Belbody Posted February 15, 2009 Share Posted February 15, 2009 Mi-am luat de curand o Mazda2, va zic eu primele impresii dupa 2000km. Matizul a ramas in flota, dar o asteapta pe sotie cu permisul. Deci, e foarte ergonomica, are spatiul interior suficient de mare pentru clasa ei, bancheta spate se rabateaza pe bucati (un loc sau doua sau toate) scaunul fata dreapta la fel, un click si l-ai dat jos. Motorul este silentios dar turat putin scoate un sunte gros, sportiv. Desi are 1250 cc are suficienta putere incat sa nu simti greutatea masinii. Cei 75 de caluti sunt suficienti pentru a rula pe autostrada cu 140 km/h fara nici un stres cu motorul la 3500 de ture.. Cuplul pleaca destul de jos, de la 2000 si ceva de ture in sus incepe sa traga frumos. Cutia este elastica, treapta a II-a e destul de lunga si a III-a la fel. Schimbatorul este precis cu miscari scurte, pedala ambreiajului moale si cursa scurta. Surprinzator directia are unghiul de bracare mai mare decat la matiz, o pot intoarce in spatii mici fara probleme. Servodirectia e excelenta, pe masura ce creste viteza volanul se misca mult mai greu. Interiorul fata e plin de sertarele si sertarase, care de care mai util pt diverse obiecte. Volanul este reglabil sus-jos. Lumina de bord este reglanila. Minusuri; - nu are lumina la bricheta. - scaunele din fata putin inconfortabile si destul de greu de reglat (cu roata spatarul si clapeta sus-jos)... fac comparatie cu cel de matiz care mi se muleaza pe spate.. Consum, pana acum mediu mi-a iesit 8,2 %. (Mers in toate conditiile, inclusiv cu 160 pe autostrada vreo 200km.) (mers in general sportiv, cu caldura si faruri ON permanent) Cam asta, daca nu aveti inca o mazda2, luati-va. Mai ales modelul 2008 care este BETON! Poze: Cam asta e, astept pareri si sfaturi. "> Adaug un link si cu pozele cu Matizelul.. http://picasaweb.google.com/otommaniac/Matiz?feat=directlink Si toate pozele cu Mazda.. am uitat sa precizez, are 46000km si e din 2003, sunt al 2-lea proprietar. http://picasaweb.google.com/otommaniac/Mazda?feat=directlink Link to comment
RD-Woo Posted February 15, 2009 Share Posted February 15, 2009 Primul la urari cat mai sanatos sa o stapanesti !!! arata foarte bine, intretinuta.. felicitari pt achizitie! Link to comment
Yaz Posted February 15, 2009 Share Posted February 15, 2009 Frumoasa masina, are si un vecin fix la fel numai ca este rosie si nu a avut nici un fel de probleme cu ea, din spusele lui o sa te slujeasca fara figuri. Sa o stapanesti sanatos. Link to comment
NFS Posted February 15, 2009 Share Posted February 15, 2009 Bravo. S-o stapanesti sanatos. E dragutzica. Daca ma uit la urmele de la roti insa... nu prea ma prind cum ai bagat-o in parcare! Link to comment
andreib Posted February 15, 2009 Share Posted February 15, 2009 Sa o stapanesti santos. E buna pt urban dar pentru extra, datorita motorasului mic si caroserie inalte si neaerodinamice va consuma multisor... @Yaz: Daca nu e informatie de la cel putin 2 vecini degeaba! Link to comment
Myg Posted February 15, 2009 Share Posted February 15, 2009 Sa o stapanesti sanatos si sa te poarte muuulti km! Putini km pentru varsta ei. Felicitari pentru alegere, japonezele "au trecere", chiar si pentru cei mai pretentiosi. Link to comment
Satori Posted February 15, 2009 Share Posted February 15, 2009 Cam asta, daca nu aveti inca o mazda2, luati-va. Mai ales modelul 2008 care este BETON! I did, numai ca se numeste Jazz. E cam aceiasi chestie, probabil mai scumpa, cu niste chestii, discutabile ca utilitate, in plus: VSA, discuri de frana, magic seats, ... blablabla. Conceptul asta de masina, un fel de minivan bun la toate, mi se pare bestial. Sa va poarte sanatosi. Link to comment
Belbody Posted February 15, 2009 Author Share Posted February 15, 2009 (edited) Multumesc mult de urari, si mie imi place. Si am cumparat-o fara sa vad vreodata una in realitate. @Nfs, cred ca am intrat venind din partea stanga, ca si eu vad ca sunt ciudate.. rotile din fata fac curba intai apoi ajunge drept, in ultima poza se vede clar. Are KM putini pt ca a fost intr-o familie cu mai multe, de ea "ocupandu-se" mezina familiei, o fata de 25 de ani. Si e si oraselul mic unde locuia. Edited February 15, 2009 by Belbody Link to comment
