asta ca,caini vad alb-negru ,in fine, s-a sculat un mare savant intr-o zi a zis asta si gata asa a ramas.

Sau savantu respectiv fu caine si stie el ? :P

Si eu vad tot mai des caini care trec pe trecere si ma amuz foarte tare .Chiar sunt mai destepti ca multe fiinte umane care se trag din cai cu hamal =))

Poate ca nu or vedea color, nu sint expert si nici nu ma intereseaza prea mult aspectul asta. Poate se uita doar la figurinele de pe semafor ... ceea ce ar indica un grad si mai mare de inteligenta. Personal, prefer pe cineva care nu vede color in locul cuiva care gindeste cu partea dorsala ;)

Nu trebuie sa vezi color la un semafor, trebuie sa intelegi care lampa sa fie aprinsa ca sa treci in siguranta. De asta s-a prins si Pavlov in celebra lui experienta. Semnalizarea luminoasa este spre avantajul cainilor deoarece ei au vederea slaba, iar pe timpul intunericului vad, doar, de aproape si se orienteaza dupa auz si miros.

Chir astazi pe la 10, un caine incerca sa treaca strada pe trecerea de pietoni. Din sens opus veneau masini, dar eu am oprit, la fel cei din urma mea, si cand din sens opus a trecut ultima masina, a trecut si cainele, pe trecerea de pietoni. In apropierea trecerii de pietoni este un magazin unde se vinde hrana pentru animale, asa ca trecerea este des utilizata de patrupede, mai ales.