Laurycã Posted February 15, 2009 Share Posted February 15, 2009 Frumoasa Mazda Demio. S-o stapaniti fericiti! Link to comment
steph Posted February 15, 2009 Share Posted February 15, 2009 Esti sigur ca la 140 ai 3500 rpm? Link to comment
Belbody Posted February 15, 2009 Author Share Posted February 15, 2009 Esti sigur ca la 140 ai 3500 rpm? Ai dreaptate. Am gresit. Chiar dupa ce am scris am plecat la drum cu ea, si am vazut ca am gresit. La 3500 rpm am 120 km/h la 4000 si ceva am 140. Link to comment
andreib Posted February 15, 2009 Share Posted February 15, 2009 CUtia e destul de lunga pentru un motoras de 75cp . La fiat am 4000 la 120. Link to comment
Belbody Posted February 15, 2009 Author Share Posted February 15, 2009 Da, ma uitam ca turometrul are maxim 8000 de ture, zona rosie incepe de la 6000 si cu viteza a V-a cu greu trec peste 5000. Trebuie sa accelerez lung cu a III-a si a IV-a sa pot urca peste. Link to comment
EM!L Posted February 16, 2009 Share Posted February 16, 2009 Frumoasă maşinuţă. Să vă bucuraţi de ea fără probleme. ... la 140 ai 3500 rpm? Atât aveam eu la Cielo. Link to comment
steph Posted February 16, 2009 Share Posted February 16, 2009 Cutia de cielo e o ciudatenie. Am vazut si eu la taicamiu. Link to comment
NFS Posted February 16, 2009 Share Posted February 16, 2009 @Nfs, cred ca am intrat venind din partea stanga, ca si eu vad ca sunt ciudate.. rotile din fata fac curba intai apoi ajunge drept, in ultima poza se vede clar. Ciudat e ca parca nu se pupa urmele rotilor din fata cu cele din spate. Mai precis, daca pui masina cu rotile din fata oriunde in zona curba, rotile din spate parca n-au cum sa pice pe urmele alea. Probabil ca e doar o iluzie optica. Link to comment
Mircea Posted February 16, 2009 Share Posted February 16, 2009 Bre, iti trebe ochelari ca ai mei Cand virezi rotile din spate nu calca pe urma celor din fata, si cu cat unghiul de virare e mai mic, cu atat distanta intre cele 4 urme e mai mare Link to comment
Myg Posted February 16, 2009 Share Posted February 16, 2009 In ultima poza, la o privire fugara, am impresia ca ceva nu "se leaga', dar revenind si privind, si poza anterioara, se vede ca s-a intrat strans in parcare. Link to comment
raresvintea Posted February 16, 2009 Share Posted February 16, 2009 draguta masina si dragut si orasul in care locuiesti . sa te duca sanatos masina. Link to comment
madkat Posted February 16, 2009 Share Posted February 16, 2009 offtopic: 156-le de alaturi are bara fata alta culoare decat restul masinii? Link to comment
uskt2005 Posted February 16, 2009 Share Posted February 16, 2009 (edited) Se deve de la o posta ca e rosie... Edited February 16, 2009 by uskt2005 Link to comment
madkat Posted February 16, 2009 Share Posted February 16, 2009 ma indusese in eroare jegul de pe lateral Link to comment
Belbody Posted February 16, 2009 Author Share Posted February 16, 2009 (edited) Da si la parter unde e sticla pe geam (tipic romanesc) locuiesc eu. Va mai pun poze cu ciudatenii daca vreti. Pentru cine zicea, da, Brno este un oras foarte frumos. Eu locuiesc la periferie, e aproape de locul de munca. Da oameni buni, cand parchez intorc 90 de grade ca sa intru. Multumesc inca o data, masina chiar merita banii. (ca tot veni vorba, am dat 5300 euro pe ea, mult, putin, nu ma pricep la masini, io-s cu moto...) (dar ale dracu masini ce bune sunt iarna sau cand ploua... ) Va salut! Edited February 16, 2009 by Belbody Link to comment
Satori Posted February 18, 2009 Share Posted February 18, 2009 Chiar... cati km sunt pana acolo? Ai venit vreodatat cu motorul in tara? Cazare mai ieftina iegzista, eventual la cort? Ma bate un gand sa vin calare pan acolo pentru MotoGP. Link to comment
Mircea Posted February 18, 2009 Share Posted February 18, 2009 1103 km folosind autostrazile si iesind pe la Nadlac. Cam 16 ore de mers efectiv. Link to comment
Recommended Posts